الگوریتم رنک برین چیست؟ | با این ربات عجیب و هوشمند گوگل آشنا شوید

الگوریتم رنک برین چیست؟ | با این ربات عجیب و هوشمند گوگل آشنا شوید

الگوریتم رنک برین Rank Brain چیست و چگونه کار می کند؟ اگر سئو کار هستید بدون شک با تک تک الگوریتم های گوگل آشنایی دارید. الگوریتم های گوگل به شما در سئو و بهینه سازی سایتتان کمک میکند. اینکه بدانید چه الگوریتم هایی وجود دارد و کدام یک به شما در بهبود رتبه کمک می کند یکی از مهم ترین اصول سئوکار بودن است.
الگوریتم رنک برین یکی از مهم ترین الگوریتم ها است که باید به طور کامل آن را بشناسید و بدانید که برای چه کاری بوجود آمده است.

معرفی الگوریتم رنک برین چیست؟

الگوریتم رنک برین، الگوریتمی برای یادگیری ماشین (machine learning) است که گوگل از آن برای مرتب سازی نتایج جستجو استفاده می کند. همچنین الگوریتم رنک برین به گوگل کمک می کند تا سوالات جستجو را پردازش و درک کند.

الگوریتم رنک برین (RankBrain) چه سالی معرفی شد؟

الگوریتم رنک برین در اواخر سال ۲۰۱۵ بوجود آمد و نامگذاری شد که با ایجاد این الگوریتم نتایج گوگل تغییرات بسیار بزرگی داشت و امروزه این الگوریتم جز سومین فاکتور مهم در تعیین نتایج شناخته شده است.

چه چیزی الگوریتم رنک برین را متفاوت می کند؟

الگوریتم رنک ‌برین در واقع بر پایه هوش مصنوعی است که وظیفه اصلی آن توجه به مفهوم کلمه و عبارت جست و جو شده در گوگل است.

پیش از ظهور این الگوریتم پیشرفته، گوگل به معنا و مفاهیم کلمات خیلی کاری نداشت. در اصل خیلی توان درک مفهوم یک عبارت جست و جو شده را نداشت تا اینکه کم کم با رشد الگوریتم های خود توانست متوجه مفهوم اصلی آن عبارت شود.

قبل از رنک برین ، ۱۰۰٪ الگوریتم گوگل به صورت دستی کدگذاری شده بود. به گونه ای که ممکن بود گاهی نتیجه ای بر خلاف سرچِ کاربر به او نمایش داده شود. اما با بوجود آمدنِ این الگوریتم، نتایج دقیقاً بر اساس سرچ کاربر لیست بندی می شود. البته مهندسان انسانی هنوز روی الگوریتم کار می کنند. اما امروز، رنک برین نیز کارهای خود را در پشت صفحه و به تنهایی انجام میدهد.

کار اصلی الگوریتم rank brain مرتب سازی نتایج با توجه به کلمه کلیدی، بر اساس بک لینک ها، یونیک بودن مطالب، طول مطالب، اعتبار دامنه و غیره می باشد.

الگوریتم رنک برین، چگونه مفهوم عبارات را درک می کند؟

چند سال پیش، گوگل مشکلی داشت:

۱۵٪ کلمات کلیدی که افراد در گوگل سرچ می کردند و به دنبال پاسخ سوالات خود بودند،گوگل تا به حال با آن کلمات و عبارات آشنا نشده بود. ممکن است ۱۵٪ زیاد به نظر نرسد. اما وقتی میلیاردها جستجو در روز پردازش می کنید، این تعداد به ۴۵۰ میلیون کلمه کلیدی می رسد. که متوجه خواهید شد، عدد بسیار زیادی است.

قبل از بوجود آمدن الگوریتم رنک برین، گوگل با هر جست و جوی کاربر با توجه به نتایج و سرچ های گذشته کاربران یک سری نتایج را به کاربر نشان میداد و خیلی کاری به این نداشت که آیا نتیجه نمایش داده شده، و محتوای درون آن واقعاً برای کاربر مفید است؟! از این جهت در بسیاری از مواقع لازم بود که زمان زیادی بگذاریم و حتی تا صفحه سوم یا چهارم گوگل را زیر و رو کنیم تا به پاسخ سوال خود برسیم.

اما امروز، و با پیدایش الگوریتم رنک برین RankBrain در واقع آنچه شما می پرسید را می فهمد. و یک مجموعه ۱۰۰٪ دقیق از نتایج را ارائه می دهد. در واقع رنک برین سعی می کند که منظور شما را بفهمد و با مقایسه مفهوم عبارت شما با محتوای وبسایت ها، نتیجه بهتری را به شما نمایش دهد.
امّا چطور؟ پاسخ آن وقعاً مشخص است. با تطبیق کلمات کلیدی دیده نشده با کلمات کلیدی که گوگل قبلاً مشاهده کرده است.

چگونه RankBrain الگوریتم رضایت کاربر را اندازه گیری می کند

مطمئناً ،الگوریتم RankBrain می تواند در درک کلمات کلیدی جدید تحولی عظیم ایجاد کند. یعنی حتی اگر تا به حال عبارتی در گوگل سرچ نشده باشد و کاربری برای بار اول آن را جست و جو کند گوگل با توجه به الگوریتم رنک برین به سرعت متوجه خواهد شد که کاربر به دنبال چه چیزی است.

اما سوال اصلی این است:

هنگامی که رنک برین مجموعه ای از نتایج را نشان می دهد، از کجا می داند که در واقع خوب هستند؟
الگوریتم رنک برین مجموعه ای از نتایج جستجو را به شما نشان می دهد که فکر می کند می تواند مشکل شما را بهتر برطرف کند. اگر افراد زیادی از بین نتایج نمایش داده شده در گوگل، یک صفحه خاص را دوست داشته باشند، به آن صفحه رتبه بالاتری اختصاص خواهد داد و اگر از آن متنفر بودند، آن صفحه را رها کرده و صفحه دیگری را جایگزین می کنند و دفعه بعدی که کاربری آن کلمه کلیدی (یا اصطلاح مشابه) را جستجو می کند ، گوگل رفتار او را مورد بررسی قرار خواهد داد.
شاید از خودتان بپرسید که گوگل بررسی رفتار کاربران را از کجا تشخیص می دهد؟
از روشهای مختلفی چون مرورگر کروم، لاگین بودن در حساب جیمیل و…

الگوریتم رنک برین و اهمیّت عبارت کلیدی بلند (Long Tail)

این سوالی است که برای بسیاری از سئوکاران پیش آمده است. حالا که این الگوریتم به خوبی معنا و مفهوم سرچ کاربر را میفهمید یعنی اهمیت کلمات طولانی long tail از بین رفته است؟
جواب سوال شما خیر است. درسته که رنک برین به خوبی متوجه سرچ کاربران می شود اما اهمیت کلمات کلیدی طولانی کم نشده است. در واقع مسئله اصلی و مهم این است که بتوانید در محتوای خود از عبارات کلیدی مشابه (LSI) استفاه کنید تا الگوریتم رنک برین به خوبی بتواند ارتباط معنایی را با کمک الگوریتم مرغ مگسخوار خود تشخیص دهد. همچنین شما می توانید از کلمات کلیدی متوسط یا medium tail استفاده نمایید. به طور خلاصه ، توصیه می کنم صفحه خود را حول یک کلمه کلیدی بهینه کنید و با کمک گرفتن از مفاهیم مرتبط با آن عبارت کلیدی، کار رنک برین را ساده تر کنید.

پیش از این در وبسایت مسیر سئو مقاله ای با عنوان

الگوریتم مرغ مگسخوار چیست” منتشر شده که توصیه می کنم حتماً بخوانید.

آیا گوگل واقعاً از Dwell Time استفاده می کند؟

Dwell time به مدت زمانی گفته می شود که کاربر در گوگل جست و جو می کند و وارد وبسایت شما می شود، تا زمانی که مجدد به صفحه نتایج باز می گردد و به دنبال وبسایت دیگری برای پاسخ به نیاز خود می گردد.

بدیهی است که هرچه کاربری مدت بیشتری را در صفحه شما صرف کند ، بهتر است. این به گوگل می گوید: “کاربران این نتیجه را دوست دارند. اما برای اطمینان بیشتر بیایید و کمی آن را در نتایج بازی دهیم و یکی دو نتیجه به عقب تر ببریم که ببینیم آیا باز هم کاربر به سراغ این سایت و لینک می آید یا خیر “. اگر کسی پس از ۲ ثانیه از سایت شما خارج شود ، این به گوگل می گوید: “این نتیجه خوب نیست! بیایید آن را چند نقطه پایین بیندازیم “.

بنابراین منطقی است که رنک برین Dwell Time را اندازه گیری می کند و نتایج را بر اساس این سیگنال مرتب می کند.

سایت خود را بر اساس الگوریتم رنک برین سئو کنید

راه هایی برای سئو سایت بر اساس الگوریتم رنک برین وجود دارد که در ادامه به طور کامل به شما خواهم گفت و با پیاده سازی آن ها می توانید بهترین جایگاه را داشته باشید:

۱- محتوای اورجینال و کامل ارائه کنید
۳- محتوای جامع منتشر کنید
۴- محتوای خود را بخش بندی کنید!
۵- سعی کنید از عبارات مشابه (LSI) استفاده کنید
۶- ارائه محتوا بر اساس نیاز مخاطب را جدی بگیرید

سعی کنید به درستی به نیاز کاربران پاسخ دهید

وقتی کسی از طرف گوگل بر روی سایت شما کلیک می کند، می خواهد تا به پاسخ سوالات خود برسد. پس ما باید دقیقا محتوایی بنویسیم که پاسخگوی سوالات کاربر باشد و او با خواندن آن محتوا، صفحه سایت را ترک نکند و برعکس رغبت بیشتری برای پرسه زدن در وبسایت ما پیدا کند.

مقدمه چینی حدود ۵ تا ۱۰ جمله در اول مقاله

مقدمه قسمت اصلی هر محتوایی است اما نه هر مقدمه ای. در واقع مقدمه شما جایی است که ۹۰٪ خوانندگان شما تصمیم می گیرند که بمانند یا صفحه را ترک کنند و به سراغ یک سایت دیگر بروند. بعد از آزمایش زیاد متوجه شدم که مقدمه های کوتاه بهترین نتیجه را دارند.
وقتی کسی چیزی را در گوگل جستجو می کند ، از قبل در مورد آن موضوع اطلاعاتی دارد . بنابراین نیازی به مقدمه گسترده نیست. به سراغ محتوای اصلی بروید و به کاربر ثابت کنید که لینک درستی را برای رسیدن به پاسخ سوالات خود انتخاب کرده است.

محتوای جامع منتشر کنید

محتوای جامع تر = زمان ماندگاری کاربر در سایت شما بهتر.
در ابتدا لازم است بگویم که بدیهی است که خواندن یک محتوای ۲۰۰۰ کلمه ای زمان بیشتری نسبت به مقاله ۴۰۰ کلمه ایی می خواهد و این یعنی ماندگاری بیشتر کاربر در سایت شما البته در صورتی که محتوای خوب و جامع منتشر شود.اگر قرار است محتوای طولانی تولید کنید بهتر است تا جامع و کامل باشد و دور از حرف های تکراری. بهترین محتواهای جامع حدودا بین ۱۵۰۰ کلمه تا ۲۰۰۰ کلمه می باشد.

البته یک نکته را خیلی خیلی دقّت کنید. همیشه هم منظور از جامع بودن، نوشتن متن زیاد نیست! چون ممکن است کاربر به دنبال دیدن عکس باشد. مثلاً اگر کسی در گوگل عبارت “انواع مدل مو در آلمان” را سرچ کند، قطعاً انتظار دیدن تصاویر انواع مدل مو در آلمان را دارد.

محتوای خود را قسمت بندی کنید!

بیاییم کمی با خودمان صادق باشیم. کمتر کاربری حوصله اش می کشد تا بنشیند و یک محتوای ۲۰۰۰ کلمه ایی را مطالعه کند. پس چاره چیست؟ هم محتوای طولانی منتشر کنیم و هم کاربر حوصله خواندن محتوای طولانی ندارد؟!

چاره این است که با استفاده از کلمات lsi مقاله را به چند قسمت تقسیم کنیم و تیکه تیکه صحبت کنیم در این حالت مقاله با توجه به کلمه کلیدی اصلی به چندین قسمت تقسیم میشود و نه تنها کاربر را خسته نمیکند بلکه باعث جذابیت بیشتر برای کاربر می شود و همچنین مقاله به یک مقاله جامع تبدیل می شود.

در این مقاله سعی شد تا عمده ترین نکات مهم در مورد الگوریتم رنک برین مطرح شود و یک دید کلّی نسبت به عملکرد و وظیفه این الگوریتم پیدا کنید. در مقالات قبلی ما، می توانید با الگوریتم پنگوئن گوگل هم آشنا شوید.

اگر به دنبال یادگیری سایر الگوریتم های گوگل هستید پیشنهاد می کنم به صفحات زیر سری بزنید:

۵/۵ - (۷ امتیاز)

با سئو و دیجیتال مارکتینگ از طریق طراحی سایت آشنا شدم و علاقه بسیاری به این حوزه دارم و همواره در حال یادگیری و افزایش علم خودم در حوزه تخصصی دیجیتال مارکتینگ هستم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *