آیا به راهاندازی کسبوکار خود در فضای اینستاگرام علاقهمند هستید؟ اگر جواب شما بله است، باید بگوییم که روش درستی را برای موفقیت پیش گرفتهاید. اینستاگرام بهعنوان یکی از پلتفرمهای محبوب و پرطرفدار در دنیای کنونی شناخته میشود. معدود افرادی پیدا میشوند که از اینستاگرام استفاده نکنند. بنابراین اگر بتوانید کمکم کسبوکار خود را در اینستا گسترش دهید؛ شاهد پیشرفت چشمگیری خواهید بود. بااینحال آیا میتوانید با یک پروفایل عادی این کار را انجام دهید؟ بله میتوانید؛ اما یک پیج تجاری امکاناتی دارد که در پیج عادی نیست؛ طوری که با دانستن مزایای آن، مطمئنا به استفاده از پیج بیزینسی روی خواهید آورد.
اما آیا میدانید که بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام چگونه است یا چه معایب و مزایایی دارد؟ نگران نباشید! کافی است چند دقیقه از زمان خود را برای مطالعهی مطلبی که مهیا کردهام بگذارید. بعد از صرف چند دقیقهی کوتاه، شما میتوانید با ساخت اکانت تجاری در اینستا، با دنیای گستردهی آن آشنا شوید.
مطالعه بیشتر: افزایش فالوور اینستاگرام
اینستاگرام بیزینس چیست؟
این نوع اکانت، یک نمایهی تجاری است که طراحان اینستاگرام آن را با هدف کمک به افراد شاغل راهاندازی کردهاند. بین یک اکانت تجاری و عادی تفاوتهایی وجود دارد که منجر به برتری پیج تجاری نسبت به عادی میشود. به همین دلیل حتی اگر از متخصصان فضای مجازی نیز بپرسید، آنها به شما خواهند گفت که ایجاد یک پیج تجاری چه تاثیری بر روند فروش محصولات یا ارائه خدمات شما به مشتریان خواهد داشت. تجزیهوتحلیل رفتار مشتریان، گزینههای تماس و… همگی از امکاناتی هستند که با بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام در صفحهی مدیریت شما پدید میآیند. شما تنها با این تغییر میتوانید چندین پله از رقبای خود جلو بزنید. جالب است که رسیدن به چنین نتیجهای تنها با یک تغییر کوچک در نوع اکانت و بعلاوه بدون هیچگونه هزینهای پیش میآید. بااینحال برخلاف چیزی که تصور میکنید، انجام این کار چندان هم سخت نیست. کافی است قدمبهقدم با ما پیش بروید تا ترفند اینستاگرام بیزینس را بیاموزید.
اگر شما هم صاحب کسبوکار هستید، اکانت بیزینسی یک بستر مناسب برای شما است. به نظرم بهتر است ابتدا با مزایا و معایب این تغییر آشنا شوید و سپس مراحل ساخت پیج تجاری را بیاموزید.
مزایای اکانت بیزینس اینستاگرام
- اضافهشدن دکمه تماس با ما (Contact)
آیا میدانید مهمترین عامل برای رونق یک کسبوکار چیست؟ بگذارید بگویم: البته! برقراری ارتباط با مخاطبان، مشتریان، اسپانسرها و یا کسانی که به دنبال تبلیغات و یا کار شما هستند. برای افزایش این ارتباط، اینستاگرام دکمهای را در اکانتهای تجاری قرار داده است که با بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام میتوان از آن بهره برد. دکمهی Contact در قسمت بالای صفحه پروفایل جای میگیرد. شما از طریق آن میتوانید آدرس، ایمیل و شماره تلفن تجاری خود را با میلیونها کاربر فعال اینستا به اشتراک بگذارید.
- بهوجودآمدن ابزاری جهت آنالیز پستها و مخاطبان (Instagram Insights)
برای ارائهی بهترین خدمات و محصولات، بهترین شیوه، شناخت مشتریان است. این مهم زمانی انجام میشود که شما اطلاعاتی از جمله سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی، زمانهای آنلاین بودن و… به دست آورید. بعلاوه این تنها مزیت بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام نیست. شما میتوانید آمار و اطلاعاتی را در رابطه با پستهای خود نیز بیابید؛ مثلا اینکه پست شما چه تعداد لایک گرفته است و یا اینکه بیشترین فعالیت فالوورها مربوط به چه زمانی است.
- مجاز شدن برای اشتراک لینک در بخش استوری
استوری در معنای لغوی یعنی داستان. به همین دلیل استوری شامل تصاویر یا ویدیوهایی است که داستانی را روایت میکند. معمولا آمار بازدید از استوری نیز نسبت به پستها بیشتر است و مردم علاقهی بیشتری به آن دارند. معرفی و برندسازی، تبلیغات و… همگی میتوانند در قالب استوری به نمایش دربیایند. یکی از دلایل محبوبیت این بخش، پخش اتوماتیک پارتهای آن است. احتمالا تابهحال متوجه شدهاید که برخی از پیجها در استوری خود، لینکهایی قرار میدهند که با لمس آن، میتوان به سایت مربوطه وارد شد. بهتر است بدانید که این مورد برای اکانتهای عادی نیست و تنها با بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام میتوان از آن بهره برد. علاوه بر رونق کسبوکارتان، شما میتوانید از طریق اینستاگرام به سایت خود وارد شوید و ترافیک و رتبهی آن را نیز بالاتر ببرید.
- امکان ساخت و حتی ارسال پستهای تبلیغاتی با Promotions (Instagram Ads)
پروموشن یعنی اینکه پیج ما قادر است هر یک از پستهای خود را به تبلیغ تبدیل کند. انجام این کار چندان هم سخت نیست. کافی است بعد از کلیک روی پست موردنظر، روی promote کلیک نمایید. نکتهای که در این رابطه وجود دارد این است که این مزیت هنوز در ایران فعال نیست. بااینحال اگر بهزودی این مورد راه بیفتد، کمک بسیار زیادی به کسبوکارها خواهد شد؛ چراکه در حوزهی تبلیغات گسترده، هر یک از مشاغل میتوانند بهخوبی بدرخشند.
- ایجاد پاسخهای آماده(Saved Replies)
یک مزیت جالبی که بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام دارد، این است که شما میتوانید پاسخهای آماده یا Saved Replies آماده کنید. معمولا کسانی که در فضاهای مجازی مثل اینستاگرام مشغول به کار هستند، وقت زیادی ندارند؛ چراکه کار در این حوزه به صرف وقت و تلاش نیاز دارد. با واگذارکردن آن به حال خود، شما نمیتوانید موفق شوید. از طرفی هم میدانید که پاسخدهی به کاربران یکی از شروط کار و از رمز و رازهای توسعهی شغلی است. پس نمیتوان سوالاتی که پرسیده میشود را بیجواب گذاشت. بخش پاسخهای آماده و هوشمند برای پاسخگویی آسان و سریع به پیامهای دایرکت طراحی شده است که میتوانند کمک بسیاری به شما برسانند.
مطالعه بیشتر: بازاریابی در اینستاگرام
معایب اکانت بیزینس اینستاگرام
- اکانت تجاری و خصوصی ضد هم هستند!
اگر به دنبال پیشرفت کاری هستید، پس باید حریم خصوصی خود را غیرفعال کنید. به عبارتی بهتر است بگوییم که کمی آزادی عمل بیشتری به خرج بدهید. معمولا پیجهایی که در حوزهی تجاری مشغول به کار هستند، قصد دارند با معرفی بهتر خود، مشتریان بیشتری را به پیج و کسبوکار خودشان جلب کنند. حال بگویید آیا اکانت تجاری با اکانت خصوصی در یک جا میگنجد؟ تبعا نه.
بااینحال افرادی هستند که تحت شرایط خاصی فعالیت میکنند و ترجیح میدهند که با اکانت عادی و خصوصی کار خود را پیش ببرند.
- بیزینس پروفایل و چند صفحهی فیسبوک هرگز!
ازآنجاکه فیسبوک در ایران فیلتر شده است و افراد کمی هم از آن استفاده میکنند، این محدودیت چندان تاثیری در کشور ما ندارد. بااینحال بگذارید آن را کمی توضیح دهم. برخی از برندها یا حتی محصولات به چندین شاخه تقسیم میشوند. از همین جهت آنها از چند صفحهی فیسبوک استفاده میکنند. چند صفحهای بودن در فیسبوک تنها با اکانت عادی اینستا ممکن است نه با بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام
از جمله معایب دیگر بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انجام تبلیغات بهواسطهی حساب تجاری برخلاف حساب عادی، رایگان نیست و هزینهبر میباشد.
- یک اشکال خیلی مهمی که اکانت و پیج تجاری دارد، این است که محتواهای آن در مقایسه با اکانت عادی، در صفحهی اکسپلور اینستا کمتر دیده میشوند. میتوان گفت که شاید این مورد، جدیترین ریسکی است که میتوان با تجاریکردن اکانت با آن مواجه شد.
- در ابتدا امکان ریزش فالوور وجود دارد. تعدادی از فالوورها ممکن است بهمحض دانستن این موضوع که پیج شما تجاری شده است و پستهای تبلیغاتی در آن به اشتراک گذاشته میشوند، شما را آنفالو کنند.
نحوهی بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام
اگر دوست دارید پیج خود را از نوع عادی به تجاری بازگردانید؛ اما چگونگی آن را نمیدانید، بههیچوجه نگران نباشید! کافی است قدمبهقدم با فرآیند آموزش بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام ما پیش بروید تا بهخوبی آن را فرا بگیرید.
1 . خب، در آغاز کار، لازم است که اپ اینستاگرام را باز کنید. سپس در پایین صفحه آیکون مربوط به صفحهی پروفایل خود را لمس کنید. در بالای صفحه، روی علامت ۳ خط، کلیک نمایید و در ادامه گزینهی تنظیمات یا Settings را بزنید و سپس حساب یا Account را لمس نمایید.
2 . بعد از ورود به بخش تنظیمات و زدن گزینهی حساب (Account)، در گزینهی یکی مانده به آخر، نوشته شده است: رفتن بهحساب حرفهای یا Switch To Professional Account. روی این گزینه کلیک کنید و وارد صفحهی بعدی شوید.
3 . برای بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام در صفحهی بعدی امکانات اکانت تجاری برای شما نامبردهشده است؛ از جمله دریافت ابزارهای حرفهای، کسب اطلاعات بیشتر دربارهی دنبالکنندگان، دسترسی به افراد بیشتر و دریافت گزینههای تماس جدید. گزینهی ادامه یا Continue را لمس نمایید و به بخش بعدی بروید.
4 . کدام بخش شما را بهتر توصیف میکند؟(What Best Describes you?). این عنوان در بالای صفحهی بعد نوشته شده است؛ اما آیا منظور آن را میدانید؟ این سوال در واقع از شما میخواهد که زمینهی فعالیت خود را تعیین کنید. خب، حالا چی؟ آیا شما دوست دارید که زمینهی فعالیت شما برای بقیه به نمایش درآید؟ اگر پاسخ شما بله است، در بالای صفحه روی نشاندادن بر نمایه(Display on Profile) کلیک کنید. اگر هم نه، پس بگذارید به همان صورت باقی بماند.
5 . در مرحلهی بعدی بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام از بین سازنده (Creator) و کسبوکار(Business) یکی را انتخاب کنید. اگر یک تولیدکنندهی محتوا، شخصیت مشهور، هنرمند و یا یک فرد تاثیرگذار هستید، سازنده را انتخاب نمایید. گزینهی کسبوکار هم برای کسبوکارهای محلی، خردهفروشان، نامهای تجاری، سازمانها و ارائهکنندگان خدمات بهترین گزینه است.
6 . حالا در این مرحله از بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام، اطلاعات شخصی مثل شماره تماس، تلفن و… را وارد کنید. بعد از تکمیل این اطلاعات میتوانید با تایید خود از اینستا بخواهید تا اطلاعات تماس را به کاربران نشان دهد. البته میتوانید اجازهی این کار را ندهید و اطلاعات تماس را محفوظ نگه دارید. در این حالت فرصت ارتباط با مشتریان تا حدودی کاهش مییابد؛ اما انتخاب کاملا به عهدهی شما است. بعلاوه در این بخش میتوانید مخاطبان خود را اضافه کنید و اینکه پیجهای افراد شاغل در حوزههایی شبیه به کسبوکار خود را ببینید تا از آنها الگو بگیرید. اطلاعات آماری را مشاهده نمایید و حتی به ابزارهای آگهی یا تبلیغاتی دسترسی پیدا کنید.
7 . پس از تکمیل این مراحل، امکان این وجود دارد که حتی به اکانت فیسبوک خود نیز متصل شوید. این تصمیم نیز به عهدهی خود شما است؛ به عبارت دیگر میتوانید این کار را انجام ندهید و از این مرحله عبور کنید(Skip). با این حال در این صفحه از مزیت اتصال به حساب فیسبوک گفته شده است. با این اتصال، پستهای اینستا حتی در فیسبوک نیز به اشتراک گذاشته میشود. بعلاوه میتوانید حتی از ابزارهای تبلیغاتی و فروشگاهی هم استفاده کنید.
خب، خبر خوب این است که در اینجا کار بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام شما به پایان میرسد و از این پس میتوانید از امکانات داشتن حساب تجاری نهایت استفاده را بکنید.
برگرداندن پیج تجاری به عادی
برای انجام این کار دوباره وارد بخش تنظیمات (Settings) و سپس حساب(اکانت) خود شوید. سپس روی گزینهی تغییر نوع حساب کلیک کنید. بعد، تغییر وضعیت به حساب شخصی (Switch Back To Personal Account) را بزنید و بار دیگر آن را تایید کنید. حالا اکانت شما دوباره عادی شده است؛ ولی توصیه میکنم که برای توسعهی کسبوکار خود اجازه دهید تا با پروفایل بیزینسی پیش بروید.
مطالعه بیشتر: آموزش ساخت فروشگاه در اینستاگرام
سخن آخر
دیدیم که تجاریکردن اکانت اینستا به ساخت اکانت جدید در اینستاگرام هیچ نیازی ندارد و کار، بسیار سادهتر از چیزی است که فکرش را بکنید. همان قدر که بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام مزایا دارد، معایبی هم دارد. پس بهتر است از همان آغاز، همهی جوانب را بسنجید و بعد تصمیم بگیرید. بااینحال من فکر میکنم که انجام این کار واقعا ارزش بسیاری دارد و اگر بتوانید اوضاع را خوب مدیریت کنید، بیشتر مزایای آن نصیب شما خواهد شد تا معایب.
بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام یک راهکار فوقالعاده جهت پیشرفت در کسبوکار است که به شما اجازه میدهد تا علاوه بر دنیای واقعی، حتی در دنیای مجازی نیز شروع به کار کنید. البته از آن مهمتر زمانی است که پیوند این دو فضا با یکدیگر برقرار شود که این کار با تجاریکردن پیج اینستا واقعا ممکن است. سعی کنید بهجای فرار از مشکلات، آنها را برطرف نمایید. اکانت تجاری میتواند شما را بهسوی کسب درآمد بیشتر سوق دهد، به شرطی که برای این کار از همان ابتدا در حوزهی کاری خود باقدرت وارد شوید و بهتدریج با بهکارگیری ترفندهای فضای اینستا، در آن روزبهروز پیشرفت کنید.