راهنمای راه اندازی کسب و کار اینترنتی برای تازه‌ کارها

راهنمای راه اندازی کسب و کار اینترنتی برای تازه‌ کارها

در حال گشتن در دنیای پر زرق و برق اینترنت هستید و سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی را بررسی می‌کنید، بعد می‌بینید که آدم‌های زیادی در اینترنت کسب و کار دارند، محصول می‌فروشند یا پول می‌گیرند و تبلیغ می‌گذارند. با خودتان می‌گویید خب، چرا من وارد بیزینس آنلاین نشوم؟ مگر من چه چیزی از بقیه کمتر دارم؟! هیچی؛ اما راه اندازی کسب و کار اینترنتی به همین راحتی‌ها هم نیست. باید دود اینترنت بخورید تا به موفقیت برسید!

کسب درآمد از اینترنت راه و روش دارد. برای موفق شدن یک کسب و کار خانگی باید خیلی چیزها را در نظر گرفت. باید برنامه داشته باشید و نباید بی گدار به آب بزنید. خب، حتما می‌پرسید پس باید چه کار کنم؟ کسب درآمد اینترنتی چه روش‌هایی دارد؟ چطور یک کسب و کار کوچک راه‌اندازی کنم؟
نگران نباشید؛ در این مقاله هر چیزی که باید برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی بدانید را به شما می‌گوییم. بعد از خواندن مقاله می‌توانید با دید بازتری به استقبال‌ راه اندازی یک کسب و کار آنلاین بروید.

انواع کسب و کار آنلاین

قبل هر چیزی باید بدانید کسب و کار اینترنتی چند نوع دارد. در اینترنت می‌توان از چند راه درآمد کسب کرد:
وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک (E-Commerce): هر کسب و کاری که در سایت خودش محصول می‌فروشد، جزءِ این دسته است. آمازون بهترین مثال از یک سایت خرده فروش آنلاین در حوزه تجارت الکترونیک می‌باشد.
بلاگ‌ها: بلاگ‌ها سایت‌هایی هستند که محتوا تولید می‌کنند و بعد از رشد کردن، از راه تبلیغات درآمد کسب می‌کنند.
شبکه‌های اجتماعی: شاید باور نکنید، اما می‌توان با استفاده از شبکه‌های اجتماعی ماهی ۵۰ میلیون تومان درآمد داشت. (هر ماه یک پراید ) این شبکه‌ها یکی از بهترین گزینه‌ها برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی هستند. بسیاری از بیزینس‌ها بدون آن که فروشگاه داشته باشند، محصولات‌شان را در اینستاگرام و شبکه‌های دیگر به فروش می‌رسانند و درآمد خوبی کسب می‌کنند.
حالا یک سوال، کدام یک برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی بهتر است؟ شبکه‌های اجتماعی یا راه اندازی وب‌سایت ؟ جواب سوالتان را در ادامه پیدا می‌کنید.

تحقیق بازار را دست کم نگیرید.

وقتی بازار را بشناسید می‌توانید درباره راه اندازی کسب و کار اینترنتی تصمیم بگیرید. ممکن است محصول شما در شبکه‌های اجتماعی فروش بهتری داشته باشد. یا این که از طریق سئو و بهینه‌سازی ساست، بتوانید مشتری‌های بیشتری جذب کنید. فقط در صورتی که از محصول و بازار شناخت خوبی داشته باشید، می‌توانید تصمیم‌های مهم بگیرید.
بگذارید بیشتر بهتون کمک کنم؛ به سوال‌های زیر خوب فکر کنید:
• مشتری‌های بالقوّه شما، بیشتر به چه محصول یا خدماتی نیاز دارند؟
• آن‌ها وقت‌شان را بیشتر در کجا می‌گذرانند؟ شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت‌ها و بلاگ‌ها؟
• چطور می‌توان آن‌ها را ترغیب به خرید کرد؟
• مشتری‌ها به چه پیشنهادی نه نمی‌گویند؟

تحقیق بازار در راه اندازی کسب و کار اینترنتی

همین حالا هم جواب‌هایی در ذهن شما آمده است. اما عجله نکنید و زود تصمیم نگیرید. به هر حال شما قصد دارید تا روی کسب و کار آنلاین خودتان سرمایه‌گذاری کنید. پس سوال‌ها را با دقت جواب بدهید.
بعد از این مرحله می‌توانید تصمیم بگیرید که از کجا می‌خواهید کسب و کار کوچک خودتان را شروع کنید. حالا وقت آن است که به فکر پیدا کردن یک نام برندِ خوب و ثبت دامنه و ایجاد حساب کاربری، با همان نام برند در شبکه‌های اجتماعی باشید.

مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی

اولین قدم پیدا کردن اسم مناسب است. نام و شعار برند باید نشان‌دهنده ارزش‌ها و باورهای برندتان باشد.مثلاً خیلی راحت از اسم شرکت ردبول می‌توان فهمید که با مصرف محصول قرار است انرژی بگیریم و سرحال شویم.
بعد از انتخاب اسم، باید برای وب‌سایت‌ هاست و دامنه بخرید. شرکت‌های زیادی هستند که به کسب و کارها‌ هاست و دامنه می‌فروشند.
بعد نوبت آن است که سایت خود را طراحی کنید. اگر خودتان مهارت این کار را داشته باشید، چند پله جلو می‌افتید. اول آن که دقیقا همان چیزی که در ذهن دارید را پیاده‌سازی می‌کنید. دوم هم دیگر نمی‌خواهد برای طراحی سایت هزینه کنید. طراحی یک سایت حرفه‌ای چند میلیون تومانی خرج روی دست‌تان می‌اندازد.
در طراحی سایت باید چند نکته را در نظر داشته باشید. مثلا این که آیا امکانِ فروش اینترنتی به صورت آنلاین دارید؟ اگر جواب مثبت است، باید به فکر درگاه پرداخت آنلاین و نماد اعتماد الکترونیک،نشان ستاد ساماندهی و این جور چیزها باشید.
حالا فرض کنید یک نفر وارد سایت شده و از شما خرید کرده است. محصول را چطور به دست مشتری می‌رسانید؟ باید به فکر روش‌های ارسال محصول هم باشید.
در کل برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی باید چیزهای زیادی را در نظر گرفت. خودتان را جای خریدار بگذارید و ببینید به چه چیزهایی نیاز دارید.
برای شبکه‌های اجتماعی هم تقریبا همین موارد را باید در نظر داشت. روش ارسال، نوع پرداخت و چیزهای دیگر.
حالا همه چیز آماده است. اما از کجا باید مشتری پیدا کنیم؟ خریدارها چطور می‌توانند کسب و کار خانگی ما را ببینند؟ با افزایش ترافیک سایت و شبکه‌های اجتماعی. در ادامه بیشتر در این باره حرف می‌زنیم.

روش‌های افزایش ترافیک برای کسب درآمد اینترنتی

روش‌های زیادی برای این کار وجود دارد. خیلی راحت می‌توانید آن‌ها را اجرا کنید و به نتیجه برسید، البته اگر روش‌ها را خوب بلد باشید. بهترین راه‌ها برای افزایش ترافیک سایت عبارتند از:
• ثبت سایت در دایرکتوری‌ها
• بازاریابی محتوایی
• بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو (سئو)
• تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی
• تبلیغ در گوگل
• ایمیل مارکتینگ
• بازاریابی آفلاین
درباره هر کدام از این روش‌ها می‌توانیم تا صبح حرف بزنیم! ولی فعلاً همین که بدانید چه روش‌هایی برای رشد کسب کار آنلاین وجود دارد، کفایت می‌کند. یک نکته را هم باید بدانید. قرار نیست همه روش‌ها را یک جا روی کسب و کارتان پیاده کنید. بعد از یک مدت، مشخص می‌شود که کدام راه برای شما بهتر جواب می‌دهد.
بعد که مشتری جذب کردید، باید از آن‌ها نگهداری کنید. حتما می‌پرسید اصلا نگهداری از مشتری چیست و چطور باید این کار را انجام داد؟
مشتری‌ها برای این که دوباره از شما خرید کنند و رضایت داشته باشند، نیاز به خدمات ویژه دارند. به عنوان مثال می‌توان برای خریدهای بعدی آنها تخفیف‌های خاص قائل شد. یا این که برای آنها خبرنامه‌های ویژه فرستاد. روش‌های زیادی برای نگهداری از مشتری وجود دارد. هرچه در کسب و کار آنلاین خود جلوتر بروید، بیشتر در این رابطه اطلاعات پیدا می‌کنید.

پیشنهاد ما مطالعه مقاله ” ایده هایی برای کارآفرینی در منزل ” است.

بعد از این که تمام مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی را پشت سر گذاشتید، باید خودتان را محک بزنید. باید بدانید که آیا تلاش‌هایتان موثر بوده است؟ توانسته‌اید کسب و کار خانگی خودتان را رشد دهید؟ کجای کار می‌لنگد و نیاز به اصلاح دارد؟ جواب این سوال‌ها را می‌توان با روش‌های مختلفی پیدا کرد.

روش‌های بررسی و رصد کردن کسب و کار آنلاین

ابزارهای زیادی هستند که در این کار به شما کمک می‌کنند. مثلا گوگل آنالیتیکس یکی از بهترین ابزارها برای بررسی کسب و کار است. شرکت‌های زیادی هستند که برای این کار، به شما خدمات ارائه می‌کنند. بسته به اطلاعاتی که نیاز دارید، می‌توانید یک ابزار مناسب را انتخاب کنید.
در بررسی‌ها باید به چند چیز دقت کنید:
• صفحات پربازدید
• منابعی که بیشترین ترافیک را از آنها می‌گیرید
• کلمات کلیدی که بیشترین ورودی را برای شما می‌آورند
• نقاطی در سایت که کاربران، بیشتر روی آنها کلیک می‌کنند
در کل باید ببینید کاربرها و مشتری‌ها از چه چیزی خوششان می‌آید و بیشتر روی همان‌ها تمرکز کنید.
اکنون تقریبا هر چیزی درباره راه اندازی کسب و کار اینترنتی لازم است را می‌دانید. بعضی نکات هم هست که در ادامه آنها را به شما می‌گوییم.

جمع‌بندی؛ نکته‌هایی برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی

بد نیست برای کسب درآمد اینترنتی و کسب و کار خانگی این نکته‌ها را هم در نظر بگیرید:
• مالیات
• مسائل بانکی
• مجوزها و ثبت شرکت
• مسائل قانونی و حقوقی
• حسابداری
• و…

پیشنهاد می کنم مقاله ” نحوه یافتن بهترین عبارات کلیدی ” را از دست ندهید.

حرف آخر

همین چیزهای به ظاهر ساده می‌توانند باعث موفقیت یا شکست یک کسب و کار شوند. پس حتما به آنها دقت داشته باشید. راه اندازی کسب و کار اینترنتی کار سختی نیست. اگر اصولش را رعایت کنید، به نتایج خوب و درآمد خوب خواهید رسید. البته فراموش نکنید که صبر و تلاش هم باید چاشنی کار کنید.

۵/۵ - (۸ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مارکترها را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *