نکته های تولید محتوای ناب در بازاریابی محتوایی

نکته های تولید محتوای ناب در بازاریابی محتوایی

سلام و درود بر همه شما کاربران همیشگی مارکترها
امروز هم در خدمت شما هستم تا با یک مقاله دیگه بتوانم اندکی در رشد و پیشرفت کسب و کار آنلاین شما نقشی داشته باشم.
خیلی خوشحالم که خداوند یک بار دیگر فرصتی به بنده داد تا این مقاله را برای شما کاربران عزیز آماده کنم.
اما امروز به چند نکته مهم که ما را در تولید محتوای ناب کمک می کند تا بتوانیم یک بازاریابی محتوایی بهینه تری داشته باشیم ، اشاره خواهیم کرد.

از آنجا که اصل و اساس سئو ، محتواست بنابراین هر وبمستری برای رشد وبسایت خود و ارتقاع آن در موتورهای جست جو ، باید به فکر تولید و انتشار محتواهای ارزشمند در حوزه کاری خود باشد.
ابزار محتوا می تواند شبیه به یک فروشنده خاموش عمل کند و محصولات و خدمات شما را بدون حضور خودتان ، به فروش برساند.
برای اینکه ما بتوانیم در مسیر موفقیت بازاریابی و فروش محصولاتمان با استفاده از ابزار محتوا قدم برداریم باید چند مسئله مهم را بدانیم:
تا پایان این مقاله همراه بنده باشید

قبل از هر چیز توصیه می‌کنیم فایل صوتی ” اهمیت محتوای وب سایت ” را گوش کنید.

تفکر قبل از برنامه ریزی تولید محتوای ناب

بهتره قبل از اینکه ما دست به قلم بشیم و یا شروع به ترجمه یک متن غیر فارسی کنیم و آن را در وبسایت یا وبلاگمان منتشر کنیم ، کمی در مورد آن فکر کنیم.
بسیاری از مدیران وبسایت ها که بعضا به تازگی فعالیت خود را در فضای آنلاین آغاز کرده اند بدون اینکه حتی چند دقیقه راجع به محتوای تولیدی در سایت خود فکر کنند شروع به انتشار محتواهایی می کنند که اصلا مورد نیاز مخاطب خودشان نیست !
مسئله اینجاست که اگر برای تولید یک محتوا نیازی نمی بینید چرا اصلا باید آن محتوا را تولید کنیم؟
مهم ترین نکته در شروع یک بازاریابی محتوایی قوی تعیین هدف و نیاز مخاطب قبل از تولید محتواست.
سعی کنید با استفاده از کانالهای مختلف مانند گروه های تلگرامی و یا انجمن های اینترنتی و یا حتی گوگل کمی در مورد وجود نیاز در برابر موضوعی که می خواهید برای آن مطلبی منتشر کنید تحقیقاتی را انجام دهید تا با دید وسیع تری به تولید محتوای ناب بپردازید.

از خودتان سوال بپرسید

باور کنید این تکنیک خیلی موثر است چرا که بنده خودم همیشه از آن برای تولید و انتشار مقالاتم استفاده می کنم .
کمی در مورد حوزه کاری خود در یک مکان آرام و به  دور از سر و صدا تفکر کنید و خودتان را به جای کاربر اینترنتی جستجو کننده بگذارید و فرض کنید که می خواهید محصولات و یا خدمات خودتان را جستجو کنید .
چه عبارتی در باکس جستجوی گوگل تایپ می کردید؟
در حوزه کاری فعالیت خود به دنبال چه مواردی بودید؟
حتما برای این کار یک کاغذ و قلم بردارید و شروع کنید به نوشتن این سوالات .
حتی ۵ خط کوتاه بنویسید که در این حوزه کاری چه نیاز یا سوالی برای شما پیش آمده که مشتاق دریافت پاسخ آن هستید؟
مطمئن باشید همان موضوع  با کمی تغییر نگارشی و ویرایشی بهترین انتخاب برای تولید یک محتوای عالی می باشد.

اشتراک گذاری محتوای تولید شده

زمانی که شما یک محتوایی را ایجاد می کنید هر اندازه هم راجع به نیاز و مخاطب تحقیق کرده باشید لازم است تا بیشتر در دید مخاطب قرار دهید.
محتوا تا پیش از انتشار همانند یک هندوانه در بسته است , وقتی باز شد می فهمیم که به در ما می خورد یا خیر؟
پس برای اینکه متوجه بشویم که آیا دیدگاه شما نسبت به تولید یک محتوا صحیح است یا نه می توانید هر مطلبی با هر فرمتی که تولید کردید را به اشتراک بگذارید .
بهترین مکان ها برای اشتراک محتواهای تولید شده شبکه های اجتماعی پربازدید هستند . به عنوان مثال می توانید پست های نوشتاری اینستاگرامی با مضمون آموزش غیر مستقیم برای جا انداختن برند و خدمات خودتان در ذهن مخاطبین باشید.
یا ویدیو کوتاهی از  مزیت های محصولاتتان تهیه کنید وآن را در آپارات ,نماشا و دیگر شبکه های اشتراک ویدیو منتشر کنید.
اما نکته مهم این است که بعد از دریافت هر بازخوردی ( چه خوب , چه بد ) روی تک تک آن ها تمرکز کنید و در تولید محتواهای بعدی آن مشکلات را برطرف کنید. این کار به شدت سبب مسیر دهی روند بازاریابی محتوایی شما می شود.

محتوا باید جذاب و به روز باشد

یکی از موارد مهم برای جذب مخاطب در بازاریابی با ابزار قدرتمند محتوا این است که باید از عناوین جذاب استفاده کنیم و البته به همان اندازه هم محتوای ما باید ارزش خواندن را داشته باشد که در نهایت سبب ماندگاری بیشتر کاربران در وبسایت ما  می شود.همچنین مطلب منتشر شده باید مربوط به موضوع ها و مسائل روز باشد چرا که قطعا کاربران به دنبال جدیدترین راه حل ها و ترفندهایی برای حل یک مشکل هستند.
طبیعتا کاربر ، زمانی برای خرید یک محصول یا خدمت بیشتر راغب می شود که محتوای جذاب تر و ارزشمندتری را تولید کنیم.
حالا دقیقا این کلمه محتوای جذاب تر یعنی چی؟
یعنی اینکه وقتی کاربری عنوان یک مقاله یا ویدیو و یا پادکست تولیدی منتشر شده در وبسایت شما را مشاهده کرد ابتدا مایل باشد تا آن مقاله را بخواند  یا آن ویدیو را مشاهده کند و دوم اینکه داخل محتوا نکات و ترفند هایی را بیان کنید که واقعا کاربر بتواند آن ها را به کار بگیرد و مشکلات خودش را حل کند.
گاهی وقت ها هم یک مطلب اطلاعات عمومی افراد را افزایش می دهد به هر حال باید به گونه ای باشد که افراد مشتاق مطالعه یا مشاهده آن محتوا شوند.

اگر به صورت B2B فعالیت می‌کنید، ویدیوی نکات بازاریابی محتوایی برای سازمان‌های B2B را از دست ندهید.

بازاریابی محتوایی برای b2b

محتوای منحصر به فرد تولید کنید

یکی دیگر از ترفندهای جذب افراد گوناگون با استفاده از این ابزار قدرتمند، تولید محتوای منحصر به فرد است.
سعی کنید به دنبال موضوع ها و عناوینی باشید ، که یا منبعی برای آن در اینترنت موجود نباشد ، یا اگر هم باشد معتبر و کامل نباشد.
ساده تر بگویم ، سعی کنید به دنبال موضوع هایی باشید که در آن قالب محتوایی تاکنون پستی از آن منتشر نشده.
به عنوان مثال موضوع های بسیاری داریم که فقط در فرمت ، مقالات گسترده در اینترنت یافت می شود و هیچ ویدیویی برای آن منتشر نشده در صورتی که اگر بتوانید همان راه حل و مطلبی را که در آن مقاله گفته شده ، شما به گونه ای دیگر و با فرمتی دیگر و از یک نگاه دیگر ، حل کنید قطعا توانسته اید یک محتوای منحصر به خودتان را پدید آورید و این یعنی ایجاد یک جزیره جدید در میان اقیانوس قرمز کسب و کار های آنلاین!

تولید محتوای mobile friendly

امروزه افراد بسیاری ، مرور صفحات وب را با گوشی های هوشمند و دیوایس های همراه دنبال می کنند. شاید برای شما هم پیش آماده باشه که در یک جمعی نشسته اید و یکدفعه یک مشکل یا موردی مطرح می شود که می توانید آن را در گوگل جست و جو کنید و جوابی برای آن پیدا کنید.
حالا تصور کنید محتوای شما بسیار ناب و منحصر به فرد است ، اما از نظر شکل نمایش در گوشی ها ، بسیار ضعیف است. ( مثلا عکس ها به هم ریخته ، فونت ها کوچک ، مقداری از محتوا از صفحه خارج شده و… )
خوب چه انتظاری دارید ؟
قطعا شخص صفحه  را بسته و به سراغ لینک دیگری می رود حتی بدون آنکه به محتوای شما نگاه عمیق تری داشته باشد.
به همین راحتی موقعیت دیده شدن را از دست داده اید.
اما راه حل این موضوع اینه که محتوای خودتان را برای گوشی های هوشمند بهینه کنید.
این بهینه سازی می تواند مربوط به تصاویر باشد یا مربوط به اندازه فونت ، نحوه چیدمان ستون ها و….

رویداد های UGC پدید آورید

UGC مخفف user generated content  و به معنای محتوای تولیدی کاربران می باشد.
سعی کنید شرایطی را بوجود آورید که کاربران برای شما محتوا تولید کنند . برای مثال ، یک مسابقه هیجان انگیز راه اندازی کنید و از کاربران بخواهید که پاسخ های خود را در پایین پست منتشر شده مطرح کنند و برای برترین نفرات هم یک ارزش یا هدیه تعیین کنید.
مسابقه فقط طرح یک سوال نیست . می تواند یک چالش تصویری یا ویدیویی باشد و یا حل یک معمای پیچیده و یا هر آنچه که می تواند کاربران شما را درگیر کند.
البته پلتفرم هایی وجود دارند که محتوای آن ها از پایه توسط کاربران تولید می شود مانند توییتر ، اینستاگرام و….
اگر وبلاگ  و یا وبسایتی دارید که خدمات یا محصولاتی ارائه می کنید ، حتما بخشی را برای تولید محتوا توسط کاربران طراحی کنید. (یکی از بهترین مثال ها ارائه تجربیات خرید مشتریان در سایت دیجیکالا می باشد)

بازگشت مخاطب با تولید محتوای ناب

زمانی که شما در حال تولیدِ محتوا هستید، خودتان را به جای کاربری قرار دهید که قرار است مخاطبِ محتوای شما باشد. به این نکته توجّه کنید که محتوا در هر قالب و فرمتی که ارائه شود، باید سبب بازگشتِ دوباره کاربران به وبسایت شما شود. حتّی کاربرانی که برای اولین بار به وب‌سایت شما می‌آیند، باید با مطالعه و یا مشاهده محتوای وب‌سایت شما، علاقه‌مند شوند تا دوباره به سایت بازگردند.
اینجاست که هنر تولید کننده محتوا نمایان می‌شود.متاسّفانه بسیاری از وبمستران به این نکته هیچ توجّهی ندارند و تصوّرشان این است که فقط باید یک محتوایی تولید کنند و آن را در وبسایت خود به اشتراک بگذارند و جالب‌تر اینکه اصلاً مخاطب را در نظر نمی‌گیرند و فکر می‌کنند همین که یک محتوایی تولید و منتشر شود، سبب موفقیّتشان در بازاریابی محتوایی می‌شود.
با استفاده از ابزارهای قدرتمند گوگل (google analytics) و (google search console) به راحتی می‌توانید میزان محبوبیت صفحات وب‌سایت خود را آنالیز کرده و از سلامت وب‌سایت خودتان با خبر شوید.

تولید محتوا را به دست متخصص بسپارید

یک نکته بسیاری مهمّی که خیلی از دوستان توجّه ندارند، این است که، خیلی بهتر است برای تولید محتوایِ ناب و دست اوّل از یک کارشناسِ متخصص در همان حوزه‌ی فعّالیت کمک بگیرید. مثلاً اگر صاحبِ وبسایتی در زمینه پتروشیمی و نفت هستید، و قصد دارید که رویِ این وبسایت فعالیت کنید، محتوا را با نظارت و بازنویسیِ یک کارشناسِ آشنا به این حوزه تولید کنید. این کار سبب می‌شود که محتوایِ تولید شده خیلی دقیق‌تر باشد و با دنیای واقعی هماهنگی لازم را داشته باشد. اگر از این تکنیک استفاده کنید، رفته رفته کاربران با کیفیّتی خواهید داشت که بر روی بازگشت دوباره آن‌ها هم تاثیر مثبت دارد، یعنی بعد از مدّتی شما را به دید یک مرجع رسمی و معتبر می‌شناسند و روی محتوای شما حساب باز خواهند کرد.

 امیدوارم این مقاله هم برای شما مفید بوده باشه … منتظر نظرات ارزشمند شما هستم.

شما هم اگر نکته و یا تجربه‌ای در خصوص تولید محتوای ناب دارید در پایین همین مقاله مطرح بفرمایید.

۴.۲/۵ - (۵ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مارکترها را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. شهاب
    ۱۰:۳۶ ۱۳۹۸/۰۶/۱۴

    آفرین ????????????

    • عرفان رحیمی
      ۱۱:۴۲ ۱۳۹۸/۰۶/۱۴

      ممنونم از شما دوست عزیز