الگوریتم گوگل پاندا چیست؟

الگوریتم گوگل پاندا چیست؟

الگوریتم گوگل پاندا یکی دیگر از صلاح های کاربردی گوگل برای مقابله با وبسایت هایی است که به نوعی در تولید محتوای با کیفیت کوتاهی می کنند و می خواهند یکشبه ره صد ساله وبسایت های بزرگ و با ارزش را طی کنند!!! اگر شما هم می خواهید بدانید که الگوریتم گوگل پاندا چیست و چه کاربردی دارد، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

الگوریتم گوگل پاندا از سال ۲۰۱۱ فعالیت خود را در سیستم گوگل آغاز کرد و از همان روز اول شروع به مقابله با وبسایت هایی کرد که به شکلی قصد تولید محتوای ضعیف و با ارزش پایین رو داشتند. وبسایت هایی که گاهاً در حجم های بسیار بالا و با قصد و نیّت Spam فقط به دنبال گرفتن رتبه یکشبه و ناگهانی بودند.

خوب البته تا پیش از قدرت گرفتن الگوریتم پاندا، این اتفاق واقعاً تاثیر گذار بود و یک عده وبمستر با تولید محتواهای کم حجم و بی کیفیت می توانستند در مدت زمان کوتاهی رتبه های برتر گوگل را از آن خود کنند. اما زمانی که پاندا روی کار آمد همه چیز متحول شد و کم کم همان وبسایت ها به قعر نتایج گوگل رسیدند.

الگوریتم گوگل پاندا چگونه کار می کند؟

این الگوریتم از صبح که از خواب ناز بیدار می شود، شروع به گشت و گذار در میان صفحات مختلف وب می کند و رفتار وبسایت ها و محتوای تولیدی درون صفحات را بررسی می کند.

این الگوریتم دو مورد اصلی را در وبسایت ها پایش می کند، یکی کیفیّت محتوای تولید شده بر روی آن عبارت کلیدی صفحه و مقایسه آن با سایر رقبایی که دقیقاً در مورد همان موضوع محتوا تولید کرده اند و دیگری، اینکه آیا محتوای تولیدی وبسایت شما اورجینال و غیر کپی است یا اینکه درصد بیشتری از محتوای وبسایت شما کپی شده است؟!

می دانید چرا کپی نکردن محتوا اینقدر برای گوگل اهمیّت دارد ؟! دلیل آن مشخص است. چون گوگل علاقه دارد که صاحبان وب سایت ها، چیزی جدید به دنیای وب اضافه کنند و یا اینکه از نگاه و زاویه دیگری به یک موضوع تکراری نگاه کنند.

اهداف اصلی الگوریتم پاندا چیست؟

تا به اینجای کار با اصلی ترین اهداف این الگوریتم آشنا شدیم اما به طور خلاصه، همه اهداف الگوریتم پاندا را در موارد زیر خلاصه خواهیم کرد:

  • جلوگیری از رشد وبسایت هایی با محتوای بی کیفیت
  • مقابله با وبسایت هایی که محتوای کپی در وبسایت خود منتشر می کنند
  • مقابله با وبسایت هایی که محتوای بی کیفیت و در حجم بالا تولید می کنند

هدف اصلی الگوریتم گوگل پاندا چیست؟

تمام تلاش الگوریتم گوگل پاندا این است که تجربه کاربری مناسبی را به کاربران خود منتقل کند، اگر گوگل نتواند کاربران خود را راضی نگه دارد، قطعاً میل و رغبت آن ها برای استفاده از گوگل کاهش می یابد و گوگل قطعاً در درجه اول فکر خودش و درآمدش است و در مراحل بعدی به بهتر کردن فرآیند جست و جو فکر می کند و هر روز در جهت این هدف، حرکت می کند و گام بر می دارد.

گوگل پاندا با محتواهایی که احساس کند توسط ربات تولید و منتشر شده است مقابله می کند، با محتوایی که بسیار کم (معمولاً زیر ۱۰۰ کلمه) باشد مقابله خواهد کرد و  قطعاً اجازه رشد و دیده شدن را به این وب سایت نخواهد داد.

مقابله پاندا با وب سایت ها مملو از تبلیغ !!!

یکی از اساسی ترین اقداماتی که گوگل پاندا انجام می دهد، مقابله با وبسایت هایی است که به هر شکل تبلیغات بنری بسیار زیادی را به کاربران خود نمایش می دهند و تجربه کاربری بسیار بدی را برای بازدیدکنندگان به همراه می آورند.

البته نمایش تبلیغ به خودی خود در وب سایت هیچ مشکلی ندارد و خود گوگل هم توسط سرویس google Adsense تبلیغات گوناگونی را در وبسایت ها به نمایش می گذارد. اما گوگل با گیج کردن کاربر و خسته کردن او با نمایش تبلیغات زیاد و بی پروا مخالف است.

شاید با خودتان بگویید خوب وبسایت های زیادی در حال نمایش تبلیغ هستند و اتفاقاً در نتایج بالای گوگل هم هستند اما چرا رتبه ان ها کاهش پیدا نمی کند و روز به روز هم بیشتر می شود؟!

پاسخش فقط یک چیز است. چون این وبسایت ها تجربه کاربری را زیر سوال نبرده اند و با ایجاد شرایط مناسب و نوع نمایش تبلیغات در گوگل، تجربه کاربری را زیر سوال نبرده اند، گوگل هم هیچ مشکلی با نمایش تبلیغات این طور وب سایت ها ندارد.

مقابله پاندا با وب سایت ها مملو از تبلیغ !!!

چطور متوجه شوم گوگل پاندا وبسایتم را جریمه کرده است ؟!

یک سوال بسیار خوب و مهمی که مطرح می شود این است که ما به عنوان صاحب یک وب سایت، از کجا متوجه شویم که الگوریتم گوگل پاندا وبسایت ما را جریمه کرده است ؟!

برای دانستن این موضوع ۳ سناریو متفاوت را بررسی خواهیم کرد:

سناریو اول: ۶۰ درصد اورجینال و ۴۰ درصد کپی

فرض کنید که ۶۰ درصد از کل محتوای وب سایت ما اورجینال و حدود ۴۰ درصد ان محتوای کپی شده از سایر وب سایت های هم موضوع با وب سایت ماست. با توجه به

نمودار زیر، می بینید که در نمایش View ها در Google Analytics بازدید ها رفته رفته کم شده و با شیب بسیار ملایمی در حال کم شدن است.

اگر مطمئن هستید که بر روی وب سایت شما محتوای غیر اورجینال بارگذاری می شود، پس به احتمال زیاد گوگل پاندا در حال جریمه و مقابله با وب سایت شماست.

خوب حالا تکلیف چیه؟ باید چه کار کنیم؟

در چنین سناریو کافیست صفحات بی ارزش و کپی را از بخش Remove URL سرویس گوگل، حذف کنیم و سپس با یک استراتژی جدید شروع به تولید محتوای کاربری،

اورجینال و با کیفیت کنیم. رفته رفته گوگل هم به شما اعتماد خواهد کرد و وبسایت شما را به نتایج برتر خواهد رسانید.

محتوای 60 درصد یونیک

سناریو دوم: ۶۰ درصد اورجینال و ۴۰ درصد کپی

خوب امّا می رسیم به یک حالت به مراتب بدتر و خطرناک تر از سناریو قبلی. زمانی که درصد بیشتری از محتوای وب سایت شما کپی شده است و تازه متوجه خواهید شد که ای داد این کار می تواند ضربه سنگینی به وب سایت شما (به خصوص اگر وب سایت برندی نباشید) وارد کند.

در چنین شرایطی طبق نمودار زیر به یکباره با افت شدید رتبه و بازدید روزانه در گوگل مواجه خواهید شد و دقیقاً همانجاست که گوگل پاندا وارد عمل شده و بدون تعارف رویاها و آرزوهای شما را به قعر نتایج گوگل می برد.

در چنین شرایطی بهتر است بی خیال دامنه خود شویم و به سراغ یک دامنه دیگر برویم و کسب و کار خود را از نو آغاز کنیم. اگر هم بخواهیم بر روی همین دامنه شرایط را برگردانیم به صرف زمان و هزینه آن نمی ارزد !!!

الگوریتم پاندا در مقابل محتوای کپی

چطور نگاهمان را چکّش کاری کنیم؟

بسیار خوب، حالا که با این الگوریتم مفید و در عین حال جدی و بدون شوخی گوگل آشنا شدیم، بریم به سراغ اینکه بفهمیم که چطور کاری کنیم که از همان ابتدا تر و

تمیز عمل کنیم و نخواهیم به دنبال راه چاره برای حذف کارهای اشتباه خود باشیم.

نیازسنجی، قبل از تولید محتوا

همیشه باید سعی کنیم که قبل از شروع تولید محتوا در وبسایتمان، نیاز کاربر خود را سنجش کنیم و بدانیم که کاربر دقیقاً به دنبال مصرف چه محتوایی است. در این

راستا تجربه خودم را برای یکی از صفحات وب سایت مسیر سئو با شما در میان می گذارم.

ما صفحه ای ایجاد کردیم و با نیازسنجی درست مخاطب و فقر محتوا در آن حوزه خاص شروع به تولید محتوایی کردیم که نیاز روز کاربران بود. بعد از مدت کوتاهی (تقریباً ۲

هفته) دیدیم که در عبارت کلیدی مورد هدف رتبه لازم را گرفته ایم و این بهبود رتبه روی بسیاری از عبارت کلیدی ادامه داشت.

کیفیت محتوا و نه تعداد کلمات !

بیایید نگاهمان را از اینکه محتوایی تولید کنم که n هزار کلمه داشته باشد، بر روی کیفیت محتوا متمرکز کنیم. اینکه واقعاً بازدید کننده بعد از مطالعه محتوا نیازش برطرف

می شود یا خیر ؟!

زمانی که شما سعی کنید که در صفحات وبسایت خود ارزش خلق کنید و این خلق ارزش را به مخاطبان خود منتقل کنید، همه این موارد می تواند تاثیر بالایی در افزایش

رتبه شما در گوگل و رشد کسب و کار شما توسط الگوریتم گوگل پاندا شود.

معیار ما، میزان رضایت و ماندگاری کاربران است

همیشه باید سعی کنیم حین تولید محتوا به این موضوع فکر کنید که اگر خودمان این موضوع را در گوگل جست و جو کنیم و وارد وبسایت خودمان شویم، آیا واقعاً کیفیت محتوا راضی کننده است؟

آیا واقعاً به دغدغه ها و نیاز کاربر پاسخ مثبت می  دهیم؟

آیا بازدیدکننده با مطالعه این محتوا می تواند مشکل خود را رفع کند؟

چک لیست الگورتیم پاندا

جمع بندی و سوالات نهایی برای رشد به کمک گوگل پاندا

برای اینکه بتوانیم مطابق میل گوگل پاندا (که البته به نوعی مطابق میل کاربران هم هست) محتوای وب سایت خود را تولید و منتشر کنیم، باید این سوالات را از خودمان بپرسیم و سعی کنیم که برای هر کدام یک پاسخ قانع کننده داشته باشیم:

  • آیا وب سایت شما به نظر خودتان در دید مخاطب اعتبار دارد؟
  • آیا محتوای وب سایت شما به درد یک مجلّه پر طرفدار می خورد؟
  • آیا در وبسایت شما از تبلیغات آزار دهنده استفاده شده است ؟!
  • تا چه اندازه می شود به صحت اطلاعات وب سایت شما اعتماد کرد؟
  • آیا در وب سایت شما محتوای کپی شده وجود دارد؟

در این مقاله سعی کردیم که خیلی مختصر و مفید بیان کنیم که الگوریتم گوگل پاندا چیست و چگونه کار می کند و با دانستن عملکرد این الگوریتم با هوش و پیشرفته از همین ابتدا جلو ضررهایی که شاید در آینده بر وب سایت و کسب و کار اینترنتی ما وارد شود را بگیریم.

اگر به دنبال یادگیری سایر الگوریتم های گوگل هستید پیشنهاد می کنم به صفحات زیر سری بزنید:

۵/۵ - (۱ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *