سئو تکنیکال چیست و چرا اینقدر برای وبسایت ما اهمیّت دارد ؟

سئو تکنیکال چیست و چرا اینقدر برای وبسایت ما اهمیّت دارد ؟

سئو تکنیکال بخش بسیار مهمی در فرآیند سئو به حساب می آید. هر ان چیزی که از دیدگاه فنّی باعث بهینه تر شدن وبسایت شما شود، در دسته سئو تکنیکال قرار دارد. از سرعت مناسب لود قالب گرفته تا خطاها و ارورهای موجود در بخش coverage سرچ کنسول !

بنابراین اگر رویای رسیدن به نتایج نخست گوگل را در سر دارید بهتر است حواستان به مشکلات فنی وبسایت باشد، جایی که ممکن است خیلی از رقبا توجهی به آن نداشته باشند ولی اگر شما رعایت کنید، یک سر و گردن از سایر رقبا پیشی خواهید گرفت. نگران نباشید اگر تاکنون همه اقدامات اشتباهی در زمینه سئو و بهینه سازی سایت انجام داده باشید نیز همچنان جای امیدواری هست.

ابزارهایی وجود دارند که به شما نشان می دهد تا چه اندازه در زمینه سئو تکنیکال (Technical SEO) خوب عمل کرده اید یا باید چه تغییراتی را در سئو سایت اعمال کنید که از خسارت های احتمالی به وبسایت بکاهید. با بررسی دقیق سئو سایت اطلاعات زیادی را به دست می آورید. در این مقاله می آموزیم که سئو تکنیکال چیست و چرا اینقدر برای سایت ما مهم است. با مسیر سئو همراه باشید و هرچه سریعتر به داد سایت خود برسید. ماهی را هر وقت از آب بگیرید، تازه است!

سئو تکنیکال چیست؟

منظور از سئو تکنیکال، بهینه سازی سایت به شیوه ای است که بتواند وبسایت را از نظر فنّی برای ربات ها و خزنده های گوگل قابل فهم تر و فرآیند خزش و ایندکس را ساده تر کند. در واقع سئو فنی به شما اجازه می دهد، موانعی که باعث جلوگیری از مرور خزنده های گوگل می شود را تشخیص داده و آن ها را برطرف نمایید.

هدف اصلی در بخش سئو تکنیکال، تقویت زیرساخت های فنی سایت می باشد. همه ما می دانیم که الگوریتم های گوگل مراقب تولید محتوای اصولی برای وبسایت است. این دانش مو را از ماست بیرون می کشد و مواظب است تا اگر غیر طبیعی رفتار کنید، شما را افت رتبه مواجه کند.

سئو تکنیکال چیست

سئو به سه بخش متفاوت تبدیل می شود. On Page SEO که به المان های سئو بر روی وبسایت خودتان (به خصوص در بخش محتوا و لینک های داخلی) اعمال می گردد، Off Page SEO که به تقویت وبسایت شما با فعالیت های خارج از وبسایت شما می پردازد و سئو فنی (Technical SEO) که سایت را برای ملاقات با موتور جستجو آب و جارو می کشد. درواقع شما نمی توانید تنها به یکی از این شاخه ها بپردازید و انتظار نتایج فوق العاده ای را داشته باشید. برای رسیدن به بهترین هدف باید این سه بخش را در کنار یکدیگر مد نظر قرار دهید. اما وظیفه سئو تکنیکال چیست؟ برای درک بهتر این دانش به مطالعه ادامه دهید. در ادامه با مصادیق استفاده از این دانش آشنا می شوید.

انتخاب دامنه مطلوب و مورد پسند

زمانی که سایت یا وبلاگ خود را راه اندازی می کنید باید دامنه مورد نظر خود را تعیین کنید. به این ترتیب موتور جستجو متوجه می شود که شما کدام دامنه را برای نمایش سایت یا وبلاگ خود ترجیح می دهید. برای درک بهتر موضوع با یک مثال شروع کنیم. دامنه سایت شما می تواند با www یا بدون www آغاز شود. اینجاست که شما باید انتخاب کنید.

به عنوان مثال نام دامنه شما example.com است. کاربران می توانند با استفاده از http://www.example.com یا از طریق http://example.com وارد سایت شما شوند. این دو دامنه از نظر کاربران تفاوتی با یکدیگر ندارند. موتورهای جستجو با مشاهده چنین دامنه هایی گمراه می شود. ممکن است از ایندکس گذاری صفحات شما خودداری کنند یا محتوای سایت شما را تکراری به حساب بیاورند.

برای همین بهتر است که تکلیف خود را مشخص کنید و یک بار برای همیشه تصمیم بگیرید www یا بدون www ؟

انتخاب با شماست هیچ کدام از این دو دامنه بر دیگری برتری ندارد. اگرچه نام دامنه با www متداول تر است اما هر کدام را انتخاب کنید نیز مشکلی برای شما پیش نمی آید. فقط نباید هر روز تصمیم خود را تغییر دهید و ربات های گوگل را گیج کنید!

بهینه سازی Robots.txt

پس از انتخاب دامنه نوبت بهینه سازی Robots.txt می رسد. اگر نمی دانید Robots.txt چیست باید بگویم Robots.txt یک فایل متنی است که در Root (ریشه) وبسایت شما جای می گیرد. این فایل یک فرمان بسیار مهم برای هدایت موتورهای جستجو به حساب می آید.

در واقع با دستوراتی که در این فایل قرار می دهیم، به موتورهای جستجو می گوییم که کدام یک از صفحات را باید پیمایش کند و کدام صفحات را نمی تواند Crowl یا index نماید. فرمت ایجاد این فایل بسیار ساده است و در اغلب موارد نیاز به انجام کار خاصی نخواهید داشت. فقط باید مطمئن شوید که مانعی بر سر راه پیمایش کرد های موتورهای جستجو در این فایل متنی ایجاد نشده باشد. به این ترتیب تمام صفحات مورد نظر شما به خوبی توسط ربات های گوگل خزش و در پایگاه داده ذخیره می شوند.

بهینه سازی ساختار url

مورد بعدی که در تعریف سئو تکنیکال چیست به آن بر می خوریم، بهینه سازی ساختار url است. این موارد می تواند یک url مناسب را برای وبسایت شما ایجاد نماید.

  • از حروف کوچک برای ایجاد url استفاده کنید.
  • از – برای جدا کردن کلمات در URL استفاده کنید.
  • آدرس URL‌ باید مختصر و مفید و کوتاه باشد.
  • شامل عبارت کلیدی صفحه باشد (یا معادل انگلیسی) کلمات و حروف غیر ضروری استفاده نکنید.
  • کلمات کلیدی اصلی را دریایی استفاده کنید.
  • اما در این کار زیاده روی نکنید.

اگر از وردپرس برای بهینه سازی صفحات سایت استفاده می کنید، به احتمال زیاد متوجه شده اید که به صورت اتوماتیک عنوان پست شما را برای ایجاد url انتخاب می کند. به عنوان مثال اگر عنوان پست شما « ۱۰ تکنیک فوق العاده سئو تکنیکال برای مبتدی ها» باشد، وردپرس این url را ایجاد می کند:

۱۰-تکنیک-فوق-العاده-سئو-تکنیکال-برای-مبتدی-ها example.com/

اما این بار بیش از اندازه طولانی است. بهتر است به جای این گزینه از سئو-تکنیکال-به-زبان-ساده example.com/ استفاده کنید. چرا که به خاطر سپردن این url به مراتب ساده تر،خلاصه تر و موردپسندتر از گزینه های قبلی است.

مسیریابی و ساختار سایت

زمانی که مسیرها و روند حرکت کاربران در سایت به خوبی مشخص شده باشند، کاربران مدت زمان بیشتری در سایت خواهد ماند. وجود Breadcrumb ها به کاربران کمک می کند تا بهتر بتوانند در صفحات وبسایت حرکت کنند و برای مطالعه به دیگر بخشهای سایت مراجعه خواهند کرد. از آن گذشته موتورهای جستجو نیز خیلی ساده تر به خزش در میان صفحات سایت می پردازند.

هر اندازه دسترسی کاربر به محتوای موجود در سایت ساده تر باشد، رضایت کاربر هم برای بودن در وبسایت شما بیشتر خواهد شد و همین مسئله می تواند در رشد رتبه وبسایت شما در نتایج گوگل موثر باشد. اگر می‌خواهید بهترین نتیجه را به دست بیاورید بهتر است اندکی روی دسته بندی ها و مسیریابی ها در سایت تمرکز کنید.

سرعت بارگذاری سایت

یکی دیگر از نکاتی که در تعریف سئو تکنیکال چیست با آن مواجه می شوید، اهمیت سرعت بارگذاری سایت است. گوگل همواره به اهمیت سرعت بارگذاری صفحات اشاره کرده است. در واقع هر اندازه سرعت بارگذاری سایت بالاتر باشد، شانس بیشتری در رتبه‌بندی خواهد داشت.

جالب است بدانید که بیش از ۳۲ درصد کاربرانی که یک تا سه ثانیه برای بارگذاری سایت منتظر می مانند، سایت را ترک می‌کنند. یک تا ۵ ثانیه ۹۰ درصد کاربران را از سایت شما فراری می دهد. بنابراین کاهش سرعت بارگذاری سایت یکی از حیاتی ترین نکاتی است که باید در بهینه سازی سایت در نظر داشته باشید.

ابزارهای متفاوتی برای تخمین سرعت بارگذاری سایت وجود دارند که شما را در این زمینه یاری می کنند. Google page speed insights یکی از این ابزارهاست. این ابزار به شما نشان می دهد که برای افزایش سرعت سایت باید چه تغییراتی را در سایت خود ایجاد کنید. افزایش سرعت سایت به دانش خوبی از سئو تکنیکال نیاز دارد.

  • روی هم رفته برای افزایش سرعت سایت باید این موارد را مد نظر داشته باشید.
  • سرور خود را بروزرسانی کنید و از سیستم عامل های ۶۴ بیتی کمک بگیرید
  • به php نسخه ۷.۲ بروزرسانی کنید. در این حالت سرعت بارگذاری از php نسخه ۵.۲ بسیار بالاتر است.
  • تصاویر را بهینه سازی کنید. ابزارهای متفاوتی برای این این کار وجود دارد.
  • استفاده از افزونه ها را به حداقل برسانید.
  • همواره وردپرس با تمامی افزونه های آن را به روز رسانی کنید.
  • از تم های آماده و سنگین استفاده نکنید. این تم ها حاوی کدهای غیر ضروری هستند که سرعت سایت را به شدت کاهش می دهد.
  • استفاده از فایل های css و جاوا اسکریپت را کاهش دهید.

چک لیست سئو تکنیکال

بهینه سازی سایت برای گوشی های تلفن همراه

به یاد داشته باشید بهینه سازی سایت برای استفاده در گوشی های تلفن همراه یک انتخاب اختیاری نیست. روزها کاربران زیادی برای جستجو و پیدا کردن پاسخ سوالات خود از گوشی‌های تلفن همراه استفاده می‌کنند. اگر این کاربران را نادیده بگیرید، بخش بسیار زیادی از جامعه مخاطبان خود را نادیده گرفته اید.

بهینه سازی سایت برای گوشی های تلفن همراه بخشی از سئو تکنیکال است. برای اینکه این کار را به بهترین نحو انجام دهید بهتر است این موارد را در نظر داشته باشید:

  1. محتوای سایت شما در گوشی های تلفن همراه باید کاملاً مشابه محتوای سایت در دسکتاپ باشد. تمام محتوایی که در نسخه دسکتاپ سایت شما مشاهده می‌شود باید گوشی موبایل نیز قابل مشاهده باشد. این امر شامل تمام نیازهای داخلی و خارجی در سایت می شود.
  2. نسخه موبایل سایت شما باید در کمتر از ۶۰ ثانیه بارگذاری شود.
  3. نرخ تبدیل کاربر و مشتری در نسخه موبایلی سایت کمتر از نسخه دسکتاپ است. اما این امر بدان معنا نیست که نیازی به بهینه سازی سایت برای استفاده در گوشی های تلفن همراه ندارید.
  4. از پاپ آپ و تبلیغات های غیر ضروری خودداری کنید.

کلام آخر

برای اینکه بتوانید از سئو نتیجه خوبی بگیرید، باید به همه جنبه های آن (به خصوص سئو تکنیکال) توجه کنید. رعایت هر ۳ جنبه سئو در کنار یکدیگر باعث رشد تصاعدی وبسایت شما در نتایج گوگل خواهد شد.

در ادامه با یک برنامه لینک سازی قدرتمند، اعتبار وبسایت خود را افزایش خواهید داد. با استفاده از سئو تکنیکال موتور جستجو را برای مشاهده شاهکاری که خلق کرده‌اید دعوت می کنید. سئو تکنیکال به شما کمک می‌کند از دیده شدن صفحات سایت توسط موتورهای جستجو اطمینان حاصل کنید.

اگر تاکنون به سئو تکنیکال توجه نکرده بودید، بهتر است سریعتر دست به کار شوید. با رعایت تمام موارد این مقاله به یکی از موفق ترین سایت ها در حوزه فعالیت خود تبدیل می شوید. به یاد داشته باشید که رمز موفقیت در جزئیات نهفته است. جزئیاتی که از نگاه رقبای شما دور مانده است. تمام بخش های سئو سایت را به دقت بررسی کنید و بهترین نقشه را برای ادامه مسیر سایت طراحی کنید. در این صورت رسیدن به رتبه های برتر در صفحه نمایش نتایج دور از دسترس نخواهد بود.

۴.۵/۵ - (۶ امتیاز)

با سئو و دیجیتال مارکتینگ از طریق طراحی سایت آشنا شدم و علاقه بسیاری به این حوزه دارم و همواره در حال یادگیری و افزایش علم خودم در حوزه تخصصی دیجیتال مارکتینگ هستم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *