استفاده از سمانتیک سئو (Semantic ) برای رشد ترافیک وبسایت

استفاده از سمانتیک سئو (Semantic ) برای رشد ترافیک وبسایت

شاید تا به حال نام سمنتیک سئو را شنیده باشید و کنجکاو شده اید که بیشتر در مورد این رویکرد سئو بدانید. بسیاری از متخصصان سئو معتقد هستند که آینده سئو دقیقاً به همین سمنتیک سئو گره خورده و اگر دقیقا بدانید سمانتیک سئو چیست و چه راهکارهایی برای پیاده‌سازی آن وجود دارد، قطعاً می تواند نگاه شما را نسبت به مقوله تولید محتوای با کیفیت و کمک گرفتن از محتوا برای رشد رتبه و ترافیک تغییر دهد. پس تا پایان همراه ما باشید.

در سال های اخیر گوگل به دنبال شناخت مفهوم هر چه بیشتر محتواها است. تمام تلاشش را می کند تا با کمک گرفتن از هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ بتواند دقیقاً همانند یک انسان محتوا را درک کند و دقیقاً متوجه شود که کدام بخش از یک محتوا می تواند بیشتر نیاز کاربر را رفع کند. کدام بخش از محتوا است که ارزشی خلق نمی کند و کدام بخش از محتواست که آنقدر مورد توجه و نیاز کاربر هست که لایق گرفتن رتبه در جایگاه های بالاتر را دارد.

همه این اقدامات برای درک بهتر و عمیق‌تر محتوای سایت شماست که گوگل هر روز با به روزرسانی الگوریتم های خودش در جهت این موضوع قدم بر می دارد تا بتواند نتایج دقیق تر و با کیفیت تری را به مشتریان خود یعنی جست جو کنندگان ارائه کند. در ادامه خواهیم دید که سمانتیک سئو چیست و چه کاربردی دارد.

سمانتیک سئو چیست ؟

سئو معنایی یا سمانتیک سئو، تولید محتوا با تحت پوشش قرار دادن مفاهیم و کلیدواژه ها پیرامون کلیدواژه اصلی است.

اگر خاطرتان باشد، در سال های گذشته که گوگل هنوز به اندازه امروز هوشمند نشده بود یک کلیدواژه را بارها و بارها در مکان های مختلف تکرار می کردیم و با این کار به گوگل می فهماندیم که منظور ما در این محتوا دقیقاً چه کلیدواژه ای است.در اصل نگاه ما محدود به همان کلمه بود و قطعاً محتوایی هم که شکل می گرفت ممکن بود به همه جنبه های اون کانسپت پاسخ ندهد.

سئو معنایی یا سمانتیک سئو چیست؟

اما امروز داستان خیلی متفاوت شده است. زمانی که شما در یک محتوا به تمام سوالات متداول و تمام جنبه های مختلف پیرامون تاپیک و موضوع اصلی صحبت کنید، این یعنی توجه بخش سمانتیک را به محتوای خود جلب می کنید. برای اینکه بهتر بتوانید با سمانتیک سئو آشنا شوید برای شما مثالی می زنم:

فرض کنید یک نفر در گوگل عبارت “قیمت دوربین عکاسی سونی مدل hx1” را سرچ می کند. خوب طبیعی است که کاربر فقط به دنبال قیمت گرفتن نیست و احتمالاً به دنبال یافتن پاسخ سوالات زیر هم می باشد:

  • کاربر قیمت دوربین عکاسی سونی مدل hx1 چیست؟
  • مشخصات فنی دوربین عکاسی سونی مدل hx1 چیست؟
  • مدت زمان ماندگاری باتری دوربین عکاسی سونی مدل hx1 چقدر است؟
  • و…

حال اگر شما در کنار کلیدواژه اصلی به استفاده از سایر جنبه ها و دغدغه های اون کانسپت محتوایی بپردازید، در اصل دارید از سمانتیک سئو برای بهبود درک گوگل نسبت به محتوای خود استفاده می کنید.

چرا سئو معنایی اینقدر اهمیت دارد؟

سئو معنایی یا سمانتیک سئو امکان تولید محتوا با هدف بزرگتری را برای ما فرآهم می کند. چیزی که دقیقاً گوگل عاشق آن است.

هر چه نگاهتان را نسبت به تولید محتوا راجع به آن موضوعِ خاص بازتر کنید و بتوانید با کمک گرفتن از الگوریتم E-A-T محتوای عمیق تری تولید کنید، قطعاً گوگل هم ارزش بیشتری برای شما قائل می شود و امکان رشد رتبه هم بیشتر خواهد شد. پیش از این در مورد الگوریتم E-A-T مقاله ای منتشر شده که خواندن آن خالی از لطف نیست.

فواید سمانتیک سئو چیست ؟

در ادامه می خواهم شما را با مزیت های سئو معنایی آشنا کنم و ۵ مزیت کلیدی سئو مفهومی را با شما به اشتراک بگذارم.

  • کیفیت محتوا بهبود می یابد و با تمرکز بر عبارت موضوعی گسترده‌تر روند جست و جو را برای کاربر ساده و سریعتر خواهد کرد.
  • کمک به افزایش مدت زمان ماندگاری کاربر در صفحه ای که احتمالاً برای او جذاب بوده و افزایش Time On Site
  • افزایش و بهبود اعتبار دامنه: زمانی که شما محتوای عمیق و مورد نیاز کاربر تولید می کنید در واقع اعتبار آن صفحه را بیشتر خواهید کرد و این موضوع می تواند باعث افزایش وزن و اعتبار صفحه شود.
  • می توانید لینک های داخلی ارزشمندتری را ایجاد کنید و این لینک های داخلی می تواند فرصت گشت و گذار بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهد.
  • امکان کسب رتبه برای کلمات مشابه را بیشتر خواهد کرد. زمانی که شما از عبارت های کلیدی هم خانواده استفاده می کنید در اصل شریان های بیشتری را برای جذب ترافیک هدفمند ایجاد کرده اید.

جست و جوی معنایی یا Semantic Search چیست؟

جست و جوی معنایی یا سمانتیک سئو در اصل به معنی و مفهوم اصلی کل محتوا اشاره دارد. گوگل با نگاه سمانتیکی کاری به معنای یک کلمه خاص ندارد و مجموعه ای از کلیدواژه ها را کنار یکدیگر می گذارد تا درک کند دقیقاً مفهوم کل اون محتوا در مورد چیه.

به عنوان مثال اگر در موتور جست و جو عبارت “Google adsense bid types” را تایپ کنیم، گوگل متوجه می شود که ما به دنبال انواع مدل هزینه های تبلیغات گوگلی هستیم.

انسان ها به طور طبیعی توانایی درک معنا و مفهوم پشت جست و جوی یک کلیدواژه را دارند و زمانیکه با مفاهیم و توضیحات مشابه رو به رو می شوند، می توانند بین آن مفاهیم ارتباط معنایی برقرار کنند. این دقیقاً همان نمود سمانتیک سئو در فرآیند سئو سایت شماست که باید در دل محتوا ایجاد گردد.

جست و جوی معنایی چگونه کار می کند؟

جست و جوی معنایی به عنوان یک لایه مجزا برای الگوریتم های موتور جست و جو کار می کند و محتوا را برای درک مفهوم و منظور کل محتوا پردازش می کند.

برای درک بهتر موتورهای جست و جو چند گام اساسی را بردارید تا بهتر بتوانید این بخش از نگاه گوگل را به محتوای خود جلب کنید.

  • معنی و مفهوم هر عبارت کلیدی به طور کامل درک کنید.
  • هدف و قصد و نیت از سرچ کاربر را جویا شوید.
  • المان های مربوط به UX و همچین تاریخچه جست و جوی کاربر، مکان و علایق را در نظر بگیرید.
  • کامل ترین و بهینه ترین محتوا را بر ساس نیاز کاربر ارائه کنید.
  • سعی کنید به همه جنبه های محتوایی پاسخ دهید.
  • یک طرح ساختاریافته با تحت پوشش قرار دادن همه سوالات احتمالی اون موضوع ایجاد کنید.
  • روی عبارت های کلیدی دو یا سه سیلابی با معنا و مفهوم مشابه تمرکز کنید.

در این مقاله سعی کردم خیلی مختصر و کوتاه برای شما بگویم که هدف از شکل گیری سمانتیک سئو چیست و چطور میشه محتوای خودمون رو بر اساس سمانتیک سئو بنویسیم و تولید کنیم تا بهتر بتواند در نتایج گوگل ظاهر شود و به جای اینکه فقط در یک عبارت کلیدی خاص رتبه بگیرید، در عبارت های کلیدی مشابه آن هم رتبه کسب کنید و در نتایج گوگل بهتر ظاهر شوید.

۵/۵ - (۴ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *