آموزش گوگل ترندز (Google Trends) – بررسی روند سرچ کلمات

آموزش گوگل ترندز (Google Trends) – بررسی روند سرچ کلمات

آموزش گوگل ترندز یکی از درخواست های پرتکرار شما دوستان عزیز و همراهان وبسایت مسیر سئو بود. ما هم به رسم همیشه، اطاعت امر کردیم و یک آموزش جامع و کامل در مورد گوگل ترندز، این ابزار قدرتمند و تحلیلی گوگل برای شما دوستان آماده کردیم.

خوب قبل از هر چیز باید بگویم که گوگل ترندز (Google Trends) هم مانند بسیاری از سرویس های گوگل، رایگان است و ما می توانیم از قابلیّت های بی نظیر این ابزار به صورت کاملاً رایگان استفاده کنیم. برای شروع ببینیم که اصلاً گوگل ترندز چیست و چه کاربردی دارد؟ البته ما در دوره جامع آموزش سئو یک قسمت به طور کامل نحوه کار با ابزار گوگل ترندز را آموزش داده ایم که می توانید به صفحه دوره سر بزنید.

گوگل ترندز چیست ؟

قبل از شروع نحوه کار با گوگل ترندز، باید بدانیم که Google Trends چیست و چه کاربردی دارد؟

ابزار تحلیلی گوگل ترندز (Google Trends) یه ابزار تحلیل روند جست و جوی عبارات در گوگل است. مثلاً فرض کنید که شما می خواهید برای رتبه گرفتن روی یک عبارت کلیدی برنامه ریزی کنید و نمی دانید که روند سرچ این عبارت کلیدی در ماه های گذشته چطور بوده و روند رو به رشدی داشته یا خیر !

در واقع با تحلیل روند جست و جو در ماه های گذشته می توان متوجه شد که آیا این عبارت در آینده هم می تواند برای شما سودآور باشد یا نه !

در اصل گوگل، با تحلیل و بررسی روند جست و جوی قبلی عبارت های کلیدی و نمایش آن در قالب یک نمودار، مشخص می کند که آیا این عبارت کلیدی در آینده روند رو به رشدی خواهد داشت یا خیر. در این آموزش گوگل ترندز می خواهیم به آموزش تک تک قسمت های این ابزار قدرتمند بپردازیم.

چرا باید از Google Trends استفاده کنیم؟

در اینجا ممکن است یه سوالی ذهن شما را درگیر کند، چرا باید از گوگل ترندز استفاده کنیم؟

این ابزار تحلیلی گوگل، امکانات و بخش هایی را در اختیار ما قرار می دهد که می تواند برای سئو سایت به ما ایده های جذّابی ارائه کند و سرنخ استراتژی محتوایی را می توان از این ابزار استخراج کرد.

از جمله مهم ترین مزیت های استفاده از این ابزار می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بررسی و تحلیل روند جست و جوی عبارت های کلیدی در ماه های گذشته
  • مقایسه روند دو یا چند عبارت کلیدی در ماه های گذشته
  • مشاهده بیشترین عبارات جست و جو شده پیرامون کلمه کلیدی مورد نظر
  • انتخاب عبارت های بهتر برای سئو محلّی یا Local SEO
  • مشاهده میزان سرچ کلمات بر اساس شهر و کشور

امّا در ادامه مقاله آموزش کار با گوگل ترندز ، می خواهیم نحوه کار با این ابزار را به شما آموزش دهیم.

نحوه کار با ابزار گوگل ترندز

شما می توانید با مراجعه به وبسایت Trends.google.com به ابزار قدرتمند گوگل ترندز دسترسی داشته باشید.

همانطوری که در تصویر زیر مشاهده می کنید، با ورود به وبسایت Google Trends صفحه اصلی آن برای شما نمایش داده می شود. در این صفحه باکسی وجود دارد که می توانید عبارت کلیدی مورد نظر خود را تایپ کنید تا شروع به بررسی و تحلیل پیشینه آن کلمه در پایگاه داده نماید. پس از تحلیل و بررسی خواهید دید که نتیجه در قالب نمودار برای شما نمایش داده خواهد شد.

آموزش و نحوه کار با ابزار گوگل ترندز

برخی از افراد این ابزار را با Keyword Planner اشتباه می گیرند در صورتیکه گوگل ترندز، روند جست و جو را برای شما نمایش می  دهد امّا Keyword planner ابزاری است که به کمک آن می توان تعداد جست و جوی کلمات کلیدی را یافت و البته گروه های عبارت های کلیدی LSI و Long Tail را هم از آن استخراج نمود. در مقاله آموزش تحقیق کلمات کلیدی در مورد این قضیه بیشتر صحبت کردیم.

مشاهده روند صعود یا نزول عبارت های کلیدی

بسیار خوب، برای شروع، کلمه “کابینت” رو انتخاب کردیم و می خواهیم ببینیم، روند رشد یا نزول این عبارت  کلیدی چگونه است؟

یه نکته مهم را داخل پرانتز خدمت شما عرض کنم، اینکه معمولاً بهتر است عبارت های خود را به صورت تک کلمه ای یا نهایتا دو کلمه ای وارد کنید زیرا گوگل ترندز هنوز خیلی برای جست جوهای چند سیلابی هوشمند نیست و ممکن است نتیجه ای برای شما نمایش ندهد!

نکته اول اینکه شما می توانید کشور مورد نظر را روی “Iran” تنظیم کنید و در کنار آن انتخاب کنید که ترند این عبارت کلیدی را در چند ماه گذشته نمایش دهد که پیشنهاد ما بر اساس تجربه این است که بر روی ۱۲ ماه تنظیم کنید. در باکس کناری، می توانید مشخص کنید که حوزه کاری شما در چه زمینه ای است ورزشی، گردشگری، سلامتی یا … شما می توانید این بخش را بر روی “All Category” تنظیم کنید.

امّا در کنار آن می توانید مشخص کنید که روند رشد عبارت های کلیدی از کدام منبع دریافت شود:

  • Web Search : تعیین ترندز کلمات از سرچ داخل موتور جست و جوی گوگل
  • Image Search : تعیین روند صعود یا نزول کلمات از عبارت های سرچ شده در بخش تصاویر
  • News Search : تعیین روند جست و جو از عبارت های سرچ شده در بخش اخبار
  • Google shopping: تعیین روند جست و جو از بخش Google shopping
  • YouTube Search : تعیین روند جست و جو از youtube

در تصویر زیر مشاهده می کنید که در نمودار روند جست و جو نمایش داده شده و با حرکت موس روی نمودار خطی مورد نظر، خواهید دید که عدد نوشته شده روی آن هم تغییر خواهد کرد.

خط افقی این نمودار، تاریخ داده را نشان می دهد که معمولاً به صورت یک بازه زمانی روی خطوط نمودار گوگل ترندز قابل مشاهده است و خط عمودی یک عدد از ۰ تا ۱۰۰ را نشان می دهد و هر اندازه این عدد به ۱۰۰ نزدیکتر باشد، به این معنی است که سرچ این کلمه هم در آن تاریخ بیشتر بوده است.

به عنوان مثال در تصویر زیر بین بازه زمانی ۲۴ تا ۳۰ اکتبر سال ۲۰۲۱ عدد ترندز برابر با ۸۲ می باشد.

روند سرچ یک عبارت کلیدی در گوگل ترندز

امّا کار به همینجا ختم نخواهد شد و شما می توانید روند صعود یا نزول ۵ عبارت کلیدی را با یکدیگر مقایسه کنید.

مقایسه روند چند عبارت کلیدی در گوگل ترندز

در این بخش از آموزش گوگل ترندز میریم به سراغ یکی از ویژگی های جذاب Google Trends و آن هم مقایسه روند صعود یا نزول ۵ عبارت کلیدی به صورت همزمان.

زمانی که ما بخواهیم متوجه شویم که به عنوان مثال عبارت “کابینت” چقدر در برابر عبارت “پارکت” در گوگل جست و جو داشته و این موارد را با کلمات دیگر مقایسه کنیم، می توانیم از این امکان استفاده کنیم.

مقایسه چند عبارت کلیدی در گوگل ترندز

از تصویر فوق می توان دو نوع تحلیل داشت:

اول اینکه می توان فهمید که عبارت “پنجره” به طور میانگین نسبت به سایر عبارت های کلیدی جست و جوی بیشتری داشته و دوم اینکه عبارت کلیدی “پنجره” نسبت به عبارت کلیدی “کابینت” در اولویت بالاتری برای انتخاب قرار دارد زیرا روند آن کلمه رو به صعود است.

شناسایی روند عبارت های متعلق به زمان خاص

یکی از تحلیل های بسیار جذاب و مهمی که می توان به کمک ابزار تحلیلی گوگل ترندز داشت این است که شما بتوانید از روند عبارت های کلیدی با خبر شوید که متعلق به زمان و یا فصل خاصی باشد.

شناسایی روند عبارت های متعلق به زمان خاص

در تصویر بالا مشاهده می کنید که برای کلمه “کولر گازی” در یک بازه زمانی خاص، میزان جست و جو بسیار بیشتر است و در برخی از زمان های جست و جوی این عبارت کلیدی بسیار پایین تر است.

آموزش گوگل ترندز - روند سرچ عبارت های کلیدی در بازه زمانی خاص

یا به عنوان مثال عبارت کلیدی “بخاری” را مشاهده می کنید که روند آن در این روزها که در فصل سرما هستیم بیشتر شده است.

بنابراین با کمک ابزار گوگل ترندز می توان فهمید که عبارت های کلیدی که متعلق به یک فصل یا زمان خاصی هستند، در چه بازه های زمانی رشد بیشتری دارد و از همین موضوع می توان دریافت که چگونه باید روند استراتژی سئو سایت را تدوین نمود.

مشاهده روند سرچ بر اساس شهر و کشور

یکی از بخش های اصلی در ابزار گوگل ترندز (Google Trends) نمایش میزان سرچ عبارت های کلیدی بر اساس شهر مورد نظر است. ممکن است یک عبارت کلیدی در برخی از شهر ها بیشتر از بقیه سرچ شود که با توجه به تصویر زیر خواهید دید برخی از شهر ها پر رنگ تر است و این نشان از جست و جوی بیشتر آن کلمه کلیدی در شهر های مورد نظر است.

به عنوان مثال خواهید دید که عبارت کلیدی “کابینت” در شهر های یزد، آذربایجان و مرکزی بیشتر از بقیه جست و جو می شود و این میزان جست و جو را می توانید با عدد ۰ تا ۱۰۰ مشاهده کنید.

روند سرچ عبارت های کلیدی بر اساس شهر یا کشور

اگر “subregin” را به عبارت “city” تغییر دهید، خواهید دید که نمودار به نقاط رنگی تبدیل می شود و شما می توانید میزان جست و جوی آن عبارت کلیدی را بر اساس شهر مورد نظر مشاهده کنید.

آموزش سرچ کنسول - سرچ کلمات بر اساس شهر

نقاطی که بر روی نقشه پر رنگ تر دیده می شود به معنای جست و جوی بیشتر بر اساس آن عبارت کلیدی مورد نظر است.

امّا نباید ساده از کنار اطلاعاتی که ابزار قدرتمند گوگل ترندز نشان می دهد عبور کرد. به کمک این بخش، می توان متوجّه شد که در سئو محلی (Local SEO) کدامیک از کلمات مورد نظر را می توان برای کدام شهر سئو کرد.

مثلاً فرض کنید که شما می خواهید بفهمید که آیا در شهر خودتان عبارت کلیدی “مدیر مالی” چقدر جست و جو می شود و بفهمید که میزان تقاضا برای چنین فردی چقدر است. اینجا دقیقاً می توانید از بخش جست و جو بر اساس شهر در گوگل ترندز استفاده کنید.

حال می توانید بر اساس اطلاعات به دست آمده از طریق این ابزار، محتوای مناسبی تولید کنید و این محتوا را با رعایت اصول سئو و بهینه سازی در وبسایت خود منتشر کنید.

یافتن کلمات کلیدی جدید با کمک بخش Related Queries

امّا بخش مهمی در آموزش نحوه کار با گوگل ترندز وجود دارد که میخواهم برای شما شرح دهم.

شما می توانید با کمک بخش Related Queries عبارت های کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی جست و جو شده را مشاهده کنید. مثلاً من برای مثال عبارت کلیدی “کابینت” را در ابزار Google Trends جست و جو کردم که نتیجه آن را در تصویر زیر مشاهده خواهید کرد:

یافتن عبارت های کلیدی مشابه به کمک گوگل ترندز

شما می توانید عبارت های کلیدی “Top” یا برتر را استخراج کنید و همچنین می توانید با کمک دکمه “Rising” عبارت های کلیدی رو به افزایش را مشاهده کنید.

این بخش واقعاً به شما و کسب و کارتان کمک خواهد کرد تا بتوانید عبارت های کلیدی که در آینده سرچ رو به رشدی دارد را جست و جو کنید و با انتخاب و تحلیل درست رقبا برای ان کلمات، استراتژی کلمات کلیدی بهتری را تهیه و تدوین کنید.

فرصت یابی با کمک Google Trends

برخی کلماتی هستند که فقط در یک روز خاص سرچ بسیار بالایی دارند و شما باید تمام ماه های قبلی خودتان را برای سئو آن صفحه آماده کنید، مثلاً عبارت کلیدی “روز دانشجو” یا عبارت کلیدی “کریسمس” فقط در یک روز یا چند روز سرچ بسیار بالایی دارد و بعد از آن تقریباً می توانم بگویم دیگر ان عبارت ها جست و جو نمی شوند.

روند سرچ جست و ج وی یک عبارت در روز خاص

یا به عنوان مثال، برخی از عبارت های کلیدی به صورت نوسانی در برخی از ماه های سال سرچ بالایی دارند و بعد از جست و جوی آن عبارت کلیدی در نتایج گوگل کاسته خواهد شد.

به عنوان مثال عبارت کلیدی “حقوق ماهانه” در ابزار گوگل ترندز با نوسانی رو به رو است که در تصویر زیر مشاهده می کنید، این عبارت در برخی از روز ها با سرچ بالایی همراه است و در برخی از روزها میزان جست و جوی آن کاهش می یابد.

یافتن عبارت های کلیدی همراه با نوسان با کمک گوگل ترندز

موارد استفاده گوگل ترندز به همینجا ختم نمی شود و از این ابزار می توان برای رشد فروش در فروشگاه های اینترنتی هم استفاده کرد.

با گوگل ترندز فروش خود را بیشتر کنید

یکی دیگر از موارد استفاده گوگل ترندز، برای فروشگاه های اینترنتی می باشد که با کمک رصد عبارت های کلیدی مربوط به “خرید” و “فروش” و اضافه کردن عبارت کلیدی اصلی محصولات خودتان می توانید روند صعود یا نزول عبارت های کلیدی محصولات خود را متوجه شوید و با این کار بفهمید که میزان خرید محصولات در زمان های مختلف چگونه است.

به عنوان مثال در تصویر زیر مشاهده می کنید که روند جست و جوی عبارت “خرید هارد اکسترنال” را با روند جست و جوی عبارت کلیدی “خرید شارژر گوشی” مقایسه کرده ام و از این طریق می توان بین سایر محصولات هم به صورت همزمان چنین مقایسه هایی را انجام داد و حتی به کمک این ابزار بتوان تحقیقات بازار انجام داد و فهمید مثلاً به طور کلّی میزان تقاضا در مورد هارد اکسترنال نسبت به شارژر گوشی چگونه است.

آموزش گوگل ترندز - آموزش افزایش فروش با گوگل ترندز

می بینید که به طور کلی تقاضا نسبت به خرید هارد اکسترنال بسیار بیشتر از خرید شارژر گوشی هست و این روند در انتهای نمودار همچنان رو به افزایش است. بنابراین به کمک این نمودار می توان فهمید که روند کار چگونه است و آیا می توان روی محصول مورد نظر برای فروش بیشتر حساب باز کرد یا …

از گوگل ترندز برای تحلیل رقبا استفاده کن

یکی از موارد استفاده ابزار Google Trends این است که شما برای تحلیل رقبا از این ابزار استفاده کنید.

امّا چطور:

شما می توانید با بررسی عبارت های کلیدی اصلی بیزینس خودتان و لینک های ۱ تا ۱۰ صفحه اول گوگل، بررسی کنید که کدامیک از نتایج نمایش داده شده در گوگل، رقیب شما به حساب می آید!

اصولاً زمانیکه ما عبارت های کلیدی اصلی خودمان را در گوگل جست و جو می کنیم و یک دامنه بیشتر از یک مرتبه در نتایج پدیدار می شود، نشان از این است که احتمالاً آن وبسایت رقیب شما به حساب می آید.

البته برای اینکه مطمئن شوید، لازم است تا منو این وبسایت را بررسی کنید و در کل ببینید که آیا این وبسایت در از نظر حوزه کاری هم با شما مرتبط است یا خیر !

با بررسی منو سایت می توانید تشخیص دهید که هدف سئو در این وبسایت چه کلمات کلیدی اصلی است و با انتخاب آن عبارت های کلیدی و تایپ آن ها در ابزار گوگل ترندز، از روند صعود یا نزول آن عبارت های کلیدی با خبر شوید.

خلاصه کنیم که گوگل ترندز دقیقاً به چه در می خوره ؟!

بسیار خوب تقریباً رسیدیم به پایان مقاله آموزش گوگل ترندز . ببینیم که ابزار Google Trends چه کاربردی دارد؟

  • برای مشاهده روند صعود یا نزول کلمات کلیدی کاربرد دارد
  • برای مقایسه روند سرچ ۵ عبارت کلیدی به طور همزمان کاربرد دارد
  • برای سنجش میزان تقاضا در بازار کاربرد دارد
  • برای یافتن عبارت های کلیدی هدفمند کاربرد دارد
  • برای یافتن میزان سرچ کلمات روی شهرهای مختلف کاربرد دارد
  • برای یافتن روند رشد کلمات در کشور های مختلف کاربرد دارد
  • برای یافتن عبارت های کلیدی فصلی کاربرد دارد
  • برای تحلیل رقبا کاربرد دارد
  • برای بررسی سئو محلی (Local SEO) کاربرد دارد

سخن آخر

در این مقاله سعی کردم آموزش گوگل ترندز (Google Trends) را برای شما آماده و منتشر کنم. امیدوارم نهایت استفاده را از این آموزش برده باشید. همین را بگویم که این ابزار تحلیلیِ گوگل، بسیار می تواند به تحقیقات کلمات کلیدی و تدوین استراتژی محتوایی وبسایت شما کمک کند. اگر نقطه نظری درباره این آموزش دارید حتما پایین این مقاله بنویسید.

 

۵/۵ - (۴ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. عرفان مرادی
    ۱:۰۶ ۱۴۰۰/۰۸/۲۸

    سلام و عرض ادب

    گوگل ترندز ابزار فوق العاده ای هست برای سنجش میزان سرچ کلمات
    ممنون از این مقاله ارزشمند که برای گوگل ترندز آماده کردید

    • عرفان رحیمی
      ۷:۵۶ ۱۴۰۰/۰۹/۰۱

      سلام و درود
      ممنون از شما
      امیدوارم براتون مفید بوده باشه