آشنایی با مراحل سئو سایت

آشنایی با مراحل سئو سایت

پیام های زیادی به دست ما رسیده بود که یکم در مورد مراحل سئو و فرآیند هایی که داره بیشتر صحبت کنید. برای همین ما هم تصمیم گرفتیم که یک مقاله خوب و کامل در مورد فرآیند و مراحل سئو برای شما همراهان همیشگی وبسایت مسیر سئو تولید کنیم و یک بار برای همیشه از این ابهام خارج شویم.

قطعا تا حالا مسافرت رفته اید و می دونید که قبل از بستن کولبار سفر، باید برنامه ریزی داشت. اگر بدون داشتن یک برنامه ریزی مشخص و طراحی شده شروع به سفر کنیم ممکن است با مسائل مختلفی رو به رو شویم که کل سفر را برای ما تبدیل به یک خاطره تلخ خواهد کرد.

مثلاً اگر با اتومبیل خودمان قصد سفر داریم باید از قبل همه موارد فنی ماشین رو چک کرده باشیم و بدانیم که در میانه راه با مشکل رو به رو نخواهیم شد. یا مثلاً باید بدانیم که چه میزان باید پول نقد همراه داشته باشیم تا اگر در میانه راه لازم شد از آن استفاده کنیم و کلی موارد دیگر که باید قبل از شروع سفر به آن دقّت کنیم.

پیشنهاد می کنم حتماً مقاله سئو چیست را هم مطالعه بفرمایید.

بسیار خب حالا بیاییم داخل دنیای سئو و ربطش به این داستانی که تعریف کردم.

ببینید سئو سایت هم دقیقاً مثل یک مسافرت می مونه، یک مسیره که ما هم دقیقاً اسم دوره آموزش سئو خودمون رو گذاشتیم در مسیر سئو. چون سئو هم دقیقاً نیاز به تدبیر، برنامه ریزی ، بودجه بندی و ….. دارد که اگر به درستی تعیین نگردد، ممکن است در ادامه راه خسته شویم و از ادامه مسیر منصرف شویم.

شروع سئو برای یک وبسایت نیازمند تنظیم و طراحی فرآیند های اختصاصی برای همان کسب و کار اینترنتی را دارد. یعنی قطعاً فرآیند سئو در یک وبسایت فروش لوازم کالای دیجیتال با طراحی استراتژی سئو برای یک وبسایت فروش لوازم ورزشی متفاوت است. چون اصلاً مخاطب و نوع مشتریان این دو بیزینس متفاوت است و باید بدانیم که چطور باید استراتژی های سئو را برای این کسب و کارها طراحی کنیم.

خوب بریم سراغ اصل ماجرا و اینکه ببینیم به طور کلی سئو چه فرآیند هایی دارد و چطور باید این گام ها را برای موفقیت در یک پروژه سئو برداریم.

گام اول: تحقیقات کلمات کلیدی

بسیار خوب، در اولین گام از شروع فرآیند سئو باید بتوانیم عبارت کلیدی اصلی یک بیزینس را استخراج کنیم که این کار رو می توانیم با جلسات طوفان فکری با کارفرما، ابزار گوگل یا گشت و گذار در وبسایت هایی که به نوعی با کسب و کار ما فعالیت مشابه دارند استخراج کنیم.

مثلاً فرض کنیم که کسب و کار در حوزه ارائه خدمات و محصولات طراحی دکوراسیون داخلی منزل فعالیت دارد. در این صورت عبارت کلیدی اصلی این کسب و کار به این صورت است:

• طراحی دکوراسیون منزل
• دکوراسیون منزل ایرانی
• مشاوره طراحی دکوراسیون منزل
• طراحی دکوراسیون اتاق خواب
• طراحی دکوراسیون اتاق کودک

معمولاً تعداد کلمات اصلی بیشتر از ۱۰ تا ۲۰ مورد نمی شود و در بسیاری از موارد حتی بیشتر از ۵ عبارت کلیدی اصلی نمی توانیم داشته باشیم. در اصل عبارات کلیدی اصلی به عبارت هایی گفته می شود که مشتریان بالقوّه، با همان عبارات به دنبال رقع نیازها و دغدغه های خودشان هستند.

پیش از این در وبسایت مسیر سئو مقاله ای با عنوان ” نحوه یافتن بهترین کلمات کلیدی ” منتشر شده که خواندنش خالی از لطف نیست.

برای اینکه بتوانیم عبارت اصلی بهتری پیدا کنیم می توانید از پیشنهاد های گوگل برای این کار استفاده کنید. دقیقاً مشابه تصویر زیر:

پیشنهاد های گوگل

در مرحله بعدی از این گام باید بریم به سراغ تحقیقات گسترده عبارت و کلمات کلیدی و باید بتوانیم گستره بیشتری از کلمات کلیدی اصلی و پیرامون کسب و کار خودمان را استخراج کنیم.

مثلاً کسی که در گوگل عبارت ” مشاوره دکوراسیون داخلی منزل ” را جست و جو می کند، احتمال تبدیل به مشتری بیشتری دارد تا کسی که عبارت ” انواع دکوراسیون منزل ایرانی ” را جست و جو می کند، پس این مهم است که ما برای هر صفحه چه نوع کلمه یا عبارتی را در نظر می گیریم و شاید بهتر باشید که عبارت اول را برای یک صفحه فرود و عبارت دوم را برای یک مقاله در بخش بلاگ وبسایت خودمان انتخاب کنیم.

البته روش های دیگری هم برای یافتن عبارات کلیدی مانند google keywordplanner یا kwfinder هم وجود دارد که می توانید به کمک این ابزارها در تعداد بالاتری کلمات را یافته و شروع به تحلیل و بررسی آن ها کنید.

گام دوم: تحلیل رقبا

بسیار خوب در گام دوم به سراغ تحلیل رقبای اصلی کسب و کارمان می رویم و حال باید بتوانیم تشخیص دهیم که حداقل ۳ رقیب اصلی در کسب و کار ما کدامند و استراتژی های سئو خود را چطور پیاده سازی می کنند.

اما شاید بد نباشد که کمی بیشتر در مورد رقیب صحبت کنم. از نظر من وبسایت رقیب آن وبسایتی است که در حوزه مشابه کسب و کار ما فعالیت می کند و قصد و نیتش از کسب درآمد دقیقاً با ما یکسان است.

مثلاً اگر ما یک وبسایت ارائه دهنده خدمات دکوراسیون منزل داشته باشیم، خیلی نمی توان گفت که با یک وبسایت مجله اینترنتی تولید محتوا در زمینه دکوراسیون منزل رقیب هستیم . چون نوع پلن درآمدی و اهداف سئو در وبسایت اول کاملاً متفاوت است نسبت به وبسایت دوم.

بسیار خوب اما چطور رقبای خود را تحلیل کنیم؟

در مرحله قبل گفتیم که چطور عبارات کلیدی اصلی کسب و کار خود را استخراج کنیم. حال کافیه که بریم به سراغ جست جوی تک تک این عبارت اصلی در گوگل. خوب مثلاً طبق مثالمون عبارت ” مشاوره طراحی دکوراسیون منزل ” را در گوگل جست و جو می کنم و با چنین نتایجی رو به رو می شوم.

بسیار خوب می بینید که تقریباً اکثر نتایج نخست دقیقا همان چیزی را نمایش می دهد که من به دنبالش هستم. حالا کاری که باید انجام دهیم این است که برای هر عبارت کلیدی لینک های ۱ تا ۵ گوگل را باز کنیم و مواردی که در ادامه خواهم گفت را برای همه وبسایت های لینک های ۱ تا ۵ گوگل بررسی کنیم.

بررسی تعداد صفحات موجود در گوگل

کافیه بررسی کنیم که تعداد صفحات ایندکس شده در گوگل با آن عبارت کلیدی چند است و این کار را می توانید با جست و جوی عبارت ” عبارت کلیدی مورد نظر:allintitle ” در گوگل پیدا کنیم. کافیه که عدد نوشته شده در زیر باکس جست و جوی گوگل را یادداشت کنیم.

میزان شباهت عبارت کلیدی با عبارت کلیدی داخل عنوان

کافیه بررسی کنیم که تا چه اندازه عبارت کلیدی اصلی جست و جو شده توسط ما با عبارت کلیدی موجود در لینک های ۱ تا ۵ گوگل شباهت دارد. برای اینکار می توانیم یک عدد کالاً کیفی (مثلاً ۱ تا ۵ ) به این موضوع اختصاصی دهیم. هر چه میزان شباهت عبارت کلیدی با عبارت کلیدی داخل عنوان بیشتر باشد و تعداد بیشتری از لینک ها شبیه عبارت کلیدی جست و جو شده باشد، عدد بیشتری اختصاص دهید.

بررسی موضوع کلی سایت

موضوع کلی وبسایتی که در نتایج ۱ تا ۵ گوگل بررسی می کنیم اهمیّت دارد. این مسئله مهم است که چه تعداد از وبسایت هایی که باز می کنیم، کسب و کارهایی هستند که دقیقاً فعالیتی شبیه فعالیت کسب و کار ما دارند. باید لینک های ۱ تا ۵ گوگل را برای هر عبارت کلیدی باز کنیم و بررسی کنیم که موضوع کلی سایت چیست.
مثلاً می توانیم به صورت زیر نمره را اختصاص دهیم:

• وبسایت عمومی و با موضوع دور از کسب و کار ما (عدد ۱)
• وبسایت هم موضوع با فعالیت کاری با فعالیت غیر مرتبط (عدد ۳)
• وبسایت اختصاصی در زمینه کاری ما و دقیقا مشابه کسب و کار ما (عدد ۵)

بررسی جنس صفحه مورد نظر

بد نیست که این موضوع را هم بررسی کنیم که صفحه ای که باز می شود از چه جنسی است و برای آن یک عدد تعیین کنیم. مثلاً می توانیم به این شکل کار کنیم:

• اگر صفحه اصلی باز می شود کار سخت تر است (عدد ۵)
• اگر یک صفحه دسته بندی باز می شود (عدد ۳)
• اگر یک صفحه نوشته یا تک محصول باز می شود (عدد ۱)

بررسی میزان فعالیت کاربران

میزان مشارکت در بخش نظرات می تواند یک معیار خیلی مهم در میزان قدرت وبسایت رقیب باشد. کامنت ها و نظرات موجود در صفحاتی که باز می کنید را بررسی کنید. مثلاً اگر صفحه ای را باز می کنید و با تعداد بسیار زیادی از کامنت و پرسش و پاسخ رو به رو می شوید، بدانید که آن صفحه از نظر گوگل اعتبار خوبی دارد و کار شما برای رگفتن جایگاه آن صفحه دشوارتر است.
در نهایت برای این کار هم یک عدد کیفی ( ۱ تا ۵ ) اختصاصی دهید و این اعداد را در یک فایل اکسل ذخیره نمایید.

بررسی شخصیت کلی سایت

منظورم از شخصیت کلی سایت این است که بررسی کنید که آن وبسایت از نظر ظاهر، UX و UI و میزان حس و ارتباطی که با آن وبسایت برقرار می کنید در چه سطحی قرار دارد.

• آیا حس خوبی از حضور در آن وبسایت دارید؟
• آیا سرعت پایین آن وبسایت اعصاب شما ره بهم نمی ریزد؟
• آیا به راحتی می توایند وارد بخش های مختلف وبسایت شوید؟
• آیا تصاویر با کیفیت و شکیلی در وبسایت قرار دارد؟
• آیا نوع طراحی قالب به گونه ای هست که شما را درگیر کند؟
• و…..

در اینجا هم بهتر است که یک عدد از ۱ تا ۵ به تک تک لینک هایی که باز می کنید اختصاص دهید و آن را در جلو عبارت کلیدی مورد نظر یادداشت کنید.

محتوا تا چه میان نیاز کاربر را برطرف می کند؟

در ادامه فرآیند تحلیل وبسایت رقبا باید به این نکته دقت کنید که نیت و قصد کاربر از جست و جوی آن عبارت کلیدی چیست و علاقه دارد که چه نوع محتوایی دریافت کند و آیا لینک هایی که باز می کنید تا چه اندازه به این نیاز پاسخ داده است.

قطعا برای شما پیش آمده که وارد یک وبسایت شده اید اما دقیقاً آن چیزی که به دنبالش بودید را دیافت نکرده اید و بلافصله صفحه را بسته و به سراغ نتیجه دیگری رفته اید.

دقیقاً این از این دید به قضیه نگاه کنید و ببینید که آیا نتیجه ای که باز می کنید واقعاً نیاز کاربر را رفع خواهد کرد؟ و باز هم عدد ۱ تا ۵ را به صفحاتی که باز می کنید اختصاص دهید.

در نهایت یک جدول مانند جدول زیر تهیه کنید و اعداد و ارقام آن را تکمیل کنید.

گام سوم: طراحی صفحات وبسایت مطابق با جنس کلمات کلیدی

بسیار خوب رسیدیم به یکی از مهم ترین بخش های سئو در مراحل سئو سایت. قبل از هر چیز باید شما را با یک مفهوم مهم با عنوان (جنس عبارت کلیدی) آشنا کنم.
این موضوع به نیّت پشت جست و جوی کاربر بر می گردد و اینکه انتظار کاربر دقیقاً از جست و جوی یک عبارت کلیدی چیست ؟! به کلام ساده اینکه کاربر بعد از جست و جو در گوگل انتظار دارد با چه محتوایی در صفحه ای که باز می کند و به رو شود؟

آیا کاربر به دنبال دیدن یک محصول است ؟ یا اینکه انتظار دارد یک صفحه با کلی متن و تصویر مشاهده کند و یا اینکه با یک صفحه دسته بندی که مجموعه ای از محصولات را شامل می شود رو به رو شود؟!

مثلاً کسی که در گوگل عبارت ” قیمت کابینت mdf مدل ممبران ” را جست و جو می کند بهتر است که با یک صفحه محصول مواجه شود و کسی که عبارت ” انواع کابینت mdf “را جست و جو می کند بهتر است که با یک صفحه دسته بندی رو به رو شود.

جنس صفحات در وبسایت متفاوت است و باید مشخص کنیم که هر عبارت کلیدی چه جنسی دارد و برای چه صفحه ای وبسایت ما مناسبت تر است و این کار را هم دقیقاً باید قبل از طراحی صفحات وبسایت انجام داد تا بتوانیم تشخیص دهیم که چه المان هایی در صفحه نیاز است و باید بخش های صفحه را چطور چینش کنیم.

از جمله نوع صفحات رایج در وبسایت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– صفحه اصلی یا home Page
– صفحه دسته بندی محصولات و خدمات
– صفحه توضیحات و مشخصات محصولات
– صفحه مقالات بخش بلاگ
– صفحات فرود با نیت و اهداف گوناگون
– صفحات تگ ها و برچسب های ایجاد شده

امیدوارم که تا به اینجای کار توانسته باشید مراحل را به خوبی پشت سر گذاشته باشید در ادامه بقیه مراحل را با هم بررسی خواهیم کرد.

گام چهارم: تصحیح موارد مربوط به سئو تکنیکال

سئو تکنیکال یا (Technical SEO) به تمام اقدامات و کارهایی گفته می شود که مربوط به مسائل فنی وبسایت شما است و تاثیر مستقیم و غیر مستقیم بر سئو سایت شما دارد.

مثلاً انتخاب یک هاست خوب و پر سرعت، کدنویسی صحیح قالب سایت، خزش سریع و آسان ربات های گوگل در بین صفحات وبسایت، مسائل مربوط به سرعت سایت شما و… همه در دسته سئو تکنیکال به حساب می آید.

به طور خلاصه سئو تکنیکال به موارد زیر مربوط می گردد:

اما در ادامه چک لیست سئو تکنیکال را با هم بررسی می کنیم:

ادامه چک لیست سئو فنی سایت:

البته اگر بخواهیم در مورد ریزه کاری های تکنیکال سئو بنویسیم باید بیشتر از این موارد بنویسیم اما به همینجا اکتفا می کنیم و تحقیقات بیشتر را به خودتان می سپاریم.

البته در وبسایت مسیر سئو قبلا مقاله ای با عنوان ” چک لیست سئو تکنیکال ” نوشته شده است که خواندن آن را توصیه می کنم.

گام پنجم: تولید محتوا و On Page SEO

بسیار خوب رسیدیم به یکی از جذابترین بخش های مراحل سئو سایت و اون هم مرحله تولید محتوا است. خوب ما پیش از این دیدیم که در مرحله تحقیقات کلمات کلیدی باید به کمک عبارات کلیدی اصلی، گستره ای از عبارت های کلیدی را استخراج کرده و بر اساس سرچ بیشتر و رقابت کمتر مرتب سازی کنیم و در ادامه متوجه شدیم که باید جنس هر کلمه را مشخص کنیم و بدانیم که هر عبارت کلیدی برای چه صفحه ای ساخته شده است و چه نوع محتوایی برای آن صفحه لازم داریم.

On Page SEO به تمام فرآیندهای سئو ای گفته میشه که مربوط به محتوا و content داخل وبسایتمون میشه و اگه اون موارد رو رعایت کنیم می تونم بگم که تا حد زیادی تونستیم مسیر سئو رو طی کنیم.

نکته خیلی خیلی مهمی که قبل از شروع تولید محتوا وجود داره اینه که باید یک فایل اکسل شبیه آنچه که در تصویر زیر می بینید داشته باشیم تا بتوانیم استراتژی محتوایی وبسایت خودمان را تدوین کنیم و بدانیم که چه محتوایی با چه موضوعی و هدفگیری چه عبارت کلیدی خاصی باید ایجاد کنیم.

 

اما یه موضوع مهم دیگه وجود داره و اون هم اینه که علاوه بر داشتن استراتژی تولید محتوا و تحقیقات مناسب کلمات کلیدی باید یک تقویم محتوایی عالی داشته باشیم.
خیلی خلاصه بخواهم بگویم، تقویم محتوایی یعنی اینکه بدانیم، در بخش مقالات، محصولات، چه محتوایی با چه موضوعی و در چه روز و ساعتی باید منتشر شود که این مسئله کاملاً به اهداف تجاری بیزینس وابسطه است و این نکته را نباید فراموش کنید که بدون داشتن یک تقویم محتوایی حرفه ای به هیچ عنوان نمی توان نتیجه ملموسی گرفت و اگر با ریتم و نظم خاصی شروع به تولید محتوا نکنید، ربات های گوگل روی وبسایت شما حسابی باز نخواهند کرد.

 

از مهم ترین موارد ON PAGE SEO می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• استفاده از عبارت کلیدی اصلی در عنوان
• استفاده از عبارت کلیدی در متای توضیحات
• استفاده از عبارت کلیدی اصلی در پاراگراف اول و آخر
• استفاده از عبارت کلیدی در ALT تصاویر
• کاهش حجم تصاویر
• استفاده از عبارت کلیدی در H1
• توجه به طول محتوا با توجه به نیاز کاربر
• استفاده از آدرس های URL کوتاه
• اورجینال بودن محتوا

گام ششم : سئو خارجی یا Off Page SEO

خوب ابتدا بگم که سئو خارجی چیه ؟ به هر فعالیّتی که خارج از وب سایتمان انجام دهیم که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر سئو وبسایت ما اثر بگذارید، سئو خارجی یا Off Page SEO گفته می شود.

اما کارهای زیادی می توان بیرون از وبسایتمان انجام دهیم که بیشتر آن هم لینک سازی در مکانهایی است که به نوعی با موضوع وبسایت شما مرتبط است. اگر بخواهم خیلی کوتاه و خلاصه به اقدامات Off Page SEO نگاه کنم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

• انتشار رپورتاژ آگهی به همراه لینک های هدفمند
• ساخت لینک های شامل Anchor text مورد نظر
• قرار دادن URL صفحه وبسایتمان در یکی از صفحات وب
• مطرح کردن نام برند کسب و کارمان
• ساخت لینک های برندی
• ایجاد لینک های تصویری
• ایجاد لینک داخل PDF
• فعالیت در شبکه های اجتماعی
• تبلیغات محیطی وبسایت
• و…

گام هفتم : آنالیز و تحلیل سئو

اما رسیدیم به آخرین و مهم ترین مرحله از فرآیند سئو سایت. یک چیز را بگویم که اگر تمام مراحل فوق را به درستی اجرا کنید اما هیچ تحلیل، بررسی و آنالیزی روی نتایج به دست امده نداشته باشید، باید بگویم که انگار هیچ کاری انجام نداده اید.

بررسی و چکاپ اقدامات انجام گرفته یکی از مهم ترین مراحل فرآیند سئو است که باید به آن توجع داشته باشیم. اینکه بدانیم کارهایی که برای سئو سایت خودمان انجام داده ایم تا به الان چه نتیجه ای حاصل کرده، خودش یک نوع موفقیت است.

اما از مهم ترین موارد تحلیل سئو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• تعداد و کیفیت لینک ساخته شده در ماه
• PA , DA
• UR , DR
• تغییر رتبه پس از اعمال Backlink
• ارورهای بخش Coverage
• بخش Mobile Usability
• وضعیّت Crowl و Index
• وضعیّت کدهای Schema
• ارورهای GTmetrix
• میزان CTR
• میزان Impression
• میانگین جایگاه در گوگل (AVP)
• کلمات صفحه نخست گوگل
• بررسی جایگاه عبارات اصلی در گوگل
• و…

امیدوارم که به کمک این مقاله با فرآیند سئو سایت آشنا شده باشید. این تازه اول راه است و باید بیش از حرف ها بررسی و تحلیل کنید تا کاملاً با این مراحل آشنا شیم و بدانید که چطور در مسیر سئو قدم بردارید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *