لیست اصطلاحات پرکاربرد سئو [ +۲۰۰ اصطلاحی که هر متخصص سئو باید بداند ]

لیست اصطلاحات پرکاربرد سئو [ +۲۰۰ اصطلاحی که هر متخصص سئو باید بداند ]

دانستن اصطلاحات سئو یکی از ضروری ترین مواردی است که یک کارشناس سئو باید به آن آگاه باشد. نمی دانم چند سال است که در زمینه سئو فعالیت می کنید (خیلی مهم نیست !) مهم این است که با مرور مجدد اصطلاحات تخصصی سئو، می توانید ایده بگیرید و مجدد در بخش هایی از سئو که ضعیف تر عمل کرده اید با دانستن اصطلاحات پرکاربرد سئو، دید خود را به دنیای سئو بازتر کنید.

بسیار خوب بدون معطلی بریم سراغ بررسی اصطلاحات پرکاربرد سئو :

لیست اصطلاحات تخصصی سئو سری اول

 Above the fold

گوگل از سال ۲۰۱۲ شروع به مقابله با وبسایت هایی کرد که تبلیغات بسیار زیاد و بی رویه در وبسایت خود منتشر می کردند و قبل از اینکه کاربر صفحه را اسکرول کند، با تبلیغ در بالای صفحه رو به رو می شد! این قطعا آزار دهنده بود و به همین دلیل با چنین وبسایت هایی مقابله شد.

Ajax

Asynchronous JavaScript and XML نوعی زبان برنامه نویسی است که به صفحات وب این اجازه را خواهد داد تا بدون رفرش شدن صفحه بتوانند اطلاعاتی را سرور دریافت  و به آن ارسال کنند، این اصطلاح پرکاربرد سئو بیشتر در بخش تکنیکال کاربرد دارد و بررسی صفحات با تکنولوژی ایجکس برای بهینه سازی صفحات ضروری است.

Algorithm

مجموعه ای از برنامه های پیچیده تعریف و تدوین شده از سوی موتورهای جست و جو می باشد که برای نمایش نتایج به کاربران بعد از درخواست Query از سمت کاربر تصمیم می گیرند. این الگوریتم های توسط موتورهای جست و جو دائماً در حال به روز رسانی و تغییر است.

Algorithm change

الگوریتم های گوگل دائما در حال تغییر هستند و اگر چه تغییرات به صورت محسوس ممکن است چند هفته بعد از به روزرسانی دیده شود اما معمولاً بعد از تغییرات الگوریتم ها شاهد تغییراتی در نتایج SERP هستیم.

Alt Attribute

یک کد HTML است که یک متن به عنوان مقدار در آن قرار می گیرد و بیشتر برای افراد نابینا و کم بینا ایجاد شده است تا بتوانند محتوای تصویر استفاده شده در صفحات وب را درک کنند.

Analytics

یکی دیگر از اصطلاحات تخصصی سئو، قدرت جمع آوری، تحلیل و تفسیر داده ها است که با کمک تحلیل داده ها می توان برای اقدامات بعدی فرآیند سئو تصمیم گیری کرد.

Anchor Text

به کلمه یا عبارت هایی گفته می شود که در صفحات وب به صورت لینک ایجاد خواهند شد و موتورهای جست و جو معمولاً بررسی خواهد کرد که این متن های لینک شده به کجا لینک شده اند. مثلا در ادامه این مقاله کلمه  مسیر سئو یک Anchor Text به حساب می آید.

Artificial Intelligence (AI)

AI یا همان هوش مصنوعی یک مغز دیجیتالی تصمیم گیرنده است که توسط الگوریتم های پیشرفته و پیچیده طراحی و پیاده سازی شده است. این مغز نرم افزاری، به جای انسان تصمیم می گیرد و قوانین برنامه ریزی شده خودش را دارد.

Authority

اعتبار دامنه یکی دیگر از اصطلاحات سئو است و به مجموعه سیگنال هایی گفته می شود که از کل دنیای وب به سمت یک وبسایت هدایت می شود و موتورهای جست و جو با بررسی این سیگنال ها برای افزایش رتبه صفحات آن وبسایت تصمیم خواهند گرفت.

لیست اصطلاحات پرکاربرد سئو سری دوم

B2B

نوعی مدل تجاری است که به آن Business To Business هم گفته می شود که معمولاً مشتریان آن بیزینس را یک بیزنس شامل می شود و معمولاً محصولات گران تر و خاص تر ارائه خواهند داد.

B2C

این اصطلاح تخصصی در سئو مربوط به کسب و کارهایی است که مشتریان آن ها بخشی از افراد جامعه هستند و معمولاً محصولات و خدماتشان ارزان تر است و مصرف کننده نهایی مشتریان آن کسب و کارها هستند.

Backlink

به لینک هایی گفته می شود که از سایر صفحات موجود در وب، به سمت یکی از صفحات وبسایت ما هدایت می شود.

Baidu

بایدو محبوب ترین موتور جست و جوی چین است.

Bing

موتور جست و جویی است که از سال ۲۰۰۹ توسط شرکت مایکروسافت ارائه شد.

Black Box

اصطلاح Black Box یا جعبه سیاه، معمولاً برای الگوریتم های گوگل کاربرد دارد و گفته می شود که ما دقیقاً از نحوه عملکرد الگوریتم های گوگل خبر نداریم و این یک Black Box یا جعبه سیاه است.

Black Hat

به اقداماتی در دنیای سئو گفته می شود که انجام آن ها خلاف قوانین گوگل است و اگر گوگل متوجه آن ها شود، تاثیر منفی در سئو سایت شما خواهد داشت.

Blog

به انتشار محتوا به صورت مرتب و برنامه ریزی شده گفته می شود که در بخش وبلاگ یک وبسایت منتشر می شود و اصولاً انتشار محتوا بر اساس یک استراتژی محتوایی مشخص انجام خواهد شد.

Bounce Rate

نرخ پرش یکی از اصطلاحات سئو است و معمولا به عنوان درصد بیان می شود. Bounce Rate به درصد افرادی گفته می شود که بدون بازدید از صفحه دیگر، از وبسایت شما خارج می شوند.

Bot

به ربات ها و خزنده های موتورهای جست و جو گفته می شود.

Branded Keyword

به عبارت های کلیدی ای گفته می شود که درون آن از نام برند وبسایت شما استفاده می شود.

مثلاً:  ” آکادمی مسیر سئو ” ، “آموزش سئو و بهینه سازی سایت در سایت مسیر سئو ” و امثال این می تواند مثالی از استفاده از عبارت کلیدی برندی باشد.

Breadcrumb

یک عنصر ناوبری کاربر در وبسایت است که به آن ها کمک می کند تا به راحتی متوجه شوند که در کدام صفحه قرار دارند.

Brocken Link

لینک هایی که به صفحات با ارور ۴۰۴ هدایت می شوند و در واقع آن صفحه قبلاً وجود داشته و به هر دلیل الان حذف شده. لینکی که به این صفحه هدایت می شود یک Brocken Link است.

لیست اصطلاحات پرکاربرد سری سوم

Cache

یک حافظه پنهان است که کمک می کند تا بخشی از محتوای صفحات وب (مثل تصاویر و کدهای Css و JS و…) را ذخیره کند تا زمان بارگذاری صفحه کاهش یابد.

Canonical URL

محتوای برخی صفحات در وبسایت ما با محتوای یکسری از دیگر صفحات سایت ما و یا رقبا شبیه هستند و این شباهت ممکن است گوگل را به اشتباه بیاندازد. به آدرس URL این صفحات Canonical گفته می شود.

پیشنهاد می کنم مقاله ” محتوای تکراری یا Duplicate Content چیست؟ ” را مطالعه کنید.

Click Bait

به محتوایی گفته می شود که معمولاً برای ترغیب کاربران مثلا (کلیک روی یک بنر) طراحی می شود و معمولاً با یک قول جذاب همراه است.

Cloaking

وقتی محتوایی از یک آدرس URL برای ربات گوگل و کاربر واقعی دو چیز متفاوت ارائه شود، دراصل Clocking محسوب می شود و خودش نوعی کلاه بر سر گوگل گذاشتن است !

CMS

مخفف Content Management System است به معنای سیستم مدیریت محتوا (یا به اصطلاح سیستمی که وبسایت ما با آن مدیریت می شود.)

Co-Citation

زمانی که ما در یک صفحه وبسایت از نام برند دو وبسایت دیگر نام می بریم، گوگل با بررسی ارتباط موضوعی بین این وبسایت ها سعی می کند تا ارتباط بین وبسایت ثالث و سایر وبسایت های منشن شده را بررسی کند.

استفاده از Co-Citation به طبیعی سازی بک لینک ها کمک بسیاری خواهد کرد.

Comment Spam

نظرات ارسال شده معمولاً توسط ربات (یا یک شخص) فقط به خاطر دریافت بک لینک که معمولاً با بسته شدن اکانت حساب کاربری همراه است.

Content

کانتنت یا محتوا به مجموعه (متن، تصاویر، ویدیوها، رنگ ها، المان ها و….) داخل صفحات وبسایت گفته می شود که برای موتورهای جست و جو بسیار اهمیت دارد. کیفیت محتوا برای موتور جست و جویی چون گوگل بسیار اهمیت دارد و تاثیر بالایی برای افزایش رتبه وبسایت و افزایش ورودی گوگل وبسایت شما خواهد داشت.

Content is King

محتوا پادشاه است: معمولاً این عبارت را بیشتر در رویداد ها و کنفرانس های سئو و محتوا زیاد شنیده اید. محتوا یکی از رکن های اصلی در بهبود رتبه وبسایت شما به حساب می آید.

Conversion

زمانی که کاربر یک اقدام خاص که مورد هدف ما هست را انجام می دهد. مثل: خرید، دانلود، پر کردن یک فرم و… که به دنبال آن Conversion Rate یا نرخ تبدیل مطرح می شود و معمولاً به درصدی از افرادی گفته می شود که به یک هدف خاص تبدیل خواهند شد.

Correlation

به میزان ارتباط بین دو یا چند عنصر در صفحات وبسایت گفته می شود که ایجاد این ارتباط می تواند روی بهبود رتبه صفحه مورد نظر تاثیر مثبت داشته باشد.

Crawl Budget

بودجه خزش به تعداد URL هایی گفته می شود که موتورهای جست و جو می توانند یا می خواهد که در وبسایت ما خزش کنند. (در یک زمان خاص)

Crawl Error

به URL هایی گفته می شود که ربات های گوگل قدر به خزیدن نیستند و دارای یک ارور خاص و کد وضعیت خطایی است.

Crawler

به برنامه نرم افزاری که گوگل برای جمع آوری اطلاعات از محتوای وبسایت ها استفاده می کند، خزنده یا Crawler گفته می شود.

Crawling

فرآیند جمع آوری اطلاعات با استفاده از خزنده ها از میلیاردها صفحه وب که به منظور به روزرسانی نتایج گوگل استخراج می شود. این اطلاعات پس از تحلیل سازماندهی شده و باعث تغییر نتایج گوگل خواهد شد.

Customer Journey

سفر مشتری به لحظه ای گفته میشه که مشتری بالقوّه با برند ما آشنا می شود تا زمانیکه تبدیل به مشتری گفته می شود، سفر مشتری گفته می شود.

لیست اصطلاحات پرکاربرد سری چهارم

Data

مجموعه ای از داده ها که در دنیای سئو به موتورهای جست  و جو کمک خواهد کرد تا تصمیم بهتری برای رشد رتبه صفحات وبسایت ها بگیرند.

Dead-End Page

این اصطلاح سئو به صفحات بن بست در سئو گفته می شود که هیچ راهی به سایر صفحات ندارد و زمانی که کاربر وارد این صفحات می شود، دیگر راهی به صفحه دیگر ندارد.

Deep Link

به لینکی گفته می شود که به هر صفحه غیر از صفحه اصلی اشاره دارد.

De-index

این یکی از مهم ترین اصطلاحات تخصصی سئو است و به صفحاتی از وب گفته می شود که به صورت دائم یا موقت از نتایج گوگل حذف می شود و البته ما خودمان هم می توانیم به کمک ابزار Remove URL که در سرچ کنسول ارائه شده، این صفحات را از نتایج گوگل حذف کنیم.

Directory

فهرستی از وبسایت ها که معمولاً بر اساس دسته های مرتبط از هم جدا می شوند و توسط ویراستاران انسانی نگهداری می شوند.

Disavow

گاهی اوقات ممکن است خودمان یا افراد دیگری انبوهی از لینک های مضر را برای وبسایت ما ایجاد کنند که به وبسایت ما آسیب می زند. زمانی که ما خودمان به صورت دستی به گوگل اعلام کنیم که بک لینک های مورد نظر را نادیده بگیرد، در اصل لینک های خود را Disavow کردیم.

Do-follow

پیوندی که از ویزگی نوفالو استفاده نمی کند در اصل “Do-follow” گفته می شود.

Domain Authority

این اصطلاح تخصصی سئو مربوط به شرکت “MOZ” می باشد و به قدرت کلی و اعتبار یک وبسایت می گویند که در طول زمان به سایت ارجاع داده شود. این عدد از ۰ تا ۱۰۰ در نظر گرفته شده است.

Doorway Page

صفحات درگاه که برای یک عبارت کلیدی خاص هدف قرار داده شده و معمولاً برای هدایت کاربران به سایر صفحات مشخص شده ایجاد شده است.

Duplicate Content

زمانی که محتوای یک صفحه بسیار شبیه به محتوای یک صفحه دیگر در وبسایت ما یا سایر صفحات موجود در وب باشد، به آن محتوای تکراری گفته می شود.

Dwell Time

به مدت زمانی گفته می شود که کاربر از نتایج گوگل وارد صفحه وبسایت ما شده و به دلیل محتوای کم کیفیت و یا رفع نشدن نیازش در اون مورد خاص، مجدد برای یافتن نتیجه بهتر به صفحه نتایج گوگل مراجعه می کند.

لیست اصطلاحات تخصصی سئو سری E

Editorial Link

به لینک هایی گفته می شود که توسط افراد به صورت خودکار (نه با پرداخت هزینه) ایجاد می شود.

Engagement Metrics

روش هایی برای سنجش میزان تعامل کاربران با صفحات وبسایت نمونه هایی از معیارهای سنجش تعامل کاربران از این قرار است:

  • نرخ کلیک (Click Rate)
  • نرخ تبدیل (Conversion Rate)
  • نرخ پرش (Bounce Rate)
  • مدت زمان ماندگاری روی صفحه (Time On Page)
  • بازدیدکنندگان جدید در برابر بازدیدکنندگان بازگشتی (Return Visitors)
  • فرکانس و تازگی (Frequency and recency)
  • زمان ورود به صفحه تا برگشت به نتایج گوگل (Dwell Time)

External Link

لینک هایی که از داخل وبسایت ما به جایی خارج است وبسایت ما هدایت می شود.

لیست اصطلاحات تخصصی پرکاربرد سری پنجم

Featured Snippet

معمولاً به اطلاعاتی گفته می شود که توسط گوگل به شکل ویدیو، متن، پاراگراف، جدول و تاریخ انتشار نمایش داده می شود و قصد آن ارائه اطلاعات کوتاه و فشرده از مهم ترین داده های مربوط به نتایج نمایش داده شده است.

Findability

اینکه کاربران و موتورهای جست و جو تا چه اندازه می توانند محتوای یک وبسایت را هم در داخل و هم خارج وبسایت به راحتی پیدا کنند و در دسترس باشد.

Footer Link

لینک هایی که در بخش فوتر (پایین وبسایت ) قرار داده می شود.

لیست اصطلاحات پرکاربرد سئو سری ششم

Google Dance

به تغییراتی که گوگل از نظر جایگاه بر روی صفحات مختلف وب ایجاد می کند، گفته می شود.

Google Hummingbird

یکی از الگوریتم های گوگل به نام مرغ مگسخوار بود که در سپتامبر ۲۰۱۳ اعلام شد و هدف آن درک بهتر محتوای صفحات برای جست و جوی معنایی (به جای سرچ کلمات خاص) است که به منظور ارائه نتایج بهتر ایجاد شد.

Google Panda Algorithm

یکی دیگر از الگوریتم های قدرتمند گوگل بود که در سال ۲۰۱۱ به منظور جلوگیری از محتوای کم ارزش در صفحات وب ایجاد شد.

Google Penguin Algorithm

الگوریتم پنگوئن گوگل که در سال ۲۰۱۲ راه اندازی شد و هدف آن مقابله با وبسایت هایی بود که بیش از حد بهینه شده بود و یا با تکرار بیش از حد عبارت کلیدی به دنبال افزایش رتبه آن صفحه بودند. البته این الگوریتم با وبسایت هایی که به صورت هرزنامه (اسپم) لینک هایی را برای وبسایت خود ایجاد می کنند هم مقابله خواهد کرد.

Google RankBrain

الگوریتم رنک برین گوگل به طور رسمی در اکتبر ۲۰۱۵ معرفی شد و این الگوریتم بر مبنای یادگیری ماشین سومین سیگنال رتبه بندی نامیده شد.

Google Search Console

کنسول گوگل که اطلاعات بسیار خوبی برای نمایش وضعیت رتبه کلمات در نتایج گوگل، خطاها، مشکلات تکنیکال و ایندکس شدن صفحات و… در اختیار ما خواهد گذاشت.

Google Trends

یکی دیگر از سرویس های گوگل است که کمک می کند تا ما بتوانیم، میزان رشد و یا نزول جست و جوی یک عبارت را در گوگل مشاهده کنیم و کلمات کلیدی را با دید بازتری انتخاب کنیم.

Gray Hat

تکنیک های کلاه سیاه، یا همان تکنیک هایی که خلاف قوانین گوگل است و اگر بدون تخصص و تحلیل بر روی وبسایت اجرا شود ممکن است عواقب ناخوشایندی را در بر داشته باشد.

Guest Blogging

یکی از روش های لینک سازی در سئو به حساب می آید. شما می توانید با تولید پست در سایر وبسایت های مرتبط یا (غیر مرتبط) درخواست درج لینک در این وبسایت ها کنید. البته وبسایت باید پست مهمان قبول کند.

اصطلاحات تخصصی سری H

Heading

تگ های H یا همان هدینگ ها، به تگ های HTML از H1 تا H6 گفته می شود که به ترتیب از ۱ تا ۶ اهمیت آن کمتر خواهد شد. استفاده از عبارت های کلیدی اصلی و مشابه در تگ های H، می تواند یک مزیت کوچک در سئو به حساب آید.

Headline

به تگ h1 در صفحات وب گفته می شود.

Head Term

این اصطلاح تخصصی معمولاً مربوط به کلمات کلیدی کوتاه و پر جست و جویی است که رتبه گرفتن روی آن کلمه کار دشوارتری نسبت به سایر کلمات هست و کلمات دم کوتاه هم خطاب می شوند.

Hidden Text

هر متنی که توسط کاربر قابل مشاهده نیست و قصد داریم تا با قرار دادن این متن در صفحه نتایج گوگل را تحت تاثیر قرار دهیم در صورتیکه این متن برای کاربران قابل مشاهده نیست. مثلاً فرض کنید فونت متن بسیار کوچک باشد یا اینکه رنگ متن با رنگ پس زمینه یکی باشد یا با تکنیک های CSS قصد دور زدن گوگل را داشته باشیم.

HITS Algorithm

یک الگوریتم تجزیه و تحلیل لینک است که یک مقدار را نه تنها بر اساس محتوا بلکه بر اساس لینک های ورودی و حتی لینک های خروجی بررسی و تجزیه و تحلیل خواهد کرد.

.htaccess File

یک فایل پیکربندی سرور است که برای بازنویسی و تغییر مسیر URL ها از آن استفاده می شود.

Hub Page

یک صفحه مرکزی معتبر (صفحه مقاله یا فرود یا …) که برای یک موضوع خاص (تحت عبارت کلیدی مورد نظر) به طور مداوم به روز می شود و لینک هایی به آن صفحه داده می شود و یا اینکه لینک هایی از آن خارج می گردد.

لیست اصطلاحات تخصصی سری I

Inbound Link

لینک های ورودی که از سایر وب سایت ها به سمت وبسایت شما ارسال خواهد شد و می تواند بر حسب نوع لینک ارجاعی، ارزشی را به صفحات وبسایت شما وارد کند.

Index

به فرآیند ذخیره داده های به دست آمده از سمت ربات های گوگل گفته می شود.

 

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم تا لیست اصطلاحات تخصصی سئو را برای شما تولید و منتشر کنیم، البته این مقاله هر از چند گاهی به روز خواهد شد و اصطلاحات سئو جدیدی به این صفحه افزووده خواهد شد.

 

اصطلاحات تخصصی سئو در این صفحه به مرور تکمیل خواهد شد.

۵/۵ - (۹ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. حامد
    ۹:۳۹ ۱۴۰۰/۱۱/۰۴

    ممنون عالی بود
    یکی از کاملترین لیست اصطلاحات سئویی بود که در وب فارسی دیده بودم.

    • عرفان رحیمی
      ۱۰:۰۳ ۱۴۰۰/۱۱/۰۶

      سلام بر شما

      ممنون از نگاه شما

  2. آروشا
    ۲:۲۰ ۱۴۰۲/۰۲/۲۷

    مقاله خیلی عالی و تکمیل بود مثله مقاله زیر:

    https://www.marketerha.com/what-is-google-algorithm/

    ممنون از زحمات شما

    • عرفان رحیمی
      ۵:۵۰ ۱۴۰۲/۰۲/۳۰

      سلام ممنون
      قربان شما
      لینکتون ثبت شد 🙂