کارشناس تولید محتوا کیست | همه چیز درباره کارشناس تولید محتوا

کارشناس تولید محتوا کیست | همه چیز درباره کارشناس تولید محتوا

کارشناس تولید محتوا نقش مهم و اساسی را در فرآیند بازاریابی دیجیتال و رساندن یک مجموعه به اهداف بازاریابی بازی می‌کند. بدون وجود یک کارشناس خبره تولید محتوا، تقریباً اجرایی شدن بازاریابی محتوایی غیر ممکن می‌شود. در این مقاله به سوالات پرتکرار در مورد کارشناس تولید محتوا می پردازیم.
شاید برای شما سوال باشد که واقعاً وظایف یک کارشناس تولید محتوا چیست و دقیقاً چه کارهایی را انجام می‌دهد ؟! یا اینکه بخواهید بدانید که چگونه کارشناس تولید محتوا شویم ؟ شاید شما صاحب یک شرکت باشید و به دنبال یک کارشناس تولید محتوا برای پیشبرد فرآیند بازاریابی محتوایی خود هستید.
وجود یک کارشناس برای پیشبرد اهداف بازاریابی محتوایی، نیاز اصلی یک مجموعه است تا بتواند با ایده‌ها و راهکارهای خود، به جذب مشتری بالقوّه بیشتر کمک کند و روز به روز سبب رشد مجموعه شود.در ادامه به وظایف اصلی یک کارشناس تولید محتوا اشاره خواهیم کرد.

قبل از هرچیز این فایل صوتی را بشنویم.

سوالات متداول درباره کارشناس تولید محتوا

[toggles title=”کارشناس تولید محتوا دقیقاً کیست و چه مهارت‌هایی دارد؟”]
یک کارشناس تولید محتوا معمولاً اهل قلم است و می‌تواند راجع به یک حوزه خاص محتوای متنی یا ویدیویی تولید کند. یک کارشناس تولید محتوا معمولاً به ابزارهای گرافیکی تا حدودی تسلّط دارد و می داند که برای هر بخش محتوا چه نوع تصویر یا ویدیویی باید تولید و منتشر شود.
[/toggles]

[toggles title=”آیا یک کارشناس تولید محتوا معمولاً باید به چه نرم افزارهایی مسلّط باشد”]
به طور معمول نرم افزارهای رایج یک تولید کننده محتوای متنی (Word ، Exel ، Power Point) و برای محتوای تصویری بهتر است که به نرم افزار هایی چون فتوشاپ، نرم افزارهای تدوین ویدیو، پریمیر و نرم افزارهای مطرح تدوین و تولید تصاویر و ویدیوهای گرافیکی آگاه باشد و حداقل به یکی دو مورد مسلّط باشد.
[/toggles]

[toggles title=”آیا یک کارشناس تولید محتوا باید بازاریابی هم بداند؟”]
صد درصد، اصلاً پایه و اساس تولید محتوا در فضای دیجیتال این است که ما بتوانیم برای تحقق اهداف تجاری خودمان، محتوای جذّاب و آهنربایی تولید کنیم. اگر یک کارشناس تولید محتوا نداند که چطور در مسیر بازاریابی دیجیتال حرکت کند، در عمل حضور او بی فایده است.
[/toggles]

[toggles title=”میزان تحصیلات یک کارشناس تولید محتوا چیست؟”]
برای پاسخ به این سوال باید بگویم که تولید محتوا خیلی کاری به سطح تحصیلات ندارد، درست است که شخص باید از نظر خواندن و نوشتن در سطح مهارتی خوبی باشد، امّا دنیای تولید محتوا بیشتر ذوق هنری لازم دارد تا اینکه بخواهید به دنبال سطح تحصیلات افراد باشید.
[/toggles]

[toggles title=”برای تبدیل شدن به یک کارشناس تولید محتوا چه کار کنم؟”]
برای اینکه شما بتوانید در این مسیر گام‌های خوبی بردارید، حتماً باید در کنار نوشتن، مطالعه و تولید محتوا در فرمت تخصصی خودتان، شروع به مطالعه کتاب‌های مطرح بازاریابی کنید و روز به روز به دانش تئوری و عملی خودتان در مسیر تولید محتوای دیجیتال اضافه کنید.
[/toggles]

.

کارشناس تولید محتوا کیست؟

اگر بخواهم خیلی ساده این موضوع را بیان کنم، باید بگویم که یک کارشناس تولید محتوا فردی است که با کمک تعیین اهداف بازاریابی و تولید محتوای جذّاب برای آن اهداف به رشد هر چه بیشتر مشتریان بالقوّه یک مجموعه کمک خواهد کرد.
با برخی از ویژگی‌های اساسی یک کارشناس تولید محتوا آشنا شوید:

– شناخت کامل به مباحث بازاریابی و به خصوص بازاریابی دیجیتال دارد.
– می تواند اهداف بازاریابی یک شرکت را در فضای دیجیتال ترسیم کند.
– می‌تواند برای آن اهداف استراتژی و برنامه تولید محتوا طرّاحی کند.
– یک کارشناس تولید محتوا نسبت به فرمت‌های مختلف محتوایی آگاه است.
– توانایی آنالیز و تحلیل داده‌های به دست آمده از نتایج را دارد.

وظایف کارشناس تولید محتوا چیست؟

قبل از هر چیز باید بتواند اهداف بازاریابی یک سازمان را به درستی تعیین کند که صد البته این کار با حضور هیئت مدیره و یا مدیریّت اصلی آن شرکت یا مجموعه انجام می شود، اگر هم کسب و کار شخصی و کوچک است که با جلسات مکرر با صاحب کسب و کار می‌تواند اهداف کسب و کار را تعیین کند.

بعد از اینکه اهداف بازاریابی مشخّص شد، وقت آن رسیده است که طبق آن اهداف شروع به طرّاحی پلن بازاریابی محتوایی کند. یعنی بداند که محتوا برای چه افرادی و چه قشری از جامعه تولید می‌شود و قرار است که چه دردی از آن‌ها دوا کند، ضمن اینکه حتماً باید اهداف نهایی سازمان را فراموش نکند و در جهت آن اهداف برنامه ریزی داشته باشد.

وظیفه یک کارشناس تولید محتوا

در مرحله بعدی، نوبت به تولید محتوا می‌رسد که اینجا یا شخص کارشناس تولید محتوا این وظیفه را بر عهده دارد یا اینکه تیم خود را برای تولید محتوا راهبری خواهد کرد و بر اساس استراتژی‌ها محتوای مورد نظر تولید می‌شود. البتّه نباید فراموش شود که تولید محتوا حتماً باید بر اساس یک تقویم محتوایی انجام شود و این تقویم محتوایی است که سبب هدایت درست شما به سمت گرفتن نتایج ملموس‌تر خواهد شد.

در نهایت بعد از انتشار محتوا نوبت به آنالیز و بررسی آن توسّط کارشناس تولید محتوا می‌رسد که اینجا باید تمام دقّت و استعداد خود را به کار بندد که تا چه اندازه با کمک محتوای تولید شده توانسته‌ایم به اهداف بازاریابی خود برسیم.

شاید علاقه مند باشید با ” اصول تولید محتوای آموزشی ” هم آشنا شوید، پس این مقاله را هم مطالعه کنید.

حقوق کارشناس تولید محتوا چقدر است؟

یکی دیگر از سوالات پر تکرار صاحبان کسب و کارهای اینترنتی برای اینکه بخواهند یک کارشناس استخدام کنند و یا اینکه به صورت دورکار با آن‌ها کار کنند این است که حقوق یک کارشناس تولید محتوا چقدر است؟
برای پاسخ به این سوال باید بگویم که کاملاً بستگی به میزان و حجم کار دارد. افرادی که به صورت دورکار و اصطلاحاً (فری لنس) کار می‌کنند، معمولاً بر اساس حجم محتوایی که تولید می‌کنند مبلغی را دریافت می‌کنند. حال این محتوا چه یک پست اینستاگرامی باشد و یا یک متن ۱۰۰۰ کلمه‌ای، بالاخره هر کدام یک راه و رسمی برای حساب و کتاب کردن با شما دارند.
امّا اگر بخواهید که به صورت یک نیروی استخدامی با یک کارشناس تولید محتوا کار کنید،‌ حداقل حقوق، می‌تواند حقوق اداره کار باشد. البتّه پیشنهاد من این است که حتماً پاداش‌هایی مازاد بر اصل حقوق در نظر بگیرید و تعیین کنید که اگر بیش از آنچه انتظار داشتیم به اهداف بازاریابی خودمان رسیدیم، مبلغی به عنوان پاداش برای کارشناس در نظر خواهیم گرفت.
همین موضوع سبب انگیزه شده و شخص سعی می‌کند تلاش خود را برای بهبود فرآیند بازاریابی محتوایی و رساندن هر چه بیشتر کسب و کار شما به اهدافتان بیشتر و بیشتر کند.

آیا تولید محتوا یک شغل تمام وقت حساب می‌شود؟

در پاسخ به این سوال باید بگویم که بستگی دارد، ممکن است شما یک خانم خانه‌داری باشید که به عنوان مثال، ۴ ساعت در شبانه روز وقت و زمان خالی دارید که می‌خواهید از این زمان خود برای کسب درآمد هم استفاده کنید، در این شرایط می توانید مهارت تولید محتوای خود را در کنار دانش بازاریابی محتوایی افزایش دهید که همین موضوع سبب می‌شود تا بهتر بتوانید با کمک محتوا به یک کسب و کار کمک کنید.
حالت دیگر این است که شما می خواهید به صورت تمام وقت در یک شرکت و در بخش تیم تولید محتوا، مشغول به فعّالیت شوید که باز هم مهم است که نقش شما دقیقاً چیست ؟!

آیا وظیفه تولید پست‌های گرافیکی را بر عهده دارید یا اینکه دست به نوشتن شما خوب است و می‌توانید محتوای متنی خوبی تولید کنید. هر کدام از مهار‌ت‌ها می‌تواند برای شما پولساز باشد و رفته رفته شما را به یک کارشناس تولید محتوا در عرصه کاری خود تبدیل کند.

کارشناس تولید محتوا بدون قید زمان و مکان


بنابراین باید شرایط خود را در نظر بگیرید و با بررسی موارد فوق به این نتیجه برسید که آیا می خواهید شغل تولید محتوا را به صورت تمام وقت ادامه دهید یا اینکه فقط بخشی از زمان روزانه خود را صرف تولید محتوا کنید.

کارشناس تولید محتوا = آچار فرانسه در شرکت‌های کوچک

حقیقت امر اینجاست که معمولاً کسب و کارهای کوچک نیاز به یک کارشناس تولید محتوا دارند که به صورت آچار فرانسه برای آن‌ها عمل کند !!! یعنی این فرد وظیفه مدیریّت شبکه‌های اجتماعی، تولید محتوا، کار با فتوشاپ، کار با وردپرس و… را بلد باشد تا بتواند یک تنه از پس کلّ فرآیند تولید و انتشار محتوا برآید.
این مسئله در دراز مدّت به کسب و کار شما ضربه می‌زند زیرا سبب عدم تمرکز کارشناس تولید محتوا شده و قطعاً در آینده ای نزدیک با کاهش عملکرد خود، به شرکت ضربه خواهد زد. بنابراین حتّی اگر در ابتدای کار تنها ۱ فرد را جهت تولید و انتشار محتوا استخدام می‌کنید، حتماً حتماً در آینده به فکر برداشتن بار وظایف از دوش آن فرد باشید تا بتوانید در دراز مدّت یک عملکرد خوبی را تجربه کنید.

برون سپاری محتوا بهتر است یا استخدام کارشناس تولید محتوا

این شاید یک سوال بسیار مهم و اساسی برای همه کسب و کارهای اینترنتی باشد که پاسخ آن برای صاحبان کسب و کارها بسیار حیاتی است.
حقیقت امر این است که شما تمام فرآیند تولید و انتشار خود را می‌توانید به طور کامل برون سپاری کنید و حتّی نیاز چندانی به حضور یک فرد در کنار خود برای تولید محتوا ندارید، مگر اینکه نوع کسب و کار شما به گونه‌ای باشد که نیاز به یک فرد برای تولید محتوا درون کسب و کاری باشد.
مثلا می زنم، یک آموزشگاه موسیقی نیاز به یک فرد دارد تا از لحظه لحظه‌های هنرمندی اساتید آن آموزشگاه محتوا تهیه کند که این محتوا می‌تواند عکس یا فیلم باشد. بنابراین در این مورد، کارشناس تولید محتوا وظیفه تهیه و تولید محتوای بصری را دارد ضمن اینکه حتماً باید توانایی نوشتن کپشن‌های خلّاقانه برای رشد آن آموزشگاه را داشته باشد.

برون سپاری تولید محتوا


امّا فرض کنیم که شما صاحب یک کلینیک تخصصی پوست و مو هستید که می‌خواهید از طریق سئو و تولید محتوا در وب‌سایت خود، به رشد کسب و کارتان کمک کنید. در این حالت اصلاً نیاز به حضور یک فرد برای تولید محتوا نخواهید داشت و بهتر است که تمامی امور تولید و انتشار محتوای کسب و کار خود را به دست یک تیم متخصص بسپارید و آن را برون سپاری کنید.

پیش از این مقاله ای با عنوان ” آموزش تولید محتوا در اینستاگرام ” منتشر شده است

که خواندن آن را توصیه می ‌کنیم.

مهارت‌های یک کارشناس تولید محتوا

خوب در ابتدای این مقاله بخشی از این مهارت‌ها را گفتم ولی اینجا دقیق‌تر مهارت ‌های لازم یک کارشناس تولید محتوا را توضیح خواهم داد:

مهارت‌های پایه‌ای:

– درک درستی از بازاریابی و به خصوص بازاریابی در فضای دیجیتال داشته باشد
– بتواند اهداف بازاریابی را تعیین و تحلیل کند
– درک درستی از پرسونای مشتری و نحوه طرّاحی پرسونایِ مشتری داشته باشد
– بتواند ارزش‌ها و محصولات و خدمات را به طور دقیق تعیین کند و دسته بندی کند
– اهل مطالعه، یادگیری باشد.
– نوآوری و خلّاقیت لازم را برای درگیر کردن ذهن مخاطب داشته باشد

مهارت‌هایی که امتیاز محسوب می‌شود:

– کار با فتوشاپ و نرم افزار های ویرایش ویدیو
– کار با اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی
– کار با CMS وردپرس و آشنایی با درج محتوای سئو شده
– درک درستی از الگوریتم‌ها و قوانین گوگل و اینستاگرام برای بهبود رتبه

حدس ما اینه که مقاله ” آموزش تولید محتوای الکترونیکی ” می تونه براتون مفید باشه،

پس خواندنش خالی از لطف نیست.

حرف آخر

در این مقاله سعی کردم وظایف و مهارت‌های لازم برای یک کارشناس تولید محتوا را با شما به اشتراک بگذارم که امیدوارم با مطالعه دقیق این مقاله، بهتر بتوانید برای انتخاب یک کارشناس تولید محتوا اقدام کنید و در نهایت به رشد کسب و کار خود بیشتر کمک کنید.

۴.۵/۵ - (۱۰ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مارکترها را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۷۲

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۷ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. رضا محبی
    ۱۱:۰۱ ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

    سلام جناب رحیمی. خسته نباشید

    راستش من قصد دارم برای کسب و کارهای دیجیتالی خودم یک کارشناس تولید محتوا استخدام کنم.
    به نظرتون به صورت دورکاری باشه یا حتماً حضوری باید داخل دفترمون ؟

    ممنون از راهنمایی ارزشمند شما

    عالی هستین

    • عرفان رحیمی
      ۴:۳۲ ۱۳۹۹/۰۶/۳۰

      سلام و عرض ادب:

      ببینید خیلی بستگی به نیازهاتون داره، اینکه دقیقاً قصد انجام چه کارهایی رو دارید که نیاز به نیرو دارید و اینکه شرایط شما برای مدیریت نیرو به صورت دورکار مساعد هست ؟

      بالاخره مدیریت نیروی دورکار شاید کمی دشوارتر باشه چون در کنار ما نیست و باید دائماً گزارش ها و خروجی کار از این افراد دریافت بشه اما در حالت حضوری، ممکنه اعتماد بیشتر باشه. به نظرم بایت تست کنید و نتیجه کار رو ببینید.

  2. اکبر معینی
    ۱۱:۳۳ ۱۳۹۹/۰۸/۱۷

    منون از وقتی که گذاشتید

    خیلی جامع کامل در مورد کارشناس تولید محتوا صحبت کردید.

    عالی بود.

    • عرفان رحیمی
      ۷:۴۷ ۱۳۹۹/۰۸/۱۸

      سلام، خواهش می کنم، خوشحالم مفید بود براتون

  3. اکبر مرادی
    ۱۱:۲۶ ۱۴۰۰/۰۱/۲۰

    سلام
    به نظرتون کسی که در وبسایت محتوا درج می کنه باید کارشناس تولید محتو اباشه؟ یعنی باید ویژگی های یک کارشناس تولید محتوا رو داشته باشه؟
    ممنون از سایت خوب شما

    • عرفان رحیمی
      ۱:۱۹ ۱۴۰۰/۰۲/۰۶

      سلام و عرض ادب
      بله دقیقا فردی که محتوا را تولید و حتی بارگذاری هم انجام میده در نقش کارشناس تولید محتوا می تونه باشه

  4. داوود
    ۲:۱۷ ۱۴۰۰/۰۳/۱۸

    سلام ببخشید یه سوال داشتم من از کجا باید کارشناس تولید محتوا پیدا کنم که کارش خوب باشه ؟