فرق هاست ایران و خارج چیست؟ +[مزایا و معایب]

فرق هاست ایران و خارج چیست؟ +[مزایا و معایب]

در گذشته دغدغه‌ی انتخاب هاست وجود نداشت؛ چرا‌که هاست داخلی هنوز تولید نشده بود؛ اما آیا الان می‌توان این دغدغه را نا‌دیده گرفت؟ مطمئنا خیر. با پیشرفت فناوری، اینترنت و امور مرتبط با آن در داخل کشور، فرصت و امکانات ساخت هاست داخلی هم مهیا شد. طبیعتا به دنبال آن، استفاده از هاست داخلی هم کم‌کم رونق پیدا کرد. در نتیجه در حال حاضر کسب‌و‌کار‌ها‌یی هستند که هاست داخلی را ترجیح می‌دهند، درحالی‌که عده‌ای هم بر‌عکس از میزبان خارجی استفاده می‌کنند. خب، سوالی که به وجود می‌آید، در رابطه با تفاوت هاست‌ها می‌باشد. مگر فرق هاست ایران و خارج چیست؟ اصلا چه اهمیتی دارد که از کدام یک از هاست‌ها استفاده کنم؟ شاید این‌ها سوالاتی هستند که در حال حاضر در ذهن شما به پرواز درآمده‌اند. توصیه می‌کنم که کمی صبور باشید تا به سوالات شما پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهم.

اما یک سوال مهم‌تر، اصلا هاست چیست و به چه درد‌ی می‌خورد؟ شاید بهتر باشد که برای درک بیش‌تر موقعیت، از اول ماجرا شروع کنم و سپس به تفاوت هاست ایران و خارج بپردازم.

تفاوت هاست ایران و خارج

هاست چیست؟

به طور خلاصه هاست، بخشی از سرور است که از وب‌سایت میزبانی می‌کند؛ اما یک سوال، پس تکلیف سرور چه می‌شود؟ تعریف سرور بسیار ساده است. کافی است بدانید که کامپیوتر روشن و متصل به اینترنت شما یک سرور است که برای سرویس‌گیرنده‌ها‌ی داخل شبکه، منابعی مثل رم، فضا‌ی ذخیره‌سازی و… را مهیا می‌کند.

حال، هر بخشی از این سرور یک هاست به شمار می‌رود که از وب‌سایتی میزبانی می‌کند؛ اما دانستن این موضوع چه کمکی به من و شما می‌کند؟ اگر قصد راه‌اندازی و یا حتی رونق‌دادن کسب‌و‌کار‌ی را دارید، رمز پیروزی شما، ساختن وب‌سایت است. برای انجام این کار، پس از طراحی قالب سایت باید یک هاست انتخاب و خریداری کنید. اینکه چرا گفتم باید، سوالی است که در بخش بعد پیش از پرداختن به فرق هاست ایران و خارج، به آن پاسخ خواهم داد.

 

انتخاب هاست چه اهمیتی دارد؟

احتمالا حالا می‌گویید که خود سیستم کامپیوتر که هاست دارد؛ پس مشکل کجاست؟ چرا باید هاست انتخاب کنم؟ اگر به تعریفی که ارائه شد، دقت کرده باشید، می‌بینید که هاست بخشی از یک سیستم همیشه روشن و متصل به اینترنت است. آیا کامپیوتر شما همیشه روشن است؟ برق همیشه به آن وصل است و یا اینترنت دائما به راه است؟ البته که نه. پس امکان قطعی نت و یا خاموش‌شدن آن وجود دارد. زمانی که این اتفاق بیفتد، سایتی که برای آن زحمت زیاد‌ی کشیده‌اید، از دسترس خارج می‌شود و کاربران هم آن را نمی‌بینند. در این شرایط باید میزبانی را به شرکت‌ها‌ی هاستینگ که فعالیت آن‌ها به طور ۲۴ ساعته و فارغ از زمان است، سپرد. خب، حالا انتخاب هاست و فرق هاست ایران و خارج مطرح می‌شود که در ادامه به آن می‌پردازم.

 

عوامل موثر بر تفاوت هاست ایران و خارج  چیست؟

فرق هاست ایران و خارج را می‌توان در چندین زمینه مورد بررسی قرار داد. بنابراین تنها باتکیه‌بر یک عامل مشخص نمی‌توان قیاس و یا نتیجه‌گیری کلی انجام داد.

اما چه عواملی بر تفاوت هاست ایران و خارج موثر هستند؟

  • پینگ تایم

شاید این واژه به نظر شما یکم قلمبه سلمبه و یا نا‌مفهوم به نظر بیاید. اصلا پینگ تایم چیست و چرا در حوزه تفاوت هاست ایران و خارج اهمیت پیدا کرده است؟ از نام پینگ تایم می‌توان انتظار داشت که ارتباطی با زمان داشته باشد. بله این درست است؛ اما دیگر چه؟ در حقیقت پینگ تایم، دستور‌ی است برای اندازه‌گیری فاصله بین دو دستگاه در شبکه و زمان مورد‌نیاز برای اتصال آن‌ها بر حسب میلی‌ثانیه.

اما منظور از دو دستگاه چیست؟ اول، دستگاه کاربر‌ی که من و شما بکار می‌بریم و دوم، هاست. همان‌طور که می‌دانید هاست داخلی در ایران قرار دارد، از طرفی من هم به‌عنوان یک کاربر در ایران هستم، حال فرض کنید یک هاست خارجی هم وجود دارد که مسلما در ایران نیست. به نظر شما سرعت اتصال و بار‌گذاری به‌واسطه‌ی کدام یک از این هاست‌ها بیش‌تر خواهد بود؟ مطمئنا هاست داخلی؛ چون فاصله‌ی دستگاه من و آن به هم نزدیک‌تر است و کار‌ها‌ی لازم سریع‌تر انجام می‌شوند. البته باید اضافه کنم که این سرعت به زیر‌ساخت میزبان یا هاست هم بستگی دارد. بااین‌حال فرق هاست ایران و خارج در این مورد به‌وضوح به چشم می‌آید؛ بطوریکه درخواست من کاربر با وصل‌شدن به هاست داخلی سریع‌تر اجابت می‌شود و پاسخ لازم را دریافت می‌کنم. در همین حین اگر کاربر وب‌سایت، خارجی باشد، هاست خارجی فواید بیش‌تر‌ی خواهد داشت. در نتیجه باتوجه‌به هدف و کاربران خود‌تان باید تفاوت هاست ایران و خارج را در نظر گرفته و در رابطه با انتخاب هاست تصمیم بگیرید.

  • سرعت پورت سرور

اول قبل از توضیح تفاوت هاست ایران و خارج در این زمینه، بهتر است به چیستی سرعت پورت سرور اشاره کنم که اصلا چه نوع سرعتی است. سرعت پورت در واقع همان سرعت اینترنت است که سرور‌ها از آن بهره می‌برند. به طور معمول این سرعت در سرور‌ها‌ی معمولی به ۱GB می‌رسد. البته در هاست‌ها‌ی دانلود این سرعت حتی بیش‌تر هم هست؛ طور یکه ۴۰ برابر می‌شود. بنابراین شما در خرید یک هاست، حتما باید به این عامل از عوامل موثر در فرق هاست ایران و خارج دقت کنید.

تاثیر سرعت پورت سرور در تفاوت هاست

  • ترافیک ماهانه یا پهنا‌ی باند

شاید پهنا‌ی باند عبارتی باشد که امروزه زیاد می‌شنوید، آن هم به این دلیل که عصر، عصر تکنولوژی است. بااین‌حال آیا معنا‌ی آن را هم می‌دانید؟ اگر می‌دانید که چه بهتر؛ اما اگر نه، پس همین حالا جواب را از من خواهید گرفت. به حجم داده‌ها‌یی که بین یک سایت و دستگاه بازدید‌کنندگان منتقل می‌شود، پهنا‌ی باند می‌گویند که حجم کمی هم نیست. پهنا‌ی باند به حد‌ی است که حتی می‌تواند پاسخ‌گو‌ی نیاز وب‌سایت‌ها‌ی بزرگ باشد؛ اما مسئله‌ای که وجود دارد، قیمت آن می‌باشد که بسیار بالا‌ست. این فاکتور از موارد موثر بر فرق هاست ایران و خارج است. در نتیجه در خرید هاست باید پهنا‌ی باند را نیز مدنظر قرار دهید و مطابق هدف و نیاز خود تصمیم‌گیری کنید.

