ویدیو مارکتینگ معجزه ای در طراحی سایت فروشگاهی

ویدیو مارکتینگ معجزه ای در طراحی سایت فروشگاهی

مهم ترین انگیزه در ویدئو مارکتینگ درگیر کردن مخاطب یا اصطلاحاً افزایش Engagement است. در این حالت، تولیدکننده‌ی محتوا به این باور رسیده که عکس و صدا و متن، به اندازه‌ی کافی نمی‌تواند مخاطب را درگیر کند و ترجیح می‌دهد به سراغ ویدئو برود.

یکی دیگر از کاربردها بازآفرینی محتوا است. به این معنا که شما قبلاً محتوایی قدیمی را در قالب عکس، متن یا فایل صوتی داشته‌اید و اکنون می‌خواهید دوباره آن را زنده کنید. برای این کار تصمیم می‌گیرید همان محتوا را این بار در یک قالب تازه (ویدئو) به مخاطب خود عرضه کنید.

البته کاربردها و اهداف ویدئو مارکتینگ به این چند مورد محدود نیست. اما دیدن این چند مورد کمک می‌کند تا وقتی صحبت از «اهداف ویدئو مارکتینگ» می‌شود، تصویر شفاف‌تری در ذهن شما شکل بگیرد.

مثلا در سایت های بزرگی مثل digikala, Webinseo, Faranesh, Faradars ,… خیلی بیشتر به ویدیو مارکتینگ توجه کرده اند و نتیجه خوبی هم گرفته اند. حتی سایت فروشگاهی دیجیکالا که در تصور ما نیازی به ویدیو ندارد سعی دارد کاربران را مشتاق به تولید ویدیو از محصولات خریداری شده کند.

ما هم در وبین سئو در زمان طراحی سایت فروشگاه اینترنتی حرفه ای برای تجربه فروش ۲۴ ساعته به گالری ویدیو محصولات به شدت توجه می کنیم.

ویدیو مارکتینگ معجزه ای در طراحی سایت فروشگاهی

چه چیزهایی را در ویدئو منتشر می‌کنند؟

رایج‌ترین چیزی که در ویدئو مارکتینگ می‌بینیم، معرفی محصول است. اما به خاطر داشته باشید که دنیای ایده‌ و ایده‌پردازی در ویدئو مارکتینگ، نامحدود است و هرگز نباید خودتان را به یک نوع محتوا محدود کنید.

 

علاوه بر معرفی محصول، می‌توانید فیلم‌های کوتاهی در معرفی برند خود بسازید و هویت برند و عصاره برند خود را برای مخاطب جا بیندازید. می‌توانید کلیپ‌های آموزشی خوب و کاربردی منتشر کنید. می‌توانید با مشتریان گفتگو کنید و چیزی شبیه Testimonial بسازید (وقتی مشتری درباره‌ی برند شما صحبت می‌کند و به ویژگی‌های مثبت آن گواهی می‌دهد).

تولید ویدئو از پشت صحنه‌ی فعالیت‌ها نمونه‌ی دیگری از ویدئو‌هایی است که می‌تواند در شبکه‌های اجتماعی مخاطب فراوانی داشته باشد.

علاوه بر این‌ها، شاید به نتیجه برسید که بخشی از سوالات متداول درباره‌ی کسب و کار خودتان را به صورت کلیپ در بیاورید و منتشر کنید.

پیشنهاد ما این است که اگر قصد دارید ویدئو مارکتینگ را به شکل حرفه‌ای انجام دهید، یک فایل یا دفترچه را به «ایده‌پردازی» اختصاص دهید و هر جا هر ایده‌ای را در یک فیلم یا کلیپ می‌بینید، در دفتر خود ثبت کنید.

خواهید دید که تعداد ایده‌های موجود برای فیلم ساختن، به سرعت زیاد می‌شود و دست‌تان در انتخاب ایده بازتر خواهد شد.

طول مناسب برای ویدئو چقدر است؟

در این زمینه نمی‌توان یک دستورالعمل کلی ارائه کرد. بلکه باید ببینیم درباره‌ی کدام پلتفرم حرف می‌زنیم و چه نوع مخاطبانی داریم.

همان‌طور که می‌توانید حدس بزنید، طول مناسب ویدئو در اینستاگرام با طول مناسب ویدئو در یوتیوب یا آپارات یکسان نیست. ضمن این‌که بسته به رابطه‌ی برند با مخاطبانش، طول مناسب ویدئو می‌تواند تغییر کند (مخاطبانی که درگیری یا Engagement بالایی با برند دارند، احتمالاً برای دیدن ویدئوهای طولانی‌تر وقت می‌گذارند.)

با این حال، تقریباً تمام بررسی‌ها و آمارها نشان می‌دهند که ویدئوی کوتاه‌تر می‌تواند Engagement بیشتری را به همراه داشته باشد.

زمان مناسب برای طول ویدئو در ویدئو مارکتینگ

سایت  HubSpot یکی از بزرگترین سایت های آموزشی و برگزار کننده بهترین دوره آموزشی سئو و بازاریابی اینترنتی هم گزارش مشابهی ارائه می‌دهد که با Webinseo هم‌خوانی دارد :

  • در اینستاگرام، ویدئو‌های ۲۶ ثانیه‌ای بیشترین تعداد کامنت را دریافت می‌کنند
  • ویدئو‌های#VideoOfTheDay در توییتر به طور متوسط ۴۳ ثانیه‌ای هستند
  • مخاطبان هاب‌اسپات در فیس‌بوک ویدئو‌های ۶۰ ثانیه‌ای را ترجیح می‌دهند
  • بیشترین Engagement و درگیر شدن با محتوا در YouTube مربوط به ویدئو‌های ۲ دقیقه‌ای است

در عین حال، همواره توجه داشته باشید که مقید شدن به متوسط‌ها، می‌تواند اشتباه باشد. شاید ویدئوی یک یا دو دقیقه‌ای در اینستاگرام و یوتیوب برای معرفی یک کارخانه‌ی تولید شکلات مناسب باشد، اما ممکن است یک مدرس کنکور ترجیح بدهد یک ساعت از تدریس خود را به صورت رایگان با هدف ویدئو مارکتینگ منتشر کند و اتفاقاً بازخورد خوبی هم بگیرد.

 

اگر از ویدئو در سایت و فروشگاه اینترنتی استفاده می‌کنید…

مراقب باشید که اصول سئو را به دست فراموشی نسپارید. البته من تمامی این نکات را در بهترین دوره آموزش سئو وبین سئو گفته ام اما در نظر بگیرد که حیف است برای تولید ویدئو زحمت بکشید اما در نهایت، این ویدئو تأثیر چندانی در بهبود موقعیت شما در صفحه‌ی نتایج موتورهای جستجو نداشته باشد:

 

سعی کنید محتوای ویدئو را در قالب متن توضیح دهید و اصول سئو را در تنظیم این متن به‌کار بگیرید (از کلمات کلیدی تا لینک سازی داخلی).

عنوان درست و دقیقی برای فیلم انتخاب کنید و در بالای فیلم با تگ H1 یا H2 بیاورید (ویدئو تیتر داشته باشد)

تصویر کاور فیلم را جذاب انتخاب کنید تا احتمال کلیک کردن افزایش پیدا کند. به نخستین فریم فیلم که در قالب کاور نمایش داده می‌شود اکتفا نکنید

مطمئن شوید که ویدئو به سرعت Load می‌شود و حوصله‌ی مخاطب سر نمی‌رود (اگر لازم است از یک سرویس میزبانی ویژه برای ویدئوها استفاده کنید)

اگر هم ویدئو را به صفحه‌ای اضافه می‌کنید که قبلاً‌ وجود داشته (مثلاً صفحه‌ای پر از متن بوده و سئوی خوبی هم داشته و حالا شما ویدئو را به آن اضافه کرده‌اید) حتماً شاخص‌های عملکرد صفحه را قبل و بعد از قراردادن ویدئو بررسی کنید (با کنسول سرچ گوگل یا با گوگل آنالیتیکس یا هر ابزار دیگر). مدت زمان ماندن مخاطب در صفحه، نرخ بانس، جایگاه صفحه در نتایج موتورهای جستجو و سایر فاکتورهای مرتبط را بررسی و ثبت کنید.

 

با این‌کار به تدریج، یک فرایند یادگیری ارزشمند طی می‌شود و تجربه‌هایتان اندوخته خواهد شد و در بلندمدت، ویدئو‌ها را به شکلی موثرتر و حرفه‌ای‌تر به‌کار خواهید گرفت.

نظر شخصی محمد نصیری مدیر وب سایت وبین سئو

محمد نصیری وبین سئو

چند توصیه برای ویدیومارکتینگ در اینستاگرام دارم که خودم با این تست این روش‌ها، Engagement و Reach را به سه برابر رساندم:

 

ویدیو Real که انسان پشتش باشه، بهتر از انیمیشن، آواتار و … هست. مخاطبمونم باید تو(کاربر اینستاگرام باشه). لحن خودمانی بهتر از لحن رسمی هست.

پست‌های انگیزشی(از جمله ویدیو) اگر از خودتون باشه موثر هست ولی از خارجی‌ها، اثربخشی فوق‌العاده‌ای نداره.

کاور فوتو برای اینستاگرام خیلی مهم هست. یعنی شخص وارد پروفایل اینستاگرام شما میشه باید در قالب یک عکس و متنی که روی عکس هست، داستان ویدیو را بفهمه(مثال: صفحه آقای حاجی محمدی در اینستاگرام)

از زیرنویس استفاده کنید! بی نهایت در نگهداشت مخاطب برای دیدن ویدیو تا آخر موثر هست.

نه اسلایدی نه igtv، فقط ۱ دقیقه‌ای. اگر طولانیه، سریالیش کنید.

اکشن(action) از آدما در ویدیو (ودر کپشن) طلب کنید. نظرتونو در مورد … بفرمایید.

از مینیمم افکت استفاده کنید. یادتون باشه نصرت (سرآشپز معروف) ویدیوهاش فاقد افکت هست.

آخر ویدیو یا در استوری پشت صحنشو بزارید، برای مخاطب جذابیت بیشتر میشه.

سخت و زمانبر هست. اما ۵ ۶ ساعت قبل از انتشار ویدیو، در استوری بگید که قرار هست ساعت … پستی با موضوع … میخوایم بریم. و ثانیه شمار بزارید تا افراد reminder روشن کنند. اگر هم تعداد کمی از افراد ریماندرو روشن کردند تعجب نکنید. طبیعیه 🙂

۵/۵ - (۳ امتیاز)

با ارائه محتوای کاربردی، تجربه بهتری از سئو و بازاریابی دیجیتال برای شما پدید می آوریم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *