الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟ | در مورد این مرغ باهوش و دقیق بدانید!

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟ | در مورد این مرغ باهوش و دقیق بدانید!

الگوریتم مرغ مگس خوار سپتامبر سال ۲۰۱۶ به‌صورت رسمی معرفی شد. برخی از کارشناسان سئو بر این باور هستند که این الگوریتم تا ۹۰ درصد روی نتایج موتور جست‌وجو تاثیرگذار خواهد بود. با توجه به اینکه گوگل روزانه ۳.۵ میلیارد جست‌وجو را پردازش می‌کند، باید گفت این الگوریتم روی ۳.۱۵ میلیارد مورد از این جست‌جوها تاثیر‌گذار خواهد بود.

این الگوریتم، بلندپروازانه‌ترین تغییری است که در روند بررسی جست‌وجوهای گوگل از سال ۲۰۰۱ روی داده است. در این مقاله قصد داریم این الگوریتم را از زوایای متفاوتی بررسی کنیم. پس از مطالعه این مقاله دیگر با مفهوم الگوریتم مرغ مگس خوار بیگانه نخواهید بود.

الگوریتم مرغ مگسخوار چیست؟

منظور از الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟

این الگوریتم در تکمیل الگوریتم ‌های قبلی گوگل روی کار آمده است. پیش از این الگوریتم پاندا و پنگوئن برای ارتقا کیفی موتور جست‌وجو به کار گرفته شده بود. در ادامه مرغ مگس خوار معرفی شد و تا حد زیادی از مشکلات موجود در الگوریتم‌های قبلی کاسته شد. الگوریتم پاندا برای ارزیابی کیفیت محتوای سایت به کار گرفته شد. الگوریتم پنگوئن برای بررسی بک لینک ها سودمند است. اما مرغ مگس خوار برای بهبود کیفیت جست‌وجوی کاربران پا به عرصه گذاشته است.


جست ‌وجوی معنایی و الگوریتم مرغ مگس خوار

برای درک بهتر این الگوریتم باید ویژگی‌های موتور جست‌وجو را بشناسید. نمودار دانش و جست‌وجوی معنایی بخشی از جست‌وجوی گوگل را به خود اختصاص داده‌اند. نمودار دانش یکسال پیش از الگوریتم مرغ مگس خوار معرفی شد.
نمونه‌ای از نمودار دانش را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید. این نمودار اطلاعات مورد نیاز کاربر را به سادگی و در سریع‌ترین زمان ممکن در اختیار او قرار می‌داد. در تصویر زیر با جست‌وجوی عبارت کوکی شکلاتی نتایج زیر به نمایش درآمده است. در نمودار دانش این جست‌وجو دستور تهیه این کوکی‌ها خوشمزه برای کاربر نمایش داده شده است. در نمودار عمودی دانش نیز اطلاعات بیشتری در خصوص میزان کالری و موضوعات مرتبط با آن درج شده است.

جست و جوی معنایی در الگوریتم مرغ مگسخوار

یا به عنوان مثالی دیگر، مثلاً شما زمانی که عبارت “پیچ و جادّه ” را در گوگل جست و جو می کنید، تصویر زیر نمایش داده می شود.

نمونه ای دیگر از الگوریتم مرغ مگسخوار

ولی اگر عبارت “پیچ و دیوار” را در گوگل جست و جو کنید، نتایج زیر نمایش داده خواهد شد:

مفهوم گرایی در الگوریتم مرغ مگسخوار

اما الگوریتم گوگل چطور متوجه ارتباط این نتیجه با عبارت مورد جست‌وجو می‌شود؟ اینجاست که جست‌وجوی معنایی پا به میدان می‌گذارد. در این بخش نتایج با زبان کاربر تطابق داده می‌شود و معنایی فراتر از معنای تک تک واژگان مد نظر است. در این حالت نیّت و قصد واقعیِ کاربر از جست‌وجو در نظر گرفته می‌شود. گوگل نیز نتایجی که با مقصود کاربر هم‌خوانی دارد را برای او نمایش می‌دهد. در نتیجه در بخش نتایج با سایت‌هایی روبه‌رو می‌شویم که حاوی اطلاعاتی درباره خوردن یا طبخ این شیرینی‌های خوش‌طعم است.
جست ‌وجوی معنایی بسیار پیچیده است. برای درک بهتر آن به این مثال توجه کنید؛ تصور کنید کاربر در گوگل عبارت «بهترین جا برای غذای چینی» را وارد کند. با توجه به بافتی که این عبارت در آن به کار رفته است و مقصود کاربر، گوگل متوجه می‌شودکه کاربر به احتمال زیاد به دنبال رستوران چینی برای صرف غذاهای چینی است. این میزان از درک برای موتور جست‌وجو همان چیزی است که بشر در انتظار آن بوده است.

الگوریتم مرغ مگسخوار و سئو

بهینه سازی موتور جست‌وجو با استفاده از الگوریتم مرغ مگس خوار بسیار ساده است. درواقع حتی یک کامپیوتر ساده نیز می‌تواند این کار را به خوبی انجام دهد. بله شاید روند انجام کار به این سادگی هم نباشد، اما نحوه انجام کار بسیار مشخص است. تنها کاری که باید انجام دهید تولید محتوای تمام و عیار است. محتوایی که توجه کاربر را به خود جلب کند. در ادامه باید اقداماتی را در نظر داشته باشید. با الگوریتم مرغ مگس خوار یا بدون این الگوریتم شما باید مواردی که در ادامه درج می‌شود را در بهینه‌سازی موتور جست‌وجوی خود در نظر بگیرید.

استفاده کمتر از تکرار عبارت کلیدی در الگوریتم مرغ مگسخوار

تنوع در طول محتوا

همه ما می‌دانیم که اگر محتوای بلند در کنار یک استراتژی مناسب به کار گرفته شود، نتایج خوبی را در بر دارد. اما مسئله اینجاست که این بدان معنا نیست که تمام محتواهایی که در سایت منتشر می‌کنید باید ۳۰۰۰ کلمه‌ای باشند. در واقع در این حالت شما به درستی پاسخگوی نیازهای کاربران سایت نخواهید بود. به همین دلیل بهتر است محتواهایی با طول متفاوت را در سئو سایت به کار بگیرید. به یاد داشته باشید که استانداردی به عنوان «بهترین طول برای مقالات» وجود ندارد. تنها چیزی که باید در نظر داشته باشید طولی است که برای محتوا مناسب است.

جادوی استفاده از LSI ها

عبارت کلیدی LSI عبارت‌های مشابه آن کلمه کلیدی اصلی ما هستند، که می توان در یک محتوا مفهوم مشابهی داشته باشند و به نوعی از تکرار بیش از اندازه عبارت کلیدی اصلی جلوگیری کرده و تنوّع عبارت کلیدی را به همراه داشته باشد.
مثلاً اگر عبارت کلیدی اصلی صفحه ما‌ “بازسازی منزل” باشد عبارت زیر را می‌توان به عنوان عبارت‌های کلیدی LSI استفاده کرد:
– بازسازی منزل قدیمی
– تعمیر خانه قدیمی
– نوسازی منزل
– بازسازی خانه فرسوده

محتوای تصویری تولید کنید

محتواهای طولانی که به تمام زوایای یک مفهوم پرداخته‌اند برای جلب توجه کاربر مناسب هستند. اما برخی از مواقع کاربران واقعا علاقه‌ای به مطالعه محتواهای طولانی ندارند و ترجیح می‌دهند اطلاعات خود را از تصاویر دریافت کنند.
اینفوگرافیک‌ها، ویدیوها و بسیاری از عوامل تصویری مانند نمودارها و گراف‌ها برای انتقال اطلاعات مناسب هستند.

زبان مناسب را در تیترها به کار بگیرید

خیلی مهم است که شما در در وبسایت خود و با توجّه به شخصیّت تجارت آنلاین خودتان چه لحنی در متن و محتوای خود دارید. در برخی از موارد افراد تصور می‌کنند که استفاده از یک لحن و زبانِ به خصوص برای نگارش محتوا می‌تواند دیگر کاربران را از مطالعه باز دارد. این در حالی است که زمانی که از اصطلاحات و واژه‌ها اختصاصی در محتوا استفاده می‌کنید به گوگل نشان می‌دهید که یک منبع معتبر و موثق هستید.

گوگل AI برای تشخیص تصاویر

نقش الگوریتم مرغ مگس خوار در آینده جست ‌‌وجوها

به نظر می‌رسد که الگوریتم مرغ مگس خوار برای پردازش‌هایی که بر اساس طبیعت زبان انجام می‌شود، سودمند خواهد بود. از سوی دیگر هوش مصنوعی نیز می‌تواند از ‌قابلیت‌های این الگوریتم سود ببرد. کارشناسان بر این باوراند که برای ایجاد ماشین‌‌هایی که قادر به درک مقصود انسان هستند به جست‌وجوی معنایی نیاز خواهیم داشت.
شرکت‌های بسیاری برای استفاده از این تکنولوژی وارد عمل شده‌اند. اما گوگل نیز در این میان بیکار نمانده است. گوگل ابزاری با نامWaze را به قیمت ۱.۱ میلیارد دلار خریداری کرده است. این شرکت قصد دارد در آینده‌ای نه چندان دور تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای را به کار بگیرد. برای آنکه گوگل و دیگر موتورهای جست‌وجوی معنایی پاسخگوی نیاز بشر باشند باید قادر به درک سخنان ما باشند. تنها زمانی این موتورها عملکرد خوبی را از خود بر جای می‌گذارند که کلماتی که بر دهان ما جاری می‌شود را با توجه به بافتی که در آن به کار رفته‌اند، درک کنند.

پذیرش جست وجوی صوتی از سوی کاربران

گوگل با تولید پردازنده پوشیدنی گلس (Glass) ریسک بزرگی را متحمل شده است و ایده‌های بلندپروازانه‌ای را در سر دارد. یکی از بحث‌هایی که در این میان مطرح شده این است که مردم دوست ندارند با عینک خود صحبت کنند. چرا که نمی خواهند دیوانه به نظر برسند. شاید این امر در شرایط فعلی اندکی عجیب به نظر برسد، اما تا همین چند سال پیش عده زیادی از صحبت کردن با گوشی تلفن همراه در مکان‌های عمومی خودداری می‌کردند. اما مردم به سرعت با شرایط جدید تطبیق پیدا می‌کنند.
با کاهش قیمت پرینت این عینک‌ها، میزان پذیرش نیز تا حد زیادی افزایش پیدا می‌کند. این امر به تدریج توسعه تکنولوژی را به شدت سرعت می‌بخشد. در این حالت از تکنولوژی تشخیص صدا برای ارتقا کیفیت زندگی بشر استفاده می‌شود. احتمال می‌رود که ظرف ۵ سال گجت‌ها و تکنولوژی‌های پوشیدنی جایگاه خود را در زندگی بشر امروزی پیدا می‌کنند.

الگوریتم مرغ مگس خوار برای آیندگان

شاید معرفی این الگوریتم از سوی گوگل در آغاز کمی بلندپروازانه به نظر می‌رسید. اما رفته‌رفته تاثیرات درخشان این الگوریتم بر آینده جست‌وجوها مشخص شد. گوگل به سمتی پیش می‌رود که قادر باشد نیازهای بشر را به خوبی یک انسان بر طرف کند. انتظار ما از آینده، تولید ماشین‌هایی است که قادر به درک زبان بشر هستند. تا تحقق این امر راه درازی را در پیش نداریم.
معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار سرآغازی برای فصل تازه زندگی بشر خاکی است. اگر جست‌وجوی صوتی می‌تواند ما را در یافتن پاسخ سوالاتمان یاری کند، باید در انتظار قدم‌های بعدی این تکنولوژی باشیم. در آینده تکنولوژی مزایای بیشماری را برای ما در پی خواهد داشت. جست‌وجوی صوتی یکی از این موارد است. با ما در مارکتور همراه باشید و دانش خود را در خصوص موتور جست‌وجو و سئو افزایش دهید.

اگر به دنبال یادگیری سایر الگوریتم های گوگل هستید پیشنهاد می کنم به صفحات زیر سری بزنید:

۴.۶/۵ - (۷ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مارکترها را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *