ریچ اسنیپت چیست + بررسی انواع Rich Snippet ها

ریچ اسنیپت چیست + بررسی انواع Rich Snippet ها

ریچ اسنیپت یک ویژگی بصری است که در نتایج گوگل نمایش داده می شود و این المان های بصری به بهتر دیده شدن نتایج در گوگل کمک خواهد کرد. در این مقاله می خواهیم به طور کامل در مورد Rich Snippet ها صحبت کنیم.

تا به حال شده در گوگل چیزی را جست و جو کنید و در پایین هر نتیجه، ستاره هایی را مشاهده کنید، یا اینکه باکس سوالات متداول را پس از جست و جوی هر نتیجه ببینید؟

زمانی که ما از ریچ اسنیپت ها در صفحات وبسایت خودمان استفاده می کنیم، به واسطه نمایش المان های بصری، شاهد تمایز در نتایج گوگل خواهیم بود.البته که استفاده از Rich ها به ربات های گوگل بیشتر کمک خواهد کرد تا مفهوم و درک عمیق تری از محتوای وبسایت ما داشته باشند و نتایج بهتری را برای کاربران به نمایش بگذارند.

چرا استفاده از ریچ اسنیپت ها اهمیت دارد؟

نتایجی که ما در صفحات گوگل مشاهده می کنیم، اگر بدون استفاده از ریچ اسنیپت ها باشد، مانند تصویر زیر، نتایجی ساده و بدون هیچ ویژگی بصری نمایش داده خواهد شد.

ریچ اسنیپت چیست؟

بسیاری از کارشناسان سئو بر این باور هستند که استفاده از Rich Snippet می تواند بر روی رتبه صفحات وبسایت در نتایج گوگل، تاثیر مثبتی داشته باشد اما گوگل بر این باور است که ریچ اسنیپت ها نمی تواند یک سیگنالی برای رشد رتبه در نتایج گوگل باشد.

بسیار خوب، پس چرا ما بهتر است تا آنجا که می توانیم، در جای درست از ریچ اسنیپت ها استفاده کنیم؟

یکی از اصلی ترین مزیّت ها، افزایش CTR در نتایج گوگل !

زمانی که شما از Rich ها در نتایج گوگل استفاده می کنید، در واقع در تلاش هستید تا به کمک ویژگی های بصری نتایج صفحات وبسایت خود را از بقیه نتایج متمایز کنید و این تمایز قطعاً سبب افزایش نرخ کلیک یا CTR خواهد شد.

به عنوان مثال در تصویر زیر مشاهده می کنید که ما در یکی از صفحات وبسایت مسیر سئو ، از ریچ اسنیپت FAQ یا سوالات متداول استفاده کردیم.

ریچ اسنیپت FAQ

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که تفاوت بین Structure Data و Rich Snippet ها چیست؟

تفاوت بین Rich Snippet و Data Structure

ممکن است سوالی در ذهن شما بوجود بیاید که تفاوت بین ریچ اسنیپت و دیتا استراکچر در چیست؟

پاسخ از این قرار است که دیتا استراکچرها مفهوم کلی تری هست و می توان گفت داده های ساختار یافته ای هست که به کمک آن می توان نتایج متمایزی را در نتایج گوگل ایجاد کرد ضمن اینکه به ربات های گوگل کمک خواهد کرد تا درک بهتری از محتوای صفحه داشته باشند.

در اصل می توان گفت ریچ اسنیپت ها، کدهای اسکیما، توییتر کارت ها همگی نوعی دیتا استراکچر به حساب می آیند.

بهترین افزونه های وردپرسی برای فعال سازی کدهای اسکیما

اسکیما کدها، امکان فعال سازی و ایجاد Data Structure را برای ما فرآهم می کند. شما می توانید با کمک افزونه های زیر، که از بهترین افزونه های فعال سازی کدهای اسکیما هستند، ریچ اسنیپت هایی که در ادامه توضیح خواهم داد را فعال سازی کنید.

اینکه کدام را انتخاب کنیم، نیازمند یک پست مجزا است امّا امیدوارم این افزونه ها برای شما کاربردی و مفید باشد و بتوانید با بررسی هر کدام از این افزونه ها بهترین انتخاب را داشته باشید.

آشنایی با انواع Rich Snippet ها:

بسیار خوب فکر می کنم تا به اینجا متوجه شده باشید که ریچ اسنیپت چیست و چه کاربردی برای ما دارد.

البته می توانستم بیشتر در مورد چیستیِ ریچ اسنیپت ها توضیح دهم اما شاید توضیحات اضافه ای باشد.

به همین دلیل تصمیم گرفتم تا همینجا به چیستیِ ریچ اسنیپت بسنده کنم.

اما در ادامه به بررسی انواع Rich Snippet ها خواهیم پرداخت.

Review Snippets:

شاید ستاره های کوچ زرد رنگ را در نتایج گوگل دیده باشید. شاید الان دقیقاً تصویر این ستاره ها در ذهن شما ایجاد شده باشد و این دقیقاً قدرت استفاده از ریچ اسنیپ ها هست.

اگر بخواهید در نتایج صفحات سایت خود این ستاره ها را فعال کنید لازم است تا Review Snippets را فعال کنید. در سیستم های وردپرسی می توانید با فعال سازی افزونه KK star و یا به کمک افزونه هایی چون Rank Math این امکان را بر روی وبسایت خود فعال کنید.

اما اگر وبسایت غیر وردپرسی دارید، می توانید به کمک کدها و صفحاتی که در  schema.org/Review قرار دارد، اقدام به راه اندازی  اسیمای ستاره ای کنید.

استفاده از Review Snippets می تواند تا ۳۵ درصد، نرخ کلیک یا CTR وبسایت شما را در نتایج گوگل بیشتر کند.

به عنوان مثال در تصویر زیر از Review Snippets استفاده کرده ایم.

راه اندازی Review Rich Snippet

نکته اینجاست که با هر تعداد Vote یا رای که در صفحه وبسایت شما داده می شود، عدد Votes در نتایج گوگل هم بیشتر خواهد شد و این نشان می دهد که چه تعداد از افراد خواننده به مطلب شما واکنش نشان داده اند.

 Sitelinks:

Sitelink به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید به بخش های مختلف وبسایت خودتان حرکت کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، وجود لینک های هدایت شونده در نتایج گوگل به کاربر کمک خواهد کرد که بتواند به مهم ترین و بهترین صفحات وبسایت هدایت شود.

به عنوان مثال بعد از جست و جوی عبارت دیجی کالا با چنین تصویری رو به رو خواهیم شد.

ریچ اسنیپت سایت لینک site link

خوب حالا شاید برایتان سوال باشد که ما چگونه باید این سایت لینک را در نتایج گوگل ایجاد کنیم؟

فعال کردن sitelink چیزی نیست که ما با قرار دادن یک کد در صفحه ایجاد کنیم، بلکه تصمیم نمایش چنین لینک هایی در نتایج گوگل، کاملاً بر عهده خود گوگل است. اما شما می توانید با ایجاد ناوبری بهتر در میان صفحات وبسایت و یا بهینه سازی منو سایتِ خود، احتمال نمایش صفحات در sitelink را افزایش دهید.

Product Snippets:

همانطوری که از نام این ریچ اسنیپت بر می آید، دقیقاً برای صفحات محصول طراحی شده است.

Product Rich Snippet باعث می شود تا یکسری اطلاعاتی از محصول همچون، قیمت، اطلاعات فنی، سازنده، مدل و… نمایش در صفحه نمایش داده شود.

مثلاً در تصویر زیر مشاهده می کنید که وبسایت emalls چطور از این امکان در صفحات وبسایت خود استفاده کرده تا اطلاعات بهتر و دقیق تری را قبل از ورود کاربر به نتایج گوگل در دید بازدیدکننده قرار دهد.

ریچ اسنیپت محصولات

در تصویر فوق مشاهده می کنید که اطلاعاتی از قبیل سازنده و مدل، ابعاد، رنج قیمت و سایر اطلاعات محصولات را مشاهده می کنید. برای مشاهده نمونه کدهای product Rich snippets می توانید به آدرس  schema.org/Product مراجعه کنید.

Breadcrumbs

اسنیپت Breadcrumbs یا همان خرده نان، یکی دیگر از ریچ اسنیپت های بسیار کاربردی در صفحات وب به حساب می آید چرا که به بازدیدکنندگان صفحه کمک خواهد کرد، به کمک لینک های هدایت شونده،متوجه شوند باید چه مسیری را در وبسایت شما طی کنند تا به صفحه مورد نظر خود برسند.

ریچ اسنیپت Breadcrumbs

معمولاً در اکثر قالب های وبسایت های وردپرسی از این امکان استفاده شده و به صورت پیش فرض در قالب سایت وجود دارد. اما می توانید از طریق آدرس schema.org/BreadcrumbList نمونه کدهای اسنیپت Breadcrumbs را مشاهده کنید.

در تصویر زیر مشاهده می کنید که معمولاً بعد از Header از این ویژگی استفاده شده است.

ریچ اسنیپت Breadcrumbs در قالب سایت

معمولاً زمان طراحی قالب سایت، برنامه نویس ها از این ویژگی استفاده می کنند و اسنیپت Breadcrumbs را کدنویسی کرده و سبب نمایش لینک های هدایت شونده خواهد شد.

Person (شخص،نویسنده)

شاید تا به حال شده باشد که نام یک فردی را در گوگل تایپ کنید و در نتایج با اطلاعاتی از قبیل، عکس پروفایل، مهارت، پیشینه و راه های ارتباطی آن فرد رو به رو شده باشید. اسنیپت Person دقیقاً چنین وظیفه ای را بر عهده دارد و شما می توانید با کمک استفاده از Person  Rich snippetsاطلاعاتی از شخص نویسنده در نتایج گوگل به نمایش بگذارید.

شما می توانید با کمک ابزار person schema generator rich snippet چنین ریچ اسنیپت هایی را ایجاد نمایید.

ریچ اسنیپت person

همانطور که در تصویر فوق می بینید عکس پروفایل نویسنده در نتایج جست و جو مشخص است و همین مسئله ساده، چشم افراد را به این نتیجه جلب کرده و سبب افزایش نرخ کلیک خواهد شد.

Recipes Rich snippets (اسنیپت دستورالعمل آشپزی)

این نوع ریچ اسنیپت همانطوری که از نامش مشخص است برای نمایش اطلاعات مختصر و مفید در حوزه دستورالعمل آشپزی است. اطلاعاتی از قبیل مدت زمان پخت، عکس غذا و یا دسر مورد نظر و… نمایش داده خواهد شد.

Recipes Rich snippets (اسنیپت دستورالعمل آشپزی)

شما می توانید با مراجعه به لینک schema.org/Recipe نمونه کدهای این نوع ریچ اسنیپت را مشاهده کنید.

 

 Events Snippets (اسنیپت رویداد)

ریچ اسنیپت رویداد به بازدید کننده کمک خواهد کرد تا اطلاعاتی از رویدادی که قرار است در آینده برگزار شود را در نتایج گوگل به نمایش بگذارد. مواردی چون زمان و مکان برگزاری رویداد، مدت زمان آن و جزئیاتی در مورد تهیه بلیط رویداد.

نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که به هیچ عنوان نباید از چنین اسنیپت هایی با اطلاعات غلط استفاده کنید به گونه ای که سبب گمراه شدن کاربران و بازدیدکنندگان شود. اگر گوگل متوجه چنین مواردی شود، قطعاً در بخش Manual Action سرچ کنسول، اخطارهایی را برای شما به نمایش خواهد گذاشت.

Events Snippets (اسنیپت رویداد)

شما می توانید با مراجعه به آدرس نمونه کدهای schema.org/Event را مشاهده بفرمایید.

 Music rich snippets  (ریچ اسنیپت موسیقی )

در این نوع ریچ اسنیپت گوگل اطلاعات مختصری را در مورد آلبوم موسیقی در اختیار بازدیدکنندگان می گذارد که این اطلاعات به قرار زیر است:

  • نام خواننده
  • قیمت آلبوم
  • مدت زمان
  • اطلاعات کپی رایت

Music rich snippets (ریچ اسنیپت موسیقی )

شما می توانید با مراجعه به آدرس schema.org/MusicRecording با نمونه کدهای ریچ اسنیپت مربوط به موزیک آشنا شوید.

Video Snippet (اسنیپت ویدیویی)

استفاده از این ریچ اسنیپت بسیار تاثیر خوبی در درک ویدیو توسط ربات های گوگل دارد. ربات های گوگل هنوز به اندازه کافی قدرت درک و پردازش محتوای ویدیویی را ندارند، برای همین نیاز هست تا توسط ریچ اسنیپت های ویدیو، اطلاعاتی در مورد محتوای ویدیو در اختیار گوگل بگذاریم.

مواردی که می توان به آن اشاره کرد به قرار زیر است:

  • تصویر thumbnail
  • تاریخ آپلود ویدیو
  • مدت زمان ویدیو
  • و…

ریچ اسنیپت ویدیو

ریچ اسنیپت سوالات متداول (FAQ)

این نوع ریچ اسنیپت مربوط به سوالات متداولی است که ممکن است کاربران شما داشته باشند و می توانید در صفحات مختلف وبسایت خود (در صورت لزوم) از این نوع اسنیپت استفاده کنید.

ماجرا از این قرار است که گوگل امکانی را بوجود آورده که خیلی خلاصه و کوتاه، پرسش و پاسخ های متداول مربوط به محتوای یک صفحه را به کمک faq snippet ها در صفحه ایجاد کنید و در نتایج گوگل به نمایش بگذارید.

نمونه FAQ اسکیما در وبسایت مسیر سئو به صورت زیر نمایش داده شده است:

ریچ اسنیپت FAQ

اگر وبسایت وردپرسی دارید می توانید به کمک افزونه WP Easy Toggles امکان FAQ را در وبسایت خود فعال نمایید البته حتما باید کدهای مربوط به Schema FAQ را در صفحه وبسایت خود قرار دهید که به کمک سرویس technicalseo.com  می توانید این کدها را تولید کنید.

آموزش فعالسازی ریچ اسنیپت ها با ابزار قدرتمند technicalseo.com

ابزارهای زیادی برای فعالسازی ریچ اسنیپت ها در سطح وب وجود دارد اما ابزار technicalseo.com به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید خیلی سریع و ساده ، مهم ترین و بهترین ریچ اسنیپت ها را بر روی وبسایت خود فعال کنید.

کافیست ابتدا وارد وبسایت technicalseo.com شده و سپس روی Schema Generator کلیک کنید.

آموزش-schema-generator

با توجه به تصویر زیر می توانید انتخاب کنید که کدام یک از کدهای اسکیما را می خواهید انتخاب کنید.

این ابزار امکان فعالسازی کدهای اسکیمای زیر را در اختیار ما خواهد گذاشت:

  • Article: نمایش اطلاعاتی پیرامون مقاله ای که می نویسیم مثل نام نویسنده و…
  • Breadcrumb : اسکیمای خرده نان برای هدایت بهتر کاربران در صفحه وب
  • Event : اسکیمای رویداد برای نمایش اطلاعاتی پیرامون زمان و مکان رویداد
  • FAQ Page : برای ایجاد اسکیمای سوالات متداول در صفحات وب
  • How To : برای نمایش اطلاعاتی پیرامون محتواهای چگونه محور
  • Job Posting : اطلاعات کمپانی که درخواست رزومه کاری ایجاد کرده است.
  • Local Business : اطلاعات محلی در مورد کسب و کار مورد نظر
  • Organization : اطلاعاتی در مورد سازمان مورد نظر
  • Person : اطلاعات اسکیما در مورد نویسنده محتوا
  • Product : اطلاعات محصول مورد نظر در قالب کدهای اسکیما
  • Video : ارائه اطلاعاتی در مورد محتوای ویدیویی از طریق کدهای اسکیما

استفاده از چنین ابزارهایی کار ما رو برای ایجاد ریچ اسنیپت به خصوص در وبسایت های غیر وردپرسی ساده و آسان خواهد کرد و اگر حتی یک وبسایت بدون وابسطه بودن به سیستم مدیریت محتوایی چون وردپرس و … هم طراحی شده باشد، به سادگی می توان ریچ اسنیپت را در دل قالب سایت ایجاد نمود.

نحوه تست عملکرد Rich Snippet

زمانی که ما کدهای اسکیما را بر روی وبسایت خودمان راه اندازی می کنیم، لازم است تا با کمک ابزاری آن را تست و بررسی کنیم که می توان با کمک ابزار هایی چون validator.schema.org شروع به تست و بررسی خطاهای مربوط به عملکرد کدهای اسکیما نمود.

در گام اول کافیست داخل وبسایت validator.schema.org شوید و سپس در باکس مورد نظر آدرس URL را وارد کرده و سپس روی دکمه Test کلیک کنید.

نحوه تست عملکرد Rich Snippet

همانطوری که در تصویر زیر مشاهده می کنید، بعد از وارد کردن آدرس URL وبسایت مورد نظر، در سمت راست تصویر، نتیجه اسکیماهایی که استفاده شده برای شما قابل مشاهده است.

روی هر کدام از این Card ها ارورها و هشدارهایی را برای شما نمایش خواهد داد که در صورت نبودن هیچ پیام خطایی، عدد ۰ درج خواهد شد.

شما با بررسی این قسمت می توانید بفهمید که مشکلات و نحوه عملکرد ریچ اسنیپت ها در صفحات وبسایت شما چگونه است و در این صورت بتوانید مشکلات مربوط به این بخش را تحلیل و برطرف نمایید.

ابزار-تست-ریچ-اسنیپت

سخن آخر

در این مقاله سعی کردم توضیح دهم که ریچ اسنیپت چیست و چه کاربردی دارد ضمن اینکه با انواع Rich Snippet ها در این مقاله آشنا شدیم و حتی نحوه فعال سازی آن ها را هم بررسی کردیم. امیدوارم که برای شما مفید بوده باشه و با کمک این مقاله بتوانید با توجه به حوزه کاری خودتان، از کدهای اسکیما استفاده کنید.

 

۵/۵ - (۳ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *