بهترین پلتفرم ها‌ی اشتراک گذاری پادکست صوتی در سال ۱۴۰۱

بهترین پلتفرم ها‌ی اشتراک گذاری پادکست صوتی در سال ۱۴۰۱

امروزه پادکست به بخش مهمی از زندگی همه‌ی ما تبدیل شده است. ‌ زندگی پر‌مشغله معمولا اجازه‌ی خواندن کتاب، تماشا‌ی تلویزیون و… را نمی‌دهد. در این شرایط پادکست‌ها بهترین راه استفاده از محتوا‌ها هستند؛ چرا‌که همه می‌توانند درحالی‌که کار می‌کنند، به آن‌ها نیز گوش بسپارند. حالا بهتر است کمی دیدگاه خود را تغییر دهید. به نظر شما چطور می‌توان از علاقه‌ای که به پادکست وجود دارد، به نفع خود استفاده کنیم؟ نترسید! کمی جرئت به خرج بدهید و دقیقا چیز‌ی که به آن فکر می‌کنید را به زبان آورید. تولید محتوا‌ی صوتی و اشتراک پادکست. حتما می‌گویید: اما من چیز‌ی از کار پادکست نمی‌دانم. خب؛ من امروز اینجا هستم تا با ارائه‌ی اطلاعاتی در رابطه با آن و همچنین معرفی بهترین پلتفرم‌های اشتراک گذاری پادکست، کمی آشفتگی خاطر شما را کاهش دهم. باور کنید که این مطلب به نقطه‌ی شروع شما در دنیا‌ی محتوا‌ها‌ی صوتی تبدیل خواهد شد. کافی است با ما همراه شوید تا قدم‌به‌قدم به کمک یکدیگر پیش برویم.

 مطالعه بیشتر: روش های کسب درآمد از تولید محتوا

گفتیم محتوا‌ی صوتی؛ پس چرا پادکست، نه رادیو؟

رادیو از زمانی که روی کار آمده است کاملا موفق عمل کرده است؛ بخصوص در کشور ما. بااین‌حال بهتر است به روند کار آن، زمان و اعلان برنامه‌ها نگاهی بیندازید. نمی‌دانم که آیا همه‌ی شما‌ها تابه‌حال به رادیو گوش داده‌اید یا نه؛ ولی هر برنامه‌ی رادیو‌یی درست مثل تلویزیون، زمان مشخصی دارد. در نتیجه شما به‌عنوان یک مخاطب باید منتظر بمانید تا نوبت به برنامه‌ی مورد‌علاقه‌ی شما برسد. بعلاوه اگر بر حسب اتفاق قسمتی از آن را از دست دهید، نمی‌توانید درست در همان لحظه، دوباره آن را پلی کنید. در حالیه توقف، پلی کردن، عقب و جلو کردن همه از موارد‌ی هستند که با گوش سپردن به پادکست صوتی به‌راحتی مثل آب خوردن انجام می‌شوند. در ضمن لازم نیست که وقت خود را با شنیدن برنامه‌ها‌یی غیر، تلف کنید. در کل پادکست منبع بهتر‌ی است و امروزه طرفداران بیش‌تر‌ی یافته است؛ چرا‌که این محتوا‌ها‌ی صوتی کاملا تحت کنترل شما هستند. شما هر زمانی که بخواهید می‌توانید به آن گوش کنید؛ بی‌آنکه نگران از دست‌دادن محتوا باشید.

پس می‌بینید که تولید و اشتراک پادکست، کاملا ارزش سرمایه‌گذاری و فراگیری را دارد و کار در آن نیز آسان‌تر از رادیو می‌باشد. حضور شما در این صفحه به این معنا است که توجه شما به این نوع محتوا و کار‌کردن در حوزه‌ی آن جلب شده است. حس کنجکاو‌ی خود را همچنان دنبال کنید تا بیش‌تر یاد بگیرید و پله به پله حرفه‌ای‌تر شوید.

راهنمای اشتراک پادکست در مارکترها

تولید پادکست

تولید و اشتراک پادکست، کار سختی نیست؛ به شرطی که اصولی پیش بروید و با فکر کار کنید. به‌عبارت‌دیگر در ذهن خود، یک تصویر کلی از پادکستی که می‌خواهید بسازید، تجسم کنید. برای انجام این کار، هر یک از مراحل زیر را یک به یک انجام دهید.

  • انتخاب موضوع پادکست
  • تعیین سبک محتوا
  • انتخاب یک اسم برای پادکست
  • تعیین مدت زمان محتوا‌ی صوتی
  • مشخص‌کردن یک زمان‌بندی دقیق جهت انتشار
  • تعیین پلتفرمی برای به اشتراک گذاری پادکست‌ها‌ی صوتی

در رابطه با آخرین نکته، قبل از اینکه بهترین سرویس ها‌ی پادکست را معرفی کنیم، بهتر است بدانید که اصلا چه چیز‌ها‌یی یک پلتفرم را بهترین می‌کند. با ما همراه باشید تا به این موارد بپردازیم.

 

پلتفرم‌ها‌ی اشتراک پادکست باید چه ویژگی‌ها‌یی داشته باشند؟

خب، فرض کنید که هم‌اکنون پادکستی که می‌خواستید را بالاخره ساخته‌اید، آیا می‌دانید که کجا باید آن‌ها را به اشتراک بگذارید؟ بعد از انجام مراحل تولید پادکست و دستیابی به مرحله‌ی نهایی، وقت آن می‌رسد که پادکست را در پلتفرمی منتشر کنید. امروزه با محبوبیت پادکست در بین افراد، سرویس‌ها‌ی زیاد‌ی در این زمینه مشغول فعالیت هستند. بااین‌حال آیا می‌دانید که از کجا باید تشخیص دهید که کدام یک قابل اطمینان هستند؟ در حقیقت یک پلتفرم خوب برای اشتراک پادکست، سرویسی است که این ویژگی‌ها را داشته باشد:

  • به‌راحتی قابل استفاده باشد

متاسفانه برخی از پلتفرم‌ها از طراحی‌ها و مسیر‌ها‌ی پیچیده استفاده می‌کنند. گاهی طی این مسیر برای پادکستر‌ها آن‌قدر خسته‌کننده می‌شود که به‌کلی قید آن را می‌زنند. در نتیجه پلتفرم هرچقدر ساده‌تر باشد، بهتر است.

  • قابلیت آپلود و ذخیره‌سازی داشته باشد، آن هم بدون محدودیت

به یاد داشته باشید که شما قصد اشتراک پادکست را دارید پس باید از سرویسی بهره‌مند شوید که پهنا‌ی باند نا‌محدود‌ی داشته باشد. وجود چنین امکانی باعث می‌شود که هر تعداد پادکستی که بخواهید را به‌آسانی منتشر کنید. در غیر این صورت ممکن است سرویسی به پست شما بخورد که اجازه‌ی انتشار تعداد محدود‌ی از محتوا‌ها را به شما می‌دهد و نه بیش‌تر.

  • RSS Feed ارائه کند

RSS Feed ابزار‌ی است که دیتا را بین وبسایت‌ها‌ی مختلف منتقل می‌کند و در نهایت آن را به کاربران ارائه می‌نماید. از این ابزار به‌عنوان یک خوراک وب یاد می‌شود که به کاربران و برنامه‌ها اجازه‌ی دسترسی به به‌روزرسانی‌های سایت‌ها را در فرمت استاندارد می‌دهد. همین روند منجر به پخش پادکست‌ها می‌شود.

  • بتواند پادکست‌ها را به طور یکپارچه توزیع کند

برخی از پلتفرم‌ها توانا‌یی بسیار زیاد‌ی در انتشار پادکست‌ها دارند. منظور من این است که لازم نیست شما کار‌ی انجام دهید. فقط باید محتوا را آپلود کنید؛ سپس این پلتفرم‌ها می‌توانند به انتشار پادکست در گوگل پادکست (Google Podcast) و یا حتی اسپاتیفای (Spotify) نیز بپردازند.

  • شنوندگان بسیار‌ی داشته باشد

مخاطبان زیاد به این معنا است که پادکست شما شانس بیش‌تر‌ی برای شنیده‌شدن دارد. بااین‌حال شاید بپرسید که چطور می‌توان به آمار شنوندگان پی برد. پلتفرم‌ها‌ی قوی و ممتاز در عملکرد خود از چیز‌ی دریغ نمی‌کنند و این اطلاعات پایه را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند.

  • یک صفحه‌ی اینترنتی را به خود شما اختصاص دهد

بهترین سرویس‌ها‌ی اشتراک پادکست در دامنه‌ی اصلی یک Subdomain به هر یک از کاربران آپلود کننده‌ی خود اختصاص می‌دهد‌. به‌این‌ترتیب شما می‌توانید صفحه‌ای مختص خود داشته باشید که پادکست‌هایتان همگی بنام شما در آنجا به اشتراک گذاشته می‌شوند. پس ساخت چنل پادکست نیز از ویژگی‌ها‌ی یک پلتفرم خوب است.

آموزش اشتراک گذاری پادکست - مارکترها

بهترین پلتفرم‌ها‌ی اشتراک پادکست

  • کست باکس (Castbox)

کست باکس یکی از میزبان‌ها‌ی پادکست است که از چند سال پیش وارد این عرصه شده است. بااین‌حال کاربران بسیاری را جذب خود کرده است؛ به‌خصوص فارسی‌زبانان. این اپ کاربرد‌ی از بهترین سرویس ها‌ی پادکست است که بار‌ها به‌عنوان اپلیکیشن برتر انتخاب شده است و کاملا رایگان کار می‌کند. در ضمن یکی از مزایا‌ی آن نسبت به پلتفرم‌ها‌ی دیگر اشتراک پادکست، این است که قابلیت اجرا به زبان فارسی را دارد. بخشی هم برای ثبت دیدگاه دارد. در نتیجه مخاطبان شما می‌توانند بعد از شنیدن پادکست‌ها راجع به آن‌ها نظر بدهند. نکته‌ی کلید‌ی اینجا است که می‌توانید با توجه به نظرات، کار خود را بهبود ببخشید. کست باکس به‌راحتی می‌تواند از انواع محتوا‌ها‌ی صوتی پشتیبانی نماید. از طرفی هم کاربران به‌واسطه‌ی گزینه جستجو می‌توانند پادکست مورد‌نظر خود را به‌راحتی بیابند. بعلاوه در این برنامه امکان ضبط، انتشار پادکست و همچنین گوش‌دادن به آن‌ها نیز وجود دارد و اشتراک پادکست با کست باکس منجر به توزیع آن در فضا‌ها‌ی دیگر نیز می‌شود.

مطالعه بیشتر: اصول تولید محتوای آموزشی 

  • شنوتو (Sheneto)

انتشار پادکست در شنوتو به‌صورت رایگان و یا با پرداخت کم‌ترین هزینه‌ها انجام می‌شود. از جمله امکانات این برنامه‌ی ایرانی می‌توان به قابلیت پخش، انتشار، به اشتراک‌گذاری، دانلود فایل‌ها‌ی صوتی و یا خرید آن‌ها اشاره کرد. طبق آمار‌ی که طراحان و متخصصین از شنوتو گرفته‌اند، در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰۰ دقیقه محتوا‌ی صوتی در آن منتشر شده است. بیش‌تر پادکست‌ها رایگان هستند؛ اما درصد کمی نیز با صرف هزینه، پخش و یا دانلود می‌شوند. در ضمن این پلتفرم، به شما آدرس فید اختصاصی هم می‌دهد. نکته‌ی جالبی که در رابطه با شنوتو وجود دارد، این است که شما می‌توانید برای پادکست‌ها‌یتان قیمت تعیین کنید و آن‌ها را در همین فضا به فروش برسانید.

  • انکر (Anchor)

انکر یک سرویس کاملا مناسب برای مبتدی‌ها است. پس اگر می‌خواهید کار خود را تازه شروع کنید، انکر بهترین گزینه برای شما است؛ بگذارید بگویم چرا. همیشه در آغاز یک فعالیت شغلی، صرف هزینه‌ها‌ی کم برای همه اولویت دارد. ازآنجایی‌که انکر کاملا رایگان است، اشتراک پادکست را به‌خوبی پوشش می‌دهد. ضبط و ویرایش صدا از طریق آن امکان‌پذیر است. در پی آن می‌توان با انتشار محتوا، افزایش شنوندگان آن و یا حتی با تعبیه تبلیغات در پادکست به‌راحتی به کسب درآمد پرداخت. بعلاوه شما می‌توانید با انجام تنظیمات آن، به‌صورت خودکار پادکست خود را در تمام پلتفرم‌ها نیز به اشتراک بگذارید. در نتیجه این پلتفرم با بستر‌ها‌ی پخش محتوا‌ی صوتی از جمله اسپاتیفای، اپل پادکست و… به‌صورت یکپارچه عمل می‌کند.

  • بلوبری (Blubrry)

برای استفاده از امکانات بلوبری جهت اشتراک پادکست لازم است که اشتراک خریداری نمایید. به‌عنوان‌مثال با خرید اشتراک یک ساله‌ی آن می‌توان از امکاناتی از جمله خدمات ادیت صدا و تنظیم پادکست بهره برد. این پلتفرم قابلیت‌ها‌ی زیاد‌ی برای ادیت دارد. موسیقی متناسب با محتوا‌ی هر پادکست و همچنین جلوه‌ها‌ی صوتی از نمونه قابلیت‌ها‌ی بلوبری می‌باشند که واقعا جالب است. ارائه‌ی فید RSS از طریق آن به هزینه‌ی کمی نیاز دارد. با بلوبری پادکست شما در پلتفرم‌ها‌ی دیگر نیز توزیع می‌شود. آمار‌ی که این پلتفرم از شنوندگان می‌دهد، کاملا دقیق است و حتی می‌توانید بفهمید که آن‌ها چقدر به پادکست‌‌ها گوش می‌دهند. در ضمن پهنا‌ی باند نا‌محدود‌ی دارد و شما می‌توانید به هر اندازه که بخواهید پادکست منتشر نمایید.

  • ناملیک (namlik)

ناملیک نیز مثل شنوتو یک پلتفرم ایرانی اشتراک پادکست است که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز کرده است. ساخت چنل پادکست، آپلود محتوا‌ی صوتی و همچنین تصویر‌ی و در نهایت به اشتراک‌گذاری آن‌ها، همگی از امکانات این پلتفرم فارسی‌زبان هستند. در ضمن بخش ثبت نظر نیز در آن وجود دارد که می‌توانید از پیشنهادات و دیدگاه‌ها‌ی شنوندگان برای بهبود عملکرد‌تان استفاده نمایید.

بهترین سرویس های پادکست - marketerha

مطالعه بیشتر: اصول سئو در تولید محتوا

سخن آخر

تولید و اشتراک پادکست در دنیا‌ی کنونی یکی از بهترین فعالیت‌ها‌یی است که می‌توان انجام داد؛ چرا‌که کاربرد آن توسط افراد بیش‌تر شده است. پس تمام جرئت خود را جمع کنید و به کار‌ی نو روی بیاورید. به یاد داشته باشید که پیشرفت در کار و کسب درآمد به‌تدریج با بهبود کار بیش‌تر می‌شود. در همین راستا من در این مقاله سعی کردم که چند تا از بهترین پلتفرم‌های اشتراک گذاری پادکست را به شما معرفی کنم تا کار خود را آگاهانه آغاز نمایید. بااین‌حال این تنها شروع کار است. روش کار را نیز فرا بگیرید و سعی کنید پادکست‌ها‌یی بسازید که کیفیت بالا و مخاطبان زیاد‌ی داشته باشند.

۴.۷/۵ - (۱۳ امتیاز)

من در زمینه تولید محتوای متنی مشغول به فعالیت هستم و با وب سایت های مختلفی همکاری کردم. به فعالیت و یادگیری در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ هم علاقه زیادی دارم

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. من
    ۱۲:۰۳ ۱۴۰۲/۰۳/۱۰

    شنوتو فضای بسیار بیخودیه، نه میشه توش کانال ساخت و نه حتی بخش حذف پروفایل داره . وقتتون رو صرف این پلت فرم نکنید.