همه چیز درباره اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام (راهنمای جامع)

همه چیز درباره اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام (راهنمای جامع)

این روزها اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام بسیار طرفدار دارد و این موضوع به تاثیرگذاری فراوان اینفلوئنسرها در دنیای کسب و کارهای اینستاگرامی بر می‌گردد. مارکتینگ با اینستاگرام روش‌های مخصوص خودش را دارد. برای اینکه بتوانید در بازاریابی با اینستاگرام موفق باشید، باید اینفلوئنسرهای اینستاگرام را خیلی خوب بشناسید. موفقیت در اینستاگرام نکته‌های زیادی دارد. در ادامه همه چیز درباره اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام را به شما می‌گویم.

اینفلئونسر مارکتینگ چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

قبل از هر چیز بهتر است اینفلوئنسر را تعریف کنم. اینفلوئنسر شخصی است که فالوورهای زیادی در شبکه‌های اجتماعی دارد. حواستان باشد که اینفلوئنسرها را با حساب‌های کاربری پرطرفدار اشتباه نگیرید. یک پیج در اینستاگرام می‌تواند ۵۰۰ هزار فالوور داشته باشد، اما جزء اینفلوئنسرها به شمار نیاید. اینفلونسر یک فرد است؛ کسی که به دلیل فعالیت‌های مستمر در اینستاگرام، محبوبیت زیادی دارد. به زبان خودمانی، اینفلوئنسر یعنی کسی که روی دیگران تاثیر می‌گذارد.
مهمترین نکته در اینفلوئنسر مارکتینگ، اعتماد است. فالوورهای یک اینفلوئنسر، به او اعتماد کامل دارند و به همین خاطر به درصد بالایی از صحبت‌هایش عمل می‌کنند.
خب، حالا اگر این شخص به طرفداران خود، خرید محصول از شرکتی خاص را توصیه کند، به نظرتان چه اتفاقی می‌افتد؟ بسیاری از فالوورها به توصیه او گوش می‌دهند و کلی از محصولات آن شرکت به فروش می‌رود. مثل دوستی صمیمی‌ که به شما چیزی را توصیه می‌کند. برای همین است که کارشناس‌ها پیش‌بینی می‌کنند در سال ۲۰۲۰ حدود ۸ میلیارد دلار پول در این صنعت خرج می‌شود!!! (۱۰۴ هزار میلیارد تومان ناقابل ?)
حالا تصور کنید که شما صاحب آن شرکت هستید. به نظر شما افزایش فروش و بیشتر پول درآوردن چه حسی دارد؟! بله من هم می‌دانم در چه فکری هستید و در ذهن‌تان پول‌هایتان را می‌شمارید! اما واقعا به همین سادگی می‌شود با اینفلئونسر مارکتینگ به موفقیت رسید؟

تاثیر اینفلوئنسرها در افزایش فروش
به عنوان اولین قدم، باید شبکه اجتماعی مناسب برای این کار را انتخاب کنید. بررسی‌ها نشان می‌دهند اینستاگرام بهترین و قدرتمندترین پلتفرم برای برندها و کسب و کارها است. برای همین بیشتر کسب و کارها سراغ اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام می‌روند. نرخ انگیجمنت (یا نرخ درگیری) در اینستاگرام دو برابر شبکه‌های اجتماعی دیگر است. محتوای منتشر شده در اینستاگرام حدودا ۳.۲۱ درصد انگیجمنت دارد. در حالی که این شاخص در شبکه‌های اجتماعی دیگر ۱.۵ درصد است.
پس بازاریابی با اینستاگرام می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. خب، حتما از خودتان می‌پرسید از کجا باید اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام را شروع کنم؟ اصلا به کدام اینفلوئنسر می‌شود اعتماد کرد؟ هزینه مارکتینگ با اینستاگرام چقدر است؟ نگران نباشید؛ در ادامه همه سوال‌هایتان را جواب می‌دهم.

اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام چقدر هزینه دارد؟

بستگی دارد؛ به این که می‌خواهید با چه کسی به عنوان اینفلوئنسر کار کنید و این فرد چقدر معروف است. اگر سراغ آدم‌های مشهور و خیلی شناخته‌شده بروید، باید انتظار هزینه‌های میلیونی را داشته باشید! اما جای نگرانی نیست؛ میکرو اینفلوئنسرها اینجا به کمک شما می‌آیند.
میکرو اینفلوئنسر کسی است که به اندازه اینفلوئنسرهای بزرگ فالوور ندارد، ولی همه طرفدارهایش گوش به فرمان او هستند. برای شروع اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام ، می‌توانید سراغ این جور آدم‌ها بروید تا خرجتان کمتر شود. خب، حالا فرض کنید یک میکرو اینفلوئنسر خوب پیدا کرده‌اید و می‌خواهید با آن قرارداد ببندید. اما قیمت او بالاست و زیادی گران به نظر می‌رسد. یک سوال، بر چه اساسی می‌توان فهمید که قیمت یک اینفلوئنسر مناسب است یا نه؟ اصلا چه فاکتورهایی در قیمت‌ها تاثیرگذار هستند؟

قبلاً مقاله‌ای با عنوان ” آموزش تولید محتوا در اینستاگرام ” در مارکترها
منتشر شده که توصیه می‌شود حتماً مطالعه بفرمایید.

همیشه باید به یک سری موارد دقت کنید. مثلا تعداد لایک، مقیاس همکاری و تعداد پست‌ها و استوری‌هایی که می‌خواهید سفارش بدهید. این چیزها را که در نظر بگیرید، می‌توانید درباره قیمت اینفلوئنسرها نظر بدهید.
درباره مقدار هزینه اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام نمی‌توان حرف دقیقی زد. ولی یک چیز مشخص است؛ کار کردن با میکرو اینفلوئنسرها هزینه‌های شما را کمتر می‌کند. به همین دلیل در ادامه به شما می‌گویم چطور برندها می‌توانند با میکرو اینفلوئنسرها کسب و کارشان را پیش ببرند.

میکرو اینفلوئنسرهای اینستاگرام؛ گزینه‌ای کم‌خرج برای موفقیت‌های بزرگ!

برای موفقیت در مارکتینگ با اینستاگرام، نیازی نیست خیلی دست به جیب شوید! اگر راه و چاه را بدانید، با هزینه کم هم امکان موفقیت وجود دارد.
حالا بیشتر از هر زمان دیگری می‌توان در اینستاگرام میکرو اینفلوئنسر پیدا کرد. راستی بد نیست اینجا تعریف میکرو اینفلوئنسر را به شما بگویم. در کل به افرادی که زیر ۱۰۰ هزار نفر فالوور دارند، میکرو اینفلوئنسر گفته می‌شود.
جالب است بدانید که یک سوم بازار اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام در دست همین آدم‌ها است. مگااینفلوئنسرها (بالای ۱ میلیون فالوور) فقط ۱ درصد بازار را در اختیار دارند! پس کلی انتخاب جلوی شما است و می‌توانید از بین افراد زیادی شریک تجاری‌تان را انتخاب کنید.

آموزش اینفلوئنسر مارکتینگ

شاید تعجب کنید، ولی میکرو اینفلوئنسرها در مقایسه با برادرهای پرطرفدارترشان نرخ انگیجمنت بیشتری دارند. یعنی هم کمتر خرج می‌کنید، هم بهتر نتیجه می‌گیرید! فکر می‌کنم این حالت برای همه ایده‌آل باشد.
طبق آمارها انگیجمنت اینفلوئنسرهایی که تا ۲۵ هزار نفر فالوور دارند، ۷ درصد است. ولی هرچه تعداد فالوور بیشتر می‌شود انگیمنت هم پایین می‌آید. افرادی که بیشتر از ۱ میلیون نفر فالوور دارند، فقط ۲.۵ درصد انگیجمنت دارند! خب، حالا این آمار و ارقام به چه دردی می‌خورد؟ اصلا معنی این عددها چیست؟
خلاصه بهتان بگویم، یعنی اگر ۲۰ پست در صفحات میکرو اینفلوئنسرها منتشر کنید، در مقایسه با کار کردن با مگااینفلوئنسرها خیلی بهتر نتیجه می‌گیرید. هم تعداد آدم‌های بیشتری محصولات و خدمات شما را می‌بینند، هم پول کمتری به خاطر اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام خرج کرده‌اید!
با این کار هزینه‌تان تقریبا ۳۰ درصد کمتر می‌شود. اگر هنوز قانع نشده‌اید، یک راه کم‌خرج‌تر دیگر هم هست. می‌توانید سراغ نانو اینفلوئنسرها بروید.
نانو اینفلوئنسرها معمولا کمتر از هزار نفر فالوور دارند. اما به جایش نرخ انگیجمنت‌شان ۷.۲ درصد است. می‌توانید فعلا با آنها کارتان را پیش ببرید در آینده برای هزینه بیشتر تصمیم بگیرید.
حالا که اهمیت میکرو و نانو اینفلوئنسرها را فهمیدید، می‌توانید از بین آنها یکی را برای همکاری انتخاب کنید. ولی کدامشان به درد کار شما می‌خورد؟ اصلا با چه معیارهایی می‌توان اینفلوئنسر خوب را از بد تشخیص داد؟ در ادامه به شما می‌گویم چه فاکتورهایی را برای انتخاب اینفلوئنسر در نظر بگیرید.

چطور بهترین اینفلوئنسر در اینستاگرام را پیدا کنیم؟

بهترین وقتی معنی پیدا می‌کند که هدفتان را مشخص کرده باشید. مثلا وقتی هدفتان انگیجمنت است، باید سراغ میکرو اینفلوئنسرهایی بروید که نرخ انگیجمنت بالایی دارند. اگر دنبال این هستید که آگاهی از برند افزایش پیدا کند، باید به مقدار ریچ (تعداد افرادی که یک پست را می‌بینند) و ترافیک صفحه توجه کنید.
بعد از روشن شدن هدف، نوبت این است که خود اینفلوئنسرها را ارزیابی کنیم. چند راه برای این کار وجود دارد:

۱- نرخ انگیجمنت را چک کنید

وقتی انگیجمنت یک اینفلوئنسر بالا باشد، یعنی فالوورها محتوای صفحه را دوست دارند و به آن توجه می‌کنند. به همین علت، برندهای زیادی این معیار را برای انتخاب شریک تجاری‌شان در نظر می‌گیرند.
انگیجمنت ۴ تا ۶ درصد خوب به نظر می‌رسد. وقتی تعدادی از پست‌های یک اینفلوئنسر را بررسی می‌کنید، باید به این عدد برسید. پست‌هایی که انگیجمنت بیشتری دارند، در دسته محتوای ویروسی قرار می‌گیرند.
نرخ انگیجمنت را می‌توانید با فرمول زیر محاسبه کنید:
(تعداد لایک و کامنت/تعداد فالوورها) X 100
نکته: نرخ انگیجمنت لزوما با این فرمول سنجیده نمی‌شود. در مواردی تعداد سیو و به اشتراک گذاشتن پست‌ها اهمیت بیشتری دارند.

۲- چک کردن کیفیت فالوورها

به نظرتان اگر شما کسب و کار گردشگری داشته باشید و با یک اینفلوئنسر ورزشی همکاری کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟! کمپین شما خیلی راحت شکست می‌خورد؛ چون مشتری‌هایتان در جای دیگری هستند. موفقیت اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام به همین چیزها بستگی دارد.
موقع انتخاب اینفلوئنسر حتما فالوورها و زمینه کاری آن را بررسی کنید. زمینه فعالیت این شخص باید کاملا شبیه به کسب و کار شما باشد. در این صورت است که می‌توانید انتظار موفقیت داشته باشید.

۳- محتوای صفحه را بررسی کنید

این که اینفلوئنسر در اینستاگرام و حتی خارج از آن چه محتوایی منشتر می‌کند، موضوع واقعا مهمی ‌است. با یک بررسی ساده می‌توانید بفهمید فرد انتخابی بیشتر چه نوع محتوایی را دوست دارد. خب، شاید بگویید این مسئله چطور می‌تواند به من کمک کند؟
طبق بررسی‌ها مشخص شده است که سلفی‌ها انگیجتمنت بالایی دارند. در حالی که پست‌های مربوط به کیف و کفش و طبیعت، کمتر لایک و کامنت می‌خورند. وقتی محتوای یک صفحه را بررسی می‌کنید، این موضوع را هم در نظر بگیرید تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.

۴- بررسی مقدار ریچ اینستاگرام

بهتر است اول ریچ را به طور دقیق برایتان تعریف کنم:
تعداد افراد منحصر به فردی که یک پست را می‌بینند
این معیار برای کسب و کارها اهمیت زیادی دارد. هر کسی دوست دارد وقتی هزینه می‌کند، بهترین نتیجه ممکن را بگیرد. ریچ بیشتر یعنی مخاطب بیشتر و احتمال فروش بیشتر!
برای این که مقدار ریچ یک اینفلوئنسر را بدانید، باید از او بخواهید آمار پست‌هایش را در اختیار شما بگذارد. ریچ را می‌توان در اینسایت هر پست دید. توصیه می‌کنم این معیار را حسابی جدی بگیرید. موفقیت اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام مقدار زیادی به ریچ وابسته است.

۵- معجزه‌ای به نام کپشن!

شاید بگویید چه کسی حوصله دارد کپشن‌های طولانی و خسته‌کننده اینستاگرام را بخواند؟ ظاهرا کسانی هستند که به کپشن‌خوانی علاقه دارند!
طبق بررسی‌ها پست‌های دارای کپشن طولانی‌تر، انگیجمنت بیشتری دارند. پس اگر دنبال این هستید که کسب و کارتان بهتر دیده شود، کپشن‌های اینفلوئنسر مورد نظرتان را بررسی کنید.

قبلاً مقاله‌ای با عنوان ” راهنمای بازاریابی در اینستاگرام ” در وب‌سایت مارکترها منتشر شده که
توصیه می‌شود حتماً مطالعه بفرمایید.

چند نکته برای افزایش بازدهی اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام

بعد از انتخاب اینفلوئنسر مناسب، نوبت تولید محتوای خلاقانه است. تولید محتوا در اینستاگرام نکته‌هایی دارد که رعایت آنها می‌تواند در مارکتینگ با اینستاگرام به شما کمک کند.

حرف آخر را اول بزنید:

نام و ویژگی‌های محصول شما باید کاملا مشخص باشد. مثلا وقتی کپشن را می‌نویسید، باید در همان خط اول حرف‌های اصلی‌تان را بگویید. کاربرها می‌توانند توضیحات بیشتر را با زدن «More» ببینند. این نکته اهمیت خیلی زیادی دارد.

در مورد عکس‌ها و ویدیوها هم داستان همین است. در عکس می‌توانید با فِلِش یا چیزهای دیگر، مشخص کنید که دقیقا می‌خواهید کاربرها چه چیزی را ببینند. برای ویدیوها هم می‌توانید حرفتان را زیرنویس کنید. این شکلی مخاطب‌ها بدون صدا هم حرف شما را می‌فهمند!

ساده و روان حرف بزنید

دلیلی ندارد کاربرها را با حرف‌های قلمبه و سلمبه گیج کنید. خیلی راحت و خودمانی باشید. انگار که دوست آنها هستید و می‌خواهید برای انجام یک کار راهنمایی‌شان کنید. محتوایی که قرار است توسط اینفلوئنسر منتشر شود، باید کاملا شفاف باشد. به شکلی که هیچ سوء برداشتی برای مخاطب‌ها به وجود نیاید.

با مخاطب‌ها صادق باشید

هیچ کس از نمایش خوشش نمی‌آید. وقتی قرار است یک اینفلوئنسر کالای شما را تایید کند، باید از ته دل این کار را انجام بدهد. اگر مخاطب‌ها حس کنند که حتی ذره‌ای اغراق یا نمایش در این کار وجود دارد، هرگز سراغ کالای شما نمی‌روند.
وقتی اینفلوئنسر از کالای شما رضایت نداشته باشد و بخواهد چیز دیگری به فالوورهایش نشان دهد، کمپین شما قطعا شکست خواهد خورد.
خب، بعد از یک بررسی دقیق و انتخاب اینفلوئنسر مناسب و آماده کردن محتوای عالی، اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام را شروع کرده‌اید. حالا از کجا باید بفهمید کمپین شما موفق بوده یا شکست خورده است؟ در بخش بعدی جواب این سوالتان را می‌دهم.

چطور موفقیت اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام را بسنجیم؟

یک سری چیزها برای کسب و کارها اهمیت زیادی دارند. مثل نرخ بازگشت سرمایه (ROI) که در واقع میزان اثربخشی و سوددهی یک فعالیت را نشان می‌دهد. برای این که بتوانید ROI را مشخص کنید، باید بتوانید عملکرد کمپین بازاریابی با اینستاگرام را بسنجید. حتما می‌پرسید چطور باید این کار را انجام بدهم؟
با مشخص کردن «KPI» یا همان شاخص‌های عملکرد. باید برای خود چند معیار در نظر بگیرید و بر اساس آن‌ها کمپین را قضاوت کنید.
طبق بررسی‌ها ۷۹ درصد کسب و کارها موفقیت خود را با مقدار افزایش نرخ انگیجمت می‌سنجند. اما موفقیت فقط به این موضوع ختم نمی‌شود.

کمپین اینفلوئسر مارکتینگ

در این روزها و در دنیای جدید تجارت، مقدار فروش، ترافیک و نرخ تبدیل، اهمیت بیشتری دارد. برای به دست آوردن آمار این معیارها، می‌توانید از ابزارهای تحلیلی مثل گوگل آنالیتیکس استفاده کنید. برای کمپین خود یک لینک UTM بسازید و نتایج را بررسی کنید. این اطلاعات به شما برای بهینه‌سازی کمپین‌های بعدی هم کمک می‌کنند.
به طور کلی می‌توان چهار معیار اصلی را برای ارزیابی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام در نظر داشت:
نرخ انگیجمنت: شامل تعداد لایک، نظرات، به اشتراک‌گذاری و …
محبوبیت برند: حرف‌هایی که مخاطب‌ها درباره شما می‌گویند.
ترافیک وب سایت: تعداد بازدیدکننده‌های سایت.
مقدار فروش: تبدیل‌ها و مقدار سودی که به دست آمده است.
مواردی که گفتیم، تنها راه‌های ارزیابی اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام نیستند. هر کسب و کاری معیارهای خودش را دارد و می‌تواند برای خودش هدف‌های دیگری در نظر بگیرد. پس باید با توجه به نیازهایتان، معیارهای موفقیت را مشخص کنید.

اینفلوئنسرهای اینستاگرام چقدر به کسب و کار من کمک می‌کنند؟

اگر درست از قابلیت‌های این نوع بازاریابی استفاده کنید، اینفلوئنسرها می‌توانند کاری کنند که یک شبه راه صد ساله را بروید!
باید برای کمپین‌ها هدف مشخصی در نظر بگیرید. هدفی که به قول معروف SMART باشد (مشخص، قابل اندازه گیری، قابل دسترسی، مرتبط با کسب و کار و دارای زمان مشخص).
با توجه به هدفتان اینفلوئنسر مناسب را انتخاب کنید و بهترین محتوا را برای کمپین در نظر بگیرید. محتوا در اینستاگرام هم پادشاه است!
اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام فرصتی عالی برای کسب و کارهای کوچک است که در کمترین زمان، خودشان را به رقبای بزرگ برسانند و حتی آنها را کنار بزنند.

۵/۵ - (۱۵ امتیاز)

با ارائه محتوای کاربردی، تجربه بهتری از سئو و بازاریابی دیجیتال برای شما پدید می آوریم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *