تعریف رمز ارز به زبان ساده [ آنچه باید درباره رمز ارز‌ها بدانید ]

تعریف رمز ارز به زبان ساده [ آنچه باید درباره رمز ارز‌ها بدانید ]

در دنیا‌ی اقتصاد، شنیدن نام رمز ارز، ارز دیجیتال، بلاک‌چین و…، آن هم گاه‌وبی‌گاه به‌هیچ‌وجه عجیب نیست. در عوض چنین چیز‌ی کاملا عادی است. رمز ارز‌ها مدت‌ها است که زندگی ما را احاطه کرده‌اند؛ اما از آن‌ها چندان اطلاعی نداریم. ما امروز طی این مطلب، به تعریف رمز ارز به زبان ساده می‌پردازیم. پس اگر تابه‌حال هیچ‌گونه اطلاعاتی از ارز‌ها‌ی دنیا‌ی دیجیتال نداشته‌اید، به‌هیچ‌وجه نگران نباشید. شما با همراهی ما، امروز بالاخره می‌توانید برای این کنجکاوی بر‌انگیخته‌شده پاسخ درستی بیابید.

اینکه رمز ارز چیست و چگونه کار میکند، از جمله سوالاتی است که به‌سادگی به آن جواب خواهیم داد. همیشه مهم‌تر از چیستی یک مسئله، نحوه کارکرد آن می‌باشد. به همین دلیل راه‌ها‌ی استفاده از آن را نیز به شما خواهیم آموخت. خب، حالا بهتر است که بدون اتلاف وقت، سریع به سراغ اصل مطلب برویم.

مطالعه بیشتر: بهترین رمز ارز برای سرمایه گذاری چیست ؟

سر‌دسته‌ی رمز ارز، یعنی ارز دیجیتال چیست؟

رمز ارز تنها یکی از زیر‌مجموعه‌ها‌ی ارز دیجیتال است. برای درک تعریف رمز ارز به زبان ساده، باید در رابطه با سر‌دسته‌ی آن، یعنی ارز دیجیتال موارد‌ی را بدانید. استفاده از این ارز، به دسترسی به کامپیوتر و همچنین کیف پول دیجیتال نیاز دارد. کیف پولی برای نگهداری پول یا ارز دیجیتال که به اینترنت متصل است. انجام تراکنش‌ها‌ی فوری، آن هم در سطح بین‌المللی، چیز‌ی است که تنها می‌توان از ارز دیجیتال انتظار داشت. همین مورد از جمله دلایل محکم برای افزایش کاربرد لحظه به لحظه‌ی آن است. پس یادگیری در رابطه با ارز دیجیتال و به‌کاربردن آن می‌تواند برای هرکسی سود‌مند باشد.

بااین‌حال ارز دیجیتال تنها به رمز ارز محدود نمی‌شود. به همین دلیل لازم است قبل از تعریف رمز ارز به زبان ساده، با زیر‌مجموعه‌ها‌ی ارز دیجیتال نیز آشنا شوید.

تعریف رمز ارز به زبان ساده - مارکترها

ارز دیجیتال به چند دسته تقسیم می‌شود؟

  • ارز مجازی

Virtual Currencies یا ارز مجازی، ارز‌ی است که قانونی در رابطه با آن وجود ندارد. نبود قانون به معنا‌ی بی‌قانونی یا غیرمجاز بودن ارز مجازی نیست، بلکه به این معنا است که قانون آن طبق پروتکل‌ها‌ی موسسه‌ای که در آن بکار گرفته می‌شود، به وجود می‌آید. ذی‌نفعان آن در هر موسسه‌ای مطابق پروتکل‌ها و الگو‌ها‌یی که دارند، الگوریتم‌ها‌یی را طراحی می‌کنند. این الگوریتم‌ها می‌توانند ارز مجازی را به‌خوبی کنترل نمایند. اگر به دنبال مثال و نمونه‌ای برای استفاده از ارز‌ها‌ی مجازی هستید، باید به بازی یا Game اشاره کنم. توکن‌ها بر اساس الگوریتم و مقرراتی عمل می‌کنند که توسعه‌دهندگان بازی طراحی کرده‌اند.

  • ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)

CBDC مخفف Central Bank Digital Currencies می‌باشد. این ارز‌ها درست بر‌خلاف ارز مجازی که قانون خاصی نداشت، از آغاز قوانینی برای کنترل دارند. بعلاوه این نوع ارز‌ها توسط بانک مرکزی هر کشور به وجود می‌آیند.

  • رمز ارز

و اما حالا به سراغ تعریف رمز ارز به زبان ساده بیاییم؛ یعنی همان موضوع اصلی خود‌مان. در این نوع ارز‌ها از تکنیک‌ها‌ی رمز‌نگاری جهت تایید و همچنین حفظ امنیت اطلاعات استفاده می‌شود. معادل انگلیسی رمز ارز، Cryptocurrency می‌باشد. اغلب افراد رمز ارز و ارز دیجیتال را یکی می‌دانند؛ اما آیا واقعا همین‌طور است؟ ارز دیجیتال، انواع مختلفی دارد و رمز ارز تنها یکی از انواع آن است. ارز دیجیتال در حقیقت پول یا ارز‌ی است که برای انتقال و انجام معامله در دنیا‌ی مجازی یا دیجیتال طراحی شده است. قطعا ما در محیط دیجیتال نمی‌توانیم پول واقعی را جابه‌جا یا از آن استفاده کنیم؛ اما رمز ارز قابلیت‌ها‌ی بسیار جالب و باور‌نکردنی دارد که اهمیت آن را بسیار فرا‌تر از پول واقعی می‌کند.

 

رمز ارز چگونه کار می‌کند؟

برای شناخت تعریف رمز ارز به زبان ساده، بهتر است با نحوه‌ی عملکرد آن نیز آشنا شویم. در معاملات دیجیتالی، اطلاعات و داده‌ها از طریق کد‌گذاری یا رمز‌نگاری‌ها‌ی پیشرفته ثبت می‌گردند. سپس داده‌ها‌ی ارز دیجیتال بین کیف پول‌ها و دفاتر کل عمومی جابه‌جا می‌شوند. در حقیقت استفاده از این رمز‌نگاری‌ها به نام‌گذاری آن به نام رمز ارز منجر شده است‌‌. شاید بپرسید که به‌کارگیری یک ارز و انجام معامله به‌واسطه‌ی آن، چه احتیاجی به رمز‌نگاری‌ها‌ی سخت و پیچیده دارد؟ کارکرد ارز‌ها به‌واسطه‌ی کد‌ها به افزایش امنیت منجر می‌شود. همان چیز‌ی که ما در دنیا‌ی واقعی با ارز‌ها‌ی واقعی، کم‌تر احساس می‌کنیم. این داده‌ها به کمک شبکه‌ای متشکل از بلاک چین و هش، با بالا‌ترین میزان امنیت حفظ می‌شوند؛ بی‌آنکه بتوان آن‌ها را تغییر داد.

بلاک چین: پایگاه‌داده؛ در بلاک چین، داده‌ها در واحد‌ها‌یی به نام بلوک ذخیره می‌شوند. سپس با انجام معامله‌ی جدید، اطلاعات آن در بلوک دیگر‌ی ذخیره می‌شود و با هش به بلوک قبلی متصل می‌گردد؛ درست مثل یک زنجیره.

هش: هش را می‌توان به زنجیر‌ی تشبیه کرد که بلوک‌ها را به هم متصل می‌کند. به‌واسطه‌ی آن، داده‌ها‌ی هیچ یک از بلوک‌ها در بلاک چین، نمی‌توانند تغییر کنند.

در ضمن حقیقت جالبی در رابطه با رمز ارز وجود دارد. شما برای انجام هیچ‌گونه تراکنشی با رمز ارز‌ها، به بانک یا شخص سومی نیاز ندارید؛ چرا‌که ارز‌ها‌ی دیجیتال به‌عنوان یک سیستم پرداختی دیجیتالی و همتا به همتا کار می‌کنند. برای انجام معامله تنها دو طرف مورد‌نیاز هستند و نه بیش‌تر. ارز‌ها‌ی شما نیز در کیف پولی مخصوص شما که به‌صورت دیجیتالی است، ذخیره و نگهداری می‌شوند.

