اتوماسیون صنعتی ،مانیتورینگ،ابزار دقیق و ادوات اندازه گیری

اتوماسیون صنعتی ،مانیتورینگ،ابزار دقیق و ادوات اندازه گیری

اتوماسیون صنعتی چیست :

اتوماسیون صنعتی یا روباتیزه کردن  به معنی استفاده از ابزارهای کنترلی (مثلاً کامپیوتر) به جای انسان به منظور هدایت و کنترل ماشین آلات صنعتی و پروسه‌های تولید است. اتوماسیون به بهره‌ گیری از سامانه‌های کنترل (مثل کنترل عددی، کنترل منطقی قابل برنامه ریزی، و دیگر سیستم‌های کنترل صنعتی)، مکانیکی و الکترونیکی به کمک رایانه ها برای پایش (کنترل) خط تولید گفته می‌شود، که در آن هدف، کاهش نیاز به دخالت انسان است.

از لحاظ لغوی به معنای “کنترل و هدایت دستگاهی بطور خودکار” میباشد. در صنعت امروزی هدف کنترل رسیدن به معنای کامل لغت اتوماسیون است ولی به دلایل متفاوت این هدف امکان پذیر نیست و دربیشتر مواقع یک سیستم نیمه خودکار داریم که بخشی از کنترل توسط اپراتور و بخشی از آن توسط سیستم کنترل تعبیه شده انجام میگیرد.

 

هدف از اتوماسیون سازی  چیست :

هدف از اتوماسیون سازی و استفاده از روبات، افزایش کارایی تجهیزات صنعتی و تولیدی است. هماهنگی و تناسب میان دستگاهها و روباتها و ایجاد شبکه در یک نظام تولید، نتیجه استفاده از تکنولوژی اتوماسیون می باشد.

مسئولیت آن چیست :

  • تبادل اطلاعات بین قسمت های مختلف تولید.
  • برقرار کردن استراتژی های کنترلی در کارخانه.
  • ایجاد یک واسطه بین کاربر و مجموعه تحت کنترل.

سیستم اتوماسیون صنعتی دارای دو فرایند فرایندهای پیوسته (واگرا) و  فرایندهای گسسته (همگرا)

هدف از اتوماسیون سازی  چیست :

کاربرد اتوماسیون :

كنترل پروسه و سيستمهاي اندازه گيري پيچيده اي كه در صنايعي همچون نفت ، گاز ، پتروشيمي ، صنايع شيميايي ، صنايع غذايي ، صنايع خودرو سازي و غيره بكار مي آيد که نيازمند ابزارالات بسيار دقيق و حساس مي باشند. پيشرفتهاي تكنيكي اخير در كنترل فرايند و اندازه گيري پارامترهاي مختلف صنعتي از قبيل فشار ، دما ، جريان و غيره باعث افزايش كيفيت محصولات و كاهش هزينه هاي توليد گرديده است .

 

مزایای اتوماسیون صنعتی :

  • تكرارپذيري فعاليتها و فرايندها
  • افزايش سرعت توليد
  • برهمكنشبهتر با سيستمهاي بازرگانی
  • بالا بردن ضريب ايمني براي نيروي انساني و كاستن از فشارهاي روحي و جسمی
  • كاهش پسماندهاي توليد
  • كنترل كيفيت دقيقتر و سريعترو….

 

مانیتورینگ چیست :

مانیتورینگ فعالیتی است سیستماتیک، برای سنجش عملکرد کارکنان؛ که معیارهای سنجش آن (اهداف و استانداردها) کاملا مشخص و از پیش تعیین‌شده هستند.

 

يكي ديگر از مباحث مهم و مرتبط با اتوماسيون صنعتي ، مانيتورينگ مي باشد . امروزه مانيتورينگ يكي از نيازهاي اساسي بسياري از صنايع به خصوص صنايع بزرگ مي باشد. بسياري از صنايع بزرگ مانند صنايع پتروشيمي ، صنايع توليد انرژي ، صنايع شيميايي و … بدون استفاده از سيستم مونيتورينگ مناسب قادر به ادامه كار خود نيستند .

مانیتورینگ چیست

هدف مانیتورینگ چیست :

  • نمايش وضعيت لحظه اي هر يك از ماشين آلات و دستگاهها.
  • نمايش و ثبت پارمترهاي مهم و حياتي يك سيستم.
  • نمايش و ثبت آلارمهاي مختلف در زمانهاي بروز خطا در سيستم.
  • نمايش محل خرابي و زمان وقوع ايراد در هر يك از اجزاي سيستم.
  • تغيير و اصلاحSet Point ها حين اجراي پروسه توليد
  • ثبت اطلاعات و پارمترهاي مورد نظر مديران از قبيل زمانهاي كاركرد، ميزان توليد ، ميزان مواد  اوليه مصرفي ، ميزان انرژي مصرفي و …

 

انواع تجهیزات اندازه گیری ابزار دقیق :

در صنایع مختلف عنوان “ابزار دقیق” را شنیده اید و این را هم می دانید که استفاده مناسب و به جا از انواع تجهیزات اندازه گیری این امکان را به صنعتگران می دهد تا فرآیند های صنعتی را در اوج بهره وری اجرا کنند.

ابزار دقیق :

به زبان ساده، به وسایل و ابزارهای صنعتی (الکترونیکی، الکتریکی و پنوماتیکی) که برای کنترل و اندازه گیری دقیق کمیت‌های فیزیکی در صنایع و کارخانه های مختلف به کار برده می‌شوند، تجهیزات ابزار دقیق می‌گوییم. پس وقتی کلمه دقیق اشاره شد، یعنی باید اندازه گیری و کنترل کاملا دقیق باشد.

کار ابزار دقیق چیست :

هدف اصلی این عملیات، به دست آوردن اطلاعات دقیق و قابل اعتماد از متغیرهای مورد اندازه‌گیری و نهایتا کنترل آن‌ها است

لیست تجهیزات ابزار دقیق کدام است  :

  • بسته به نیازهای صنعتی، ابزار دقیق شامل: سنسور، ترانسمیتر، کنترلر‌، ولو، اکچویتور، ترانسدیوسر، رکوردر و نمایشگر و بعضی از دستگاههای اندازه‌گیری می‌‎شوند.
  • اکچویتور : عملگر یا اکچويتور در يک لوپ کنترلی به صورت ساده به ابزاری اطلاق می‌شود که یکی از صورت‌های انرژی را به حرکت از نوع دورانی یا طولی تبديل می‌کند و باعث اعمال نيرو می‌شود.
  • ترانسدیوسر : سنسور فشار ابزاری است که قادر است فشار گازها یا مایعات را اندازه گیری کند. یک سنسور فشار از یک عنصر حساس به فشار تشکیل شده است که می تواند فشار اعمال شده و اجزایی را برای تبدیل اطلاعات به سیگنال خروجی تعیین کند.
  • کنترلر : کنترلر در حقیقت یک مدار الکترونیکی است که در جهت کنترل مقادیر ورودی و خروجی استفاده می‌شود.

 

کاربرد تجهیزات ابزار دقیق و اتوماسیون :

  • دما :

دما یکی از مهمترین متغیرهایی است که در صنعت بایستی به طور دائم تحت نظارت بوده و مقادیر آن در رنج نرمال نگه داشته شود. بسته به موارد مختلفی مانند شرایط محیط و نیز دمای مدنظر میتوان برای اندازه گیری دما از تجهیزات مختلفی استفاده نمود

  • فشار :

فشار یکی دیگر از متغیرهای مهم در صنعت است. برخی از این تجهیزات برای اندازه‌گیری فشار در یک مخزن به کار می‌روند

کاربرد تجهیزات ابزار دقیق و اتوماسیون :

انواع تجهیزات ابزار دقیق و موارد استفاده در صنایع و کارخانه جات :

سنسور های تشخیص سطح و کالا، لودسل، فلومتر، ترانسمیتر ها، کنترلر‌ها، ترموکوپل، شیرهای برقی و مکانیکال، پرشر ترانسمیتر و پرشر سوئیچ ها، ترانسدیوسر، دتکتور گاز، رکوردر و نمایشگرها می‌‎شوند.

 

سیگنال های خروجی استاندارد :

دستگاههای مختلف ابزاردقیق بعد از عمل اندازه‌گیری کمیّت‌های فیزیکی مثل: دما، فشار، وزن، جریان و سطح در خروجی خود سیگنال آنالوگ ۴ الی ۲۰ میلی آمپر تحویل میدهند.

 

کالیبراسیون سنسور های ابزار دقیق :

کالیبراسیون ابزار دقیق یک فرآیند مهم است که در آن ابزارها و تجهیزات دقیق برای اطمینان از دقت و صحت نتایج تنظیم و تنظیم می‌شوند. انجام کالیبراسیون به معنای تطابق اندازه‌گیری‌های یک ابزار با استانداردهای معتبر است.

 

در پایان برای موفقیت بیشتر و شرکت در  بهترین  و مطمئن ترین مناقصه ها ، مزایده ها و استعلام ها در این زمینه، شما را به مرکز اطلاعات مناقصات و مزایدات ایران (زنجیره معاملاتی آریاتندر) راهنمایی مینمایم.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

با ارائه محتوای کاربردی، تجربه بهتری از سئو و بازاریابی دیجیتال برای شما پدید می آوریم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *