آموزش سئو وردپرس به صورت قدم به قدم (تصویری)

آموزش سئو وردپرس به صورت قدم به قدم (تصویری)

آموزش سئو وردپرس و نحوه بهینه سازی یک وبسایت وردپرسی، یکی از درخواست های شما همراهان آکادمی مسیر سئو بود که تصمیم گرفتیم این آموزش را برای شما تهیه و تدوین کنیم. در این مقاله می خواهیم به طور کامل آموزش سئو سایت وردپرسی را برای شما شرح دهیم پس تا انتها ما رو همراهی کنید.

به نظر شما سئو سایت های وردپرسی آسان است یا دشوار ! ممکن است برای بسیاری از شما قرار گرفتن در رتبه های برتر گوگل، روی عبارت کلیدی مورد نظرتان شبیه به یک آرزو باشد و این موضوع را شبیه به یک رویای دست نیافتنی تصور کنید، در صورتیکه ما اینجا هستیم تا به شما بگوییم قرار است با یادگیری اصول سئو سایت وردپرسی، رسیدن به رتبه های برتر گوگل ساده و دست یافتنی شود !

تفاوت سئو وردپرس با بهینه سازی سایر سایت ها

سوالی که ممکن است برای خیلی از ما پیش بیاید این است که فرق سئو سایت وردپرسی با غیر وردپرسی در چیست! اگر واقعیّت ماجرا را بخواهم بگویم، سئو، سئو است ! فرقی ندارد که شما اصول سئو را بر روی چه وبسایت و با چه زیرساختی پیاده سازی می کنید اما این نکته را نباید فراموش کرد که مدیریّت پیاده سازی اصول سئو در وبسایت های وردپرسی به مراتب ساده تر است به این دلیل که به کمک تنظیمات بخش مدیریت و افزونه هایی که در اختیار ما قرار داده شده، دیگر نیاز نیست که با امور فنّی پیچیده سر و کلّه بزنیم و تقریباً برای هر بخش (نوشتن title، متای توضیحات، اسکیماها، ساخت نقشه سایت و…) یک افزونه و ابزار در وردپرس وجود دارد که کار ما را برای سئو وردپرس آسان تر خواهد کرد.

تنظیمات عمومی در سئو وردپرس

یکی از بخش های مهمی که در بهینه سازی سایت وردپرسی بسیار موثّر است، تنظیمات بخش عمومی در وردپس است. این بخش یکی از اصلی ترین تنظیمات سئو وردپرس است که حتماً باید تکمیل کنید. اولین بخشی که تکمیل آن بسیار اهمیّت دارد، عنوان سایت است که مقدار این بخش، در ابتدای عنوان صفحه اصلی (Title Home Page) قرار خواهد گرفت و معمولاً نام برند وبسایت درج می شود و در ادامه تکمیل بخش “معرفی کوتاه” می تواند برای موتورهای جست و جو مشخص کند که وبسایت شما در چه حوزه و زمینه ای مشغول فعالیت است. مجموع عنوان و معرفی کوتاه، در تگ Title قرار خواهد گرفت و تکمیل آن برای سئو وردپرس بسیار بسیار ضروری است. آدرس سایت با www یا بدون www !!! سوال پر تکراری که معمولاً زمان راه اندازی وبسایت زیاد از من سوال می شود، این است که آیا ما آدرس URL وبسایت خودمان را با www تنظیم کنیم یا بدون www ! پاسخ این است که راستش تفاوت چندانی در دید گوگل ندارد که شما کدامیک را برای آدرس کلی وبسایت خودتان در نظر خواهید گرفت، امّا مسئله اصلی اینجاست که اگر هر کدام را انتخاب کردید، باید به آن پایبند باشید و مدام آن را تغییر ندهید زیرا این دو مدل از دید گوگل، دو آدرس جدا به حساب می آید و اگر دائماً این مورد را تغییر دهید ممکن است در فرآیند سئو سایت وردپرسی شما، مشکل بوجود آید و سبب گیج شدن گوگل شود ! همانطوری که در تصویر زیر می بینید،به جای نشانی وردپرس و نشانی سایت، می توان آدرس URL وبسایت خود را درج نمود. برخی از افراد به دلیل اینکه آدرس URL بدون “www” کوتاه تر است، این گزینه را به عنوان آدرس اصلی وبسایت خود انتخاب خواهند کرد.

آموزش سئو وردپرس- تنظیمات عمومی برای سئو سایت وردپرسی

بخش خواندن در تنظیمات وردپرس

امّا یکی دیگر از بخش های مهم در تنظیمات سئو وردپرس ، بخش تنظیمات > خواندن در ادمین وردپرس است. دقّت کنید، در بسیاری از موارد، زمانی که شرکت طراّحی سایت، وبسایت شما را طراحی میکند، برای اینکه موتورهای جست و جو شروع به خزش و ایندکس صفحات خام وبسایت شما نکنند، این تیک را به طور موقّت فعال می کنند. فعال کردن این تیک به ربات های گوگل اعلام می کند که فعلاً بنا به دلیلی، که آن دلیل میتواند آماده نبودن وبسایت یا هر دلیل دیگری باشد، وبسایت ما را Crawl نکن . امّا نکته اینجاست که بعد از تحویل وبسایت فراموش می شود که این تیک برداشته شود و ممکن است ماه ها از زمان فعالیت شما روی وبسایت بگذرد امّا متوجه نشده باشید که این تیک هنوز فعال است ! پس پیش از هر چیز همین الان به بخش تنظیمات > خواندن در ادمین سایت وردپرسی خود رفته و بررسی کنید که حتماً این تیک غیر فعال باشد. (البته اگر صفحات وبسایت شما آماده شده است.)

سئو سایت وردپرسی - اجازه خزش صفحات برای موتورهای جست و ج ودر سایت وردپرسی

بخش پیوند های یکتا در وردپرس

امّا رسیدیم به یکی از تنظیمات مهم در سئو وردپرس، اگر به بخش تنظیمات > پیوند های یکتا مراجعه کنید، خواهید دید که بخش های مختلفی برای تنظیمات آدرس های URL وجود دارد. بخش نخست، تنظیمات عمومی در تنظیمات یکتا می باشد. همانطوری که در تصویر زیر مشاهده می کنید، این قسمت، گزینه های گوناگونی را برای انتخاب دارد که هر کدام را برای شما توضیح خواهم داد:

  • ساده: آدرس URL صفحات بر اساس id انتشار آن ها منتشر خواهد شد.
  • روز و نام: علاوه بر نام نوشته، تاریخ انتشار نوشته هم در URL نشان داده خواهد شد.
  • ماه و نام: علاوه بر نام نوشته، ماه انتشار نوشته هم در URL منتشر خواهد شد.
  • عددی: id ردیف دیتابیس نوشته مورد نظر در URL منتشر خواهد شد.
  • نام نوشته: نام نوشته (URL دلخواه تعیین شده) نمایش داده خواهد شد.
  • ساختار دلخواه: از نام آن مشخص است که می تون URL دلخواه تنظیم کرد.

آموزش سئو وردپرس - بخش پیوند های یکتا در وردپرس

حال سوال اصلی اینجاست که کدامیک از گزینه های فوق برای سئو سایت وردپرسی پیشنهاد می شود؟! پیشنهاد خود من فعال سازی گزینه “نام نوشته” است. با فعال بودن این گزینه، به صورت پیش فرض عنوان نوشته شده در قسمت “عنوان” هنگام ساخت یک برگه یا نوشته جدید به جای آدرس URL آن صفحه قرار خواهد گرفت، امّا شما می توانید این آدرس را به صورت دلخواه هم تغییر دهید و قبل از انتشار محتوا، آن آدرس URL دلخواه خود را برای صفحه مورد نظر تنظیم کنید. بنابراین پیشنهاد می کنم این گزینه را روی “نام نوشته” تنظیم کنید.

بخش اختیاری در تنظیمات پیوندهای یکتا

در این بخش، برای دسته ها، برچسب ها محصولات و دسته محصول، یک نشان تعریف می کنیم که در آدرس URL استفاده می شود و موتورهای جست و جو و کاربران متوجه خواهند شد که هر آدرس URL مربوط به چه نوع محتوایی در وبسایت شما می باشد. به عنوان مثال با توجّه به تصویر زیر در بخش “پایه دسته محصول” عبارت “Product-category” نوشته خواهد شد به این معنا که آدرس URL صفحات دسته بندی محصول مورد نظر به صورت example.com/product-category/url-name تنظیم خواهد شد که به جای “url-name” نام دلخواه تعیین شده برای صفحه دسته بندی محصولات مشخص خواهد شد.

آموزش سئو وردپرس - بخش اختیاری در تنظیمات پیوندهای یکتا

پیشنهاد می کنم این بخش را رها کنید و بگذارید همان تنظیمات پیش فرض خود وردپرس باقی بماند و لازم نیست که سایر موارد را تکمیل کنید.

بخش پیوندهای یکتای محصول

بسیار خوب، این بخش از تنظیمات سئو وردپرس همانطور که از نامش برمی آید، مربوط به آدرس URL پیوندهای یکتا برای محصولات است که گزینه های مختلفی دارد که هر کدام را برای شما توضیح خواهم داد:

  • پیش فرض: قبل از نام دلخواه صفحه محصول، عبارت “product” در URL صفحه نوشته خواهد شد.
  • پایگاه فروشگاه: قبل از نام دلخواه صفحه محصول، عبارت “shop” در URL صفحه نوشته خواهد شد.
  • پایگاه فروشگاه بر اساس دسته بندی: قبل از نام دلخواه صفحه محصول، عبارت “shop/product-category” نوشته خواهد شد که همان دسته بندی محصول جاگزین خواهد شد.
  • پایگاه سفارشی: آدرس URL دلخواه برای پیوند محصولات تعیین خواهد شد.

پیشنهاد می کنم همان گزینه “پایگاه سفارشی” با مقدار پیش فرض “product” را انتخاب کنید.

آموزش وردپرس، پیوندهای یکتای محصول در سایت وردپرسی

اما در ادامه آموزش سئو سایت های وردپرسی، می خواهیم به سراغ راه اندازی گواهی SSL برویم و ببینیم که چطور می توان در وردپرس این گواهی را تنظیم و فعال سازی نمود.

راه اندازی گواهی SSL در وردپرس

راه اندازی گواهی SSL یا همان شروع آدرس های URL با “https” یکی از مواردی است که در سئو سایت تاثیر دارد و پیشنهاد می کنم اگر هنوز این گزینه را فعال سازی نکرده اید حتما آن را فعال نمایید. اما در ادامه روش فعالسازی گواهی SSL در وردپرس را به شما آموزش خواهیم داد.

بررسی فایل .htaccess

قبل از هر مورد باید با پشتیبانی هاستینگ وبسایت خود مرتبط شوید و سوال کنید که آیا به صورت پیش فرض امکان و مجوز فعالسازی SSL روی هاست وجود دارد یا خیر. در ادامه باید کد زیر مربوط به ریدایرکت صفحات و شروع با “https” را در فایل Htaccess موجود در root هاست خود قرار دهید و تنظیمات را ذخیره نمایید:  

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteCond %{HTTPS} !=on

RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

</IfModule>

  حتماً حتماً بررسی کنید که این کد را قبل از # BEGIN WordPress قرار دهید زیرا اگر بعد از این مورد گذاشته شود، امکان دارد ریدایرکت به درستی انجام نشود.

تنظیمات آدرس URL در بخش تنظیمات همگانی

با توجه به تصویر زیر، باید آدرس URL نشانی ودرپرس و نشانی سایت را با “https” آغاز کنید. که با توجه به تصویر زیر و با توجه به ادرس URL وبسایت خودتان، این بخش را تنظیم نمایید.

تنظیمات آدرس URL در بخش تنظیمات همگانی - سئو وردپرس

هنوز که هنوزه وبسایت های زیادی را می بینم که گواهی SSL آن فعال نیست و این موضوع می تواند سئو سایت را تحت تاثیر قرار دهد. پس فعال کردنش را توصیه می کنم.

افزونه Yoast SOE برای سئو سایت وردپرسی

گفتیم که یکی از ویژگی های اصلی سایت های وردپرسی این است که مدیریت اصول سئو و بهینه سازی وبسایت را برای ما ساده تر کرده است. یکی از آن ابزارهایی که کار ما را برای سئو محتوا ساده تر کرده است، افزونه Yoast SEO است که با نصب و فعالسازی آن می توان سئو سایت های وردپرسی را ساده تر کرد. در دوره جامع آموزش سئو به طور مفصّل در مورد یواست سئو صحبت کرده ایم و آموزش های عملی لازم را برای شما آماده کرده ایم اما در ویدیو زیر می خواهیم نحوه تنظیمات اصلی افزونه یواست را با شما به اشتراک بگذاریم.

فیلم آموزش تنظیمات افزونه یواست سئو

اما در ادامه بخش های مهم و اصلی افزونه یواست را برای سئو وردپرس بررسی خواهیم کرد.

بخش های اصلی افزونه Yoast SEO در سئو وردپرس

بسیار خوب، رسیدیم به یکی از بخش های مهم آموزش یواست سئو و آن هم تنظیم بخش های مختلف این افزونه هنگام تولید یک نوشته و یا ایجاد یک برگه در سایت می باشد.

کلید واژه کانونی در وردپرس چیست؟

در بخش کلید واژه کانونی می توانید عبارت کلیدی اصلی صفحه که قصد کسب رتبه در نتایج گوگل دارید، را وارد نمایید.

آموزش سئو وردپرس - کلید واژه کانونی سئو

ابزار یواست در وردپرس به عنوان یک ابزار سنجش میزان رعایت اصول سئو محتوایی به حساب می آید، گر چه که نباید یواست سئو را به عنوان یک وحی مُنزل در نظر گرفت، امّا قطعاً ایده گرفتن از هشدارها و آنالیز های آن می تواند تا حدود زیادی ما را با رعایت اصول سئو آشنا کند. تقریباً همه آنالیز ها و نتایج انجام شده از طریق Yoast SEO توسط این افزونه انجام می شود پس لازم است تا عبارت کلیدی مورد نظر، در باکس کلید واژه کانونی قرار داده شود تا بقیه قسمت ها بر اساس این عبارت، آنالیز شود.

بخش پیش نمایش در Yoast

بخش دیگری در سئو وردپرس مطرح می شود به نام پیش نمایش گوگل که با توجه به تصویر زیر، می توان دید که افزونه یواست نتایج نمایش داده شده را در حالت موبایل و دسکتاپ به نمایش می گذارد. با انتخاب هر کدام از این حالت ها می توانید نتیجه آنچه در موتورهای جست و جو نمایش داده می شود را مشاهده کنید.

آموزش سئو وردپرس، نمایش نتیجه در موتورهای جست و جو

با این کار شما می توانید متوجه شوید که شکل نمایش در موتورهای جست و جو چگونه است و بر اساس آن عنوان و متای توضیحات خود را تنظیم نمایید.

عنوان، نامک و متای توضیحات

سه بخش بسیار بسیار مهم در سئو وردپرس ، همین سه مورد است که بیش از همه موارد باید به تکمیل آن دقت شود. عنوان یا همان title ، عبارتی است که در نتایج موتورهای جست و جو قابل رویت است. این عنوان معمولا بین ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر تنظیم می شود و همانطور که تصویر زیر مشاهده می کنید، عنوان سئو شامل: عنوان برگه + جداکننده + عنوان سایت می باشد که البته می توانید تغییر دهید. نامک، همان آدرس URL صفحه است که بر روی نوشته یا برگه مورد نظر قرار خواهد گرفت. توصیه می شود نامک را بسیار کوتاه و شامل عبارت کلیدی صفحه انتخاب کنید و بین کلمات از “-” استفاده کنید. متای توضیحات یا Meta Tag همان بخشی است که در پایین title و در نتایج جست و جو قابل مشاهده است. این بخش معمولاً بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ کاراکتر نوشته می شود و توصیه می کنیم که با عبارت کلیدی اصلی آغاز شود.

توضیحات بیشتر را می توانید در مقاله “ آموزش سئو داخلی” که قبلا در آکادمی مسیر سئو تولید و منتشر شده مشاهده کنید.

آموزش سئو وردپرس - عنوان، نامک و متای توضیحات

دقت کنید که موقع نوشتن و تکمیل این بخش ها، افزونه یواست میزان مقدار مجاز برای وارد کردن کاراکترها را نمایش می دهد که اگر به رنگ قرمز تبدیل شود، نشان از این است که مقدار وارد شده، از مقدار پیشنهادی بیشتر شده و باید عبارت های کلیدی را کاهش دهید تا به تعداد دلخواه مورد نظر برسد.

بخش آنالیز در Yoast SEO

بخش مهمّی در سئو سایت وردپرسی وجود دارد که در بخش آنالیز افزونه یواست به خوبی قابل مشاهده است. زمانی که شما نوشته خودتان را در بخش ویرایشگر وردپرس وارد می نمایید و کلیدواژه کانونی را برای آن در نظر می گیرید،سیستم وردپرس شروع به آنالیز و بررسی اصول سئو محتوایی می کند و نتایج آن را در قالب پیام ها و هشدارهایی به شما نمایش می دهد. البته من همیشه گفته ام نباید همه چراغ ها در وردپرس سبز شود چون در بسیاری از مواقع هشداری که یواست برای ما نمایش می دهد، فقط از جنبه رباتی و غیر انسانی نگاه می شود و در اصل لازم به تغییر یا تصحیح آن هشدار نیست. از جمله هشدارها و پیام هایی که با رنگ های سبز، نارنجی و قرمز نمایش می دهد از این قرار است:

  • بررسی وضعیت لینک های داخلی
  • وضعیت تعداد کلمات نوشته شده در محتوا
  • بررسی تعداد لینک های خروجی
  • تعداد تصاویر به کار رفته در محتوا
  • بررسی عنوان سئو
  • بررسی لینک های خروجی استفاده شده در محتوا
  • و…

آموزش سئو وردپرس - بخش آنالیز در Yoast SEO

پیام هایی که در بخش آنالیز افزونه یواست نمایش داده می شود، واضح است و معمولاً توضیحاتی کنار هشدار خود می نویسد که با بررسی آن ها می توان متوجّه شد که باید چه کاری انجام داد تا محتوا بهینه تر شود.

بخش پیشرفته در Yoast SEO

یکی از بخش هایی که می توان گفت بخش مدیریّت ربات های گوگل برای بررسی محتوای صفحه مورد نظر ما به حساب می آید، قسمت پیشرفته در افزونه یواست است. با کمک این قسمت می توان تعیین نمود که آیا موتورهای جست و جو محتوای صفحه وبسایت ما را بررسی و Crawl کنند یا خیر ! بخش های مختلف از این قرار است: به موتورهای جست و جو اجازه نمایش این نوشته را می دهید؟ (بله – خیر): اگر روی بله باشد، موتورهای جست و جو، صفحه شما را ایندکس خواهند کرد و اگر روی خیر باشد، نه ! آیا موتورهای جست و جو مجبور هستند لینک های این نوشته را دنبال کنند؟ (بله – خیر): اگر روی بله باشد، لینک های داخل نوشته توسط ربات دنبال می شود و اگر روی خیر باشد، نه ! انتخاب متای ربات پیشرفته (بدون ایندکس – بدون بایگانی – بدون سربرگ) عنوان مسیر راهنما: می توانید برای Breadcrumbs یک عنوان مشخص کنید. نشانه قانونی (Canonical): می توانید آدرس URL صفحه ارجاع برای جلوگیری از ایجاد محتوای مشابه در سئو

آموزش سئو وردپرس بخش پیشرفته در Yoast SEO

البته افزونه یواست به همنیجا ختم نمی شود و تنظیمات گوناگونی دارد که امیدوارم در ویدیویی که بالاتر قرارداده بودیم، تنظیمات بخش های مختلف افزونه یواست را بررسی کرده باشید.

بهینه سازی تصاویر در وردپرس

تصاویر در سئو وبسایت ما نقش مهم و تاثیر گذاری را بازی می کند، به خصوص زمانیکه از تصاویر اورجینال در وبسایت خود استفاده می کنید، احتمال رتبه گرفتن محتوای شما نسب به سایر رقبا بسیار بیشتر خواهد شد.در سئو وردپرس ، اینکه تصاویر به صورت بهینه شده بارگذاری شود، به افزایش ورودی گوگل بسیار کمک خواهد کرد. شما می توانید به کمک کاهش دهنده های حجم تصاویر، همچون وبسایت های tinypng.com و یا وبسایت مورد علاقه من (compressjpeg.com) قبل از بارگذاری، حجم تصاویر خود را بدون افت کیفیت کاهش دهید. در وردپرس، امکانی به نام Lazy Load یا لود تنبل برای بارگذاری تصاویر وجود دارد که می توانید با کمک گرفتن از افزونه هایی مثل Smush بتوانید امکان لود تنبل را ایجاد کنید و همین موضوع بتواند در افزایش سرعت سایت تاثیر بالایی داشته باشد.

بهینه سازی سرعت در سایت وردپرسی

همه ما می دانیم که سرعت یکی از فاکتورهای مهم در سئو به حساب می آید. مسئله سرعت در یک وبسایت وردپرسی، را می توان تا حدود زیادی با کمک افزونه ها و پلاگین هایی که طراحی شده رفع نمود امّا به طور کلی توصیه می کنم زمانی که واقعاً به یک پلاگین نیاز پیدا کردید از ان استفاده کنید چرا که نصب و افزودن هر افزونه به سیستم وردپرسی، می تواند یک گام به کاهش سرعت سایت شما کمک کند. به کمک افزونه های زیر می توانید تا حدود زیادی سرعت سایت وردپرسی خود را بهبود دهید:

البته موضوع افزایش سرعت سایت وردپرسی می تواند تاثیر بالایی در سئو وردپرس داشته باشد به همین دلیل هم ما قبلاً در مسیر سئو یک مقاله جامع و کاملی برای افزایش سرعت سایت تولید و منتشر کرده ایم که خواندن آن را توصیه می کنم.

توصیه می کنم مقاله ” افزایش سرعت سایت ” را در وبسایت مسیر سئو مطالعه کنید.

لینک های Follow و Nofollow در سئو وردپرس

می دانیم که در بحث سئو، زمانی که لینک هایی را ایجاد می کنیم، به دو بخش اصلی فالو و نوفالو تقسیم می شود. لینک های فالو، به ربات های گوگل اعلام می کند که لینک ای که درون محتوای صفحه قرار دارد را دنبال کن و معمولاً بخشی از ارزش سئویی آن صفحه به صفحه مقصد ارجاع داده خواهد شد. لینک های نوفالو به ربات های گوگل اعلام می کند که لازم نیست مقصد لینک را دنبال کنید اما اینکه گوگل به حرف ما اهمیّت دهد یا نه، دیگر اختیار با خودش است. برای همین گفته می شود اگر می خواهید به وبسایت هایی که به نوعی با حوزه کاری شما مرتبط است و به هر دلیل قصد دارید لینک دهید، بهتر است به صورت نوفالو باشد (البته گاهی اوقات ممکن است شما بابت درج آن لینک هزینه گرفته باشید) که اینجا اختیار با خودتان است. به کمک نصب و راه اندازی افزونه هایی چون All In One SEO می توانید لینک ها را برای فالو یا نوفالو کردن بهتر مدیریت کنید.

آموزش سئو وردپرس - لینک های Follow و Nofollow در سئو وردپرس

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم، آموزش سئو وردپرس را برای شما دوستان عزیز تهیه و تولید کنیم. امیدوارم با اجرا و پیاده سازی نکات گفته شده در این مقاله بتوانید محتوای صفحات وبسایت وردپرسی خود را بهینه تر کنید و یک گام تا کسب رتبه بهتر در نتایج گوگل پیش بروید. راستی اگر شما تجربه ای درباره سئو سایت وردپرسی دارید، پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.  

 

۵/۵ - (۴ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. محمد حامدی
    ۷:۴۵ ۱۴۰۰/۰۹/۰۳

    سلام جناب رحیمی
    مقالتون عالی بود. این مقاله برای سئو سایت وردپرسی شرکتی هم کاربرد داره؟
    ممنون

  2. عرفان رحیمی
    ۸:۰۶ ۱۴۰۰/۰۹/۰۶

    سلام بر شما
    ممنون
    بله کاملاً