 

مزایا‌ی استفاده از رمز ارز‌ها

به نظرم برای شفافیت تعریف رمز ارز به زبان ساده، همین حالا باید با مزایا و معایب آن نیز آشنا شوید. شناخت این مسئله به طور کامل می‌تواند هنگام استفاده از رمز ارز‌ها، کمک بسیار‌ی به شما کند. در این حالت طی انجام معامله، می‌توانید با کسب سود بیش‌تر، درآمد‌زایی بهتر‌ی داشته باشید. از طرفی هم کاملا طبیعی است که از خود بپرسید که به‌کاربردن رمز ارز‌ها چه فایده‌ای برای من دارد؟ خب، برای یافتن پاسخ سوال خود، ادامه‌ی مطلب را دنبال کنید. استفاده از رمز ارز‌ها چندین مزیت قابل‌توجه دارد که می‌تواند هرکسی را برای به‌کارگیری و ترجیح آن بر پول واقعی توجیه کند.

  1. سیاست‌ها‌ی مالی آسان. واسطه‌ای مثل بانک و موسسه‌ها‌ی مالی جهت مدیریت جریان پول وجود ندارد.
  2. سرعت بالا‌ی انتقال ارز و همچنین ثبت معاملات. در حقیقت نبود واسطه، سرعت انجام کار را حتی بیش‌تر هم می‌کند. به‌نحوی‌که می‌توان در عرض چند دقیقه از این نقطه تا آن سر دنیا پول جابه‌جا کرد؛ بدون هیچ محدودیتی.
  3. رمز ارز یک پول دیجیتالی است. بنابراین به تجهیزات ساخت پول فیزیکی نیاز‌ی ندارد و همین هزینه‌ها را پایین‌تر می‌آورد. از طرفی هم رمز ارز دردسر‌ها‌ی جابه‌جایی پول واقعی که فضا و هزینه‌ها‌ی گزافی می‌خواهد را ندارد.
  4. انجام معاملات با صرف هزینه‌ها‌ی کم. در تعریف رمز ارز به زبان ساده، باید بدانید که شبکه‌ی ارز‌ی، تراکنش‌ها را به‌صورت الگوریتمی انجام می‌دهد و نه بانکی. حذف واسطه‌ها منجر به هزینه‌ها‌ی بسیار کم‌تر در مقایسه با سایر ارز‌ها می‌شود.
  5. تحت هیچ سازمان و هیچ فرد‌ی کار نمی‌کند، فعالیت‌ها‌ی رمز ارز با استقلال کامل در قالب یک سیستم پرداخت الکترونیکی می‌باشد. به‌عبارت‌دیگر به کسی تعلق ندارد.
  6. به‌صورت “غیر متمرکز” کار می‌کند. غیر متمرکز بودن رمز ارز به معنا‌ی امنیت بیش‌تر آن در برابر هک‌شدن و هرگونه خطرات احتمالی است. در یک شبکه‌ی غیر متمرکز، هر گرهی یک نسخه از پایگاه‌داده را در اختیار خود دارد. بنابراین با وجود نسخه‌ها‌ی زیاد از پایگاه‌داده، ترسی از حذف داده‌ها وجود ندارد. درحالی‌که سیستم بانک‌ها به‌صورت متمرکز عمل می‌کند. اگر سرور مرکزی آن‌ها، تحت تهاجم قرار بگیرد، به‌راحتی تمام داده‌ها از بین می‌روند. به این دلیل که سیستم آن، تحت شبکه‌ای متمرکز، داده‌ها را تنها در یک گره به نام سرور مرکزی نگه داشته است و نه بیش‌تر. بعلاوه اگر نسخه‌ی پشتیبانی از داده‌ها وجود نداشته باشد، این رخداد یک فاجعه خواهد بود.
  7. یک مزیت دیگر که در تعریف رمز ارز به زبان ساده می‌گنجد، عدم محدودیت زمان برای آن‌ها است. رمز ارز‌ها در هر زمان از شبانه‌روز و در کل روز‌ها‌ی سال قابل استفاده هستند.
  8. می‌توان به کمک رمز ارز‌ها سود قابل‌توجهی به دست آورد.

 

معایب استفاده از رمز ارز‌ها

با وجود مزایا، هرگز نباید فراموش کرد که قطعا معایبی هم وجود دارد. معایب رمز ارز‌ها عبارت‌اند از:

  1. استفاده از رمز ارز‌ها به وجود اینترنت و تجهیزات الکترونیکی وابسته است. تجهیزانی مثل کامپیوتر، گوشی هوشمند و کیف پول دیجیتال از زیر‌ساخت‌ها‌ی ضروری رمز ارز‌ها هستند.
  2. احتمال هک‌شدن و ایجاد خسارت به‌واسطه‌ی آن‌ها وجود دارد؛ چرا‌که رمز ارز‌ها کاملا در دنیا‌ی دیجیتالی و الکترونیکی فعالیت می‌کنند. بنابراین باید با دقت کامل پیش بروید.
  3. نوسان قیمت زیاد و نا‌پایداری ارزش رمز ارز‌ها. غیرمتمرکز بودن ارز‌ها همان‌طور که در تعریف رمز ارز به زبان ساده، مزیت است، یک نقص هم به شمار می‌رود. به این دلیل که قانون‌گذاری و یا نظارتی دررابطه‌با این ارز‌ها صورت نمی‌گیرد. بنابراین نوسان قیمت شدید در بین انواع رمز ارز‌ها وجود دارد.
  4. بدون دانش کافی نه‌تنها سود چندانی دست شما را نمی‌گیرد، بلکه خسارت هم خواهید دید.

انواع رمز ارز - مارکترها

انواع رمز ارز‌ها

حتما تابه‌حال متوجه شده‌اید که این مقاله تنها به تعریف رمز ارز به زبان ساده محدود نمی‌شود. از همین جهت قصد دارم چند نمونه از انواع این ارز‌ها را نیز به شما معرفی کنم. اگرچه رمز ارز از زیر‌مجموعه‌ها‌ی ارز دیجیتال است؛ اما خود آن نیز به چندین دسته تقسیم می‌شود. شما در سایت CoinMarketCap که یکی از بهترین وب‌سایت‌ها در زمینه‌ی ارز دیجیتال است، می‌توانید به این نمونه از اطلاعات دست بیابید. مطابق داده‌ها‌ی این وب‌سایت، بیش از ۱۲۰ دسته‌بندی برای رمز ارز‌ها نام برده شده است. چند نمونه از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • بیت کوین (Bitcoin/BTC)
  • اتریوم (Ethereum/ETH)
  • سولانا (Solana)
  • ترون (Tron/TRX)
  • پولکادات (Polkadot)
  • آوالانچ (Avalanche)
  • پولیگون (Polygon)
  • و…

اگر به حوزه‌ی رمز ارز‌ها علاقه‌مند شده‌اید و قصد سرمایه‌گذاری و نوسان‌گیری ارز‌ها‌ی دیجیتال را دارید، کافی است به سایر مطالب ما در وب‌سایت مارکتر‌ها سر بزنید. مطالبی از جمله بهترین رمز‌ارز برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۳ چیست؟ و همچنین ترون چیست؟ همه چیز درباره ارز دیجیتال ترون را مطالعه کنید تا در دنیا‌ی ارز به سود مناسبی دست یابید.

 

چطور می‌توان رمز ارز خرید؟

حالا بهتر است بعد از کسب این همه اطلاعات در رابطه با اینکه رمز ارز چیست و چگونه کار میکند، به این بپردازیم که چطور می‌توان آن را خرید و یا با آن معامله انجام داد.

بعد از آگاهی از تعریف رمز ارز به زبان ساده، جهت خریداری رمز ارز، شما باید از طریق صرافی‌ها اقدام کنید. به یک صرافی مجاز و مطمئن بروید و یک حساب معاملاتی برای خود باز کنید. با این کار شما ازاین‌پس می‌توانید در بازار ارز دیجیتال به خریدوفروش رمز ارز بپردازید. اگر اصول کار را به‌خوبی رعایت کنید و به یک معامله‌گر هوشمند و دانا تبدیل شوید، می‌توانید سود بسیار خوبی کسب کنید. در ضمن دقت کنید که شما به‌عنوان یک کاربر ایرانی، برای “فعالیت در بازار” می‌توانید از صرافی داخلی و یا خارجی کمک بگیرید. بااین‌حال توجه کنید که برای “تبدیل پول به دلار دیجیتال”، از صرافی ایرانی استفاده کنید. بعد از انجام معامله و خرید رمز ارز، به‌جای نگهداری آن‌ها در صرافی داخلی، آن‌ها را سریعا به کیف پول دیجیتال خود منتقل کنید تا آنجا ذخیره شوند؛ آیا می‌دانید چرا؟ گفته می‌شود که صرافی‌ها‌ی داخلی با اینکه منعی برای فعالیت ندارند؛ اما قانونی هم نیستند. پس به یاد داشته باشید که رمز ارز‌ها‌ی خود را در کیف پول ذخیره کنید.

صرافی متمرکز یا غیر متمرکز؟

صرافی متمرکز، صرافی‌ها‌یی هستند که تحت نظارت دولت‌ها فعالیت می‌کنند. بنابراین استفاده از آن‌ها مشروط به احراز هویت است که در حال حاضر چنین امکانی برای ایرانی‌ها وجود ندارد. صرافی‌ها‌ی غیر متمرکز درست بر‌عکس متمرکز‌ها هستند. آن‌ها تحت نظارت هیچ سازمان و دولتی نیستند و به احراز هویت هم نیاز‌ی ندارند. شرط استفاده از آن‌ها، داشتن کیف پول دیجیتال است؛ به همین سادگی. بااین‌حال هم‌اکنون این صرافی‌ها در مقایسه با نوع متمرکز، امکانات کم‌تر‌ی دارند؛ ولی باتوجه‌به همه‌گیری تعریف رمز ارز به زبان ساده و همچنین میزان استفاده از آن در بین مردم، انتظار می‌رود که به‌زودی صرافی‌ها‌ی غیر متمرکز توسعه بیابند.

کمی پیش گفتیم صرافی مجاز و مطمئن؛ اما چطور می‌توان به این موضوع پی برد؟

بهتر است برای اطلاعات بیش‌تر در این مورد، دوباره سر‌ی به وب‌سایت CoinMarketCap بزنید. بااین‌حال من چند مورد مهم را برای تشخیص صحت صرافی به شما خواهم گفت. شما زمانی می‌توانید به یک صرافی اطمینان کنید که تعداد ارز‌ها‌ی لیست شده و همچنین حجم نقدینگی آن، زیاد باشد. بعلاوه یک صرافی درست، نباید سابقه‌ی مشکلات قانونی و هک‌شدن داشته باشد. پس حتما به این موارد توجه کنید.

صرافی متمرکز و غیر متمرکز - مارکترها

سخن آخر

حال که مطالعه‌ی این مقاله را به پایان رسانده‌اید، حتم دارم که به رمز ارز‌ها توجه بیش‌تر‌ی نشان می‌دهید. شاید با دانستن تعریف رمز ارز به زبان ساده، از همین فردا گوش‌به‌زنگ هستید تا از نوسان قیمت هر یک از رمز ارز‌ها اطلاع پیدا کنید. شاید حتی قصد سرمایه‌گذاری و ترید هم داشته باشید. در این صورت به شما تبریک می‌گویم؛ چرا‌که در جا‌ی درستی قرار گرفته‌اید. بااین‌حال از همین حالا باید بدانید که هنوز کافی نیست‌! پس در حوزه‌ی ارز دیجیتال به یک حرفه‌ای تبدیل شوید و کم‌کم جا‌ی پا‌ی خود را در آن محکم کنید.

به یاد داشته باشید که رمز ارز با هدف انتقال سریع و آسان‌تر ارز در عرصه‌ی دیجیتال با امنیت بیش‌تر طراحی شده است. پس اگر با دانش و هوشمند‌ی به سراغ آن بروید، ارز دیجیتال می‌تواند شما را به قله‌ها‌ی موفقیت برساند. بنابراین تعریف رمز ارز به زبان ساده را تنها یک نقطه‌ی شروع برای خود در نظر بگیرید و به‌تدریج در دنیا‌ی وسیع آن پیش بروید.

۵/۵ - (۶ امتیاز)

من در زمینه تولید محتوای متنی مشغول به فعالیت هستم و با وب سایت های مختلفی همکاری کردم. به فعالیت و یادگیری در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ هم علاقه زیادی دارم

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *