هوش تجاری چیست؟ + [ کاربردهای جذابش در سال ۲۰۲۲ ]

هوش تجاری چیست؟ + [ کاربردهای جذابش در سال ۲۰۲۲ ]

هوش تجاری: یکی از عبارت هایی که در دنیای تجارت کاربرد زیادی دارد و در به موفقیت رسیدنِ یک کسب و کار، تاثیر بسیار زیادی دارد، هوش تجاری است. در دنیا ۳۹ هوش مختلف داریم که در زمینه های مختلفی به کار ما می آیند. از نکات جالب نیز این است که هر انسان حداقل در ۵ نمونه از این هوش های مختلف، نابغه است.

در میان هوش های مختلف، از دسته هوش هایی که می تواند یک آینده درخشان در زمینه کاری و کسب و کار برای شما بسازد، هوش تجاری است. این هوش، یکی از تازه ترین و پرکاربرد ترین اصطلاحات تازه کشف شده در دنیای تجارت می باشد. شما با داشتن هوش تجاری یا تقویت کردن خود در آن می توانید به راحتی در کسب و کارتان به موفقیت برسید.

در ادامه این مطلب در وب سایت ماکرتر ها تلاش داریم تا شما را به طور کامل با هوش تجاری آشنا کنیم.

هوش تجاری چیست؟

هوش تجاری یا Business Intelligence به دانشی گفته می شود که طی آن شما داده ها و اطلاعات یک شرکت در زمینه های مختلف را تجزیه و تحلیل می کنید. این فرآیند برای مدیران، صاحبان شغل یا برنامه ریزها اهمیت بسیار زیادی دارد و تجزیه تحلیل داده های یک کسب و کار، اطلاعات بسیار مهمی در اختیار این افراد می گذارد. در واقع افراد با هوش تجاری بالا می توانند به کمک داده ها، عملکرد شرکت را تا سطح خوبی آنالیز کنند و اطلاعات مهمی درباره میزان فروش، سود یا عوامل موثر بر روند کار سازمان را به شما ارائه دهند.

داشتن هوش تجاری یا تقویت کردن روزانه آن یکی از مهم ترین کار هایی است که مدیران و Business man ها باید انجام دهند. شما باید همیشه بتوانید تجزیه و تحلیل اطلاعات شرکت را به بهترین نحو انجام دهید تا کسب و کار خود را به موفقیت برسانید. اگر تاکنون برایتان سوال بوده که مدیران مختلف در دفاتر خود، چکار می کنند که لایق این سطح از درآمد و پیشرفت می باشند، باید بگوییم که مدیران معمولا هوش تجاری بالا دارند و این تحلیل مدیران است که باعث پیشرفت یا پسرفت روند یک سازمان می شود.

اولین استفاده از هوش تجاری برای پیشرفت کردن در کسب و کار به زمان اختراع شدن رایانه برمیگردد. زمانی که کامپیوتر ها به طور کامل در دسترس مدیران مختلف قرار گرفت، تجزیه و تحلیلی اطلاعات و محاسبه کردن آنها به صورت دقیق ممکن شد. این موضوع باعث شد که افراد بتوانند خیلی راحت و با اطمینان بیشتر به تجزیه و تحلیل خود، فعالیت های مربوط به سازمان را برنامه ریزی کنند.

چرا هوش تجاری تا این حد مهم است؟

همه ما قبول داریم که امروزه پیشرفت کردن در کسب و کار و رسیدن به درآمد مناسب از خواسته های مهم ماست که می تواند در رسیدن ما به آرزو های دیگرمان نیز به ما کمک بسیار زیادی کند. در کل امروزه رسیدن به موفقیت های بیشتر برای افراد به یک خواسته مهم تبدیل شده است.

هوش تجاری به طور کامل شرایط و داده های کسب و کار شما را بررسی می کند و نشان می دهد که شما چقدر با خواسته خود فاصله دارید. شما با داشتن هوش تجاری بالا می توانید بهترین فعالیت های ممکن برای کسب و کار خود را انجام دهید تا موفقیت خود را تضمین کنید. برای همین است که هوش تجاری تا این سطح اهمیت دارد.

کاربرد هوش تجاری

  1. آشنایی با مشتریان: از مهم ترین اطلاعاتی که می توانید با تجزیه تحلیل داده های کسب و کار خود به دست بیاورید، آشنایی با رفتار های مشتریان است. هوش تجاری به شما کمک می کند تا مشتریان خود را بهتر بشناسید.
  2. صرفه جویی در زمان: وقتی که شما به کمک BI فعالیت های خود را تجزیه کرده و تصمیم گیری می کنید، در زمان رسیدن به پیشرفت نیز صرفه جویی می کنید و زمان اضافه از دست نمی دهید.
  3. تحلیل سود و زیان ها: به کمک تجزیه تحلیل درست، شما می توانید آمار مفید و کاملی از سود و زیان شرکت خود داشته باشید.
  4. هماهنگی اهداف سازمانی: یکی دیگر از مهم ترین کاربرد های هوش تجاری، هماهنگ کردن فعالیت های یک سازمان برای رسیدن به پیشرفت بیشتر اشاره کرد.
  5. کاهش ریسک: شما با تجزیه کردن اطلاعات مختلف به دست آمده می توانید بهترین تصمیم ها را بگیرید که این کار می تواند میزان ریسک در تصمیمات را نیز پایین بیاورد.
    مزیت های هوش تجاری

انواع هوش تجاری

گفتیم که هوش تجاری یکی از مهم ترین انواع هوش است که امروزه بسیاری از افراد برای پیشرفت کردن در کسب و کار خود به آن نیاز دارند. اما هوش تجاری نیز دو نوع مختلف دارد. هوش های تجاری نیز به دو نوع BI سنتی و BI مدرن می باشد.

تفاوت هوش تجاری کلاسیک و مدرن در این است که در هوش تجاری مدرن، محاسبات و تجزیه و تحلیل داده های کسب و کار را به صورت سریع تر و با کمک رایانه ها و نرم افزار های مختلف مدیریتی انجام می دهد. این باعث می شود که سرعت تجزیه و تحلیل داده ها به صورت دلخواه و سریع برای شما انجام شود و شما بتوانید خیلی راحت تصمیمات مختلف را برای کسب و کار خود بگیرید.

مزیت ها و معایب هوش تجاری

مزایای هوش تجاری

  • افزایش بهره وری
  • اصلاح فرایند ها
  • ارائه دیدگاه کلی
  • ساده سازی فرایند کسب و کار
  • ساده سازی تجزیه و تحلیل
  • کمک به تصمیم گیری برای کسب و کار

معایب هوش تجاری

  • هزینه بر بودن استفاده از سیستم های BI
  • پیچیدگی در تحلیل داده ها و امکان تصمیم گیری غلط
  • زمان گیر بودن رسیدن به اطلاعات مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل درست

سامانه هوش تجاری

همانطور که گفته شد، امروزه در هوش تجاری مدرن بسیاری از کار ها به دست سامانه ها و نرم افزار های مختلف انجام می گیرد. امروزه سامانه های بسیار زیادی وجود دارند که از آنها برای هوش تجاری و تجزیه و تحلیل اطلاعات شرکت ها و کسب و کار های مختلف استفاده می شود.

سامانه هایی مانند سامانه های Collaborative BI، Embedded BI و Cloud Analytics از دسته بهترین سامانه های کسب و کار انگلیسی هستند که با جمع آوری اطلاعات لازم برای آنها می توانید بهترین تجزیه ها را از وضعیت کسب و کار خود داشته باشید و اطلاعات کاملی از کسب و کارتان به دست آورید. اما یکی دیگر از مهم ترین سامانه های هوش تجاری که در بخش بعد کمی بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد، سامانه هوش مصنوعی یا AI است.

آینده هوش تجاری

AI یا Artificial Intelligence یکی از مهم ترین پیشرفت های بشر تا به امروز است. سال های سال است که بشر در فیلم های تخیلی، رمان ها، کتاب ها، بازی ها و غیره حرف از یک برنامه کامپیوتری هوشمند می زند که ذهن دارد و می تواند تصمیم گیری کند. اما ماجرا به همینجا ختم نمی شود.

سال هاست که بشر در زمینه فناوری و اطلاعات در حال پیشرفت است و در حال حاضر، هوش مصنوعی یا AI نیز دیگر یک موضوع خیالی به نظر نمی رسد. هوش مصنوعی تا اینجای کار پیشرفت بسیار زیادی داشته است. هوش تجاری نیز یکی از موضوعاتی است که پیشبینی می شود به کمک هوش مصنوعی پیشرفت زیادی خواهد داشت.

زمانی که هوش مصنوعی در زمینه تجارت به کار گرفته شود، بر اثر یادگیری ماشین و تجزیه و تحلیل های پیشرفته ای که برای آن برنامه ریزی شده است، AI می تواند به راحتی بهترین تصمیم گیری را برای کسب و کار های مختلف انجام دهد. در این شرایط شما دیگر نیازی به یک مدیر نخواهید داشت و فقط کافیست که به تصمیمات گرفته شده هوش مصنوعی عمل کنید.

البته این آینده هوش تجاری در دنیاست و هنوز سامانه Artificial Intelligence انقد یپشرفت نکرده که در این زمینه تمامی کار ها را برای شما انجام دهد. اما همچنان می توان برای تجزیه و تحلیل داده های مختلف به آن مراجعه کرد.

بزرگترین شرکت های هوش تجاری در دنیا

۱: Sisense

یکی از معتبر ترین و بهترین شرکت های دنیا که در زمینه هوش تجاری و تجزیه و تحلیل داده های شرکت می توانید از آن استفاده کنید، شرکت Sisense می باشد. این شرکت، از بهترین های هوش تجاری در سال ۲۰۲۰ شناخته شده است. شما می توانید از این برنامه برای تجزیه اطلاعات شرکت خود استفاده کنید.

فقط کافیست که هزینه ای را به صورت سالانه برای اشتراک خود در این سامانه پرداخت کنید. البته در ابتدا می توانید به صورت رایگان از نسخه آزمایشی آن استفاده کنید. از مهم ترین نقاط قوت این سامانه نیز می توان به سرعت بالای تحلیل داده در زمان کم آن اشاره کرد.

شرکت Sisense

۲: Salesforce

از دیگر برنامه های مفید و عالی برای هوش تجاری و رشد در فروش می توان به Salesforce اشاره کرد. این پلتفرم نیز از بهترین ها در دنیاست که بیش از ۱۵۰ هزار شرکت در دنیا از آن استفاده می کنند. شما می توانید با هزینه سالانه ۱۵۰ دلار به راحتی از این سامانه برای کسب و کار خود استفاده کنید.

Salesforce

۳: Wyn Enterprise

این سامانه نیز یکی از بهترین نرم افزار های هوش تجاری می باشد که محصول انحصاری شرکت GrapeCity Inc می باشد. GraperCity Inc یک شرکت چند ملیتی در ژاپن است که جز بهترین شرکت های هوش تجاری در سال ۲۰۲۰ شناخته می شود. این برنامه در حال حاضر در بازار کار بسیار شناخته شده است و شما می توانید از آن برای بهبود کسب و کار خود استفاده کنید. از مهم ترین ویژگی های این برنامه نیز نصب و استفاده بسیار ساده و بدون نیاز به دانش فنی زیاد می باشد.

Wyn Enterprise

۴: Tableau Software

نرم افزار Tableau یکی دیگر از برترین شرکت های BI در جهان و در سال ۲۰۲۰ است که از سال ۲۰۰۳ این خدمت را در اختیار شرکت های بسیار زیادی قرار داده است. هزینه کار با این نرم افزار هوش تجاری نیز ماهانه ۳۵ دلار می باشد که هزینه معقولی برای پیشرفت کسب و کار شما می باشد. از ویژگی های اصلی این سامانه می توان به داشبورد تعاملی، رابط کاربری آسان و کاربر پسند و مدیریت فراداده اشاره کرد.

نرم افزار Tableau

۵: SAS Institute

سامانه SAS نیز یکی از بهترین شرکت های برتر هوش تجاری در سال ۲۰۲۰ است. بسیاری از شرکت ها از این سامانه برای مدیریت اطلاعات در کسب و کار خود استفاده می کنند و تصمیم گیری های شرکت را با کمک این نرم افزار می گیرند. از مهم ترین ویژگی های این شرکت می توان به نسخه موبایل، گزارشگری هوشمند، ابزار های همکاری و تجزیه و تحلیل آسان اشاره کرد. قیمت این سامانه نیز معمولا به صورت سفارشی بر طبق نیاز های شرکت اندازه گیری می شود.

سامانه SAS

در این مقاله در وب سایت مارکتر ها تلاش داشتیم تا شما را با هوش تجاری آشنا کنیم و اطلاعات کاملی در این باره به شما بدهیم. همچنین در این مقاله تلاش داشتیم تا شما را به طور کامل با ۵ نمونه از بهترین سامانه های هوش تجاری نیز آشنا کنیم.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

با ارائه محتوای کاربردی، تجربه بهتری از سئو و بازاریابی دیجیتال برای شما پدید می آوریم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. حانیه
    ۱۲:۵۲ ۱۴۰۱/۰۸/۰۷

    با پیشرفت علم و تکنولوژی و اومدن نرم افزارها و سامانه هوش تجاری سجایانگار کار مدیران برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، ارائه گزارش‌های سازمانی، پردازش آنلاین خیلی راحت تر از قبل شده فقط حیف که متخصص در این حوزه بسیار کم است

    • عرفان رحیمی
      ۱۲:۴۱ ۱۴۰۱/۰۸/۱۱

      بسیار عالی و ممنون از نقطه نظر ارزشمندتون. دقیقاً هوش تجاری هم مثل خیلی از دانش های نوین، با کمبود متخصصان واقعی رو به رو هست که امیدواریم با گذر زمان بهتر بشه.