  • قیمت هاست

تفاوت هاست ایران و خارج حتی در زمینه‌ی قیمت هم به چشم می‌آید. پس اگر در حال حاضر به دنبال یک هاست ارزان قیمت هستید، باید بگویم که هاست داخلی گزینه‌ی مناسبی برای شما خواهد بود. قیمت هاست داخلی ارزان‌تر از هاست خارجی است.

  • دسترسی و پایداری

پایداری هاست از جمله ویژگی‌ها‌ی مهم آن است که در خرید باید به آن توجه کرد. البته باید گفت که در فرق هاست ایران و خارج هم نقش موثر‌ی دارد. چطور می‌توان فهمید که یک هاست همیشه در دسترس است یا نه؟ خب، این موضوع به ساختار شبکه بستگی دارد؛ اما چطور؟ اگر هاست از سخت‌افزار استاندارد و همچنین یک ساختار شبکه‌ای منظم و پر‌سرعت برخوردار باشد، این به این معنا‌ست که هاست، پایدار است.

در رابطه با فرق هاست ایران با خارج چطور؟ ازآنجاکه سرور‌ها و هاست‌ها‌ی داخلی در دیتا‌سنتر‌ها‌ی ایرانی هستند، پس دیگر لزومی به نگرانی‌ها‌ی زیاد در رابطه با عدم پایداری هاست نیست. به این دلیل که در این حالت دیگر امکان تحریم، عدم دسترسی به اینترنت بین‌المللی، توقیف سرور و… نیز به‌هیچ‌وجه وجود ندارد.

اما از طرف دیگر در طول مدت اختلالات اینترنتی و قطعی ارتباط با خارج از ایران، اگر هاست خارجی باشد، وب‌سایت برای کاربران داخلی از دسترس خارج می‌شود و اگر هم میزبان داخلی باشد، برای کاربران خارج از ایران قابل‌مشاهده نخواهد بود. پس باید بر اساس کاربران هدف خود در رابطه با این تفاوت هاست ایران و خارج و خرید یکی از آن‌ها تصمیم‌گیری کنید.

  • معیار‌ها‌ی سئو

سئو چه ارتباطی با تفاوت هاست ایران و خارج دارد؟ احتمالا می‌دانید که یکی از رموز موفقیت در سئو، دسترسی دائمی موتور‌ها‌ی جستجو‌یی مثل گوگل به صفحه و وب‌سایت شما‌ست. در نتیجه اگر مشکل یا اختلالی به وجود بیاید که از این اتفاق جلوگیری کند، صفحه از دید گوگل خارج می‌شود و افت سئو و رتبه پدید می‌آید. حالا سوال اینجا‌ست که هاست ایرانی یا خارجی؟ توصیه من این است که اگر وب‌سایت شما Seo-based می‌باشد، از هاست ویندوز‌ی خارجی استفاده کنید که بستر شبکه و اینترنتی آن پایدار و درعین‌حال سریع است.

بررسی تفاوت هاست ایران و خارج - مارکترها

  • کپی‌رایت و اعمال تحریم‌ها

تفاوت هاست ایران و خارج در زمینه‌ی تحریم بسیار به چشم می‌آید. اعمال تحریم رو‌ی عملکرد و دسترسی سایت‌ها بی‌تاثیر نیست. به همین دلیل اگر فکر می‌کنید که از جانب این عامل ضرر‌ی به وب‌سایت شما می‌رسد، از هاست داخلی که از این نظر کاملا ایمن است، استفاده نمایید.

قوانین کپی‌رایت چه در مورد آثار دنیا‌ی واقعی و چه مجازی صادق است و لازم‌الاجرا می‌باشد. در نتیجه بهتر است بدون هیچ عذر و بهانه‌ای آن رعایت کنید. بااین‌حال باید بگویم که فرق هاست ایران و خارج در این زمینه هم ملموس است. در حال حاضر، هاست داخلی در مقایسه با هاست‌ها‌ی خارجی نظارت کم‌تر‌ی بر این موضوع دارد.

  • امنیت

شرکت‌ها‌ی هاستینگ معتبر از اطلاعات و داده‌ها‌ی وب‌سایت شما بک‌آپ می‌گیرند. بنابراین شما با برخورداری از هاست نه‌تنها وب‌سایت راه‌اندازی می‌کنید، بلکه حتی از امنیت آن نیز مطمئن خواهید بود. حال، مسئله این است که فرق هاست ایران و خارج چه ارتباطی با این عامل دارد؟ اصلا مطابق این معیار، کدام هاست بهتر است؟ توصیه من این است که علی‌الخصوص برای سایت‌ها‌ی دولتی یا حاوی اطلاعات حیاتی و حساس از جمله وب‌سایت مرتبط با دانشگاه‌ها، مراکز دولتی و اداری مثل شهرداری و موارد‌ی از این قبیل از هاست داخلی استفاده کنید. سایت‌ها‌ی دولتی دارای اطلاعات و منافع ملی هستند. در نتیجه با استفاده از هاست داخلی که احتمال وجود تحریم و نابودی اطلاعات را از بین می‌برد، حفاظت از داده‌ها را ضمانت می‌کنید.

نکته‌ای به نظر‌م رسید که بهتر است در بخش امنیت و فرق هاست ایران و خارج ذکر کنم. به‌غیراز شرکت هاستینگ حتی شما هم توانایی گرفتن بکاپ را دارید. می‌توانید برای اطمینان بیشتر این کار را به‌راحتی و در بازه‌ها‌ی زمانی مشخص انجام دهید و با تهیه‌ی یک نسخه بکاپ، امنیت سایت و اطلاعات را حفظ کنید.

 

مزایا و معایب استفاده از هاست داخلی و خارجی

اگر در کل چیز‌ی به‌عنوان فرق هاست ایران و خارج وجود نداشت، دیگر این همه بحث پیش نمی‌آمد. ‌ بنابراین عواملی که ذکر شدند، نشانگر مزایا و معایبی در هاست‌ها می‌باشد که بهتر است نگاهی به آن‌ها بیندازید. از این منظر کاملا می‌توانید هاست‌ها را در کسر‌ی از ثانیه با یکدیگر مقایسه کنید و به تفاوت هاست ایران و خارج پی ببرید.

هاست داخلی

  • مزایا
  1. امکان بارگذاری سریع
  2. حذف احتمال تحریم
  3. باز‌شدن سایت حتی در زمان اختلالات بین‌المللی
  • معایب
  1. زیر‌ساخت اینترنتی و پورت ضعیف‌تر نسبت به خارجی
  2. پهنا‌ی باند گران‌تر بعلت محدودیت نگهداری سرویس‌ها

هاست خارجی

  • مزایا
  1. پهنا‌ی باند و ترافیک ماهانه بیش‌تر
  2. استفاده از تکنولوژی‌ها‌ی به‌روز نگهداری
  3. پورت سریع و کیفیت خوب دیتا‌سنتر به لحاظ فنی
  • معایب
  1. امکان تحریم و از دسترس خارج‌شدن وب‌سایت
  2. بار‌گذاری یا پینگ تایم کند‌تر

انتخاب بهترین هاست

سخن پایانی

امیدوار‌م نکاتی که تا به اینجا‌ی کار در رابطه با تفاوت هاست ایران و خارج به شما گفته شد، به کار شما عزیزان بیاید و بتوانید درست انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که در نهایت تصمیم‌گیری برای انتخاب هاست داخلی یا خارجی کاملا به عهده‌ی خود شما‌ست. کسب‌و‌کار، شرایط، کاربران هدف، هزینه، پهنا‌ی باند و در کل همه‌ی موارد‌ی که در رابطه با فرق هاست ایران با خارج گفته شد را دوباره در ذهن خود مرور کنید. در این حالت به تصمیمی منطقی می‌رسید که مطمئنا هرگز از آن پشیمان نخواهید شد.

این مقاله چه اندازه به شما کمک کرد؟

من در زمینه تولید محتوای متنی مشغول به فعالیت هستم و با وب سایت های مختلفی همکاری کردم. به فعالیت و یادگیری در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ هم علاقه زیادی دارم

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *