بهترین ابزارهای رایگان سئو [ ۲۳ ابزار سئو در ۲۰۲۱ ]

بهترین ابزارهای رایگان سئو [ ۲۳ ابزار سئو در ۲۰۲۱ ]

ابزارهای رایگان سئو، مورد نیاز هر وبمستر، دیجیتال مارکتر و کارشناس سئویی است که هر روز در دنیای وب، مشغول پیشی گرفتن از رقبای خودش است! در این مقاله قصد دارم، بهترین ابزارهای رایگان سئو را برای شما معرفی کنم تا در تحلیل سئو سایت به شما کمک کند.

قبل از هر چیز، خدمت شما بگویم که ابزارها در سئو به ما کمک می کنند تا مسیر را با دید بازتر و آگاهانه تری پیش ببریم، امّا استفاده از ابزارها دلیل بر ایجاد موفقیّت قطعی در مسیر پروژه نیست و حتماً حتماً استفاده از آن ها نیازمند تجربه لازم از سمت فرد یا افرادی است که مسئولیّت سئو وبسایت شما را بر عهده گرفته اند.

بیش از این شما را منتظر نمی گذارم بریم سراغ معرفی ابزارهای رایگان برای سئو و بهینه سازی سایت.

معرفی ابزارهای تحلیل و آنالیز داده در سئو

در ادامه ابزارهایی را برای شما معرفی خواهیم کرد که به آنالیز و بررسی داده ها در سئو کمک می کند.

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

ابزار قدرتمند گوگل آنالیتیکس، وظیفه بررسی و نمایش رفتار کاربرِ وبسایت شما را بر عهده دارد.

ساده بگویم، زمانی که این ابزارهای رایگان آنالیز را به وبسایت خود متصل می کنیم، شروع به جمع آوری داده هایی می کند که این داده ها رفتار بازدید کننده بر روی وبسایت ما را نشان می دهد.

مثلاً فرض کنید بازدید کننده ای از طریق سرچ گوگل وارد یکی از صفحات وبسایت ما می شود و سپس به صفحه یکی از محصولات مرتبط رفته و با افزودن به سبد خرید، محصولی را از وبسایت ما خریداری کرده و سپس از سایت خارج می شود.

این تنها گوشه ای از رفتار یکی از کاربران وبسایت ما بود که به کمک ابزار رایگان گوگل آنالیتیکس دریافت و ثبت می شود و به صورت تصویری و بصری در اختیار بازدیدکنندگان وب سایت ما قرار داده خواهد شد.

این ابزارهای رایگانِ سئو به ما کمک می کند، بهتر متوجهّ شویم کدامیک از صفحات وبسایت، از طریق ورودی گوگل بازدید بیشتری دارد و همین موضوع می تواند در آنالیز سئو به ما بیشتر کمک کند.

آدرس گوگل آنالیتیکس: Google Analytics

 

ابزار رایگان گوگل آنالیتیکس

گوگل سرچ کنسول (Google Search Console )

ابزار گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهای رایگان سئو و البته بسیار کاربردی برای همه وبمسترانی است که می خواهند از سلامت وبسایت خودشان با خبر شوند. وظیفه اصلی این ابزار تحلیل وضعیّت جایگاه و ارائه گزارش عبارت های کلیدی و البته نمایش خطاها و مشکلات تکنیکالی است که ممکن است در طول فعالیّت وبسایت برای شما پیش بیاید.

مهم ترین بخش های گوگل سرچ کنسول به قرار زیر است:

  • نمایش جایگاه کلمات و صفحات وبسایت
  • نمایش خطاها و ارورهای بخش موبایل و دسکتاپ
  • نمایش وضعیت ایندکس و خزش ربات های گوگل
  • نمایش بک لینک های ثبت شده در گوگل سرچ کنسول
  • نمایش ارورهای فنّی مربوط به قالب وبسایت
  • و…

آدرس ابزار گوگل سرچ کنسول: google Search Console

ابزار رایگان گوگل سرچ کنسول

ابزار تحلیل بینگ وبمستر (Bing Webmaster Tools)

یکی دیگر از ابزارهای قدرتمندی که اتفاقاً در ایران کمتر از آن استفاده می شود اما بسیار کاربردی است. ابزاری است که مربوط به شرکت Bing است. این ابزار هم چیزی شبیه سرچ کنسول عمل می کند امّا امکانات متفاوت تری دارد که آن را به یکی ابزارهای رایگان سئو برای تحلیل داده ها تبدیل کرده است.

برخی از مهم ترین ویژگی های اصلی ابزار قدرتمند Bing Webmaster Tools

  • گزارش کامل عبارت های کلیدی
  • ارائه ابزاری برای تحقیق کلمات کلیدی
  • نمایش وضعیّت Crawling و Indexing صفحات وبسایت

و…

آدرس ابزار بینگ وبمستر تولز: Bing Webmaster Tools

ابزار رایگان بینگ وبمستر تولز

ابزار گوگل دیتا استودیو (Google Data Studio)

تا به حال شده به خودتان بگویید، ای کاش اطّلاعات سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس هر دو در یک داشبورد در دسترس بود. ای کاش می شد مهم ترین داده های داخل گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل را در یک نگاه بررسی کرد.

ابزار رایگان سئو Google Data Studio دقیقاً این مشکل را حل کرده و شما می توانید گزارش های شکیل و تصویری را که از گوگل آنالیتیکس، گوگل سرچ کنسول ، گوگل شیت، گوگل ادز و حتی یوتیوب به دست آمده را در این پنل در کنار یکدیگر داشت باشید.

این نکته را فراموش نکنید که داده ها در کنار یکدیگر هستند که به ما مسیر و جهت درست تری ارائه خواهند داد. بنابراین داشتن داده های مهم به دست آمده از سایر ابزارهای گوگل در کنار یکدیگر، یکی از مهم ترین مزیّت هایی است که این ابزار برای ما فرآهم کرده است.

آدرس ابزار گوگل دیتا استودیو: Goole Data Studio

ابزار رایگان گوگل دیتا استودیو

ابزار ماز کست (MozCast)

ابزار Moz Cast یک ابزار تحلیلی است که تمرکز خود را بر روی تغییرات آخرین الگوریتم های گوگل گذاشته.

این ابزار همیشه تغییرات و به روزرسانی های جدید الگوریتم های گوگل را در ۹۰ روز گذشته بررسی کرده و به صورت یک گزارش در اختیار شما قرار خواهد داد. با کمک ابزار MozCast می توانید از بزرگترین و آخرین به روزرسانی های بزرگی که در گوگل رخ می دهد با خبر شوید.

آدرس ماز کست: MozCast

ابزار رایگان moz cast

معرفی ابزارهای سئو تکنیکال (Technical SEO)

در ادامه ابزارهایی را برای بررسی سئو فنّی یا تکنیکال معرفی خواهم کرد.

ابزار Screaming Frog

یکی از قدرتمند ترین ابزارهای رایگان سئو برای تحلیل سئو تکنیکال، Screaming Frog است. این ابزار که بسیاری از بخش های کاربردی آن رایگان است، به شما کمک می کند تا بتوانید سئو تکنیکال وبسایت خودتان را چکاپ کنید. نسخه رایگان این ابزار اجازه آنالیز ۵۰۰ URL از صفحات وبسایت شما را می دهد.

این ابزار، نمایی از مهم ترین خلاء های فنّی در قالب و منابع وبسایت شما را به نمایش می گذارد که البته به کمک بخش های ویژوال و بصری وضعیّت ارتباط بین صفحات، ارورهای ۴۰۴ و… را به نمایش می گذارد.

  • مهم ترین بخش های ابزار Screaming Frog :
  • نمایش صفحاتی که عنوان یا title ندارند
  • نمایش صفحاتی که ۴۰۴ شده اند
  • نمایش ارتباط بین صفحات با لینک های داخلی
  • نمایش کدهای status برای منابع و source سایت
  • و…

دانلود ابزار تحلیل سئو Screamingfrog

ابزار رایگان اسکریمینگ فراگ

ابزار Seositecheckup

یکی از قدرتمند ترین ابزارهای چکاپ و تحلیل سئو تکنیکال، ابزار Seositecheckup است که با وارد کردن آدرس URL وبسایت خودمان در بخش رایگان، می توانید یک شمای کلی از مهم ترین پارامتر های سئو فنی را مشاهده کنید. چند مورد از مهم ترین بخش هایی که این ابزار در اختیار ما قرار می دهد:

  • ارائه نمای کلّی از خطاها و هشدارهای فنی سئو
  • ارائه وضعیّت وبسایت شما در موبایل
  • بررسی وضعیت متای توضیحات و عنوان صفحه
  • وضعیّت تگ های H در صفحه
  • مواردی که افزایش سرعت وبسایت کمک می کند
  • چکاپ سرور و راه حل هایی برای بهبود وضعیّت سرور
  • و…

آدرس ابزار Seositecheckup

ابزار رایگان سئو سایت چکاپ

ابزار Httpstatus.io

این ابزار قدرتمند سئو به شما در تست آدرس های URL انبوه بسیار کمک خواهد کرد. احتمالاً شده که می خواهید وضعیّت Status کدهای انبوهی از آدرس های URL وبسایت خودتان را بدانید و همین موضوع باعث شده تا این کار زمان زیادی از شما بگیرد.

ابزار رایگان Httpstatus به کمک شما می آید و دقیقاً باعث می شود تا بهتر بتوانید وضعیت کد Status مجموعه ای از آدرس صفحات وبسایت خود را رصد و مدیریت کنید.

آدرس وبسایت HttpStatus

ابزار رایگان سئو httpstatus

ابزار Ayima برای مدیریت ریدایرکت ها

ابزار فوق العاده کاربردی که در قالب یک افزونه برای مروگر کروم ارائه شده است Ayima نام دارد. این ابزار سئو برای مدیریت Redirect ها کاربرد دارد و زمانی که روی مرورگر فعال می شود به شما وضعیّت مسیر صفحه مورد نظر را نمایش می دهد و اینکه اگر به عنوان مثال به آدرسی ریدایرکت ۳۰۱ شده است، آدرس URL صفحه مبدا و مقصد را نمایش خواهد داد.

ابزار Ayima برای مدیریت ریدایرکت ها

ابزار sslshopper برای چکاپ وضعیّت گواهی ssl

یکی دیگر از ابزارهای فوق العاده کاربردی برای چکاپ وضعیّت SSL در وبسایت ها، ابزار sslshopper است. این ابزار رایگان سئو به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید وضعیّت فعال بودن یا نبودن گواهی SSL وبسایت خود را بررسی و چکاپ کنید.

کافیست وارد وبسایت sslshopper.com شوید و با وارد کردن آدرس وبسایت خودتان و زدن دکمه chceck ssl منتظر دریافت نتیجه باشید که به صورت زیر مانند تصویر زیر، وضعیت فعال بودن یا نبودن SSL را به شما نمایش خواهد داد.

ابزارهای رایگان ssl

معرفی ابزارهای تحقیقات کلمات کلیدی (Keyword Research Tools)

در ادامه با هم مهم ترین ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی را بررسی خواهیم کرد.

ابزار Keyword planner :

اولین ابزار برای تحقیق کلمات کلیدی Keyword Planner است که این ابزار متعلق به شرکت گوگل است. این ابزار رایگان تحقیق کلمات کلیدی به ما کمک می کند تا بتوانیم با وارد کردن یک سرنخ (seed Keyword) عبارت های کلیدی مشابه به همراه میزان رقابت آن ها را بفهمیم.

البته ابزار Keyword Planner در حالت عادی، بازه جست و جوی کلمات را به ما نشان خواهد دارد و اگر تمایل دارید که میزان سرچ دقیق تر کلمات را مشاهده کنید، باید با راه اندازی پلن گوگل ادوردز، عددهای دقیق تری به دست آورید.

آدرس ابزار Keyword Planner

ابزار گوگل کیورد پلنر

ابزار Answer The Public :

ابزار بعدی هم در زمینه تحقیق کلمه کلیدی و یافتن کلید واژه سئو به ما کمک خواهد کرد. یکی از جذّاب ترین بخش این ابزار، ارائه عبارت های کلیدی پیشنهادی در قالب یک نموار درختی است!

یعنی اینکه شما در ابتدا باید یک عبارت کلیدی کوتاه و اصلی را به این وبسایت وارد کنید و سپس منتظر دریافت نمودار درختی باشید که شاخه های آن، عبارت های کلیدی مرتبط و مشابه را پیشنهاد می دهد.

شما می توانید با مراجعه به وبسایت Answer The Public از بخش های رایگان آن استفاده کنید.

ابزار رایگان answerthepublic

KWfinder :

یکی از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی که البته نسخه رایگان آن محدودیّت استفاده دارد، KWfinder است که برای یافتن عبارت های کلیدی اصلی، LSI و عبارت های کلیدی Long Tail به ما کمک کند. یکی از ویژگی های بسیار خوب این ابزار سئو، ارائه میزان و تعداد رقبایی است که مشغول فعّالیت و سئو بر روی این عبارت کلیدی هستند و با کمک یک عدد سختی به شما میزان سختی سئو کلمات را نشان خواهد داد.

این نکته را فراموش نکنیم که در مورد عدد سختی Kwfinder نباید خیلی این عدد را ملاک میزان سختی قرار داد امّا اگر تجربه و نگاه سئو داشته باشید، می توانید به خوبی از این بخش برای تحلیل سختی سئو هم استفاده کنید.

مشاهده ابزار Kwfinder

ابزار تحقیق کلمات کلیدی kwfinder

ابزار رایگان Keyword Tracker

یکی از ابزارهای تحلیل کلمات کلیدی که می توان به کمک آن حتّی در نسخه رایگان از تعداد حدودی سرچ ماهیانه عبارت های کلیدی با خبر شد، ابزار Keyword Tracker نام دارد. این ابزار قدرتمند سئو می تواند در کنار سایر ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی به کمک شما بیاید تا با دید بازتری بتوانید از نوسانات و تغییرات رتبه عبارت  کلیدی در SERP گوگل آگاه شوید.

مشاهده وبسایت Keyword Tracker

قبلا در وبسایت مسیر سئو مقاله ای با عنوان ” آموزش تحقیق کلمات کلیدی ” منتشر شده است.

ابزار رایگان keyword tracker

معرفی ابزارهای سنجش سرعت سایت (Speed Checker)

در ادامه ابزارهایی را برای بررسی میزان سرعت بارگذاری صفحات وبسایت معرفی خواهیم کرد.

ابزار تست سرعت Gtmetrix

یکی از معرف ترین و پرکاربردترین ابزارهای تست سرعت لود صفحات سایت ، ابزار جی تی متریکس است که قبلا آموزش جی تی متریکس ، نسخه جدید را در مقالات قبلی مسیر سئو منتشر کرده ایم.

این ابزار به خصوص در نسخه جدید، وبسایت شما را از نظر معیارهایی که از سمت Gtmetrix ایجاد شده بررسی و تحلیل خواهد کرد و به شما کمک می کند تا بتوانید با سنجه هایی چون CLC ، TBT ، FTP و… از وضعیّت سرعت و تجربه کاربری بازدیدکنندگان وبسایت خود با خبر شوید.

بخش Structure این ابزار رایگان سئو به شما کمک خواهد کرد تا بفهمید چه خطاهای فنی و مشکلاتی در بخش تکنیکال سئو سایت خود دارید و با بررسی تک تک آن ها به رفع آن خطاها بپردازید.

شما می توانید با مراجعه به وبسایت Gtmetrix.com سرعت وبسایت خود را چکاپ کنید.

ابزار رایگان تست سرعت جی تی متریکس

معرفی ابزار Lighthouse

ابزار Lighthouse یک ابزار سنجش سرعت به صورت متن باز (Open Source) است که از طرف شرکت گوگل ساخته و ارائه شده است. البته موتور اصلی Gtmetrix هم در نسخه جدید از این ابزار استفاده می کند. شما می توانید با نصب افزونه Lighthouse این امکان را بر روی مروگر خود ایجاد کنید که برای هر صفحه وب، عملکرد آن را از نظر مدت زمان بارگذاری صفحه بررسی کنید.

طبیعی است که چون این ابزار از سوی کمپانی گوگل ساخت و ارائه شده است، معیارهایی که برای سنجش سرعت لود و تجربه کاربری برای بازدیدکنندگان یک وبسایت در نظر می گیرند، به معیارها و الگوریتم های گوگل بسیار نزدیک است.

ابزار رایگان lighthouse

ابزار تست سرعت Page Speed Insights

این ابزار هم توسط شرکت گوگل طراحی و پیاده سازی شده است و به کمک اطّلاعاتی که از گزارش های مرورگر کروم جمع آوری شده، با این ابزار به بهبود تجربه کاربری بازدیدکنندگان کمک خواهد کرد.

شما می توانید به کمک اطّلاعات و گزارش هایی که این ابزار آنلاین در اختیار شما قرار می دهد،از مشکلات فنّی و منابعی که سرعت وبسایت شما را کاهش می دهند با خبر شوید و با دانستن مسیر آن منابع، برای بهبود سرعت لود صفحات اقدام نمایید.

شما می توانید با مراجعه به وبسایت Page Speed Insights از این ابزار برای سنجش سرعت و تجربه کاربری وبسایت خودتان استفاده کنید.

ابزار تست سرعت page speed insights

ابزار قدرتمند Webpagetest

امّا بریم سراغ یکی دیگر از ابزارهای تست سرعت و تجربه کاربری که خیلی خیلی به ما کمک می کنه تا بتونیم مشکلات و عیوب صفحات وبسایت خودمان را برای بهبود سرعت پیدا کنیم. این ابزار شبیه به جی تی متریکس عمل می کند و به کمک بخش های مختلفی که دارد می توان تجربه کاربری رو بهبود داد.

با مراجعه به وبسایت WebpageTest.org می توانید از امکانات بی نظیر این ابزار برای بهبود سرعت لود و تجربه کاربری سایت خودتان استفاده کنید.

معرفی ابزارهای چند کاره در سئو (Multi-tool)

ابزار قدرتمند Chrome DevTools

یکی از بخش ها و ابزارهای قدرتمند در سئو همین مرورگر کروم خودمان است که به رایگان ابزارهایی را برای توسعه دهندگان و متخصصان سئو ارائه می دهد. این ابزار بخش های مختلفی دارد که به کمک بررسی زمان لود و بارگذاری منابع مختلف در صفحه وبسایت، می توان متوجه شد که کدامیک از منابع (تصویر، کدهای جاوااسکریپت، کدهای Css و…) باعث افت سرعت شده و بتوان آن را شناسایی و سرعت را بهبود بخشید.

با زدن کلید F12 روی صفحه می توان به ابزارهای این بخش دسترسی پیدا کرد.

ابزار رایگان گوگل کروم

ابزار SEMrush

یکی دیگر از ابزارهای قدرتمند در سئو که البته خیلی نمی توان در دسته ابزارهای رایگان سئو قرارداده شود، SEMrush است که شما می توانید با مراجعه به این لینک نسخه غیر رایگان این ابزار را با هزینه خیلی کمتر تهیه کنید.
ابزار SEMrush یک ابزار چند کاره در سئو به حساب می آید که می توان از ان برای جنبه های مختلف سئو وبسایت خودمان استفاده کرد. بخش های چون تحقیقات کلمات کلیدی، بررسی گپ محتوایی، بررسی و رصد لینک ها و خلاصه هر آنچه که برای پیشبرد یک پروژه سئو لازم دارید در ابزار SEMrush وجود دارد. البته نسخه رایگان این ابزار، بخش های محدودی را برای یک وبسایت نمایش خواهد داد و گزارش محدودی برای کلمات کلیدی و دامنه در اختیار شما قرار خواهد داد.

ابزار تحلیلی سئو semrush

تولبار قدرتمند SEOquake

یکی از ابزارهای رایگان سئو که بسیار هم قدرتمند و کاربردی است، تولبار SEOquake است. کافیست اکستنشن یا افزونه این ابزار را بر روی مرورگر خود نصب کرده و اطلاعات ارزشمندی چون، وضعیّت ایندکس صفحات در گوگل، بینگ و… رتبه الکسا و موارد دیگری که برای تحلیل رقبا به کار شما می آید را دریافت کنید.

بیش از توضیح نخواهم داد چون با دانلود ابزار تحلیل سئو SEO quake می توانید از امکانات بی نظیر آن استفاده کنید.

ابزار رایگان seoquake

ابزار Small SEO Tools

یکی از جذّاب ترین ابزارهایی که من خیلی خیلی به آن  علاقه دارم مجموعه ابزارهای Small SEO Tools است. این مجموعه شامل چیزی حدود ۱۰۰ ابزار کوچک است که هر کدام یک کاربرد کوچک در سئو دارند و برای همین “Small” نامگذاری شده است.

این مجموعه شامل ابزارهای کاربردی برای بررسی سئو سایت است که امکانات بسیار خوبی را برای بررسی وبسایت هم از نظر فنّی، سمت سرور و برنامه نویسی و… در اختیار ما می گذارد و هم ابزارهای جذّابی را برای تحقیق کلمات کلیدی، بررسی و رصد بک لینک ها، تصاویر و… به ما ارائه می دهد.

ابزار رایگان small seo tools

سخن آخر

در این مقاله سعی کردم مهم ترین و کاربردی ترین ابزارهای رایگان سئو را برای شما معرفی کنم، البته سعی می کنم این مقاله را با یافتن ابزارهای جدید در سئو به روزرسانی کنم تا شما همیشه و در اولین فرصت بتوانید در جریان جدیدترین ابزارهای تحلیل سئو با خبر شوید.

اگر این مقاله به شما کمک کرد خیلی خوشحال میشم نظرتون رو در پایین همین صفحه بنویسید.

۵/۵ - (۶ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *