نکات طلایی ایمیل مارکتینگ در سال ۲۰۲۰

نکات طلایی ایمیل مارکتینگ در سال ۲۰۲۰

با یک مقاله دیگر در خدمت شما هستم و این بار می خواهم در مورد نکات و تکنیک هایی صحبت کنم که باید برای شروع یک ایمیل مارکتینگ تاثیر گذار در سال ۲۰۲۰،  به آن ها توجه کنید تا بتوانید نتایج مثبتی از فرآیند ایمیل مارکتینگ خود ، دریافت کنید. با هم به نکات طلایی ایمیل مارکتینگ در سال ۲۰۲۰ خواهیم پرداخت.

بازاریابی با ابزار ایمیل ، یکی از روش های قدرتمند برای افزایش فروش محصولات و خدمات و همچنین افزایش احتمال بازگشت دوباره مخاطبین به وبسایتتان می باشد.
بسیاری از افراد تصور می کنند که ایمیل مارکتینگ مرده است !
در صورتیکه چنین نیست و هنوز هم بسیاری از افراد در سراسر جهان ، اطلاعات زیادی را از طریق ایمیل رد و بدل می کنند.
بسیاری از شبکه های اجتماعی و پیام رسان ، عمر کوتاهی دارند و در طی این سال ها دائما در حال تغییر بوده و هستند. اما ایمیل هنوز هم در دسته یکی از با ثبات ترین ابزار های دیجیتال مارکتینگ قرار دارد.
تا پایان این مقاله را دنبال کنید تا ببینیم برای بهبود ایمیل مارکتینگ در سال ۲۰۲۰، چه نکاتی را باید در نظر داشته باشیم.

مخاطبان خود را تقسیم بندی کنید

در گذشته، زمانی که قصد راه اندازی کمپین‌های ایمیل مارکتینگ را داشتیم، ممکن بود که یک ایمیل را برای همه مخاطبان خود ارسال کنیم. این کار سبب می‌شد که اگر فردی، به محتوای ایمیل ما علاقه یا نیاز نداشت، ممکن بود آن را باز نکند و یا اینکه سبب آزدگی خاطر او شود و دیدگاهش نسبت به برند ما تغییر یابد.
اما برای ایمیل مارکتینگ در سال ۲۰۲۰ پیشنهاد می‌کنم که مخاطبان خود را به چند دسته تقسیم کنید و برای هر کدام از دسته‌ها بر اساس علایق و نیاز‌هایشان ایمیل ارسال نمایید. این کار نه تنها سبب رغبت بیشتر آن‌ها شده، بلکه می‌تواند نرخ کلیک بر روی ایمیل ارسالی را افزایش دهد.
مثلاً فرض کنید شما به پیتزا علاقه زیادی دارید، اگر هر هفته، یک تخفیف ۶۰ درصدی از سوی پیتزا فروشی مورد علاقه شما، به Inbox ایمیل شما ارسال شود، آیا رغبت نمی کنید که تمام ایمیل را باز کنید؟! (قطعا چرا)

نکات مهم ایمیل مارکتینگ

ایمیل‌های خود را سفارشی سازی کنید

منظورم از سفارشی سازی ایمیل‌ها، این است که سعی کنید اولاً در محتوای ایمیل با مخاطب خودتان صمیمی باشید، به گونه‌ای که فرد احساس کند این ایمیل فقط برای او طرّاحی شده و یک حس خوبی بعد از دریافت ایمیل پیدا می‌کند.
فرض کنید از سوی یک کمپانی معتبر، ایمیلی دریافت کنید که عنوانش چنین باشد:
“احمد جا، شما هنوز کد تفیف ۵۰ درصدی خودت رو دریافت نکردی؟!”
خوب شخص نام کوچک خودش را در عنوان ایمیل می‌بیند و کنجکاور می‌شود تا ایمیل را باز کند، سپس محتوای ایمیل را می‌خواند و شخص که مورد مخاطب برند و کمپانی معتبری قرار گرفته، احساس ارزش می‌کند و این خودش در ذهن مخاطب هک می‌شود و احتمال باز کردن مجدد ایمیل را افزایش می‌دهد.

افراد بی علاقه به کسب و کارتان را از لیست ایمیل حذف کنید

برای انجام فرآیند ایمیل مارکتینگ به یک پنل ارسال ایمیل انبوه نیاز است که سعی می کنیم حتما یک آموزش مفید و کاربردی در مورد نحوه ایمیل مارکتینگ در ایران برای شما کاربران عزیز یادینو تهیه کنیم.
در هر بار ارسال ایمیل به افراد می توان مشاهده کرد که درصد باز شدن ایمیل چه میزان است. این مورد به طور معمول در پنل ایمیل شما قابل مشاهده است.
سعی کنید هر بار که به افراد درون لیست خود ، ایمیل ارسال می کنید ، نرخ کلیک روی ایمیل را بررسی کنید و افرادی که نسبت به ایمیل های شما بی تفاوت هستند و یا اصلا کلیک نمی کنند را از درون لیست خود حذف کنید.
با این کار شما لیستی مرتب شده از افرادی را خواهید داشت که حداقل یک یا دو بار روی ایمیل های شما کلیک کرده اند . این کار را می توانید به صورت دوره ای هر ماه تکرار کنید و لیست ایمیل خود را پاک سازی کنید.

نکات ضروری ایمیل مارکتینگ

تعیین دقیق هدف و آنچه که شما انتظار دارید

بسیاری از افراد خودشان هم نمی دانند برای چه منظوری ایمیل ارسال می کنند و پس از ارسال دقیقا چه انتظاری از کاربران خود دارند؟
شاید برای مشاهده یک مقاله جدید ، ایمیل ارسال می کنید و شاید هم برای اعلام یک کد تخفیف ویژه خرید در زمان حراج ! شاید هم قصد برگزاری یک نظرسنجی از کاربران وبسایت خود را دارید.
به هر حال پیش از اینکه ایمیل را ارسال کنید ، کمی فکر کنید و با طراحی دقیق دکمه های Call To Action در متن ایمیل خود ، دقیقا مشخص کنید که کاربر ، پس از باز کردن ایمیل ، باید چه اقدامی انجام دهد.
مثلا روی دکمه بنویسید :
–    برای دریافت امتیاز کلیک کنید
–    نمی خواهم این وبینار رایگان را از دست بدهم
–    کد تخفیف من کجاست
–    و…..
با کمی خلاقیت و تفاوت می توانید دکمه های اثر بخش طراحی کنید و هر چه دقیق تر ، افراد را به انتظاری که شما از آن ها دارید ، هدایت کنید.

ایمیل با قالب شخصی ارسال کنید

توصیه می شود متن ایمیل خود را به گونه ای بنویسید که هر شخص فرض کند مدیر سایت به صورت فردی ،ایمیل ارسال می کند . البته منظورم اینه که قالب ایمیل را طوری طراحی کنید که شخص تصور کند یک پیشنهاد ویژه دقیقا برای همان فرد دارید.
مثلا می توانید از نام و نام خانوادگی هر فرد درون ایمیل استفاده کنید و یک سلام گرم و صمیمانه داشته باشید.
البته یک نکته را فراموش نکنید که در ایران قضیه مقداری متفاوت است . مثلا اگر قرار باشد برای افراد یک سازمان دولتی ایمیل ارسال کنید ، فکر نمی کنم کسی دوست داشته باشد که ایمیل را با نام کوچک دریافت کند.
اما به عنوان مثال همین موضوع برای یک فروشگاه اینترنتی و افراد عام جواب می دهد .
پس دقت کنید که مخاطب شما کیست و اینکه آیا به صورت عام ایمیل ارسال می کنید یا اینکه برای قشر خاصی ؟
اما در کل ایمیل خود را به گونه ای طراحی کنید که گویی شخص را مستقیما خطاب قرار می دهید.

علایق کاربران را شناسایی کنید

 یکی از ترفندهای بسیار کارآمد برای اینکه افراد با درصد بالاتری ، ایمیل شما را باز کنند ، اینه که علایق تک تک کاربران خود را زیر نظر داشته باشید . روش آن هم ساده است مثلا شما از خریداران خود حتما یک ایمیل یا شماره تلفن دریافت می کنید .
رصد کنید که کاربران چه محصولات و خدماتی را تهیه می کنند و افرادی را که به دسته خاصی از محصولات شما علاقه دارند ، مرتب و دسته بندی کنید.
سپس می توانید برای هر کاربر طبق سلایقش ، متن ایمیل را طراحی کنید و یا اینکه فقط ایمیل ها و پیشنهاد هایی را ارسال کنید که آن شخص علاقه بیشتری نسبت به دریافت آن مطالب دارد.

با این روش ، هم درصد فروش را افزایش می دهید و هم سبب بالا رفتن نرخ کلیک خواهید شد.

اهمیت ایمیل مارکتینگ

چرا از ایمیل های noreply ارسال می کنید

بارها شده ایمیل هایی را از کمپانی های بزرگ دریافت می کنم که آدرس آن ها شبیه به noreply@company.com هستند
سعی کنید از آدرس ایمیل هایی اقدام به ارسال ایمیل کنید که کاربران بدانند ، این ایمیل را یک شخص برایش ارسال کرده ، نه یک ربات برنامه ریزی شده که حتی امکان reply و پاسخ از سوی کاربران را هم ندارد.
این حق مشتریان است که پیرامون ابهامات درون ایمیل ، سوال کنند و شما هم موظف به پاسخ هستید .
پس برای افزایش راندمان فرآیند ایمیل مارکتینگ خود ، تا آنجا که می شود با ایمیل هایی اقدام به ارسال پیام کنید که قابلیت دریافت پاسخ از سوی کاربران را داشته باشد.

برای ارسال روز هفته آزمایش کنید

گفته می شود چون شنبه ،  روز اول کاریست و ممکن است بسیاری از افراد درگیر کارهای عقب افتاده خود باشند و یا اینکه استرس قول و قرار ها و  یا فعالیت های کاری در ابتدای هفته را داشته باشند ، خیلی به سراغ باز کردن ایمیل هایی که غیر کاری باشند نمی روند.
در روزهای میانی هفته مثلا روز دوشنبه یا سه شنبه زمان مناسب تری برای ارسال ایمیل های تبلیغاتی شماست . اگر فعالیت کاریتان ، به نوعی با تفریح و یا سرگرمی مردم گره خورده ، آخر هفته ها زمان مناسب تری برای ارسال ایمیل می باشد. این یکی از مهم‌ترین نکات طلایی ایمیل مارکتینگ محسوب مب‌شود.

البته این تجربه ایست که خود بنده از عضویت در کمپین های تبلیغاتی برندهای بزرگ فعال در ایران بدست آورده ام . ممکن است این مورد برای سیستم کاری شما کمی متفاوت باشد.
تست و آزمون را فراموش نکنید و برای رسیدن به ایده آل ترین زمان ارسال ایمیل، روز های هفته را تست کنید.
حتی به ساعات ارسال آن هم توجه کنید.

چه قدر بگوییم بانک ایمیل خریداری نفرمایید !

با اینکه این مورد ، بارها و بارها تکرار شده ، هنوز هم عده ای می روند به سراغ بانک ایمیل های آماده و حتی هزینه های سنگینی را به افراد سودجویی که معلوم نیست اصلا این ایمیل ها واقعی هستند یا خیر ، پرداخت می کنند.
روش صحیح این است که آدرس ایمیل هایی را در لیست خود قرار دهید ، که خود کاربران با دست خودشان و از طریق وبسایت یا اپلیکیشن در اختیارتان قرار داده اند . در این صورت است که شما بیشتر می توانید ، مخاطبین خود را به مشتری تبدیل کنید.
یادتان باشد افرادی که خودشان ایمیل یا شماره تلفن ، در اختیارتان قرار می دهند ، قطعا علاقه دارند تا پیشنهاد ها و اطلاع رسانی های بیشتری ، از سوی کسب و کار شما دریافت کنند .

امکان لغو اشتراک داشته باشید

یکی دیگر از نکات طلایی ایمیل مارکتینگاین است که شما نمی توانید موفق به ماندگاری همه کاربران خود شوید . ممکن است عده ای پس از اینکه در خبرنامه شما عضو می شوند و ایمیل های گوناگونی را دریافت می کنند ، به هر دلیلی از دریافت ایمیل های بعدی از سوی کسب و کار شما ، منصرف شوند .
این حق را به کاربران خود بدهید و در پایین همه ایمیل های خود دکمه “لغو اشتراک” داشته باشید تا در صورت عدم تمایل افراد برای دریافت ایمیل های بعدی ، روی دکمه لغو اشتراک کلیک کند.
البته اگر بتوانید با ارسال یک آدرس ایمیل دیگر ، از آن فرد علت لغو اشتراک را جویا شوید ، بسیار به روند بهبود فرآیند ایمیل مارکتینگ خود کمک کرده اید. بالاخره تعدادی از آن افراد علت لغو اشتراک خود را خواهند گفت ، شاید واقعا مشکلی در سیستم کاری شما باشد که خودتان از آن خبر ندارید !

علت افت ناگهانی نرخ کلیک را جویا شوید

اگر با چک کردن درصد باز شدن ایمیل های جدید ، با افت ناگهانی روبه رو شده اید ، بدانید که ایمیلتان دور از انتظار کاربران بوده و اگر کمی دقت کنید ، خودتان خواهید فهمید که چه عاملی باعث شده تا درصد باز شدن ایمیل ها اینقدر کاهش یابد. ( به تغییرها در قالب ایمیل دقت کنید )
سعی کنید روند ارسال ایمیل را متوقف کنید و علت را جویا شوید .

امیدوارم بتوانید با رعایت همین نکات ساده اما کلیدی به ایمیل مارکتینگ خود رونقی تازه ببخشید.

شما هم اگر نکته ای در باره نکات طلایی ایمیل مارکتینگ می‌دانید، در پایین همین مقاله به اشترک گذارید.

۵/۵ - (۱۴ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مارکترها را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. داریوش رضایی
    ۹:۳۷ ۱۴۰۰/۰۱/۱۲

    خسته نباشید یه سوال دارم در مورد ایمیل مارکتینگ

    به نظرتون من بانک ایمیل خریداری کنم یا اینکه تک تک ایمیل جمع کنم برای وبسایتم؟

    ممنون

    • عرفان رحیمی
      ۱:۰۸ ۱۴۰۰/۰۱/۲۳

      سلام بر شما ممنون

      به هیچ وجه خرید بانک ایمیل رو توضیه نمی کنم و پیشنهاد می کنم به روش های دیگه (سئو، تبلیغات و…) ترافیک بیارید روی وبسایت خودتون رو بعد ایمیل جمع آوری کنید.

  2. توسی
    ۱۰:۲۶ ۱۴۰۰/۰۸/۰۹

    با این وضعیت کرونا و واکسنش که هنوز خیلی مونده به ما برسه بعید می دونم که بتونیم به این زودی به شرایط قبل برگردیم… باید هرطور میشه فقط سعی کنیم از این وضع بهترین استفاده رو بکنیم مثل خیلی از کسب و کارهایی که دارن اینترنتی کار میکنن. کلی شغل از طریق همین اینترنت ایجاد شده که میشه واردشون شد. از آموزش کارای هنری و دوخت و فروش لباس تا خیلی از کارهای خدماتی و فنی با همین اینترنت روبراه شده.. یه زمانی واسه لوله بازکنی برچسب روی در و دیوار رو زیر و رو میکردیم تا یکیو پیدا کنیم، الان دیگه چاه بازکنی رو هم اینترنتی کردن.. پس میشه از این بستر استفاده کرد.. البته به شرطی که اینترنت رو ازمون نگیرن!!

    • عرفان رحیمی
      ۵:۲۷ ۱۴۰۰/۰۸/۰۹

      خداییش خیلی برای کامنت منشن زحمت کشیده بودید. کامنت تایید شد …