چک لیست سئو تکنیکال | آنچه برای سئو تکنیکال نیاز دارید

چک لیست سئو تکنیکال | آنچه برای سئو تکنیکال نیاز دارید

چک لیست سئو تکنیکال شامل چه موارد هست و چگونه به بهبود رتبه سایتم کمک خواهد کرد؟ لازم است بدانید که سئو تکنیکال یا همان سئو فنی یکی از مهم ترین قسمت های سئو یک سایت است. شاید شما یک محتوای آسمان خراش برای کلمه کلیدی خود بنویسید اما اگر سایت از نظر تکنیکال دچار ایراداتی باشد، هرگز رتبه خوبی در نتایج برتر گوگل کسب نخواهید کرد!!! پس لازم است تا سئو تکنیکال (سئو فنی سایت) را نیز جدی بگیرید.

سئو فنی یا همان سئو تکنیکال چیست؟

سئو فنی، فرآیند بهینه سازی مرحله خزیدن ربات های گوگل (Crowl)، ایندکس (index) شدن و نمایش وب سایت شما در بالاترین نتایج گوگل می باشد.

نیل پاتل ، کارآفرین زنجیره ای و بنیانگذار CrazyEgg ، تعریف ساده ای برای سئو فنی دارد : “هر کار سئو که به غیر از محتوا انجام شود. اساساً ، این یک پایه و بستر محکم ایجاد می کند تا به محتوای شما بهترین شانس را برای رتبه بندی کلمات کلیدی و عبارات مرتبط بدهد. “

حالا که با تعریف کلی سئو تکنیکال آشنا شده اید بهتر است تا کمی عمیق تر و به قولی حرفه ایی تر و تخصصی تر به این نوع سئو نگاه کنیم. سئو فنی نیز مانند سئو داخلی و سئو خارجی شامل چند نکته و فاکتور است که امروز در این مقاله جامع ترین چک لیست سئو تکنیکال را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

شماره ۱ وب سایت خود را برای موبایل بهینه کنید (mobile friendly)
شماره ۲ نقشه سایت XML خود را ایجاد و بهینه کنید (sitemap)
شماره ۳ سرعت وب سایت خود را افزایش دهید (speed site)
شماره ۴ تشخیص و رفع هر گونه ایراد در سایت به صورت هفتگی
شماره ۵ بهینه سازی لینک سازی داخلی INTERNAL LINK SITE
شماره ۶: قرار دادن کلمه کلیدی در Image Alt
شماره ۷ بهینه سازی پیوند یکتا URL
شماره ۸: یک گواهی SSL نصب کنید
شماره ۹ خطاهای خزش را در کنسول جستجوی گوگل بررسی و رفع کنید
شماره ۱۰ پیوندهای خراب را در سایت خود پیدا و رفع کنید

نکته شماره ۱ = اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما سازگار با موبایل است

بیایید با ابتدایی ترین نکته سئو تکنیکال شروع کنیم. یکی از مهمترین به روزرسانی های الگوریتم گوگل در سال ۲۰۱۵، رتبه گیری بهتر وب سایت های سازگار با موبایل بود. و حالا اگر شما بخواهید در نتایج برتر گوگل و رتبه یک نتایج مورد نظر خود قرار بگیرید، بهتر است تا در ابتدا موبایل فرندلی بودن سایت خود را چک نمایید.

حال چگونه می توان از موبایلی بودن (mobile friendly) وب سایت خود مطلع شویم؟ سایت های بسیاری برای تست این کار وجود دارد که در زیر لیستی از بهترین آن ها را به شما ارائه خواهیم داد:

تست سازگار موبایلی با گوگل( Google Mobile friendly test )
سایت GTMetrix
سایت HubSpot
نرم افزار تست موبایل بودن بینگ
https://www.bing.com/webmaster/tools/mobile-friendliness

نکته شماره ۲ = ایجاد نقشه سایت xml

برای خزش و ایندکس شدن صفحات وب سایت، سایت مپ یا همان نقشه سایت لازم است. خوشبختانه ایجاد یک نقشه سایت XML آسان است. اگر کاربر وردپرس هستید، می توانید آن را با استفاده از افزونه های رایگان وردپرس مانند Yoast یا Google XML Sitemaps ایجاد کنید . پس از ایجاد نقشه سایت، آن را از طریق Google Search Console به Google ارسال کنید .

برای این کار، به حساب کنسول جستجوی Google خود وارد شوید و به نقشه سایت بروید -> نقشه سایت جدیدی اضافه کنید و سپس “ارسال” را بزنید. هنگامی که نقشه سایت شما با موفقیت ارسال شد، این بهترین روش های نقشه سایت XML را دنبال کنید:

• اگر یک صفحه را در robots.txt مسدود کنید، هیچ مشکلی در نقشه سایت XML شما وجود ندارد
• صفحات با کیفیت بالا را در نقشه سایت خود اولویت بندی کنید
• اگر سایت بزرگی با بیش از ۵۰،۰۰۰ URL دارید، از نقشه های سایت XML پویا استفاده کنید

پیشنهاد می کنیم مقاله ” روش های مختلف تهیه نقشه XML ” را مطالعه بفرمایید.

نکته شماره ۳ = افزایش سرعت سایت

سرعت سایت مهم است. اگر سایت شما کند است و مدت زمان زیادی طول می کشد تا پاسخ دهید، گوگل اهمیت کمتری به سایت شما میدهید و ممکن است شما را در نتایج گوگل نشان ندهد.

ممکن است شما بهترین مقالات و محتوا را برای سایت خود تولید نمایید اما اگر سرعت سایتتان خوب نباشد و زمان بارگذاری سایت های بیشتر از حد معمول باشد احتمال نمایش دادن سایت شما در صفحه اول گوگل بسیار کم خواهد شد. این یک فاکتور بسیار مهم سئو تکنیکال است که شما به راحتی نمی توانید آن را نادیده بگیرید.

برای تست سرعت سایت خود از هر یک از ابزارهای رایگان زیر استفاده کنید:

• GTMetrix
• پینگدوم
Google PageSpeed Insights


اگر بارگیری سایت شما مدت طولانی طول بکشد، می تواند به طور جدی بر تجربه کاربر تأثیر بگذارد. برای سرعت بخشیدن به وب سایت خود این مراحل را دنبال کنید :

• تصاویر سایت خود را بهینه کنید
• فعال کردن حافظه پنهان مرورگر
• فشرده سازی را فعال کنید
• زمان پاسخ سرور را کاهش دهید
• از سیستم تحویل محتوا (CDN)

نکته شماره ۴ = تشخیص و رفع هر گونه ایراد در سایت به صورت هفتگی

شما باید به صورت هفتگی سایت خود را از هر نظر بررسی و چک نمایید و وجود ایرادات و خطاهای احتمالی را رفع نمایید. همچنین برای این کار می توانید از ابزار های مختلفی از جمله:Semrush ، Moz و Ahrefs همه ابزارهای خوبی هستند. اما من به شدت Semrush را برای این فعالیت توصیه می کنم زیرا این استاندارد طلای صنعت محسوب می شود و جامع ترین نگاه اجمالی به جنبه های فنی وب سایت شما را ارائه می دهد.

نکته شماره ۵ = بهینه سازی لینک سازی داخلی

پیوند داخلی یک لینک پیوندی است که به صفحه دیگری در همان وب سایت اشاره دارد. اگرچه پیوندهای داخلی ممکن است مانند پیوندهای خارجی در رتبه بندی جستجو تأثیر نداشته باشند ، اما همچنان نقش مهمی در کمک به موتورهای جستجو برای درک سلسله مراتب اطلاعات وب سایت شما و ایجاد معماری سایت مناسب SEO دارند .

بنابراین ساده ترین راه برای بهینه سازی پیوندهای داخلی سایت شما چیست؟ Moz توصیه می کند از کلمات کلیدی توصیفی در متن لنگر استفاده کنید که معنایی از کلمات کلیدی را که صفحه منبع سعی در هدف قرار دادن آن دارد ، ارائه دهد.

نکته شماره ۶ = قرار دادن کلمه کلیدی در Image Alt

گوگل نمی تواند آنچه در تصویر است را ببیند. اما از طریق توضیحاتی که برای تصاویر مینویسیم که در اصطلاح به آن ALT IMAGE میگویند، گوگل تصاویر را نیز در نتایج سرچ نمایش می دهد. متن Alt در کد HTML برای توصیف ظاهر و عملکرد تصویر در یک صفحه استفاده می شود.

به طور معمول، بهترین روش برای متن ALT این است که آن را با استفاده کافی از کلمات کلیدی اصلی که هدف قرار داده اید، توصیفی نگه دارید. در عین حال، مطمئن شوید که آن را با کلمات کلیدی پر نمی کنید.

لازم است بدانید که سئو تصاویر تنها افزودن گزینه ALT نیست و فاکتور ها و اصول خاص خود را نیز دارد اما در قسمت فاکتور های سئو فنی گزینه ALT تصاویر بسیار مهم و ضروری است.

نکته شماره ۷ = بهینه سازی پیوند یکتا URL

یکی دیگر از فاکتور های مهم سئو فنی، رعایت و بهینه سازی پیوند یکتا هر صفحه می باشد. شما باید بهترین URL را برای صفحات سایت خود در نظر بگیرید. باید سعی کنید تا از حروف اضافی و کلمات گزاف پرهیز نمایید و تا حد امکان کلمه کلیدی را در پیوند یکتا خود قرار دهید.

سپس باید در نظر داشته باشید که هیچ پیوند یکتا مشابهی نداشته باشید. برای این کار می توانید از ابزار SEMRUSH استفاده نمیاد. وجود صفحاتی با پیوند یکتا مشابه در سایت باعث ایجاد کنیبالیزشن می شود. که این امر ممکن است باعث افت رتبه شما شود.

نکته شماره ۸ = نصب گواهینامه SSL برای دامنه

گوگل در سال ۲۰۱۴ تأیید کرد که گواهی های SSL یا همان رمزگذاری های HTTPS اکنون یک سیگنال رتبه بندی هستند. بنابراین اگر به فکر گرفتن گواهینامه SSL برای وب سایت خود بوده اید، اکنون زمان ارتقا، نه فقط برای امنیت بیشتر، بلکه همچنین سئو است.

برای دریافت SSL اگر سایت وردپرسی دارید می توانی از افزونه های معروف استفاده نماید و همچنین می توانید از هاست خود بخواهید تا به شما SSL بدهد که در این حالت هم می توانید از SSL رایگان استفاده نمایید و هم از SSL پولی.

نکته شماره ۹ = بررسی و برطرف کردن خطاهای وجود در گوگل سرچ کنسول

هفته ای یک بار خطاهای خزش را در کنسول جستجوی Google بررسی کنید و سریعاً آنها را برطرف کنید زیرا این موارد فنی جدی هستند که ممکن است مانع عملکرد وب سایت شما شده و به رتبه بندی شما آسیب برساند. در حالی که در آن هستید، فایل robots.txt خود را نیز بررسی کنید تا مطمئن شوید صفحاتی را که نباید مسدود شوند مسدود نمی کنید.

نکته شماره ۱۰ = تشخیص و رفع پیوندهای شکسته سایت

پیوندهای شکسته از نظر سئو نه تنها بد نیستند، بلکه می توانند به تجربه کاربر در سایت شما آسیب برسانند. شما نمی خواهید که هیچ یک از خوانندگان شما در صفحه “۴۰۴ Not Found” قرار بگیرند. این فقط یک برداشت بد ایجاد می کند و ممکن است کاربر دیگر هرگز به سایت شما برنگردد. به همین دلیل است که شما باید به طور منظم پیوندهای خراب در سایت خود را بررسی کنید و آنها را مانند زمان ظاهر شدن در سایت رفع کنید.

سخن پایانی چک لیست سئو تکنیکال

ما در این مقاله ۱۰ نکته مهم از لیست سئو تکنیکال سایت را به شما عزیزان ارائه دادیم که با رعایت این اصول می توانید بخش عمده و مهم سایت خود را بهینه نمایید. اما باید در نظر بگیرید که سئو فنی موضوعی گسترده است که به تلاش و به روز رسانی مداوم نیاز دارد. سئو فنی معمولاً به جنبه های ایجاد و ایجاد SEO در صفحه پشتی بستگی می بخشد اما به همان اندازه مهم است که مشکلات فنی سایت خود را برطرف کنید تا در SERP بهتر عمل کنید.

مرسی از شما همراهان همیشگی آکادمی مسیر سئو که تا پایان مقاله با ما همراه بودید. نظرات و سوالات خود را از طریق کامنت و نظرات با ما در میان بگذارید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

با سئو و دیجیتال مارکتینگ از طریق طراحی سایت آشنا شدم و علاقه بسیاری به این حوزه دارم و همواره در حال یادگیری و افزایش علم خودم در حوزه تخصصی دیجیتال مارکتینگ هستم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *