آموزش برچسب گذاری در وردپرس [ به شیوه کاملاً اصولی برای گوگل ]

آموزش برچسب گذاری در وردپرس [ به شیوه کاملاً اصولی برای گوگل ]

نحوه برچسب گذاری در وردپرس ، یکی از بخش های اصلی سئو وردپرس به حساب می آید. بسیاری از شما دوستان شیوه استفاده از تگ ها یا برچسب ها در وردپرس را نمی دانید و طبیعتا اگر بدون آگاهی شروع به برچسب گذاری در وردپرس کنید، ممکن است در آینده لطمه زیادی به سئو سایت وارد کنید. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا شیوه صحیح استفاده از تگ ها در وردپرس را یاد بگیریم.

این سوال بارها و بارها از بنده پرسیده شده بود که اصلاً کاربرد تگ ها در وردپرس چیست ! مگر ما دسته بندی نداریم پس چرا باید از برچسب ها در وردپرس استفاده کنیم؟

اگر می خواهیم پاسخ این سوالِ بسیار مهم را بدانید پیشنهاد می کنم تا آخر این مقاله با من همراه باشید.

تگ یا برچسب در وبسایت چیست؟

برچسب ها در واقع نوعی از صفحات دسته بندی در وبسایت های وردپرسی هستند که می توانند مجموعه ای از محصولات، مقالات و یا صفحات داخل وبسایت را پوشش دهند و نوعی دیگر از دسته بندی را در وبسایت های وردپرسی ایجاد می کنند.

کاربرد برچسب گذاری در وردپرس چیست؟

سوال اصلی اینجاست که اگر ما در یک سایت وردپرسی، امکان ایجاد دسته بندی را داریم، پس چرا اصولاً از برچسب ها در وردپرس استفاده می کنیم؟

برای پاسخ به این سوال بگذارید مثالی بزنم:

فرض کنید شما یک کتابخانه دارید که دارای طبقاتی است و هر کدام از این طبقات، مربوط به یک دسته بندی از کتاب می شود. (مثلاً فلسفه، ادبیات و…) حال اگر در یکی از طبقات کتابخانه (مثلاً ادبیات) کتاب هایی در مورد ادبیات نمایشی قرار دهید و بیش از یک کتاب ادبیات نمایشی، به یک دسته خاص مربوط شود، می توانید آن موارد اضافه را به صورت تگ ایجاد کنید.

در مثال بالا  می توان چنین تگ هایی ایجاد نمود:

  • ادبیات نمایشی در چین
  • ادبیات نمایشی در ایران
  • ادبیات نمایشی در شرق
  • ادبیات نمایشی در غرب
  • و…

نکته مهم اینجسات، معمولاً زمانی که بخواهیم مجموعه ای از محصولات، مقالات یا صفحات وبسایت خود را در یک دسته بندی فرعی قرار دهیم که خیلی نیازی به نمایش آن در منو سایت نباشد، اما دسته بندی کردن آن می تواند به کاربر کمک کند، از برچسب ها استفاده می کنیم.

در مثال بالا، زمانی که کاربر روی تگ “ادبیات نمایشی در ایران” کلیک می کند، تمام صفحات مربوط به آن را در وبسایت نمایش می دهد و این خودش می تواند کار بازدید کننده سایت را ساده تر کند.

تفاوت دسته و برچسب در سایت وردپرسی

با توجه به توضیحات بالا فکر می کنم برایتان روشن شد که چه موقع باید از برچسب گذاری در وردپرس استفاده کنیم.

زمانی ما از صفحات دسته بندی در وبسایت استفاده می کنیم که برای کتابخانه خودمان بخواهیم طبقه بندی داشته باشیم و بخواهیم هر طبقه کتابخانه را مجدداً بخش بندی کنیم، در اینجا می توان از دسته بندی استفاده کرد.

خیلی کار را پیچیده و سخت نکنید، چیز عجیب و غریبی هم نیست، در کل آن مجموعه صفحاتی که در اولویت دسته بندی نیست و یه جور دسته بندی های فرعی حساب می شود را می توان با برچسب گذاری در وردپرس ایجاد نمود. با کلیک بر روی هر تگ، مهمه پست ها و یا محصولات مربوط به آن برچسب در صفحه ای جدا نمایش داده خواهد شد.

نحوه برچسب گذاری وردپرس

به صورت پیش فرض شما می توانید در وردپرس برای نوشته ها، برگه ها و محصولات، برچسب گذاری کنید.

طبق تصویر زیر، وارد بخش مدیریت وردپرس شوید و از بخش مربوطه روی برچسب ها کلیک کنید.

ورود به بخش افزودن برچسب ها در وردپرس

نمونه بالا تنها برای بخش نوشته ها می باشد اما شما می توانید برای بخش برگه ها، محصولات هم تگ یا برچسب ایجاد کنید.

زمانی که وارد صفحه “برچسب ها” می شوید، اگر از قبل برچسب تعریف کرده باشید، در سمت چپ، لیست تگ ها را مشاهده خواهید کرد. در سمت راست تصویر هم می توانید یک برچسب جدید ایجاد نمایید:

  • نام: بر اساس همین نام، تگ مربوطه در وبسایت نمایش داده می شود.
  • نامک: آدرس URL ای است که برای تگ یا برچسب استفاده می شود.
  • توضیح: نیازی به تکمیل ندارد ولی برخی از پوسته ها ممکن است نمایش دهند.

افزودن برچسب در سایت وردپرسی

افزودن برچسب ها در وردپرس کار ساده ای است اما این نکته را باید بدانید که اگر از تگ های بی رویه برای وبسایت خود استفاده کنید، ممکن است حذف آن ها در آینده پیچیدگی های خودش را داشته باشد و به سئو سایت لطمه وارد کند. پس در ابتدا بدانید که چرا باید یک تگ را ایجاد کنید.

اصول بهینه سازی برچسب ها در وردپرس

برچسب گذاری در وردپرس اصول خواص خودش را دارد که اگر به آن دقت نکنید، می  تواند خسارت های جبران ناپذیری را روی وبسایت شما ایجاد کند.

در ادامه می خواهم شما را با مواردی که به سئو و بهینه سازی تگ ها یا برچسب ها کمک می کند آشنا کنم.

انتخاب نامک کوتاه

نکته مهم در انتخاب آدرس URL برای تگ ها این است که تا حد امکان کوتاه و بدون حروف اضافه ایجاد کنید.

شما باید آدرس های URL برچسب ها را دقیقاً همچون آدرس صفحات وبسایت خودتان فرض کنید و همانطور که آن ها را کوتاه و کاربرپسند ایجاد می کنید، تگ ها را هم به همین شکل ایجاد کنید.

افزودن متن توضیحات در صفحه تگ ها

اگر بعد از ایجاد تگ، روی “ویرایش” کلیک کنید، در صفحه جدید می توانید برای صفحه تگ، توضیحات بنویسید. این توضیحات اگر شامل عبارت کلیدی اصلی صفحه و همچنین عبارت های LSI باشد، حتما می تواند به بهتر دیده شدن صفحه تگ در نتایج گوگل کمک بیشتری کند. البته پیشنهاد می کنم مقاله ” آموزش تحقیق کلمات کلیدی ” را حتماً مطالعه کنید چون کمک زیادی به شما خواهد کرد.

افزودن توضیح برای تگ های وردپرس

خیلی بهتر است که برای افزودن توضیحات برای صفحه تگ مورد نظر از اصول سئو محتوا استفاده کنید که به شدت می تواند به رشد رتبه صفحه در گوگل کمک کند.

عدم استفاده از برچسب های بی رویه

دوستی داشتم که یک روز وبسایت خودش را برای آنالیز سئو به دست من سپرده بود. وقتی بخش تگ های سایتش رو باز کردم، دیدم کلی برچسب بی استفاده زده که اصلاً خودش هم نمی دانست چرا !!!

وقتی ازش پرسیدم که چرا این همه برچسب توی سایت خودت زدی ،  بهم گفت:

آخه میگن هر چی برچسب بیشتری بزنی، بهتره چون ترافیک بیشتری تو سایت ات میاد !!!

خوب حالا بیایید با هم بررسی کنیم که چرا استفاده بیش از حدِ تگ ها در وبسایت، نه تنها فایده ای ندارد بلکه می تواند مضر هم باشد.

هر تگ وردپرسی که در وبسایت خود ایجاد می کنید، یک صفحه بر روی وبسایت شما ایجاد می شود. حال اگر این صفحه محتوای زیادی داخلش قرار نگیرد و یا خیلی دیر به دیر محتوای آن به روز شود، می توان گفت به یک صفحه مرده یا زامبی تبدیل می شود که بود و نبود آن هیچ فرقی به حال گوگل و کاربران وبسایت شما نخواهد داشت و هیچ کمکی نخواهد کرد.

پس دقت کنید، که از تولید برچسب های بی رویه جداً پرهیز کنید و تنها در صورتی این کار را کنید که فکر می کنید به عنوان یک دسته جدید می تواند به کاربر شما کمک کند و محتوای آن هر از چندگاه یکبار به روز می شود.

استفاده بی رویه از تگ ها می تواند صفحات زامبی (مرده های متحرک) را در وبسایت شما بیشتر کند.

از تگ های مشابه استفاده نکنید !

یکی دیگر از اشتباهات رایج در نحوه برچسب گذاری در وردپرس، استفاده از تگ های مشابه با محتوای مشابه است. نکته مهم اینجاست که به هیچ وجه سعی نکنید از تگ هایی استفاده کنید که از نظر مفهومی شباهت زیادی با هم داشته باشند.

مثلاً فرض کنید برای یک صفحه سایت خود، در مورد “شامپو بدن ایرانی” مطلبی نوشته اید و برچسب “شامبو بدن ایرانی” زده باشید،مفهوم این دو، بسیار نزدیک بهم و برای گوگل این ابهام بوجود می آید که کدام صفحه را باید برای عبارت “شامپو بدن ایرانی” رتبه دهد!

پس برای اینکه جلو کنیبالیزیشن (Cannibalization) را بگیرید و چندین صفحه از سایت شما روی یک عبارت کلیدی رتبه نگیرد و با هم در رقابت قرار نگیرد، از استفاده تگ با مفهوم مشابه خودداری کنید.

استفاده از تعداد تگ های کم

یکی دیگر از اصول برچسب گذاری در سایت وردپرسی این است که سعی نکنید برای یک نوشته یا محصول، تعداد زیادی تگ ایجاد کنید و تصور کنید که گوگل بهتر می تواند محتوای آن صفحه را درک کند.

همیشه در انتخاب تگ برای صفحات دقت کنید و اگر لازم بود برای یک صفحه تگی را انتخاب کنید، تعداد برچسب های کمتری را بر روی صفحه محصول یا مقاله خود تگ کنید.

این کار سبب می شود تا ربات گوگل دچار سردرگمی نشود و به صفحه مورد هدف شما توجه بیشتری داشته باشد. استفاده از تگ های زیاد در وبسایت، لینک های بی رویه داخلی ایجاد کرده موجب کاهش ارزش سئویی هر صفحه خواهد شد.

تگ های بی رویه در سایت

مثلا در تصویر فوق می بینید که چطور از تگ های بسیار زیاد برای یک نصصفحه استفاده شده و این باعث بوجود آمدن لینک های داخلی زیادی شده است که از ارزش سئو صفحه هدف کم می کند.

به روز شدن محتوای صفحه برچسب

به این نکته اشاره کردم، اما آنقدر اهمیت دارد که دوباره به آن اشاره می کنم.

نکته اصلی اینجاست که اگر صفحه تگی را ایجاد کردید که محتوای آن به روز نمی شود، باز هم وجود این تگ لزومی ندارد و نباید ایجاد کنید.

پس موقع ایجاد تگ دقت کنید که باید محتوای صفحه هر از چند گاه یکبار به روز شود و پست های جدید تولید شده که با آن برچسب، تگ می شود، در صفحه مربوطه به نمایش گذاشته شود تا از دید گوگل یک صفحه پویا به حساب بیاید.

فواید استفاده صحیح از برچسب ها

باید بدانیم که استفاده صحیح از برچسب ها هم می تواند فوایدی داشته باشد.

مثلاً اگر از برچسب هایی استفاده کنید که به کاربر کمک می کند و می تواند مجموعه ای از محصولات و یا مقالات بیشتری را به صورت دسته بندی شده در اختیار کاربر قرار دهد، خودش می تواند یکی از مزیت های استفاده صحیح از تگ ها باشد.

اما فایده مهم تر، کمک به افزایش ترافیک وبسایت است. اگر شما بتوانید تگ هایی ایجاد کنید که محتوای آن صفحه به روز می شود، تازه سازی محتوای آن صفحه خودش به رشد رتبه سایت کمک خواهد کرد.

اما این دیدگاه نباید طوری شود که تعداد برچسب ها را زیاد کنید و بی رویه از برچسب گذاری در وردپرس استفاده کنید.

حرف آخر

در این مقاله سعی کردم نحوه برچسب گذاری در وردپرس را برای شما آموزش دهم. با رعایت این نکات می توانید برچسب ها را در سایت وردپرسی خود به یک نقطه قوت تبدیل کنید و به جای آنکه تگ های بلا استفاده، بلای جان وبسایت شما شود، به رشد سئو سایت شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد.البته در صورتیکه تمام نکات فوق را با دقّت رعایت کنید.

 

۵/۵ - (۳ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *