صفحه فرود چیست و چگونه طراحی کنیم؟

صفحه فرود چیست و چگونه طراحی کنیم؟

صفحه فرود یا لیندینگ پیج‌ها صفحات مهم وب ‌سایت کسب و کار اینترنتی ما محسوب می‌شوند که تاثیر بسیار زیادی برای تبدیل بازدید کنندگان به مشتری دارد. هر صفحه فرودی برای هدفی مشخص طراحی می‌شود که در این مقاله بیشتر با این موارد آشنا خواهیم شد.

شاید برای شما پیش آمده باشد که از سوی یک برند آنلاین (مثلا دیجی کالا)، یک ایمیل دریافت کد تخفیف دریافت کرده باشید و پس از کلیک بر روی یک دکمه رنگی، به صفحه لندینگ پیج دیجی کالا هدایت شده‌باشید. هدف این صفحه، دریافت شماره تلفن یا ایمیل شما و ارسال کد تخفیف برای شماست. این یک صفحه فرود بسیار حرفه‌ای است که هدف آن، جذب اطلاعات مشتریان بالقوّه و تبدیل آن‌ها به خریداران دائمی است.

در تصویر زیر نمونه لندینگ پیج دیجی کالا را مشاهده می‌کنید..

نمونه لندینگ پیج دیجی کالا

صفحه فرود چیست و چه فایده‌ای دارد؟

صفحه فرود، به یک یا تعدادی از صفحات وب‌سایت شما گفته می‌شود که وظیفه جذب Lead یا سرنخ برای کسب‌وکار شما را دارد که این سرنخ‌ها پتانسیل تبدیل شدن به مشتری‌های تجارت شما را دارند.
اگر بخواهم ساده‌تر این قضیه را برای شما مطرح کنم، در واقع صفحه فرود، برای تجارت شما، نقش یک آهنربا را بازی می‌کند و سبب می‌شود تا علاقه‌مندان به خدمات و محصولات شما را به سوی خود جذب کند.
البته بسیاری از کارشناسان حوزه دیجیتال مارکتینگ، عقیده دارند که به هر صفحه‌ای از وب‌سایت، یک لیندینگ پیج گفته می‌شود، بنابریان بهتر است صفحه فرود را اینطور تعریف کنیم که:
به هر صفحه از وب‌سایتمان که به منظور یک هدف مشخص (عموماً اهداف بازاریابی) ساخته و طراحی می‌شود، Landing Page گفته می‌شود.

بهترین لندینگ پیج ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

قبل از طراحی هر صفحه فرودی، باید به یک نکته مهم توجّه کنیم و آن هم تعیین هدف مشخص برای ساخت آن صفحه فرود است. ممکن است شما صفحه‌ای را به منظور جذب و دریافت شماره تلفن از مخاطبان خود طراحی کنید، یا اینکه یک صفحه را برای نمایش آخرین وضعیّت قیمت کالای خود در بازار روز به صورت زنده بسازید. نکته مهم دیگر اینکه، شما باید توسط ابزارهای تحلیل رفتار کاربران (همچون Google Analytics) رفتار کاربران را بر روی لندینگ پیج خود، مورد بررسی و تحلیل قرار دهید و بدانید که بازدید کننده بعد از مشاهده صفحه طراحی شده، به هدفی که شما تعیین کرده‌اید رسیده یا خیر !

برای اینکه دقیق‌تر بدانیم که در طراحی صفحه لیندینگ باید به چه نکاتی بیشتر دقّت کنیم، شما را به ادامه این مقاله دعوت می‌کنم.

استفاده از المان‌های جذب Lead در طراحی صفحات فرود

اصولا در صفحات لیندینگ می‌بایست یک ارزش منحصر به فرد ارائه داد به گونه‌ای که مخاطبین این احساس را دریافت کنند که در برابر ارائه اطلاعات خودشان به شما، یک ارزش خاص دریافت می‌کنند.
چینش محتوا نباید به گونه‌ای باشد که سبب غرق شدن مخاطب گردد و این نکته را بدانید که شما فقط ۸ ثانیه فرصت دارید که مخاطب را برای دریافت اطلاعاتش، راضی کنید.
از جمله المان‌های مهم و تاثیرگذار در جذب مخاطب بیشتر، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
– عنوان یا سرتیتر (مهم‌ترین ارزش کلیدی را در این عنوان ذکر کنید)
– زیرعنوان (برخی از صفحات فرود ممکن است بیان ارزش‌ها را به زیر عنوان‌هایی تقسیم کنند)
– کلید‌های Call To Action (استفاده از متن‌های جذاب با تضاد رنگی برای اینگونه کلید‌ها )
– بیان مزیّت‌ها (سعی کنید حداقل ۵ مزیّت‌ خدمات یا محصولات خودتان را در این صفحه بنویسید )
– استفاده از فرم ثبت اطلاعات (برای دریافت اطلاعات تماس مخاطب، نیاز به یک فرم دارید)

استفاده از المان‌های جذاب در طراحی صفحه فرود

رعایت اصل سادگی در طراحی Landing Page

بهترین نوع طراحی برای صفحات فرود، طراحی با نگاه مینیمالیستی است به این معنی که شما بتوانید در ساده‌ترین حالت، صفحات فرود خود را شکل دهید.
سعی کنید از فضاهای سفید به صورت متعادل استفاده کنید. کاربر نباید با ورود به صفحه شما، گیج و سردرگم شود و نداند که از کجای صفحه شروع به مرور مطالب شما کند. برای بهبود این موضوع می‌توانید از بالا به پایین یک جریان هدایت مخاطب به پایین صفحه ایجاد کنید.کاربران عادت دارند تا صفحات را به پایین اسکرول کنند، پس بلوک‌های ساده‌ای ایجاد کنید و سعی کنید با درج متن، تصویر و حتی قرار دادن یک ویدیویِ کوتاه، منظور اصلی را برسانید و اینکه قرار است چه ارزشی را به مخاطب خود، هدیه دهید.
سعی نکنید که از تصاویر با حجم بالا استفاده کنید، زیرا بارگزاری صفحه را با مشکل رو‌به‌رو خواهد کرد و کاربر را خسته می‌کند.فونت‌ها باید به اندازه کافی بزرگ و قابل خواندن باشد و نکته بسیار مهم اینکه حتما سعی کنید نحوه نمایش صفحات فرود در موبایل را بررسی کنید.

استفاده از تصاویر با کیفیت

همیشه سعی کنید در صفحات فرود، از تصاویر با کیفیت (اما کم حجم) استفاده کنید. حتی اگر شده، توسط یک عکاس حرفه‌ای، تصاویر منحصر به فردی را تهیه کنید و آن را برای قرار دادن در صفحه Landing Page خود، آماده کنید.
دلیل اصلی استفاده از تصاویر این است که اصولا قدرت درک مفاهیم انسان در برابر یک تصویر، بسیار بیشتر از متن است و با سرعت بیشتری می‌توانید فرد را برای ثبت اطلاعاتش راضی کنید. حتی اگر بتوانید یک ویدیو برای صفحه فرود خود آماده کنید، با این کار سبب افزایش اعتماد مخاطب خود خواهید شد.

استفاده از تصاویر با کیفیت در طراحی صفحه فرود

نشانه‌هایی برای اعتماد و رضایت عمومی داشته باشید

مردم دوست دارند که با المان‌هایی رو‌به‌رو شوند که اعتمادشان را بالا ببرد. برای این کار سعی کنید تصویر و نظرات مشتریان راضی را قرار دهید و از آن بهتر سعی کنید از نظر چند مخاطب حرفه‌ای خود، صدا ضبط کرده و آن را به صورت آنلاین در صفحه فرود منتشر کنید. مردم زمانی که متوجه می‌شوند افراد بسیاری از خدمات شما راضی بوده‌اند، بهتر مجاب می‌شوند تا برای قدم اول، اطلاعات خود را در اختیارتان قرار دهند.
نکته دیگر اینکه، اگر گواهی و یا نشان‌ اعتباری از سازمان یا مرکز خاصی دریافت نموده‌اید، حتما تصویر آن را در صفحه Landing خود قرار دهید. (مثلا نماد اعتماد الکترونیک یا … )

پیشنهاد می کنم مقاله ” آموزش نحوه یافتن عبارت کلیدی ” را از دست ندهید.

اجرای تست A/B در روند طراحی صفحه فرود

این تنها کافی نیست که شما یک صفحه فرود پدید آورید و دیگر تصور کنید، کار تمام شده است. بلکه باید بر روی صفحات فرود خود، تست A/B انجام دهید. خوب حالا یعنی دقیقا باید چه کار کنیم؟
اصولا A/B تست به این صورت انجام می‌شود که برای یک صفحه، یک یا چند المان را در نظر می‌گیرید و سعی می‌کنید آن‌ها را در ۲ حالت مختلف تست کنید. یعنی ابتدا صفحه فرود اولیه خود را با چینش دکمه‌ها، متن، رنگ و همه المان‌ها، طراحی کنید و سپس صفحه را برای جذب مخاطب، آنالیز کنید. (این کار را می‌توانید با ابزار Google Analytics و یا Hotjar انجام دهید) سپس سعی کنید المان‌هایی که از نظر مخاطب شما جذاب نبوده و یا آنگونه که باید نتیجه بخش نبوده، را تغییر داده و اینبار صفحه را در حالت B تست کنید.
البته این کار را می‌توانید تا رسیدن به حالت ایده آل انجام دهید.

ساختن صفحات فرود

المان‌هایی که نیاز به تست A/B دارد از این قرار است:
– عنوان (Heading)
– دکمه‌های CTA
– تصاویر و گرافیک
– ویدیوی معرفی
– سیگنال‌های اعتماد
– استفاده از بلوک‌ها
– لینک‌های ناوبری

توجّه ویژه به طراحی صفحه فرود برای موبایل

با افزایش روز افزون تعداد کاربران گوشی‌های هوشمند، اهمیّت این نوع دستگاه‌ها بیشتر شده و ما باید به عنوان یک وبمستر یا صاحب یک تجارت آنلاین، از این نکته غافل نشویم.
بنابراین توصیه می‌کنم که حتما پس از طراحی صفحه Landing Page، آن را در انواع دیوایس‌های همراه تست کنید و مشکلات موجود در نمایش صفحه را برطرف کنید. (برای این کار می‌توانید از امکان تست نمایش صفحات وب در مرورگر گوگل کروم استفاده کنید)

امکانات اشتراک‌گذرای را فرآهم کنید

با ایجاد امکان به اشتراک گذاری صفحه فرود در شبکه‌های اجتماعی، به بیشتر دیده شدن صفحه توسط مخاطبین خود، کمک خواهید کرد. حتی امکان معرفی این ارزش ویژه از طریق آدرس ایمیل فرآهم کنید. شاید بعضی افراد علاقه داشته باشند که صفحه فرود شما را، توسط آدرس ایمیل به اشتراک گذارند.

استفاده از ویدیو برای نمایش گزاره ارزش منحصر به فرد (UVP)
سعی کنید برای اینکه مخاطب خود را برای استفاده از خدمات خود بیشتر آگاه کنید، از یک ویدیوی کوتاه برای معرفی آنچه در چنته دارید استفاده کنید. ویدیوی کوتاه باید بتواند در زمان ۱ الی ۲ دقیقه، اصل ماجرا را برای مخاطب برساند و نباید به گونه‌ای باشد که حوصله کاربر سر برود.
قرار است در این ۱ دقیقه به مخاطب خود بگویید که گزاره ارزش منحصر به فرد شما برای او چیست؟
چه چیز گران‌بهایی برای او دارید؟ یادتان باشد در این ویدیو مزیت‌هایی را بیان کنید که مخاطب آن‌ها را می‌پسندد که این کار را به راحتی با قرار دادن خود به جای او انجام دهید.
لندینگ پیج آماده از کجا پیدا کنم؟
ممکن است طراحی صفحات فرود حرفه‌ای برای شما کمی دشوار یا هزینه‌بر باشد. چرا که اگر بخواهید یک صفحه با گرافیک فوق العاده طراحی کنید، شاید نیاز به کمک گرفتن از یک گرافیست را داشته باشید.
اما من به شما چند وب‌سایت خوب معرفی خواهم کرد که به کمک آن‌ها بتوانید به صورت رایگان طرح‌های صفحات فرود خود را یافته و تنها با کمی تغییر، آن را برای خودتان پیاده سازی کنید.

دریافت قالب رایگان از وب‌سایت FreePik.

نمونه طراحی لیندینگ پیج

دریافت قالب رایگان از وب‌سایت templatemo.

نمونه طراحی صفحه فرود

دریافت قالب رایگان از وب‌سایت hubspot.

بهترین لندینگ پیج ها

امیدوارم در این مقاله به خوبی درک کرده‌ باشید که صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست و چگونه می‌توان از آن برای رسیدن به اهداف بازاریابی دیجیتال در کسب و کار اینترنتی خود استفاده نمود. در ضمن خوشحال میشویم که اگر شما تجربه خودتان از ساخت صفحات فرود در وب‌سایت خود را با ما در میان بگذارید.

۴.۴/۵ - (۳۹ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مارکترها را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۷ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. محمد معصومی
    ۹:۲۶ ۱۳۹۷/۱۱/۱۴

    درود بر شما:

    نکات بسیار مهمی و کاربردی‌ را در این مقاله مطرح کردید ممنونم.

    • عرفان رحیمی
      ۹:۵۰ ۱۳۹۷/۱۱/۱۴

      عرض ادب جناب معصومی:

      سلامت باشید خوشحالم که مورد توجه قرار گرفت .

  2. ندیمه کیوانی
    ۱:۲۳ ۱۳۹۹/۰۸/۱۸

    ایده های جالبی برای کارآفرینی خانگی نوشتید ممنون از شما

    • عرفان رحیمی
      ۷:۴۱ ۱۳۹۹/۰۸/۱۸

      خواهش می کنم، خوشحالم که مفید بود براتون

  3. اکبر رضایی
    ۱۱:۲۱ ۱۴۰۰/۰۲/۲۰

    مرسی از این محتوای خوب که برامون به اشتراک گذاشتید.

    • عرفان رحیمی
      ۱:۳۸ ۱۴۰۰/۰۲/۲۰

      سلام بر شما خواهش می کنم

    • عرفان رحیمی
      ۱۰:۰۷ ۱۴۰۰/۰۲/۲۳

      خواهش می کنم