تلفیق معماری مدرن وسنتی و بهترین ابزار برای آن

تلفیق معماری مدرن وسنتی و بهترین ابزار برای آن

به سبک مشخصی از معماری که در گذشته مورد استفاده بوده است، معماری سنتی گفته می‌شود. این مفهوم دارای چند معنی است که هر کدام برای نوعی از سبک ساخت و ساز بکار می‌رود. معماری سنتی دارای شاخه های مختلفی است. دسته بندی اصلی در این سبک به دوره های مختلف زمانی بر می‌گردد. البته گفتنی است، در برخی از پروژه ها از این سبک برای ساخت و ساز استفاده می‌شود.

مولفه های این سبک، با توجه به جغرافیا و دوره تاریخی در هر منطقه متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال وقتی از معماری سنتی ایرانی صحبت می‌شود، سقف های بلند و طاق چشمه ای، حیاط و باغچه بزرگ، دالان های مختلف و … به ذهن خطور می‌کنند. در ادامه این محتوا به بررسی بیشتر معماری سنتی ایرانی، فاکتورهای پراهمیت در آن و تلفیق آن با معماری مدرن با استفاده از ابزارهای امروزی خواهیم پرداخت.

فاکتورهای اصلی در معماری سنتی

معماری سنتی ایرانی با توجه به اقلیم های مختلف در این کشور متفاوت است. نکته مشترک در بین تمامی انواع این سبک در ایران، نوآوری و خلاقیت بالایی است که در آثار به جا مانده از دوره های قبلی قابل مشاهده می‌باشد. البته لازم به ذکر است برخی از این آثار امروزه از مرزهای ظاهری کشور بیرون هستند. آثار معماری ایرانی را می‌توان امروزه در کشورهای دیگر نیز مانند افغانستان، پاکستان، بخشی از کشور هندوستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، ترکیه، آذربایجان، عراق و … مشاهده نمود.

قنات، بادگیر، یخچال، مخازن آب زیرزمینی، سازه های بزرگ مانند پل ها و قصرها و مساجد قدیمی، نمونه هایی از معماری پایدار سنتی کشور ما هستند که در مناطق عنوان شده یافت می‌شوند. موارد زیر برخی از ویژگی های بسیار مهم در معماری سنتی ایرانی هستند.

  • برونگرایی
  • تناسبات همگون
  • انسان شناسی
  • تقارن و عدم تقارن
  • مینیمالیسم

فاکتورهای اصلی در معماری سنتی

این فاکتورها امروزه نیز با استفاده از ابزارهای مختلف در معماری مدرن نیز مورد توجه هستند. بکارگیری سبکی تلفیقی از معماری سنتی و مدرن راهی برای ارتباط انسان امروزی با گذشته خود می‌باشد که طرفداران زیادی در سراسر کشور دارد. مفاهیمی که در این سبک اولویت بالاتری دارند، عبارتند از:

  • سلسله مراتب
  • مرکزیت
  • تعادل و وحدت
  • نور
  • استفاده از فضا

تلفیق معماری مدرن و سنتی

بسیاری از معماران، در ساختمان های مدرن خود از فاکتورهای اصلی در معماری سنتی نیز بهره می‌برند. برای تلفیق معماری مدرن و یا همان پست مدرن با سبک های سنتی، نیاز است که خلاقیت زیادی به خرج داد. در غیر این صورت نتیجه کار، سازه نامتقارن و نامتناسب خواهد بود.

برای این کار بهتر است به گزینه هایی مانند صنایع دستی، کلاسیک گرایی، نئوکلاسیسم و آثار هنری سنتی، توجه داشت. این موارد هم به لحاظ بصری به کار زیبایی خواهند داد و هم پیوندی با گذشته انسان مدرن امروزی دارند. به همین جهت می‌توان به سادگی از آنها در تلفیق سبک های معماری سنتی و مدرن استفاده نمود. سبک تلفیقی از معماری های مدرن و سنتی دارای ویژگی هایی هستند که در ادامه آنها را معرفی خواهیم نمود.

 

  • شکل های هندسی ساده
  • خطوط منحنی و بدون زاویه
  • توجه به تاریخ
  • استفاده از فرم های ارگانیک
  • ترکیب طراحی با ویژگی های بومی

تلفیق معماری مدرن و سنتی

یکی از چالش های طراحان در این سبک دارند، استفاده از مصالح مدرن ولی با توجه به تاریخ و سبک معماری سنتی است. مدل سازی و پنل های مورد استفاده برای این کار، به سادگی بر روی ابزارهای مدرن امروزی قابل دسترس نیستند. بنابراین باید از ابزارهایی برای مدل سازی سه بعدی و اتدهای متعدد از طرح مورد نظر استفاده نمود. رویت یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی و مدل سازی ساختمان است که برای دیسیپلین های مختلف یک ساختمان مورد استفاده واقع می‌شود.

این برنامه مزیت های دیگری نیز دارد. به عنوان مثال مدل سازی سه بعدی و طرح های دو بعدی، از مزایای این نرم افزار هستند. این برنامه در کنار سادگی، ابزارهای متعددی در اختیار کاربران برای اجرای طرح های خود قرار می‌دهد. ضمن این که آموزش رویت زمان زیادی نیاز نخواهد داشت و تسلط بر این برنامه هم کار دشواری نیست.

یکی از ابزارهایی که می‌توان برای طراحی و مدل سازی معماری در سبک های مختلف از جمله سبک سنتی و تلفیق آن با سبک مدرن استفاده نمود، این نرم افزار می‌باشد. در ادامه به بررسی این نرم افزار و کاربرد وسیع آن در سبک های مختلف معماری از جمله معماری سنتی، خواهیم پرداخت.

معرفی نرم افزار رویت

رویت یک برنامه جامع برای طراحی و مدل سازی ساختمان و سازه در مراحل مختلف است. این نرم افزار بر روی سیستم بیم (BIM) تعریف شده و قابلیت اتصال با برنامه های دیگر بر روی این سیستم را دارد. مهندسان بخش های مختلف ساختمانی، مانند مهندس سازه، معمار، مهندس برق، تاسیسات و … می‌توانند با استفاده از این برنامه به صورت همزمان بر روی یک پروژه کار کنند.

معرفی نرم افزار رویت

ابزارهای اتوماسیون این امکان را برای مهندسان در بخش های مختلف فراهم می‌کنند تا بتوانند نقشه و طرح های خود را به صورت کاملا هماهنگ با دیگر بخش ها ترسیم نمایند. پلتفرم رویت، سهم زیادی در سیستم بیم دارد. این نرم افزار گزینه بسیار مناسبی برای طراحی در سبک های مختلف است. برخی از ویژگی های این پلتفرم برای استفاده در سبک های تلفیقی را در ادامه بیان می‌کنیم.

  • انعطاف پذیری محیط
  • مرجعی برای کامپوننت های ساختمان
  • پیش نمایش در قالب مدلینگ بیم
  • سرعت بالا در ترسیم و ویرایش
  • مدل سازی هوشمند

تمامی این ویژگی ها به کاربران کمک می‌کنند تا بتوانند، اتدهای مد نظر خودشان را با سرعت و دقت بیشتری امتحان نموده و برای طرح نهایی خودشان سریعتر به جمع بندی برسند. از جمله آموزشگاه هایی است که به صورت تخصصی به آموزش نرم افزار رویت در دیسیپلین معماری پرداخته می‌توان به آرک پرو اشاره نمود.

جمع بندی

از آنجایی که تلفیق معماری سنتی و مدرن نیاز به اتد و طرح های متعددی دارد، باید برای این کار از ابزاری استفاده نمود که توانایی و سرعت بالایی در ایجاد ادیت ها و ویژایش های مورد نیاز داشته باشد. رویت بهترین گزینه برای استفاده در طراحی ساختمان در سبک های مختلف است. در این محتوا سعی بر معرفی سبکی تلفیقی با نام مدرن-سنتی داشتیم و پس از آن بهترین نرم افزار برای این کار را معرفی نمودیم. امیدواریم که محتوای این صفحه مورد کاربرد و پسند شما مخاطب عزیز قرار گرفته باشد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

با ارائه محتوای کاربردی، تجربه بهتری از سئو و بازاریابی دیجیتال برای شما پدید می آوریم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *