راهنمای راه اندازی کمپین ایمیل مارکتینگ در مسیر بازاریابی دیجیتال

راهنمای راه اندازی کمپین ایمیل مارکتینگ در مسیر بازاریابی دیجیتال

سلام و عرض ادب خدمت همه شما همراهان همیشگی مارکترها امیدوارم حالتون خوب باشه در این مقاله قصد داریم تا یک راهنمای کامل و گام به گامی از نحوه راه اندازی یک کمپین ایمیل مارکتینگ برای داشتن یک بازاریابی ایمیلی منسجم‌تر را با شما به اشتراک بگذارم. پس تا پایان مقاله با بنده همراه باشید.

آیا می‌دانید که در طول روز چند ایمیل جا به جا می‌شود؟

در طول روز حدود ۲۶۹ بیلیون عدد ایمیل ارسال می‌شود و این عدد، نشان دهده میزان حجم استفاده از ایمیل را نشان می‌دهد.
بسیاری از دوستان اعتقاد دارند که ایمیل مارکتینگ از بین رفته و دیگر جایگاه قبلی را ندارد، در صورتی که اگر دقّت کنید هنوز هم بسیاری از برندهای مطرح در دنیا و ایران، از ایمیل برای امور بازاریابی و فروش خود استفاده می‌کنند. ایمیل هنوز هم از ثبات و نفوذ بالایی برخوردار است و هر کس یک تجارت آنلاین راه‌اندازی می‌کند، باید از این ابزار قدرتمند برای امور مارکتینگ و اطلاع‌رسانیِ کسب‌وکار خود، استفاده کند.
بسیار خوب بریم سراغ اصل ماجرا و آن هم مراحل راه اندازی یک کمپین ایمیل مارکتینگ .

قبل از هر چیز توصیه می‌کنم فایل صوتی ” بهبود فرآیند ایمیل مارکتینگ ” را گوش کنید.

کمپین ایمیل مارکتینگ چیست

کمپین ایمیل مارکتینگ به سلسله ایمیل‌های ارسالی از سوی یک شخص و یا یک کمپانی گفته می‌شود که برای رسیدن به اهداف بازاریابی و فروش انواع محصولات و خدمات، از آن استفاده می‌شود.
این فرآیند بسیار به خلاقیّت افراد وابسته است و هر اندازه در محتوای ایمیل‌ها از روش‌های خلاقانه استفاده شود، بهره‌وری و نتایج بدست آمده از کمپین هم قابل قبول‌تر خواهد بود. یکی از مزیّت‌هایِ ایمیل مارکتینگ این است که مردم هنوز به صورت گسترده از ایمیل استفاده می‌کنند، به گونه‌ای که حدود ۹۰ درصد بزرگسالان و ۷۴ درصد از نوجوانان، به صورت مرتّب از ایمیل استفاده می‌کنند که ابزاری مناسب برای افزایش ارتباط با مشتری و فروش است.

بدون داشتن یک هدف مشخص آغاز نکنید !

شروع یک کمپین ایمیل مارکتینگ، بدون داشتن یک هدفِ مشخص و واضح، تقریباً کاری بی فایده است. بگذارید برای اینکه بهتر این موضوع را برای شما روشن کنم، یک مثال بزنم:
فرض کنید شما باید از طریق سلسله مسیرها و خیابان‌های پیشِ رویتان از شهر خود، به یک شهر دیگر سفر کنید، بسیار خوب تا زمانی که ندانید من از موقعیت فعلی خود، می‌خواهم به کجا بروم اصلاً حرکت شما امری بیهوده است. دقیقا معادل با همین مثال اگر برای کمپین ایمیل خود، هدفی مشخص نداشته باشید، نمی‌توانید ارزیابی کنید که آیا فرآیند ما برای کسب‌وکارمان هدفمند بوده یا خیر.
اما از جمله اهدافی که پیش از راه اندازی یک کمپین باید به آن توجه داشته باشید، از این قرار است:
– آگاهی مخاطب از ارزش‌هایی که از طریق خدمات شما به آن خواهد رسید
– افزایش تعامل مخاطب با محتوا و محصولات داخل وبسایت‌شما
– افزایش مشترکین، با ارائه یک ارزش برای مخاطب هدف
– آگاهی از یک طرح ویژه یا تخفیف
– و …

انواع ایمیل‌های ارسالی را بشناسید

برای اینکه شما دقیق‌تر بتوانید به هدف تعیین شده در ذهن خود برسید، باید بدانید که انواع ایمیل‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند:

– ایمیل‌های تبلیغاتی و فروش:

مشخص است که اینگونه ایمیل‌ها معمولاً با قصد و نیّت فروشِ یک محصول یا خدمت به مخاطب ارسال می‌گردد که ممکن است در قالب یک پیشنهاد فروش، تخفیف مدت‌دار یا … باشد.

– ایمیل‌هایی با محتوای آنچه که شما وعده داده‌‌اید:

ممکن است قبلا در یک صفحه فرود (Landing Page) خاص، وعده ارسال یک کتاب الکترونیکی یا هدیه رایگان را به مخاطب خود داده‌ باشید که لازم است به قول خود عمل کنید و آن را در قالب ایمیل برای مخاطب خود ارسال کنید.

– ایمیل‌های اطلاع‌رسانی یا تاییدیه‌ها:

اینگونه‌ ایمیل‌ها بیشتر جنبه اطلاع رسانی و تایید هویّت دارند. از جمله این ایمیل‌ها می‌توان به “تایید ثبت نام مشترکین”، “پیام‌های خوش آمد گویی”، “سفارش یا تایید خرید”، “تقدیر از مخاطب” یا … است.
مخاطب خود را بشناسید
این مرحله یکی از مهم‌ترین گام‌هاییست که در مسیر کمپین ایمیلیِ خود باید بردارید و آن هم شناخت و دسته‌بندی دقیق مخاطبان شماست.
برای این کار بهتر است با مفهومی به نام “پرسونا” آشنا شوید. اگر خیلی خلاصه بخواهم یک تعریف از پرسونا برای شما بگویم، چنین تعریف می‌شود:
شناخت مخاطب مورد نظر، با در نظر گرفتن عواملی چون رفتار و شخصیت، علاقه‌مندی‌ها، تفریح‌های مورد علاقه،سن و خلاصه دانستن یک شِمای کلی از مخاطب مورد هدف است.
ممکن است یک سوال برای شما پیش بیاید که “اگر دفعه اول است که برای لیست جمع‌آوری شده خود، ایمیل ارسال می‌کنم باید چه کار کنم؟”
نکته بسیار مهمی است، در این صورت باید دسته‌بندی را بر اساس موضوع صفحه فرودی که ایمیل را از طریق آن دریافت نموده‌اید، انجام دهید. به عنوان مثال فرض کنید که شما یک فایل راهنمای خرید لپ تاپ برای مخصوص بازی، آماده می‌کنید و آن را در قالب یک فایل PDF برای دانلود قرار می‌دهید. افرادی که ایمیل خودشان را از طریق دریافت این فایل به شما داده‌اند در دسته افراد علاقه‌مند به لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی قرار خواهند گرفت.شما می‌توانید از روی پروفایل‌های اینستاگرام، لینکدین و… تا حدودی به علاقه‌مندی‌ها، تخصص و رفتارِ مخاطب خود پی ببرید.

انتخاب یک سیستم ایمیل مارکتینگ قدرتمند

در این مرحله باید یک نرم افزار، برای طرّاحی کمپین و ارسال ایمیل‌ها انتخاب کنید. مزیّت‌ استفاده از این سرویس ها این است که امکاناتی چون بررسی میزان باز شدن ایمیل‌ها، مدیریّت و دسته بندیِ مخاطب، افزایش احتمال ارسال به Inbox و … را در اختیار شما قرار می‌دهد و بهتر است که از چنین نرم افزارهایی برای ارسال ایمیل خود استفاده کنید.
اما نام چند مورد از معروف‌ترین این سیستم ها را به شما عرض می‌کنم:
– MailChimp (mailchimp.com)
– Mailerlite (mailerlite.com)
– Elasticemail (elasticemail.com)
کار با این نرم‌ افزارها بسیار ساده است و با داشتن محیط کاربر پسند، فرآیند را برای کاربران خود، ساده کرده است. بد نیست این موضوع را هم بدانید که سیستم میلرلایت، دارای پشتیبانی در ایران هست و این خود یکی از مزیّت‌های خوب این سیستم ایمیل مارکتینگ می‌باشد.

برنامه ریزی و طرّاحی Plan‌ برای ارسال ایمیل‌ها

برای اینکه بتوانید به اهداف تعیین شده در فرآیند ایمیل مارکتینگ خودتون برسید، باید یک برنامه ریزی دقیق و دست برای طرّاحی کمپین خود داشته باشید.این موضوع کاملاً به عواملی چون: لیست مخاطبین شما، نوع ایمیل ارسالی، هدف تعیین شده، و زمان‌های ارسال ایمیل بستگی دارد.
از جمله مواردی که باید برای طراحی برنامه کمپین بازاریابی ایمیلی خود به آن توجه کنید، عبارت است از:
– توجه به تعداد و زمان ارسال ایمیل در طول یک هفته
– تعیین نوع ایمیل که پیش از این اشاره شد
– طراحی محتوای ایمیل برای ارسال
– تعیین اقدام یا عملی که مخاطب پس از باز نمودن ایمیل شما باید انجام دهد
– انتظاری که شما از مخاطب خود دارید و اینکه پس از اتمام کمپین، به چه هدفی باید برسید.

پیشنهاد می کنیم مقاله ” دیجیتال مارکتینگ چیست؟ ” را از دست ندهید.

این موارد را به صورت مکتوب و دقیق برای کسب‌وکار خود مشخص کنید تا بهتر بتوانید از بازاریابی ایمیلی برای افزایش درآمد و فروش و همچنین افزایش صمیمت با مشتری، استفاده کنید.

تعیین عنوان (Subject) برای کمپین ایمیل

این مرحله نقش بسیاری مهمّی را در میزان باز شدن ایمیل‌های شما بازی می‌کند. هر اندازه بتوانید در طرّاحیِ یک عنوانِ مناسب مهارت به خرج دهید درصد باز شدن ایمیل (Open Rate) خود را افزایش داده‌اید و در این صورت احتمال اینکه کاربران درگیر محتوای شما شده و کلیک کنند بسیار بیشتر است.
باید توجه داشته باشید که تعداد کاراکتری که بیشترین نرخ کلیک را دارد، بین ۴۱ تا ۵۰ کاراکتر، متغیر است و شما هم سعی کنید حداکثر از چنین تعداد کاراکتری برای تعیین عنوان ایمیل خود، استفاده کنید.
در تصویر زیر، میزان خوانده شدن عناوین در برابر تعداد کاراکتر استفاده شده در عنوان را مشاهده می‌کنید:

نموداری برای راه اندازی کمپین ایمیل مارکتینگ

بسیار عالی. اما از جمله مواردی که پیش از نوشتن عنوان ایمیل لازم است بدانید، می‌توانید به این موارد اشاره کرد:
– منظور خود را واضح و بدون ابهام بیان کنید (مخاطب در کوتاه‌ترین زمان باید بداند ماجرا از چه قرار است)
– طرّاحی عنوانِ شخصی یا پرسونال (مخاطب باید تصور کند ایمیل را برای شخص او ارسال کردید می‌توانید از نام او در عنوان استفاده کنید)
– استفاده کم‌تر از انواع ایموجی‌ و شکلک‌ها (این موارد ممکن است سبب Spam‌ شدن ایمیل شما شود)
– استفاده نکردن از عباراتی چون (بهترین، ویژه، عالی و…)
– تست عنوان روی دیوایس‌های همراه (گوشی و تبلت و…)
– بررسی عناوین دیگر ایمیل‌‌های ارسالی به صندوق دریافت ایمیل شما

طراحی محتوای بدنه ایمیل شما

بسیار خوب امیدوارم که تا به اینجای کار خسته نشده باشید.
در این مرحله باید محتوایِ بدنه اصلی ایمیل خود را بنویسید و اینکه قرار است چه درخواستی از مخاطب خود داشته باشید. این موضوع کاملاً به دسته‌بندی مخاطب و هدفی که باید به آن برسید بستگی دارد که در مراحل گذشته تعیین کرده بودیم.
دقت کنید که بدنه ایمیل شما باید به گونه‌ای نوشته شود که منظور خود را سریع، کوتاه و واضح بیان کنید. یادتان باشد در ایمیل شما خیلی زمان ندارید زیرا اگر نظر مخاطب جلب نشود، به سرعت سراغ چک و بررسی دیگر ایمیل‌های خود می‌رود و شما اینجا رفته رفته مشتریان خود را از دست خواهید داد.
مواردی که برای طراحی بدنه ایمیل باید بدانید به قرار زیر است:
– سعی کنید ارتباط خود با مخاطب را با بیان داستان‌های کوتاه شکل‌گیری برندتان، مستحکم‌تر کنید
– همیشه سعی کنید یک محتوای با ارزش و مورد کاربرد مخاطب ارائه کنید
– از دید مخاطب به ماجرا نگاه کنید و اینکه اگر خودتان مخاطب این متن بودید، دوست داشتید با چه محتوایی مواجه شوید
– استفاده از یک فایل GIF یا یک ویدیوی بسیار کم حجم و کوتاه
– قرار دادن کلید‌های “دعوت به اقدام” برای انجام کاری در انتهای ایمیل توسط مخاطب (مثلا کلیک کن و ۳۰% تخفیفت رو هدیه بگیر)
– یادتان باشد شما همیشه رقیب دارید، اگر هم الان ندارید در آینده خواهید داشت پس اصالت داشته باشید(خودتان باشید)

طرّاحی ظاهر ایمیل برای ارسال

قالب ایمیل، از جمله نکات مهمی است که حتما باید به آن توجه داشته باشید چرا که نوع طراحی آن، تاثیر زیادی در اقدام کاربر برای رسیدن به اهداف بازاریابی، دارد. برای این کار می‌توانید از قالب‌های آماده سرویس‌های ایمیل مارکتینگ استفاده کنید اما در زیر به چند مورد از مهم‌ترین نکاتی که لازم است در طراحی ایمیل خود به آن دقت کنید، اشاره خواهیم کرد:
– قالب ایمیل‌ها باید با تمام دستگاه‌های همراه و غیر همراه سازگاری داشته باشد (استفاده از قالب‌های Responsive)
– به هیچ عنوان، مطالب اصلی را در تصویر قرار ندهید (بسیاری از کاربران مشاهده تصاویر را در تنظیمات ایمیل خود مسدود می‌کنند)
– استفاده از تگ “ALT” برای تصاویر (اگر تصاویر نمایش داده شد، حداقل متن تگ ALT نمایش داده می‌شود)
– استفاده از تصاویر کم‌تر (بسیاری از افراد متاسفانه همه محتوای ایمیلشان به صورت تصویری است )

قبلاً مقاله ” نکات ایمیل مارکتینگ در سال ۲۰۱۸″ در مارکترها منتشر شده است.

آزمون و ارزیابی عملکرد

بسیار خوب این مرحله‌ بسیار مهم است زیرا دقیقا در همینجا است که متوجّه می‌شوید، چه تعداد از مخاطبین شما، جذب محتوای ایمیل شما شده‌اند، چه تعداد ایمیل را باز کرده‌اند و چه تعداد از این افراد، روی دکمه “Call To Action” که شما برای آن‌ها تعریف کرده‌اید، کلیک نموده‌اند.
همیشه پس از به پایان رسیدن کمپین ایمیلی، عواملی چون میزان نرخ باز شدن ایمیل (Open Rate)، میزان نرخ کلیک (Click Rate) و… را بررسی کنید که معمولاً می توانید از بخش آمارگیری نرم افزار‌های ایمیل مارکتینگ، استفاده کنید.

بخش آمارگیر نرم افزار ایمیل مارکتینگ

سعی کنید مخاطبین خود را بر اساس همین عواملِ بیان شده، دوباره دسته‌بندی کنید و دوباره برای آن‌ها ایمیل‌هایی متناسب با شرایط و فیدبک‌های جدید ارسال کنید. اینکه شما بدانید چه تعداد از افراد را توانسته‌اید به سمت هدف نهایی مورد نظر هدایت کنید، خود نشان می‌دهد که در طرّاحی کمپین ایمیل مارکتینگ موفق بوده‌اید یا خیر.

حرف آخر

نکته آخری که باید به آن اشاره کنم، قرار دادن دکمه لغو عضویت یا (Unsubscribe) در پایینِ محتوای ایمیل است. مخاطب باید بتواند هر موقع که اراده کرد، از لیست ایمیلّ شما خارج شود و همیشه این موضوع را در تمام ایمیل‌های خود بررسی کنید.
امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشه تا یک مقاله دیگر بدرود.

 

شما هم اگر تجربه‌ای در این خصوص دارید پایین همین مقاله مطرح کنید.

۴.۶/۵ - (۱۳ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مارکترها را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. عاطفه کریمی
    ۸:۵۱ ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

    سلام جناب رحیمی و ممنون بابت این مقاله ارزشمند

    من همیشه با مفهوم کمپین مشکل داشتم و نمی دونم دقیقا به چی می گویند کمپین . ممنون می شوم بنده را راهنمایی کنید.

    • عرفان رحیمی
      ۹:۴۶ ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

      سلام و عرض ادب:

      سلامت باشید امیدوارم مقاله براتون مفید بوده باشه.

      کمپین در واقع به سلسله اقداماتی گفته می شود که شما برای رسیدن به یک هدف خاص انجام می دهید . مثلا اگر هدف شما فروش بیشتر محصولاتتان است، مثلا طی ۸ مرحله افراد را برای خرید نهایی از وبسایتتان هدایت می کنید.