سلام و درود به همه شما همراهان همیشگی مارکترها
در این مقاله به بررسی ۶ گام اساسی برای راه اندازی کمپین بازاریابی محتوایی خواهیم پرداخت . در ادامه با بنده همراه باشید تا با این نکات آشنا شوید.
بازاریابی محتوایی در همه جای دنیا ، یکی از ارزان ترین و قدرتمندترین ابزارهای کاربردی و مفید ، برای بازاریابی محصولات و خدمات گوناگون می باشد.
تعیین یک استراتژی مناسب برای اینکه بتوانیم ، بازاریابی محتوایی قدرتمند داشته باشیم ، تاثیر زیادی در موفقیت کسب و کار اینترنتی شما خواهد داشت. بنابراین اگر شما با این روش بسیار کاربردی و ارزان ، آشنایی ندارید ، با من همراه باشید تا در ادامه به بررسی ۶ گام اساسی برای تعیین کمپین محتوایی کسب و کار آنلاین خود ، بپردازیم.
بررسی مخاطب و تعیین موضوع
این نکته بسیار اهمیت دارد که شما قرار است در مورد چه افرادی ، محتوا تولید کنید.
با بسیاری از افراد مواجه می شوم که ، از همان ابتدا فکرشان این است که محتوا ، فقط باید تولید شود و اصلا به اساس و پایه کار خود فکر نمی کنند.اینکه قرار است برای چه افرادی محتوا تولید کنید ، مسئله ای به مراتب مهم تر از تولید آن است.
نکته اینجاست که اگر برای تولید یک محتوا ، دلیل خاصی وجود ندارد ، خوب اصلا آن را تولید نکنید چرا که کیفیت محتوا ، حتی از تولید آن مهم تر است.
توصیه بنده به شما این است که پیش از تولید محتوا در وبسایت و یا اپلیکیشن کسب و کارتان ، کمی در مورد چرایی موضوع فکر کنید و هر چه بیشتر بتوانید مخاطب هدف خود را خاص تر کنید ، موفق تر خواهید شد چرا که تولید محتوا برای رفع یکی از مشکلات دسته خاصی از مخاطب ، بسیار ساده تر از تولید محتواییست که بخواهد مشکل انبوهی از مردم را حل کند.
رقبای خود را رصد کنید
یکی از مهم ترین کارهایی که شما به عنوان استراتژیست محتوا ، حتما باید به آن توجه کنید ، بررسی و رصد رقبای خود می باشد. ( البته منظور بنده ، کپی برداری از رقبا نیست بلکه الگوبرداری از آن هاست .)
توصیه می کنم در ابتدا ۱۰ تا ۱۵ عدد از پرطرفدارترین و مهم ترین کلمات کلیدی کسب و کار خود را ، یافته و تک تک آن را در گوگل جست و جو کنید و تمام لینک های صفحه اصلی را باز نموده و ببینید که رقبای شما در چه زمینه هایی فعالیت می کنند و پر مخاطب ترین مطالب آن ها چیست.
یکی دیگر از مواردی که با رصد رقبا ، می توانید پی به روند تولید محتوای آن ها ببرید ، سبک تولید محتوای آن هاست.
به هیچ وجه سعی نکنید به صورت مستقیم از رقبای خود تقلید کنید ، چرا که شما به عنوان یک شخصی که قرار است بخش دیگری از مشکلات مخاطب را توسط محتوا حل کند ، باید متفاوت عمل کنید و استراتژی مکملی در برابر رقبای خود داشته باشید.
تقویم محتوایی ایجاد کنید (برنامه ریزی بازاریابی محتوایی)
بسیار خوب ، حال که هدف از تولید محتوا و نوع مخاطب خود را تعیین نموده اید ، وقت آن رسیده است که برای تولید محتوای خود ، یک تقویم آماده کنید.
برای این کار می توانید از ابزارهای بسیاری استفاده کنید که یکی از قدرتمندترین آن ها ابزار Google Calendar می باشد.گام بعدی این است که سوژه های خود را به دسته های کوچکتر بشکنید و آن را به عنوان یک دسته جدید بلاگ ، در نظر داشته باشید.
تعداد مقالات ، ویدیو ، پادکست صوتی و …. که قرار است در هفته تولید کنید ، در تقویم محتوایی خود یادداشت کنید . ( اگر برای این کار از ابزار تقویم استفاده نکنید ، پس از مدتی تولید محتوای شما با یک بی برنامگی رو به رو خواهد شد. بنابراین بهتر است ، برای تولید محتوای خود ، برنامه داشته باشید.)
در تصویر زیر محیط بسیار قدرتمند تقویم گوگلی را مشاهده می کنید.
اهداف مشخصی برای بازاریابی محتوایی تعیین کنید
یکی دیگر از مهم ترین مواردی که حتما باید به آن دقت کنید ، این است که تقویم خود را با تعیین اهدافی مشخص پیش ببرید.
به عنوان مثال باید تعیین کنید که به عنوان تولید کننده محتوا ، حدودا چه تعداد پست در هفته ، منتشر می کنید ، انتظار دارید که بازدید خود را در بازه زمانی ۱ ماه به چه تعداد برسانید؟
به عنوان یک بازاریاب محتوایی ، باید کار با چه ابزارهایی را یاد بگیرید و در نهایت چگونه می توانید کیفیت محتوای خود را ، روز به روز بهتر کنید. این ها سوالات و اهدافیست که با کمی تفکر می توانید لیستی از این موارد را تهیه کنید.
بازخورد مخاطب را رصد کنید
همیشه به دنبال دریافت فیدبک ها و بازخوردهای دریافتی از سوی مخاطب خود باشید.
اولین نظراتی که در مورد مقالات و یا ویدیو هایتان منتشر می گردد ، اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که باعث می شود ، مشکلاتی که شما در محتوای خود ندیده اید ، پدیدار شود. به هیچ وجه از رفتار تند بعضی از کاربران ناراحت نشوید و به این دید نگاه کنید که آن ها قصد کمک به شما را دارند ، برای اینکه مشکلات محتوای شما را حل کنند.
سعی کنید رفته رفته این مشکلات را شناسایی و به صحیح ترین حالت ممکن ، آن ها را رفع کنید.البته این موضوع شامل عملکرد وبسایت و یا اپلیکیشن کسب و کارتان هم می شود و شما به عنوان یک وبمستر ، باید از همه جهات به دنبال دریافت فیدبک و رفع عیوب باشید.
نکته دیگر اینکه سعی کنید اولین محتواهای منتشر شده خود را در شبکه های معروف اجتماعی ، با دیگران به اشتراک بگذارید و به هر نحو که شده ، نظرات آن را در مورد کیفیت محتوا ، جویا شوید.
یادگیری را با تجربه ترکیب کنید
همیشه سعی کنید به عنوان یک تولید کننده محتوا ، به دنبال یادگیری مطالب جدیدتری باشید و دیگر اینکه ، آموخته هایتان را به صورت عملی تست کنید و تجربیات خود را به دانسته های خود اضافه نموده و در کنار اطلاعاتی که صرفا از منابع خوب دریافت نموده اید به مخاطب خود ارائه دهید.
امروزه مردم بیشتر به دنبال کسب تجربه از دیگران هستند و اگر نه اطلاعات به وفور در اینترنت یافت می شود.مهم آن است که شما تجربیاتی که در حوزه کاری خود کسب کرده اید را با دیگران به اشتراک بگذارید.
این اشتراک گذاری می تواند در قالب فرمت های گوناگون انجام شود.برخی از افراد علاقه مند به یادگیری از طریق گوش دادن به یک فایل صوتی هستند و برخی دیگر ، دیدن یک فیلم آموزشی را ترجیح می دهند.
این مهم است که شما بتوانید تجربیات خود را از طریق رسانه های گوناگون منتشر کنید و به بازاریابی محتوایی رشد بیشتری دهید.
البته همیشه به یاد داشته باشید که هر رسانه برای یک کاری ساخته شده است و باید بدانید که افراد فعال در آن شبکه ، چه ویژگی ها و رفتارهایی دارند. اینگونه بسیار حساب شده تر و دقیق تر می توانید پیام خود را به مخاطب انتقال دهید.
ممنون که به این مقاله هم توجه کردید امیدوارم نکاتی که مطرح شد برای شما مفید بوده باشه.