محتوای تاپیک کلاستر (Topic Cluster) چیست؟ + [ مثال تصویری ]

محتوای تاپیک کلاستر (Topic Cluster) چیست؟ + [ مثال تصویری ]

شاید این روز ها نام محتوای تاپیک کلاستر (Topic Cluster) یا همان پیلار کلاستر را زیاد شنیده باشید. در این مقاله می خواهم به طور کامل این نوع ساختارِ محتوایی را برای شما شرح دهم و با هم جزئی تر این ساختار محتوایی قدرتمند را بررسی کنیم و ببینیم که چطور می تواند روی سئو سایت شما تاثیر خوبی داشته باشد.

بگذارید قبل از آنکه وارد توضیحات این مدل قدرتمند شویم، یک مثال برای شما بیاورم تا ذهنتان برای ورود به  این مقاله آماده شود.

یک باغ بزرگ را تصور کنید که پر است از درخت انگور است، این باغ بزرگ درختان زیادی دارد به هر درخت خوشه های طلایی و خوشمه انگور آویزان است که تمام دانه های انگور به یک ساقه آویزان شده و آن خوشه را تشکیل داده است. اگر یک عقب‌گرد داشته باشیم و از دور به این درختان نگاه کنیم، خواهیم دید که مجموعه ای از این درختان است که کلِ باغ زیبای ما را شکل داده است.

حال با توجه به همین مثال به دنیای سئو پا می گذاریم و در ادامه بررسی خواهیم کرد که محتوای خوشه ای یا تاپیک کلاستر دقیقاً چیست؟

محتوای تاپیک کلاستر چیست؟

تاپیک کلاستر یا پیلار کلاستر نوعی از ساختار محتوایی خوشه ای است که می تواند نظم و قدرت بالایی به رشد صفحات هدف و مهم وبسایت ما دهد.

بد نیست که در ابتدا ببینیم پیلار (Pillar) چیست ؟

پیلار (ستون) یک صفحه مهم در وبسایت شما است که رتبه گرفتن آن صفحه در گوگل برای شما اهمیّت بالایی دارد و معمولاً این صفحات یک محتوای جامع و کامل و تمام عیار از نظر محتوایی در رابطه با یک موضوع خاص می باشد.

معمولاً محتوای صفحات پیلار در وبسایت ما، محتوای غنی و کاملی دارد و به تمام جنبه های یک عنوان خاص پرداخته است. اگر این صفحه را پدر خطاب کنیم که حکمِ همان ساقه خوشه های انگور را دارد، این قطعاً فرزندانی دارد که وجود این فرزندان باعث افتخار و قدرت پدر می شود!

صفحات کلاستر (Cluster Page) چیست ؟

صفحات کلاستر در واقع صفحاتی هستند که به صورت فرزندِ صفحه پیلار ساخته می شوند.

عنوان صفحاتِ کلاستر، ارتباط موضوعی نزدیکی با صفحه پیلار خودش دارد که این صفحات معمولاً به منظور تقویت صفحه پیلار تولید و روی وبسایت منتشر می شود.

نمایی از ساختار تاپیک کلاستر

همانطوری که در تصاویر بالا می بینید، نمایی کلی از ساختار تاپیک کلاستر را با هم می بینیم.

دایره های آبی صفحات پیلار ما هستند که از نظر رتبه گرفتن هم رقابت سخت تری دارند و هم اینکه در کل بهبود رتبه این صفحات نسبت به سایر صفحات وبسایت برای ما اهمیّت بالایی دارد.

در کل مجموعه ای از این خوشه ها است که باغ بزرگ ما (کل وبسایت ما) را شکل خواهند داد.

مزیّت محتوای خوشه ای چیست؟

بسیار خوب امیدوارم که تا اینجا متوجه شده باشید که محتوای تاپیک کلاستر (Topic Cluster) دقیقاً چیست و چه ساختاری در وبسایت ما ایجاد می کند.

اما بد نیست که در ادامه با مزیت های اصلی ساختار تاپیک کلاستر بیشتر آشنا شویم.

ایجاد نظم در صفحات وبسایت

اولین و مهم ترین مزیّت اصلی محتوای خوشه ای نظم بسیار خوبی است که در میان صفحات وبسایت ما ایجاد خواهد شد.

زمانی که ما از ساختار خوشه ای برای ایجاد صفحات سایت استفاده می کنیم یک هارمونی و ترتیب مشخص شده و زیبایی را برای چینش و ایجاد ارتباط موضوعی بین صفحات خود ایجاد می کنیم که این موضوع قطعاً می تواند سبب درک بهتر گوگل نسبت به ساختار صفحات وبسایت ما شود.

ایجاد ساختار زیباتر برای لینک های داخلی

زمانی که یک خوشه در وبسایت خود ایجاد می کنیم می توانیم از صفحه پیلار (Pillar Content) به صفحات فرزند لینک دهیم و البته حتما باید از صفحات فرزند به صفحه پیلار (با عین کیورد صفحه مقصد) لینک دهیم.

اگر ارتباط موضوعی خاصی بین صفحات کلاستر هم وجود داشته باشد، بد نیست که از صفحات کلاستر هم به یکدیگر لینک دهیم.

مثالی از لینکسازی داخلی در مدل تاپیک کلاستر

تصویر بالا مثالی از ایجاد لینک داخلی از صفحات کلاستر به پیلار است که البته می توان از صفحه “بهترین لپ تاپ” به صفحات فرزند لینک داخلی داد و همچنین از صفحات فرزند به صفحه پدر لینک داخلی ایجاد کرد که اینکار سبب قدرتمندتر شدن خوشه محتوایی خواهد شد.

ساخت کلاستر برای کلاستر

مثال بالا را با هم دیدیم، حالا فرض کنید که صفحه پیلار ما بسیار رقابتی باشه و بخواهیم روی یک عبارت سخت رتبه بگیریم. یکی از بهترین روش های اینه که برای هر کدوم از فرزند ها یک یا چند فرزند جدید ایجاد کنیم و ساختار تاپیک کلاستر جدیدی برای فرزندها ایجاد کنیم.

با این کار قدرت از صفحات پایین به صفحات کلاستر و از کلاستر ها به صفحات پیلار منتقل خواهد شد و ساختار بسیار قدرتمند تری را برای صفحات سایت خودتان ایجاد خواهید کرد.

مثال گسترده تر از تاپیک کلاستر

اگر مثال قبل را بخواهیم کمی گسترده تر کنیم، برای صفحات فرزند خود، فرزندان بیشتری ایجاد می کنیم که اینکار باعث خواهید شد تا قدرت بیشتری به صفحه فرزند و پدر آن فرزند منتقل کنیم.

شما می توانید این مدل را برای تمام صفحات وبسایت خود ایجاد کنید و به رشد رتبه تک تک صفحات سایت خودتان کمک کنید.

گرفتن رتبه در شرایط با رقابت بالا

یکی از بهترین مزیّت های مدل تاپیک کلاستر، اینه که شما می توانید در شرایطی که رتبه گرفتن روی یک عبارت کلیدی سخت است، به سبک تاپیک کلاستر عمل کنید و احتمال رتبه گرفتن صفحه پیلار را بیشتر کنید.

ماهیتِ اصلی این ساختار قدرتمند، تقویت صفحه پیلار است. اگر چه قطعاً اگر روی صفحات کلاستر کار کنید و به صورت مجزا در گوگل رتبه بگیرند، هر فرزند می تواند فرصتی برای رسیدن به اهداف تجاری شما باشد اما در کل به تقویت صفحه پدر کمک بسیار زیادی خواهند کرد.

ایجاد ارتباط موضوعی و بهبود تجربه کاربری

یکی از مهم ترین مزیت های اصلی محتوای خوشه ای بهبود تجربه کاربری است. به این شکل که قطعاً وقتی لینک های داخلی کمک کننده به کاربر ایجاد می کنید، بازدیدکننده می تواند اطلاعات بیشتری که با جست و جوی خود مرتبط است به دست آورد و این موضوع گردش کاربر در سایت شما را هم بیشتر خواهد کرد و قطعاً روی سئو صفحات تاثیر خوبی خواهد داشت.

این ارتباط موضوعی بین صفحه پیلار و کلاسترها، می تواند کار کاربر را ساده تر کند و به جای اینکه در وبسایت شما دنبال مطلب مورد نظر خود باشد، از طریق لینک های داخلی در بین کلاسترها شروع به جمع اوری اطلاعات بیشتری برای خود کند و به نتیجه بهتری از جست و جوی خود برسد.

مثالی بیشتر از محتوای خوشه ی

اما بریم سراغ یک مثال برای اینکه بتوانیم درک بیشتری از ساختار خوشه ای برای تقویت صفحات وبسایت خود داشته باشیم.

فرض کنید کسب و کار ما در زمینه فروش انواع دستگاه تصفیه آب فعال است و می  خواهیم یک ساختار محتوای خوشه ای برای آن ایجاد کنیم.

اگر پیلار را “دستگاه تصفیه آب” در نظر بگیریم، صفحات کلاستر به این شکل خواهد شد:

  • تعمیر دستگاه تصفیه آب
  • دستگاه تصفیه آب ایرانی
  • بهترین دستگاه تصفیه آب
  • قیمت دستگاه تصفیه آب
  • فیلتر دستگاه تصفیه آب
  • و…

این صفحات را می توان به عنوان صفحات فرزند در نظر گرفت و برای هر کدام یک صفحه مجزّا ایجاد کرد که به عنوان کلاستر برای صفحه پیلار ما به حساب می آید.

مثالی بیشتر از مدل تاپیک کلاستر

در تصویر بالا می بینیم که چطور یک خوشه قدرتمند ایجاد کرده ایم و با کمک تکنیک کلاستر برای کلاستر، برای صفحه مربوط به عبارت “فیلتر دستگاه تصفیه آب” صفحات فرزند بیشتری ایجاد کرده ایم که به تقویت این صفحه کمک بسیاری زیادی خواهد کرد.

 لینکسازی صحیح در پیلار کلاستر

یکی از مهم ترین و پایه ای ترین نکاتی که باید در سبک تاپیک کلاستر باید رعایت کنید، این است که لینک سازی درستی بین صفحات ایحاد کنید.

سوال اول این است که آیا فقط باید از صفحات فرزند به پیلار لینک دهیم؟

پاسخ: خیر به هیچ وجه !

اگر چه ایجاد لینک از صفحات کلاستر به پدر خود یک ضرورت است اما می توان از صفحه پیلار هم به فرزندان لینک ایجاد کرد و اتفاقاً این موضوع به رشد هر دو مدل صفحه کمک خواهد کرد.

سوال دوم این است که آیا نمی شود از یک کلاستر و پیلار به یک پیلار یا کلاستر خوشه دیگری لینک داخلی ایجاد کنیم؟

پاسخ: بله اگر لازمه و به کاربر کمک می کنه قطعاً میشه !

فقط این موضوع را باید در نظر داشته باشید که ایجاد لینک داخلی بدون دلیل و بی رویه می تواند قدرت صفحات را پخش کند و نتیجه لازم را از این ساختار نگیرید. بنابراین بهتر است زمانی بین خوشه ها لینک ایجاد کنید که مطمئن هستید می تواند به کاربر کمک کند.

حرف آخر

سعی کردم در این مقاله به صورت مختصر و مفید ساختار تاپیک کلاستر یا همان محتوای خوشه ای را برای شما شرح دهم و در ادامه با بیان مثال هایی این ساختار قدرتمند را برای شما شفاف کنم. امیدوارم که بتوانید از این ساختار به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و نتایج بی نظیر آن را در پایین همین صفحه برای ما کامنت کنید.

۵/۵ - (۶ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *