چگونگی طرّاحی استراتژی تولید محتوا برای کسب و کارهای اینترنتی

چگونگی طرّاحی استراتژی تولید محتوا برای کسب و کارهای اینترنتی

این روزها با پیشرفت‌هایی که در دنیای اینترنت اتفاق افتاده ، بیشتر کسب و کارها در حال رفتن به سمت فضای دیجیتال هستند. اما وارد شدن به دنیای دیجیتال مارکتینگ به کار مداوم و برنامه‌ریزی نیاز دارد. استراتژی تولید محتوا می‌ تواند بخشی از نیازهای فعالیت شما را در فضای مجازی بهبود ببخشد.

برای داشتن یک استراتژی خوب لازم است اهدافتان را به درستی بشناسید. همچنین آگاهی از انواع محتوا و شیوه‌های تولید محتوا در بخش‌های مختلف فضای آنلاین می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند. در این مطلب با ما همراه شوید تا نگاهی به استراتژی محتوا داشته باشیم و آن را در زمینه‌های مختلف بررسی کنیم.

نگاهی بر استراتژی تولید محتوا

در مسیر تولید محتوا، اهداف تجاری را به طرحی تبدیل می‌کنید که اجرای آن به وسیله محتوا انجام می‌شود. هر جنبه‌ای از کار تولید محتوا از همین‌جا شروع می‌شود. تا وقتی که ایده واضحی از اهداف تجاری‌ نداشته باشید نمی‌توانید برایشان محتوا تولید کنید. بنابراین تمام بخش‌های دیگری که در بازاریابی محتوایی ازشان کمک می‌گیرید (مثل تقویم محتوا، تولید محتوا و غیره) در ابتدا به یک استراتژی محتوا نیاز دارند تا شروع شوند.
با این حال فراموش نکنید که داشتن استراتژی تولید محتوا به تنهایی کافی نیست. بلکه لازم است نحوه برنامه ریزی تولید محتوا در کنار نوشتن و انتشار آن به خوبی هدایت شود. بدون برنامه ریزی تولید محتوا، هر محتوای خوبی می‌تواند غیرمفید باشد.

ماموریّت محتوا

نکته بسیار مهم این است که قرار است این محتوا، کسب و کار شما را به کجا برساند؟ اینکه ماموریّت محتوای شما در این کارزار چیست و قرار است به چه نقطه‌ای ختم شود، جای تفکّر و طرّاحی دارد.
چه بسیار کمپین‌های محتوایی بی هدفی را دیده‌ام که بدون در نظر گرفتن ماموریّت محتوا، هزینه و زمان خود را هدر داده‌اند.
برای درک ماموریّت محتوا، به این نکته دقّت کنید که هدف کوتاه مدّت و بلند مدّت تجارت شما چیست و با کمک تعریف دقیق مخاطب، می‌توانید بهتر ماموریّت محتوا را طرّاحی و تنظیم نمایید.

ماموریّت محتوا در مسیر استراتژی تولید محتوا

طرّاحی پرسونای مشتری چه فایده‌ای دارد؟

با این‌که پرسونای مشتری تصویری ساختگی از مشتری بالقوه است، باید واقع‌گرایانه باشد. اغلب کسب و کارها چند پرسونای مشتری مختلف آماده می‌کنند. هر کدام از این پرسوناها نماینده عده‌ای از مشتری‌های آن‌ها هستند. هرچه تعداد پرسونای مشتری شما بیشتر باشد، امکان ساخت استراتژی تولید محتوای بهتری را خواهید داشت. در واقع به این صورت می‌توانید محتوایی تولید کنید که درصد بالایی از مشتریان هدفتان را جذب کند.
به طور کلی هدف ساخت پرسونای مشتری به دست آوردن آگاهی درباره نحوه فکر کردن، رفتارها و واکنش‌های مشتری واقعی است. پرسونای مشتری همچنین می‌تواند در به دست آوردن درک بهتری از نیازهای مشتری، چگونگی خدمات پس از فروش و پشتیبانی به شما کمک کند.
انتخاب و ایجاد پرسونای مشتری برای تولید محتوای آهنربایی به سادگی و با برداشتن چند یادداشت از مشتری‌های خوب انجام نمی‌شود. این کار به برنامه‌ریزی دقیق، جمع‌آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل نیاز دارد.

پیش از این مقاله‌ ای جامع در مورد طراحی پرسونای مشتری منتشر شده است
که خواندن آن را توصیه می کنیم.

انتخاب نوع استراتژی تولید محتوا

استراتژی تولید محتوا باید با توجه به پلتفرم و فضای آنلاینی که در آن فعالیت می‌کنید متفاوت باشد. بنابراین می‌توانیم به تعداد پلتفرم‌های مختلف (مثل فروشگاه اینترنتی، وبلاگ، اینستاگرام و غیره) استراتژی تولید محتوا داشته باشیم.
برخی موضوعات هستند که باید در همه استراتژی‌های تولید محتوا وجود داشته باشند. شما باید بدانید که قرار است در راستای چه محصول یا خدمتی تولید محتوا کنید. همچنین نحوه برنامه‌ریزی تولید محتوا هم در کنار حجم محتواها و تقویم محتوا از اهمیت بالایی برخوردار است.
همان‌طور که گفتیم، مهم‌ترین جزء هر استراتژی تولید محتوا تعیین اهداف است. اهداف خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که معنادار و قابل فهم باشند. همچنین بهتر است برای تولید آن‌ها بازه زمانی تعیین کنید تا به درستی بر طبق برنامه جلو بروید.

لحن محتوا در تولید محتوا

در کنار برنامه‌ ریزی درست، بهتر است استراتژی محتوا را از همان ابتدا برای هر یک از پلتفرم‌های مورد استفاده‌تان انحصاری کنید. بد نیست یک شیوه‌نامه محتوایی داشته باشید تا محتواهایتان از نظر زبانی و لحن همیشه یکدست باشند. آگاهی کامل از شخصیت برند و کسب و کارتان هم اهمیت زیادی دارد. وقتی شخصیت برند به درستی مشخص شده باشد، ایجاد استراتژی تولید محتوا در اینستاگرام یا تلگرام برایتان تفاوت زیادی نخواهد داشت. فقط لازم است کارکرد و لحن محتوای هر یک از این فضاهای آنلاین را به درستی بشناسید تا به بهترین بازدهی برسید.

استراتژی تولید محتوا برای فروشگاه اینترنتی

یکی از مهم‌ترین نکته‌ها که باید در استراتژی تولید محتوا برای فروشگاه اینترنتی رعایت شود، توجه به صفحه محصول است. بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی به قرار دادن یک توضیح مختصر و ساده از محصول کفایت می‌کنند. در حالی که داشتن بخشی به عنوان ویژگی‌های محصول تا میزان زیادی می‌تواند کمک کننده باشد.
بدترین کار در فروشگاه اینترنتی این است که به چند تصویر در کنار مشخصات فنی و قیمت کفایت کنیم. بله مشتری می‌تواند با جستجو در اینترنت به اطلاعات بیشتری درباره محصول دست پیدا کند اما چرا خود شما این کار را نکنید؟ با معرفی محصول به طور کامل نه تنها اعتماد مشتری به برند شما بیشتر می‌شود، بلکه ممکن است بسیاری از بازدیدکنندگان و خوانندگان آن مطلب هم تبدیل به مشتری‌های دائمی شوند.

پیشنهاد می کنیم که مقاله ” دیجیتال مارکتینگ چیست؟ ” را مطالعه کنید.

چرا اغلب وب سایت های شرکتی شکست می‌خورند؟

وب سایت‌های شرکتی نباید فقط به عنوان جایی برای قرار گرفتن محتوا ایجاد شوند. شرکت‌ها باید در نظر داشته باشند که وب سایت یکی از راه‌های تعامل افراد با آن‌هاست. بنابراین باید بر روی ارتباط محتواها به یکدیگر و یکپارچگی شخصیت برند توجه داشته باشید. یک استراتژی تولید محتوا می‌تواند به شما کمک کند تا این موارد را به راحتی با یکدیگر هماهنگ کنید.
مهم‌ترین نکته در طول این مسیر برای وب سایت‌های شرکتی، داشتن تقویم محتوای منظم است. داشتن ثبات و پایداری در روند انتشار و متمرکز بودن محتوا بر روی مزیّت های شرکت، می‌تواند راه چاره‌ای برای جذب مشتری بالقوّه از طریق محتوا باشد. داشتن بخشی برای دریافت بازخوردها و نظرات بازدیدکنندگان هم می‌تواند باعث جلب اعتماد افراد به شرکت شوند. فراموش نکنید محتوای وب سایت شرکت باید با محتوای شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام هماهنگ باشد.

بهترین استراتژی محتوایی برای بازاریابی در اینستاگرام

استراتژی تولید محتوا در اینستاگرام با سایر فضاهای آنلاین کمی متفاوت است. از آنجایی که این شبکه اجتماعی بیشتر بر پایه تصویر و ویدیو استوار است، باید توجه بیشتری در این موارد داشته باشید. بنابراین اولین قدم برای تعیین استراتژی محتوایی برای بازاریابی در اینستاگرام، برنامه ریزی برای یکپارچکی متنی و تصویری است.
در هنگام ایجاد یک استراتژی محتوایی برای اینستاگرام بهتر است این نکته‌ها را در ذهن داشته باشید:
• هماهنگی رنگ تصویرهای صفحه اینستاگرام
• تناسب متن‌ با تصویر
• طولانی نشدن متن‌ کپشن
• ترکیب متن با تصویر
البته در کنار این موارد باید لحن و شخصیت برند را هم همیشه یکدست نگه دارید.
تقویم محتوایی در اینستاگرام هم اهمیت زیادی دارد. بدترین کار این است که در طول یک روز چند مطلب بی‌ارتباط را در ساعت‌های مختلف منتشر کنید. بهتر است روزی بیش‌تر از دو پست اینستاگرام نگذارید. همچنین سعی کنید این پست‌ها از نظر موضوعی با هم در ارتباط باشند.

ویدیوی رایگان استراتژی بازاریابی محتوایی در اینستاگرام را از دست ندهید.

 

توصیه می‌کنیم برای داشتن یک استراتژی تولید محتوا در اینستاگرام از ابزارهای تجزیه و تحلیل آمار بازدیدها استفاده کنید. نتیجه این تحلیل‌ها باعث می‌شوند تا به مواردی مثل پربازدیدترین ساعت اینستاگرام پی ببرید و به این صورت همیشه وقتی پست می‌گذارید که کاربران بیش‌تری آنلاین هستند.

۴.۶/۵ - (۹ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مارکترها را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. علی
    ۲:۱۳ ۱۳۹۹/۰۹/۲۷

    سلام و خسته نباشید

    من واقعا قدرت استراتژی تولید محتوا رو تازه درک کردم، بدون داشتن استراتژی برای تولید محتوا، واقعاً تلاش کردن بیهوده است.

    • عرفان رحیمی
      ۶:۴۳ ۱۳۹۹/۰۹/۲۹

      سلام ممنون از شما

      بله دقیقاً، تولید محتوا بدون داشتن استراتژی تولید محتوا مثل هدایت یک کشتی در دریای طوفانی است.